Udeleženci srečanja so z zanimanjem prisluhnili tudi predstavitvi novosti za poročaje zavezancev za turistično takso.

Prihodnost je v povezovanju

Na srečanju turističnih ponudnikov in drugih turističnih delavcev iz občine Radovljica so predstavili rezultate letošnje turistične sezone ter se pogovorili o pričakovanjih in izzivih za prihodnjo.

Radovljica – Občina Radovljica vsako leto ob koncu turistične sezone organizira srečanje s ponudniki namestitvenih zmogljivosti in drugih turističnih storitev, predstavniki turističnih društev, zavodom za turizem ter drugimi deležniki v tem sektorju. Tudi tokrat, srečali so se v sredo, so pregledali rezultate letošnje turistične sezone, izvedene projekte in načrte za prihodnje leto. Kot kažejo podatki o nočitvah, je letošnja turistična sezona v občini Radovljica spet rekordna. Od januarja do konca septembra je zabeleženih približno 97 tisoč prihodov gostov, od tega 91 tisoč tujih, in skoraj 240 tisoč nočitev – lani jih je bilo v vsem letu 163 tisoč. Več kot polovico, 57 odstotkov, vseh nočitev je tudi letos prispeval kamp Šobec. Sledijo hotel Krek v Lescah, hotel Lambergh v Dvorski vasi, hotel Grajski Dvor in Adventure hostel Lesce. Povprečna doba bivanja je dva dni in pol. Opazno je izboljšanje zasedenosti kapacitet v času pred glavno sezono in po njej ter večanje števila ponudnikov namestitvenih zmogljivosti.

Kot je poudarila direktorica javnega zavoda Turizem in kultura Radovljica Nataša Mikelj, je prihodnost turizma zagotovo v povezovanju, tako znotraj regije kot širše. V Radovljici se vidijo predvsem kot pomemben del regije Julijske Alpe; da je prav krepitev tovrstnih povezav pomembna in zagotavlja najuspešnejšo promocijo in s tem prepoznavnost, kaže tudi nedavna uvrstitev Julijskih Alp s posebno omembo Radovljice med deset regij, ki si jih je po priporočilu popotniškega giganta Lonely Planet treba ogledati v prihodnjem letu.

Kot je še poudarila Mikljeva, je bilo na nedavni turistični borzi v Londonu, na kateri je sodelovala tudi Radovljica, zelo veliko zanimanja za čebelarstvo, ki so ga v okviru svojih aktivnosti posebej poudarjali. »Gre za izjemno prednost, ki jo predstavlja dejstvo, da je čebelarska tradicija v Sloveniji pestra in živa, in prav to je tisto, kar obiskovalce najbolj pritegne.«

Udeleženci srečanja, turistični ponudniki v občini Radovljica, so dali nekaj predlogov in pobud. Maja Buden iz radovljiške gostilne Kunstelj je tako (spet) opozorila na zanemarjeno in neugledno stavbo radovljiške železniške postaje; kot so povedali predstavniki občine in Turizma Radovljica, se o tem, da bi stavbo prenovili, s Slovenskimi železnicami skušajo dogovoriti že leta, žal neuspešno.

Ena od udeleženk srečanja pa je predlagala, da bi letos v času novoletnih praznikov okrasili tudi Lesce, ne le Radovljice, morda vsaj glavno ulico skozi kraj.

Udeležencem srečanja so tokrat predstavili tudi novosti za poročanje zavezancev za turistično takso in jih povabili, da se udeležijo delavnic oziroma vodenih ekskurzij po različnih znamenitostih v občini, da se bodo z njimi seznanili in jih tako lažje predstavili gostom. »Lansirali smo veliko produktov, zdaj se je treba posvečati kvaliteti in komunikaciji,« je poudarila Nataša Mikelj in dodala, da se turizem ne sme končati na občinskih mejah.

Oddajte svoj komentar

Kranj 1°

pretežno oblačno
vlažnost: 96 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

-2/5

sobota

0/11

nedelja

-3/6

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 20. januar 2018

Pohod Možjanca–Štefanja gora

DELAVNICE / Radovljica, 20. januar 2018

Začetni tečaj biodinamike

PRIREDITVE / Cerklje, 20. januar 2018

Skupaj se mamo fletno

GLASBA / Šenčur, 20. januar 2018

Koncert božičnih pesmi

PRIREDITVE / Bohinjska Bela, 20. januar 2018

Plešejo z d'narjem

PRIREDITVE / Kranj, 20. januar 2018

Proučevanje Svetega pisma

PRIREDITVE / Breznica, 21. januar 2018

Škratovanje

PRIREDITVE / Primskovo, 21. januar 2018

Tradicionalni dobrodelni koncert

 

 
 

 

 
 
 

Nasprotujejo potvarjanju zgodovine / 21:34, 19. januar

Grob v Dražgošah

Spodnji komentar je skrajšano pismo poslano na Glas po zgornjem članku g. Dežmana kot pismo bralca. Še pred proslav...

Nasprotujejo potvarjanju zgodovine / 09:56, 16. januar

Bravo Lara!
Partizanom herojem večna slava, cerkev naj ne hujska in politizira ampak naj se ukvarja z verniki, kateri naj tudi financirajo.

Dražgoše pričakujejo množičen obisk / 18:37, 15. januar

Lara Jankovič na slovesnosti v Dražgošah:

!! Slovenske vlade so našo zemljo prodale za drobtinice. Od trdnih samoupravnih temeljev ba...

Dražgoše pričakujejo množičen obisk / 09:22, 13. januar

Bo ob hvaljenju borbe v govorih in razstavah kaj prostora o nagajanju oblasti pri gradnji cerkve.
Spodnji zapis je del članka Franca Kav...

Slovenska olimpijska bakla tudi po Gorenjski / 21:48, 10. januar

Uspelo, bolj ali manj, velik minus organizatorju in sicer zakaj: Ogromno otrok, glavni sponzor Coca-Cola in pločevinke v ledu?? Pa kdo bo to...

Grob v Dražgošah / 17:18, 9. januar

G.Pintar Franc

Danes, ko nas kapitalske in politične elite brezsramno ropajo nam ime DEMOKRATIČNA kaj malo pomeni...

Grob v Dražgošah / 21:08, 7. januar

G. Primož, (in še nekateri)
Ste »spregledali, da je v kostnici tudi 40 (41) vaščanov Dražgoš, ne samo partizanov. Z vašim komentarjem dok...