Udeleženci srečanja so z zanimanjem prisluhnili tudi predstavitvi novosti za poročaje zavezancev za turistično takso.

Prihodnost je v povezovanju

Na srečanju turističnih ponudnikov in drugih turističnih delavcev iz občine Radovljica so predstavili rezultate letošnje turistične sezone ter se pogovorili o pričakovanjih in izzivih za prihodnjo.

Radovljica – Občina Radovljica vsako leto ob koncu turistične sezone organizira srečanje s ponudniki namestitvenih zmogljivosti in drugih turističnih storitev, predstavniki turističnih društev, zavodom za turizem ter drugimi deležniki v tem sektorju. Tudi tokrat, srečali so se v sredo, so pregledali rezultate letošnje turistične sezone, izvedene projekte in načrte za prihodnje leto. Kot kažejo podatki o nočitvah, je letošnja turistična sezona v občini Radovljica spet rekordna. Od januarja do konca septembra je zabeleženih približno 97 tisoč prihodov gostov, od tega 91 tisoč tujih, in skoraj 240 tisoč nočitev – lani jih je bilo v vsem letu 163 tisoč. Več kot polovico, 57 odstotkov, vseh nočitev je tudi letos prispeval kamp Šobec. Sledijo hotel Krek v Lescah, hotel Lambergh v Dvorski vasi, hotel Grajski Dvor in Adventure hostel Lesce. Povprečna doba bivanja je dva dni in pol. Opazno je izboljšanje zasedenosti kapacitet v času pred glavno sezono in po njej ter večanje števila ponudnikov namestitvenih zmogljivosti.

Kot je poudarila direktorica javnega zavoda Turizem in kultura Radovljica Nataša Mikelj, je prihodnost turizma zagotovo v povezovanju, tako znotraj regije kot širše. V Radovljici se vidijo predvsem kot pomemben del regije Julijske Alpe; da je prav krepitev tovrstnih povezav pomembna in zagotavlja najuspešnejšo promocijo in s tem prepoznavnost, kaže tudi nedavna uvrstitev Julijskih Alp s posebno omembo Radovljice med deset regij, ki si jih je po priporočilu popotniškega giganta Lonely Planet treba ogledati v prihodnjem letu.

Kot je še poudarila Mikljeva, je bilo na nedavni turistični borzi v Londonu, na kateri je sodelovala tudi Radovljica, zelo veliko zanimanja za čebelarstvo, ki so ga v okviru svojih aktivnosti posebej poudarjali. »Gre za izjemno prednost, ki jo predstavlja dejstvo, da je čebelarska tradicija v Sloveniji pestra in živa, in prav to je tisto, kar obiskovalce najbolj pritegne.«

Udeleženci srečanja, turistični ponudniki v občini Radovljica, so dali nekaj predlogov in pobud. Maja Buden iz radovljiške gostilne Kunstelj je tako (spet) opozorila na zanemarjeno in neugledno stavbo radovljiške železniške postaje; kot so povedali predstavniki občine in Turizma Radovljica, se o tem, da bi stavbo prenovili, s Slovenskimi železnicami skušajo dogovoriti že leta, žal neuspešno.

Ena od udeleženk srečanja pa je predlagala, da bi letos v času novoletnih praznikov okrasili tudi Lesce, ne le Radovljice, morda vsaj glavno ulico skozi kraj.

Udeležencem srečanja so tokrat predstavili tudi novosti za poročanje zavezancev za turistično takso in jih povabili, da se udeležijo delavnic oziroma vodenih ekskurzij po različnih znamenitostih v občini, da se bodo z njimi seznanili in jih tako lažje predstavili gostom. »Lansirali smo veliko produktov, zdaj se je treba posvečati kvaliteti in komunikaciji,« je poudarila Nataša Mikelj in dodala, da se turizem ne sme končati na občinskih mejah.

Oddajte svoj komentar

Kranj 11°

pretežno jasno
vlažnost: 92 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

7/26

sreda

11/21

četrtek

10/21

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

 

IZLETI / Šenčur, 25. april 2018

Iz Šenčurja v Šenčur v Italiji

PREDAVANJA / Strahinj, 25. april 2018

O vzgoji in negi gorenjskih nageljnov

OBVESTILA / Kranjska Gora, 25. april 2018

Peka kruha in izdelava masla

PRIREDITVE / Gorenjska, 25. april 2018

Medgeneracijske prireditve

OBVESTILA / Kranj, 25. april 2018

Krvodajalska akcija

IZLETI / Kranj, 26. april 2018

Na Škavnico

GLASBA / Šenčur, 26. april 2018

Koncert MePZ DU Šenčur z gosti

PRIREDITVE / Gorenjska, 26. april 2018

Medgeneracijske prireditve

 

 
 

 

 
 
 

Odprli most čez avtocesto / 10:02, 24. april

Občina Šenčur je precej bogata občina! Tukaj z mostom so se izkazali! Je pa mimo letališča prestavljena cesta in dva krožišča, vse v občini ...

Poklonili so se junakom v obroču / 23:21, 17. april

Šele potem, ko se bodo njihovi predstavniki distancirali od zločinov komunizma pred, med in po koncu druge svetovne vojne.

Poklonili so se junakom v obroču / 16:38, 12. april

Večna slava junakom !

Janez Janša: smer ni prava / 06:37, 11. april

Fanta, ki iščeta v Cerkljah glasove sta se zmotila v letnici. SDS je v Cerkljah nekaj pomenila, ko je bil Čebulj v stranki, pa je že dolgo tega kar je prišel k pameti...

Janez Janša: smer ni prava / 16:25, 8. april

Ves čas po osamosvojitvi razen petih let, levica išče, pa ne zna in ne zmore najti prave poti. In je tudi nikoli ne bo.

Širijo sporočilo miru / 14:31, 8. april

Za denar naj se oglasijo kar pri Sorosu, ki jih tudi financira.

Previdno pri nabiranju čemaža! / 14:30, 8. april

Čemaž je divji česen. Najlažje se ga loči od drugih podobnih rastlin, po tem da zmečkamo list in ga povohamo. Mora imeti izrazit vonj po čes...