Udeleženci srečanja so z zanimanjem prisluhnili tudi predstavitvi novosti za poročaje zavezancev za turistično takso.

Prihodnost je v povezovanju

Na srečanju turističnih ponudnikov in drugih turističnih delavcev iz občine Radovljica so predstavili rezultate letošnje turistične sezone ter se pogovorili o pričakovanjih in izzivih za prihodnjo.

Radovljica – Občina Radovljica vsako leto ob koncu turistične sezone organizira srečanje s ponudniki namestitvenih zmogljivosti in drugih turističnih storitev, predstavniki turističnih društev, zavodom za turizem ter drugimi deležniki v tem sektorju. Tudi tokrat, srečali so se v sredo, so pregledali rezultate letošnje turistične sezone, izvedene projekte in načrte za prihodnje leto. Kot kažejo podatki o nočitvah, je letošnja turistična sezona v občini Radovljica spet rekordna. Od januarja do konca septembra je zabeleženih približno 97 tisoč prihodov gostov, od tega 91 tisoč tujih, in skoraj 240 tisoč nočitev – lani jih je bilo v vsem letu 163 tisoč. Več kot polovico, 57 odstotkov, vseh nočitev je tudi letos prispeval kamp Šobec. Sledijo hotel Krek v Lescah, hotel Lambergh v Dvorski vasi, hotel Grajski Dvor in Adventure hostel Lesce. Povprečna doba bivanja je dva dni in pol. Opazno je izboljšanje zasedenosti kapacitet v času pred glavno sezono in po njej ter večanje števila ponudnikov namestitvenih zmogljivosti.

Kot je poudarila direktorica javnega zavoda Turizem in kultura Radovljica Nataša Mikelj, je prihodnost turizma zagotovo v povezovanju, tako znotraj regije kot širše. V Radovljici se vidijo predvsem kot pomemben del regije Julijske Alpe; da je prav krepitev tovrstnih povezav pomembna in zagotavlja najuspešnejšo promocijo in s tem prepoznavnost, kaže tudi nedavna uvrstitev Julijskih Alp s posebno omembo Radovljice med deset regij, ki si jih je po priporočilu popotniškega giganta Lonely Planet treba ogledati v prihodnjem letu.

Kot je še poudarila Mikljeva, je bilo na nedavni turistični borzi v Londonu, na kateri je sodelovala tudi Radovljica, zelo veliko zanimanja za čebelarstvo, ki so ga v okviru svojih aktivnosti posebej poudarjali. »Gre za izjemno prednost, ki jo predstavlja dejstvo, da je čebelarska tradicija v Sloveniji pestra in živa, in prav to je tisto, kar obiskovalce najbolj pritegne.«

Udeleženci srečanja, turistični ponudniki v občini Radovljica, so dali nekaj predlogov in pobud. Maja Buden iz radovljiške gostilne Kunstelj je tako (spet) opozorila na zanemarjeno in neugledno stavbo radovljiške železniške postaje; kot so povedali predstavniki občine in Turizma Radovljica, se o tem, da bi stavbo prenovili, s Slovenskimi železnicami skušajo dogovoriti že leta, žal neuspešno.

Ena od udeleženk srečanja pa je predlagala, da bi letos v času novoletnih praznikov okrasili tudi Lesce, ne le Radovljice, morda vsaj glavno ulico skozi kraj.

Udeležencem srečanja so tokrat predstavili tudi novosti za poročanje zavezancev za turistično takso in jih povabili, da se udeležijo delavnic oziroma vodenih ekskurzij po različnih znamenitostih v občini, da se bodo z njimi seznanili in jih tako lažje predstavili gostom. »Lansirali smo veliko produktov, zdaj se je treba posvečati kvaliteti in komunikaciji,« je poudarila Nataša Mikelj in dodala, da se turizem ne sme končati na občinskih mejah.

Oddajte svoj komentar

Kranj 10°

oblačno
vlažnost: 83 %
veter: JV, hitrost: 29 km/h

8/13

nedelja

2/15

ponedeljek

4/16

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

GLEDALIŠČE / Jesenice, Bled, 21. oktober 2018

Čarovnik iz Oza

IZLETI / Šenčur, 21. oktober 2018

Jakobova pot po dolini Radovne

GLEDALIŠČE / Bled, 21. oktober 2018

Čarovnik iz Oza

IZLETI / Gozd - Martuljek, 21. oktober 2018

Na Plešivec pod Košuto

IZLETI / Žiri, 21. oktober 2018

Pohod okrog Žirov

PRIREDITVE / Gorenjska, 22. oktober 2018

Medgeneracijske prireditve

IZLETI / Preddvor, 23. oktober 2018

Pohod na Trupejevo poldne

PRIREDITVE / Gorenjska, 23. oktober 2018

Medgeneracijske prireditve

 

 
 

 

 
 
 

Danes se je začela volilna kampanja / 09:47, 19. oktober

Iztok Purič je skupni kandidat stranke Več za Kranj aktualnega župana Kranja Boštjana Trilarja, Liste za razvoj Kranja in Stranke Alenke Bra...

O spremembi imena šole / 16:02, 17. oktober

In kaj so navedli kot razlog za preimenovanje?
Upam, da odgovorni ne nasedejo tem zdraharjem!!
In ja, večna slava partizanom !!

Gorenjski glas boter Demokraciji / 10:11, 17. oktober

Več o tem na blogu http://slap.blog.siol.net

Napovedali kandidaturo za župana / 22:49, 16. oktober

Se opravičavam. Po enem tednu vam je uspelo objaviti. Bravo, zelo dobro, odlično. Čestitam.

Skrbeti nas mora sedanjost / 18:37, 12. oktober

Škoda ker ne obstoja ena dobra poštena pametna 'vaga', pa da se točno stehta kdo neti.... in kdo poveličuje...

Napovedali kandidaturo za župana / 16:45, 11. oktober

Zakaj ne objavite že vložene in tudi vam poslane kandidature v Naklem? Drago Goričan za župana Nakla in Lista Draga Goričana za razvoj Nakla.

Skrbeti nas mora sedanjost / 06:37, 9. oktober

Vsako netenje sovraštva in poveličevanja fašizma, nacizma je potrebno v kali zatreti in jim pljuniti v ksiht izmečkom slovenskega naroda! Iz...