Cesta čez prelaz Vršič je ob delavnikih med 8. in 17. uro zaprta. / Foto: Gorazd Kavčič

Cesta skozi dolino dobiva novo podobo

Vse od začetka poletja že tečejo obnovitvena dela na glavni cesti skozi Zgornjesavsko dolino, trenutno najbolj intenzivno na treh odsekih: v naselju Belca, kjer gradijo pločnik, pri Ratečah, kjer na odcepu za Planico urejajo krožišče, in seveda na cesti čez prelaz Vršič.

Cesta čez Vršič je popolnoma zaprta od ponedeljka do četrtka med 8. in 17. uro, ob petkih med 8. in 15. uro. Promet je tako za vsa vozila med delovniki mogoč od 17. ure popoldne do 8. ure zjutraj naslednjega dne ter ob koncih tedna.

Kranjska Gora – Sanacija dober kilometer dolgega odseka ceste čez Vršič poteka po načrtih, zatrjujejo na Direkciji RS za infrastrukturo. Trenutno zaključujejo zasipavanje podpornega zidu ter urejanje vidnega dela zidu s kamnito oblogo. Na delu trase rekonstrukcije ceste od zidu do Koče na Gozdu je delno že izvedena nosilna plast asfalta, zdaj pa urejajo še odvodnjavanje. Nad Kočo na Gozdu se ureja spodnji ustroj ceste.

Promet poteka skladno z izdanim dovoljenjem, kar pomeni, da je cesta popolnoma zaprta od ponedeljka do četrtka med 8. in 17. uro, ob petkih pa med 8. in 15. uro. Promet je tako za vsa vozila med delovniki mogoč od 17. ure popoldne do 8. ure zjutraj naslednjega dne ter ob koncih tedna.

Gradbinci v teh dneh urejajo tudi pločnik skozi naselje Belca. Projekt je del obnove ceste skozi Kranjsko Goro, ki jo izvaja država. Prvi del sanacije vozišča je bil zaključen septembra, trenutno poteka še sanacija 2,5-kilometrskega odseka na Belci. Skupna vrednost del je nekaj čez milijon evrov, soinvestitor izgradnje pločnika na Belci pa je Občina Kranjska Gora.

Kot kaže, pa bodo v kratkem začeli obnavljati tudi cesto skozi Gozd - Martuljek, kjer zlasti domačini težko čakajo na pločnik. Kot je pred časom povedal župan Kranjske Gore Janez Hrovat, je sedemmesečni rok za izvedbo začel teči že septembra. To pomeni, da bi moral biti cestni odsek v dolžini 1200 metrov s pločnikom in vso infrastrukturo vred zgrajen do začetka prihodnje poletne sezone. V sklopu del je predvidena rekonstrukcija ceste, ureditev enostranskega pločnika, para avtobusnih postajališč, ureditev križišča Jezerci s prometnim otokom in pasom za zavijanje levo, pojasnjujejo na direkciji za infrastrukturo. Urejeni bodo tudi hišni priključki, podporna zidova in parapetni zidovi, nameščena prometna signalizacija in oprema ter zaščiteni komunalni vodi. Vrednost gradbenih del je nekaj več kot 1,5 milijona evrov, od tega država financira večino projekta, Občina Kranjska Gora kot financer pa 328 tisoč evrov.

»Kljub temu da so bili na cesti skozi Zgornjesavsko dolino ob zgostitvah prometa na avtocesti oziroma zastojih v karavanškem predoru vse poletje in še jeseni prometni zamaški tudi pri nas, smo veseli, da bodo cesto končno sanirali,« je dejal župan Hrovat in pohvalil policiste, ki so v času najgostejšega prometa takoj reagirali, odšli na cesto in, kot pravi župan, zgledno urejali težavo.

Oddajte svoj komentar

Kranj 2°

oblačno
vlažnost: 96 %
veter: S, hitrost: 11 km/h

1/10

sreda

-6/8

četrtek

1/8

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

PRIREDITVE / Gorenjska, 17. januar 2018

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Jesenice, 17. januar 2018

Za otroke

PREDAVANJA / Kranj, 17. januar 2018

Islandija

DELAVNICE / Kranj, 17. januar 2018

Zaključek akcije spremembe soseske Planina

IZLETI / Kranj, 18. januar 2018

Po Krasu

PRIREDITVE / Gorenjska, 18. januar 2018

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Jesenice, 18. januar 2018

Za otroke

PRIREDITVE / Zbilje, 18. januar 2018

Znanje za življenje

 

 
 

 

 
 
 

Nasprotujejo potvarjanju zgodovine / 09:56, 16. januar

Bravo Lara!
Partizanom herojem večna slava, cerkev naj ne hujska in politizira ampak naj se ukvarja z verniki, kateri naj tudi financirajo.

Dražgoše pričakujejo množičen obisk / 18:37, 15. januar

Lara Jankovič na slovesnosti v Dražgošah:

!! Slovenske vlade so našo zemljo prodale za drobtinice. Od trdnih samoupravnih temeljev ba...

Dražgoše pričakujejo množičen obisk / 09:22, 13. januar

Bo ob hvaljenju borbe v govorih in razstavah kaj prostora o nagajanju oblasti pri gradnji cerkve.
Spodnji zapis je del članka Franca Kav...

Slovenska olimpijska bakla tudi po Gorenjski / 21:48, 10. januar

Uspelo, bolj ali manj, velik minus organizatorju in sicer zakaj: Ogromno otrok, glavni sponzor Coca-Cola in pločevinke v ledu?? Pa kdo bo to...

Grob v Dražgošah / 17:18, 9. januar

G.Pintar Franc

Danes, ko nas kapitalske in politične elite brezsramno ropajo nam ime DEMOKRATIČNA kaj malo pomeni...

Grob v Dražgošah / 21:08, 7. januar

G. Primož, (in še nekateri)
Ste »spregledali, da je v kostnici tudi 40 (41) vaščanov Dražgoš, ne samo partizanov. Z vašim komentarjem dok...

Grob v Dražgošah / 13:52, 6. januar

Se strinjam, borcem za svobodo primerne kostnice in grobove, kolaborantom in švabskim ritolizcem pa prepovedat in podret vsa obeležja !!