Udeleženci srečanja so z zanimanjem prisluhnili tudi predstavitvi novosti za poročaje zavezancev za turistično takso.

Prihodnost je v povezovanju

Na srečanju turističnih ponudnikov in drugih turističnih delavcev iz občine Radovljica so predstavili rezultate letošnje turistične sezone ter se pogovorili o pričakovanjih in izzivih za prihodnjo.

Radovljica – Občina Radovljica vsako leto ob koncu turistične sezone organizira srečanje s ponudniki namestitvenih zmogljivosti in drugih turističnih storitev, predstavniki turističnih društev, zavodom za turizem ter drugimi deležniki v tem sektorju. Tudi tokrat, srečali so se v sredo, so pregledali rezultate letošnje turistične sezone, izvedene projekte in načrte za prihodnje leto. Kot kažejo podatki o nočitvah, je letošnja turistična sezona v občini Radovljica spet rekordna. Od januarja do konca septembra je zabeleženih približno 97 tisoč prihodov gostov, od tega 91 tisoč tujih, in skoraj 240 tisoč nočitev – lani jih je bilo v vsem letu 163 tisoč. Več kot polovico, 57 odstotkov, vseh nočitev je tudi letos prispeval kamp Šobec. Sledijo hotel Krek v Lescah, hotel Lambergh v Dvorski vasi, hotel Grajski Dvor in Adventure hostel Lesce. Povprečna doba bivanja je dva dni in pol. Opazno je izboljšanje zasedenosti kapacitet v času pred glavno sezono in po njej ter večanje števila ponudnikov namestitvenih zmogljivosti.

Kot je poudarila direktorica javnega zavoda Turizem in kultura Radovljica Nataša Mikelj, je prihodnost turizma zagotovo v povezovanju, tako znotraj regije kot širše. V Radovljici se vidijo predvsem kot pomemben del regije Julijske Alpe; da je prav krepitev tovrstnih povezav pomembna in zagotavlja najuspešnejšo promocijo in s tem prepoznavnost, kaže tudi nedavna uvrstitev Julijskih Alp s posebno omembo Radovljice med deset regij, ki si jih je po priporočilu popotniškega giganta Lonely Planet treba ogledati v prihodnjem letu.

Kot je še poudarila Mikljeva, je bilo na nedavni turistični borzi v Londonu, na kateri je sodelovala tudi Radovljica, zelo veliko zanimanja za čebelarstvo, ki so ga v okviru svojih aktivnosti posebej poudarjali. »Gre za izjemno prednost, ki jo predstavlja dejstvo, da je čebelarska tradicija v Sloveniji pestra in živa, in prav to je tisto, kar obiskovalce najbolj pritegne.«

Udeleženci srečanja, turistični ponudniki v občini Radovljica, so dali nekaj predlogov in pobud. Maja Buden iz radovljiške gostilne Kunstelj je tako (spet) opozorila na zanemarjeno in neugledno stavbo radovljiške železniške postaje; kot so povedali predstavniki občine in Turizma Radovljica, se o tem, da bi stavbo prenovili, s Slovenskimi železnicami skušajo dogovoriti že leta, žal neuspešno.

Ena od udeleženk srečanja pa je predlagala, da bi letos v času novoletnih praznikov okrasili tudi Lesce, ne le Radovljice, morda vsaj glavno ulico skozi kraj.

Udeležencem srečanja so tokrat predstavili tudi novosti za poročanje zavezancev za turistično takso in jih povabili, da se udeležijo delavnic oziroma vodenih ekskurzij po različnih znamenitostih v občini, da se bodo z njimi seznanili in jih tako lažje predstavili gostom. »Lansirali smo veliko produktov, zdaj se je treba posvečati kvaliteti in komunikaciji,« je poudarila Nataša Mikelj in dodala, da se turizem ne sme končati na občinskih mejah.

Oddajte svoj komentar

Kranj 28°

delno oblačno
vlažnost: 33 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

13/30

sreda

11/30

četrtek

14/29

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Kranj, 18. julij 2018

Medgeneracijske prireditve

IZLETI / Kranj, 19. julij 2018

Od Tonkine koče do Poštarskega doma

PRIREDITVE / Kranj, 19. julij 2018

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Kranj, 20. julij 2018

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Šmarjetna gora, 20. julij 2018

Sveta maša na Šmarjetni gori

GLASBA / Tržič, 20. julij 2018

Maja Keuc v Tržiškem muzeju

IZLETI / Šenčur, 21. julij 2018

Na Vovar

PRIREDITVE / Šmarjetna gora, 22. julij 2018

Sveta maša na Šmarjetni gori

 

 
 

 

 
 
 

Služiti Slovenski vojski / 12:41, 11. julij

Bravo mladi vojaki.... na mladih svet stoji.

Spomin na preboj na Menini / 08:31, 11. julij

Večna slava junakom domoljubom in vsem partizankam in partizanom !
Smrt fašizmu !!

Zamuda pri obnovi ceste / 21:16, 9. julij

Zadnja dva tedna sem se 2x peljal v Kr.goro! Cesta skozi Gozd Martuljek na polno razkopana. Zgledalo je tako kot da bi gradili avtocesto sko...

Svet čaka name. In na Elan. / 12:53, 29. junij

Super, čestitke vsem !! Bojan in Ingemar pa legende, srečno še naprej!!

Prvi hibridni mestni avtobus / 13:46, 26. junij

Lepo, pohvalno, ampak se mi zdijo Jesenice cele mav hibridne... hahaha

Udba in bela tehnika / 19:02, 24. junij

Kaj tudi ti Brut?

Gospoda cenim kot profesorja in ekonomista. Dober retorik in nekoč steber Pravne fakultete.

Iz pod njegoveg...

Državnozborskim volitvam ob rob / 09:13, 24. junij

G Jelka Logar,
Slovenija ne potrebuje gulash segedin prihodnosti, sovražnega govora, žaljenja, razprodaje kar še ni prodanega, amerikaniz...