Na Brezjah pri Tržiču so uredili odvodnjavanje in v sklopu tega uredili tudi del ceste, ki pa je v trenutnem stanju za varnost v cestnem prometu lahko nevaren, je opozoril bralec.

Je popravljeno tudi varnejše?

Zakaj je bila na relaciji Polica–Kranj zahod rešitev popravilo križišč in zakaj ne raje rešitev s krožišči? Je na novo urejeno cestišče na Brezjah pri Tržiču lahko nevarno? Na oboje sta opozorila naša bralca.

Po mnenju bralca sta se pretočnost in varnost v križiščih na relaciji Polica - Kranj zahod celo zmanjšali tudi zaradi novih dvignjenih otokov.

Kranj, Brezje pri Tržiču – Na relaciji Polica–Kranj zahod je republiška direkcija za ceste obnovila tri križišča, bralca pa zanima, zakaj so se odločili samo za »kozmetični« popravek ceste, s katerim sta se pretočnost in varnost po njegovem mnenju celo zmanjšali tudi zaradi novih dvignjenih otokov. Zakaj se raje niso odločili za tri krožišča, za katera je bralec prepričan, da bi povečala pretočnost vozil in varnost v cestnem prometu. Na direkciji so pojasnili, da so se dela izvajala kot investicijska vzdrževalna dela z namenom obnove poškodovanega vozišča, dvignjeni otoki v križiščih pa so po njihovi navedbi narejeni z namenom umirjanja prometa. Za izvedbo krožišč, kot so še povedali, je potrebna celovita rekonstrukcija ceste na podlagi projektne rešitve, za kar bi bila potrebna uvrstitev investicije v načrt razvojnih programov z umestitvijo v državni proračun.

Odsek Polica–Kranj zahod je prometno precej obremenjen, manj obremenjena, a nič manj pomembna za lokalno prebivalstvo in podjetnike in obrtnike, ki jim je to vsakdanja pot, pa je državna cesta od Bistrice pri Tržiču proti Begunjam, kjer so na Brezjah pri Tržiču urejali odvodnjavanje in v sklopu tega uredili tudi del ceste. Bralec je opozoril, da je stanje cestišča, kot je s priključki na državno cesto urejeno sedaj, lahko nevarno z vidika varnosti v cestnem prometu. Na direkciji za ceste so pojasnili, da dela še niso v celoti zaključena, zato tudi priključek ni dokončno urejen. Priključek bo urejen predvidoma do sredine novembra.

Oddajte svoj komentar

Kranj 8°

zmerno oblačno
vlažnost: 93 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

2/16

torek

4/21

sreda

4/19

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

IZLETI / Preddvor, 23. oktober 2018

Pohod na Trupejevo poldne

PRIREDITVE / Gorenjska, 23. oktober 2018

Medgeneracijske prireditve

PREDAVANJA / Trzin, 23. oktober 2018

Tropski paradiž – Panama

PREDAVANJA / Kranj, 23. oktober 2018

Pravilna prehrana kot orožje proti stresu

PRIREDITVE / Jesenice, Hrušica, 23. oktober 2018

Za otroke

PRIREDITVE / Gorenjska, 23. oktober 2018

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Radovljica, 23. oktober 2018

Preseganje smrti

PRIREDITVE / Tržič, 23. oktober 2018

Literarni večer z Mojco Širok

 

 
 

 

 
 
 

Narediti Tržič tak, kot je bil nekoč / 16:29, 23. oktober

G. Rupar kot neodvisen kandidat? Pa ne da se ga je SDS in njegov dosmrtni predsednik odrekel? Haha..Vsak povprečen državljan pa rabi potrdil...

Narediti Tržič tak, kot je bil nekoč / 14:00, 23. oktober

https://www.youtube.com/watch?v=567SEuCuatk Mediteran kot je nekoč bil. V primeru zmage bo Alpsko grozdje zopet obrodilo. In vince bo teklo - HOJLA zagotovljena.

Narediti Tržič tak, kot je bil nekoč / 13:42, 23. oktober

G. Rupar je eden redkih, ki meni da je čisto prav, da je bil po krivici zaprt. Čudi me, da bivanje ni prostovoljno podaljšal. Po dvanajstele...

Zadnja redna seja v Žirovnici / 10:54, 23. oktober

Kašarjem, tudi županu bi rad tole povedal! Cesta skozi vasi je lepo urejena. No, razen ožin, ki pa jih ne morejo odpraviti, razen s podrtjem...

Danes se je začela volilna kampanja / 09:47, 19. oktober

Iztok Purič je skupni kandidat stranke Več za Kranj aktualnega župana Kranja Boštjana Trilarja, Liste za razvoj Kranja in Stranke Alenke Bra...

O spremembi imena šole / 16:02, 17. oktober

In kaj so navedli kot razlog za preimenovanje?
Upam, da odgovorni ne nasedejo tem zdraharjem!!
In ja, večna slava partizanom !!

Gorenjski glas boter Demokraciji / 10:11, 17. oktober

Več o tem na blogu http://slap.blog.siol.net