V Sberbank banki pravijo, da bo golfsko igrišče v Smledniku nemoteno delovalo in nudilo vsem uporabnikom igrišča storitve na najvišjem nivoju.

Golfsko igrišče kupila Sberbank

Uspešna je bila že prva javna dražba golfskega igrišča v Smledniku. Za 5,78 milijona evrov ga je kupila Sberbank banka kot edini dražitelj, ki je tudi največji upnik v stečaju družbe Golf projekti. Načrtov ne razkrivajo, pravijo pa, da bo golfsko igrišče nemoteno delovalo naprej.

Smlednik – V sredo je potekala prva javna dražba golfskega igrišča v Smledniku. Bila je uspešna. V roku je varščino vplačal en sam potencialni dražitelj, in sicer Sberbank banka, ki je nato na dražbi tudi ponudila izklicno ceno in golfsko igrišče kupila za 5.787.814,60 evra. Sberbank, ki je v ruski lasti, je največji ločitveni upnik v stečajnem postopku družbe Golf projekti.

Na dražbi so kupili celotno dolžnikovo premoženje, nepremičnine in premičnine, ki v naravi predstavljajo golfsko igrišče s spremljajočo infrastrukturo in potrebno tehnološko opremo. Konkretnih informacij, kak­šne načrte imajo v Smledniku, niso podali, odgovorili so le, da »skladno s smernicami in poslovno politiko Skupine Sberbank informacij o naših preteklih, obstoječih oziroma potencialnih poslih zaradi dobre poslovne prakse in zaupnosti, ki jo kot bančniki zagotavljamo svojim poslovnim partnerjem, ne razkrivamo«, in dodali: »Zagotavljamo, da je nakup s strani banke Sberbank del načrta za dolgoročno rešitev nejasne situacije, po stečaju dosedanjega las­tnika. Obveščamo vas, da bo golfsko igrišče nemoteno delovalo in nudilo vsem uporabnikom igrišča storitve na najvišjem nivoju.«

Tomaž Čad, upravitelj v stečajnem postopku, je bil po dražbi zelo zadovoljen: »Predvsem zato, ker je vse skupaj potekalo izjemno hitro. Tako hitre prodaje v stečajih nismo vajeni.«

»Stečaj se je začel 10. februarja letos, izjemno smo pohiteli s cenitvami, ki so potem omogočile hiter proces prodaje. Prvič v Sloveniji se je zgodilo, da je bilo v stečaj dano golfsko igrišče, ki je zelo specifična infrastruktura. Naša prva naloga je bila, da smo ohranili igrišče v funkciji kot delujoče podjetje, kar nam je v celoti uspelo. Lahko rečem, da igralci in uporabniki golfskega igrišča razen iz javnih evidenc sploh niso vedeli, da se tukaj karkoli dogaja. Delo in igranje golfa sta tekla nemoteno. Veseli me, da je do prve prodaje prišlo pred koncem leta, ker je decembra obdobje, ko golfski igralci sklepajo nove letne pogodbe za naslednjo sezono, in pričakujem, da bo to tudi omogočilo spet normalen proces nadaljevanja igranja na tem igrišču. Seveda pa je to odvisno od novih lastnikov. Njihovih načrtov ne poznam in upati je, da bo to izjemno golfsko igrišče delovalo naprej,« je še povedal Čad.

Nad tem, da se je za nakup odločila Sberbank, ni presenečen: »Oni so tudi največji ločitveni upnik. Njihova terjatev je skoraj osem milijonov evrov, so tudi predlagatelj stečaja. Vem, da so se vrsto let trudili, da bi uredili razmere. Pravzaprav so vsa njihova ravnanja dosti logična.« Sicer pa so bili nekateri, ki so bili prisotni na dražbi, presenečeni, da je bil dražitelj samo en. Med resnejšimi interesenti za nakup so se omenjali ruski lastniki hotela Cubo, ki so pred časom kupili zemljišče ob golfskem igrišču. Med dražitelji prav tako ni bilo sedanjih najemnikov golfskega igrišča, investicijske družbe StudioPro M & A.

S prodajo stečajni postopek družbe Golf projketi še zdaleč ni zaključen. »Sledi plačilo kupnine, ureditev vseh formalnosti, potem izročitev nepremičnine, primopredaja. S tem bo odpadla velika skrb, ki je bila zelo intenzivna, v nadaljevanju pa me čaka razreševanje odnosov, ki so pretekli odnosi z bivšimi lastniki, izterjevanje terjatev in počasi zaključevanje stečaja. Kdaj to bo, je težko napovedati. Imamo še veliko pravdo z državo, to je za sredstva, ki so bila dana iz evropskih virov. Ta pravda je v zelo začetni fazi in postopki na sodišču včasih tečejo tudi neracionalno dolgo. Mislim, da prej kot v letu in pol stečaja ne bo možno zaključiti,« je še povedal Čad.

Oddajte svoj komentar

Kranj 14°

oblačno
vlažnost: 88 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

11/20

nedelja

12/16

ponedeljek

9/17

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

PRIREDITVE / Cerklje, 19. september 2021

Glavarjev večer

DELAVNICE / Kranj, 20. september 2021

Delavnica izdelovanja darilnih vrečk

OBVESTILA / Kranj, 20. september 2021

Začetek treningov namiznoteniške sekcije

IZLETI / Cerklje, 21. september 2021

Planinski izlet na Vodiško planino

PRIREDITVE / Jesenice, 21. september 2021

Dan odprtih vrat z razstavo ročnih del

IZLETI / Kranj, 21. september 2021

Kolesarski izleti Društva upokojencev Kranj

IZLETI / Šenčur, 23. september 2021

Panoramska pot Čemšenik

 

 
 

 

 
 
 

Od sobote nove izjeme glede izpolnjevanja pogoja PCT, od oktobra za državno upravo pogoj PC / 13:22, 18. september

“Tistih par 10 bolnikov po bolnišnicah pa ni omembe vrednih.” Si se premislil?

Potniki naveličani zamud / 08:50, 18. september

Med popolno zaporo ni bilo po cel mesec nobenega delavca na trasi proge. Protihrupne ograje so imeli skladiščene v Podnartu že od začetka le...

Od sobote nove izjeme glede izpolnjevanja pogoja PCT, od oktobra za državno upravo pogoj PC / 08:01, 18. september

Po cepljenju ti res odleže, kot mojemu prjatlu. Bivšemu prijatlu. Ga ni več med nami.

Dirka na Hrušici / 07:52, 18. september

Erik Jankovič - drift bmw - 275 hp

Od sobote nove izjeme glede izpolnjevanja pogoja PCT, od oktobra za državno upravo pogoj PC / 00:24, 18. september

Eno in isto goniš, dolgočasen postajaš. Pojdi se cepit, ti bo odleglo.

Dirka na Hrušici / 00:18, 18. september

Kdo je voznik tega bmw-ja?

Od sobote nove izjeme glede izpolnjevanja pogoja PCT, od oktobra za državno upravo pogoj PC / 22:43, 17. september

To bo država izplačevala odškodnine ob tožbah zaradi nezakonitih odpovedi. Janši se je dokončno odpeljalo. Pripravljajo pa se tudi prva tabo...