Nasmejana Vita Lukan: prvič v finalu članske tekme svetovnega pokala / Foto: Tina Dokl

V finalu dva Gorenjca

Domen Škofic je sezono svetovnega pokala v športnem plezanju zaključil s četrtim mestom, Vita Lukan je bila sedma. Oba sta člana ŠPO PD Radovljica.

Kranj – Na finalni tekmi svetovnega pokala v športnem plezanju v Kranju je polna dvorana ljubiteljev tega športa pesti držala tudi za dva gorenjska športna plezalca. V moškem finalu je nastopil Domen Škofic, v ženskem pa Vita Lukan. Oba sta člana ŠPO PD Radovljica.

Škofic, ki je bil lani v Kranju drugi, slavil pa je zmago v skupnem seštevku težavnosti, je tekmo končal na četrtem mestu, četrti pa je tudi v seštevku letošnje sezone v težavnosti. Najboljšo uvrstitev je dosegel na prvi tekmi svetovnega pokala, ko je bil drugi, pred Kranjem je bil še dvakrat četrti. »Škoda za danes, ker sem imel še veliko pokazati. Lahko bi šlo višje. Sem pa v finalu užival, kar je najbolj pomembno. Lanska sezona je bila sanjska, letos je šlo vse malo narobe, tako da, glede na to, četrto mesto v skupnem seštevku ni tako slabo. Tekem bo še veliko. Cilje imam, motivacije mi ne manjka. V mislih imam olimpijske igre pa tudi svetovno prvenstvo, na katerem sem bil že dvakrat četrti,« je povedal Domen Škofic, ki je na kranjski tekmi četrtič nastopil v finalu. Prvič pa je v finalu Kranja in članskih tekem svetovnega pokala nasploh plezala Vita Lukan. Sedemnajstletnica je osvojila sedmo mesto, po tekmi pa povedala: »Zelo sem vesela in zadovoljna, da sem se na domači tekmi uspela uvrstiti v finale. Dodatne energije mi je dalo še občinstvo. To je bila zame neverjetna izkušnja. Res vse super.« Lukanova je pred Kranjem v svetovnem pokalu najvišje priplezala na 14. mesto. Je evropska mladinska prvakinja v težavnosti, prihodnje leto pa bo nastopila na mladinskih olimpijskih igrah v Buenos Airesu.

Za prihodnost slovenskega športnega plezanja na najvišji ravni se ni bati. In ne nazadnje je slovenska reprezentanca v športnem plezanju tudi zaradi uspešnih nastopov v Kranju že drugo leto zapored osvojila pokal narodov v težavnosti. Slovenci so že vrsto let plezalna svetovna velesila in lahko se le veselimo olimpijskih iger leta 2020, na katerih bodo nastopili tudi plezalci, in sicer v kombinaciji.

Oddajte svoj komentar

Kranj -4°

zmerno oblačno
vlažnost: 98 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

-5/1

sreda

-2/4

četrtek

-3/7

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Kamnik, 19. december 2018

Praznovanje FKK OFF!

PRIREDITVE / Trzin, 19. december 2018

Kulturni večer z Uršulo Jašovec

PRIREDITVE / Gorenjska, 19. december 2018

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Kranj, 20. december 2018

Pogovorni večer z Mojco in Janezom Logarjem

RAZSTAVE / Kropa, 20. december 2018

Najlepši kroparski svečniki

OBVESTILA / Škofja Loka, 20. december 2018

Spremljevalni program Izložb domišljije

IZLETI / Kranj, 20. december 2018

Prednovoletni sprehod po Celju

PRIREDITVE / Škofja Loka, 21. december 2018

Letos LUFt kar dvakrat

 

 
 

 

 
 
 

Migracije niso človekova pravica / 20:33, 18. december

Čestitam, da ste to objavili!
Migracije so biznis in s tem biznosom se je eden fejst zaj.bal.

Migracije niso človekova pravica / 18:08, 18. december

Migracije niso človekova pravica. Vsak ki gre čez mejo v Avstrijo ali Italijo mora imeti veljavni dokument. To naj bi veljalo za vse. Vsak ...

Migracije niso človekova pravica / 17:14, 17. december

Opa. Takšen članek v osrednjem gorenjskem časopisu. Mar ni to sovražni govor ?

Pavel Rupar član Slovenske ljudske stranke / 15:10, 17. december

Zakaj rovariš Rupar? A je rok uporabnosti kondomom, ki si jih kupoval na občinsko naročilnico že potekel?

Migracije niso človekova pravica / 14:53, 17. december

Nisem članica SDS, niti podpornica. V marsičem se razlikujejo naša mnenja. Kar se pa tiče migracij, teh masovnih prišlekov, ki jih futramo, ...

Nujna nova regijska bolnišnica / 11:57, 17. december

Super. Novi poligon za naše gradbince in dobavitelje medicinske opreme. 200M€ je po moje kar smešna cena. Če sledimo praksi dosedanjih gradenj zdrvastvenih objektov, je meja za ceno samo nebo.

Uradno odprli obvoznico / 14:58, 16. december

Od odcepa proti železniški postaji pri Mraku proti Gorjam in Pokljuki je skozi Rečico kar nekaj mest, da o podvozu pod železniško progo niti...