Na Brezjah pri Tržiču so uredili odvodnjavanje in v sklopu tega uredili tudi del ceste, ki pa je v trenutnem stanju za varnost v cestnem prometu lahko nevaren, je opozoril bralec.

Je popravljeno tudi varnejše?

Zakaj je bila na relaciji Polica–Kranj zahod rešitev popravilo križišč in zakaj ne raje rešitev s krožišči? Je na novo urejeno cestišče na Brezjah pri Tržiču lahko nevarno? Na oboje sta opozorila naša bralca.

Po mnenju bralca sta se pretočnost in varnost v križiščih na relaciji Polica - Kranj zahod celo zmanjšali tudi zaradi novih dvignjenih otokov.

Kranj, Brezje pri Tržiču – Na relaciji Polica–Kranj zahod je republiška direkcija za ceste obnovila tri križišča, bralca pa zanima, zakaj so se odločili samo za »kozmetični« popravek ceste, s katerim sta se pretočnost in varnost po njegovem mnenju celo zmanjšali tudi zaradi novih dvignjenih otokov. Zakaj se raje niso odločili za tri krožišča, za katera je bralec prepričan, da bi povečala pretočnost vozil in varnost v cestnem prometu. Na direkciji so pojasnili, da so se dela izvajala kot investicijska vzdrževalna dela z namenom obnove poškodovanega vozišča, dvignjeni otoki v križiščih pa so po njihovi navedbi narejeni z namenom umirjanja prometa. Za izvedbo krožišč, kot so še povedali, je potrebna celovita rekonstrukcija ceste na podlagi projektne rešitve, za kar bi bila potrebna uvrstitev investicije v načrt razvojnih programov z umestitvijo v državni proračun.

Odsek Polica–Kranj zahod je prometno precej obremenjen, manj obremenjena, a nič manj pomembna za lokalno prebivalstvo in podjetnike in obrtnike, ki jim je to vsakdanja pot, pa je državna cesta od Bistrice pri Tržiču proti Begunjam, kjer so na Brezjah pri Tržiču urejali odvodnjavanje in v sklopu tega uredili tudi del ceste. Bralec je opozoril, da je stanje cestišča, kot je s priključki na državno cesto urejeno sedaj, lahko nevarno z vidika varnosti v cestnem prometu. Na direkciji za ceste so pojasnili, da dela še niso v celoti zaključena, zato tudi priključek ni dokončno urejen. Priključek bo urejen predvidoma do sredine novembra.

Oddajte svoj komentar

Kranj 9°

delno oblačno
vlažnost: 92 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

9/22

torek

9/25

sreda

9/23

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Škofja Loka, 24. april 2018

Študijski krožek Ločanke

RAZSTAVE / Kranjska Gora, 24. april 2018

Etnologija, zbirke in prva vojna

PREDAVANJA / Škofja Loka, 24. april 2018

Vstopimo v odnos z najstniki

PRIREDITVE / Gorenjska, 24. april 2018

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Gorenjska, 24. april 2018

Medgeneracijske prireditve

IZLETI / Šenčur, 25. april 2018

Iz Šenčurja v Šenčur v Italiji

PREDAVANJA / Strahinj, 25. april 2018

O vzgoji in negi gorenjskih nageljnov

OBVESTILA / Kranjska Gora, 25. april 2018

Peka kruha in izdelava masla

 

 
 

 

 
 
 

Poklonili so se junakom v obroču / 23:21, 17. april

Šele potem, ko se bodo njihovi predstavniki distancirali od zločinov komunizma pred, med in po koncu druge svetovne vojne.

Poklonili so se junakom v obroču / 16:38, 12. april

Večna slava junakom !

Janez Janša: smer ni prava / 06:37, 11. april

Fanta, ki iščeta v Cerkljah glasove sta se zmotila v letnici. SDS je v Cerkljah nekaj pomenila, ko je bil Čebulj v stranki, pa je že dolgo tega kar je prišel k pameti...

Janez Janša: smer ni prava / 16:25, 8. april

Ves čas po osamosvojitvi razen petih let, levica išče, pa ne zna in ne zmore najti prave poti. In je tudi nikoli ne bo.

Širijo sporočilo miru / 14:31, 8. april

Za denar naj se oglasijo kar pri Sorosu, ki jih tudi financira.

Previdno pri nabiranju čemaža! / 14:30, 8. april

Čemaž je divji česen. Najlažje se ga loči od drugih podobnih rastlin, po tem da zmečkamo list in ga povohamo. Mora imeti izrazit vonj po čes...

Janez Janša: smer ni prava / 09:34, 7. april

JJ čas je za pokoj, Slovenija bo brez tebe sama našla pravo pot...