Cesta čez prelaz Vršič je ob delavnikih med 8. in 17. uro zaprta. / Foto: Gorazd Kavčič

Cesta skozi dolino dobiva novo podobo

Vse od začetka poletja že tečejo obnovitvena dela na glavni cesti skozi Zgornjesavsko dolino, trenutno najbolj intenzivno na treh odsekih: v naselju Belca, kjer gradijo pločnik, pri Ratečah, kjer na odcepu za Planico urejajo krožišče, in seveda na cesti čez prelaz Vršič.

Cesta čez Vršič je popolnoma zaprta od ponedeljka do četrtka med 8. in 17. uro, ob petkih med 8. in 15. uro. Promet je tako za vsa vozila med delovniki mogoč od 17. ure popoldne do 8. ure zjutraj naslednjega dne ter ob koncih tedna.

Kranjska Gora – Sanacija dober kilometer dolgega odseka ceste čez Vršič poteka po načrtih, zatrjujejo na Direkciji RS za infrastrukturo. Trenutno zaključujejo zasipavanje podpornega zidu ter urejanje vidnega dela zidu s kamnito oblogo. Na delu trase rekonstrukcije ceste od zidu do Koče na Gozdu je delno že izvedena nosilna plast asfalta, zdaj pa urejajo še odvodnjavanje. Nad Kočo na Gozdu se ureja spodnji ustroj ceste.

Promet poteka skladno z izdanim dovoljenjem, kar pomeni, da je cesta popolnoma zaprta od ponedeljka do četrtka med 8. in 17. uro, ob petkih pa med 8. in 15. uro. Promet je tako za vsa vozila med delovniki mogoč od 17. ure popoldne do 8. ure zjutraj naslednjega dne ter ob koncih tedna.

Gradbinci v teh dneh urejajo tudi pločnik skozi naselje Belca. Projekt je del obnove ceste skozi Kranjsko Goro, ki jo izvaja država. Prvi del sanacije vozišča je bil zaključen septembra, trenutno poteka še sanacija 2,5-kilometrskega odseka na Belci. Skupna vrednost del je nekaj čez milijon evrov, soinvestitor izgradnje pločnika na Belci pa je Občina Kranjska Gora.

Kot kaže, pa bodo v kratkem začeli obnavljati tudi cesto skozi Gozd - Martuljek, kjer zlasti domačini težko čakajo na pločnik. Kot je pred časom povedal župan Kranjske Gore Janez Hrovat, je sedemmesečni rok za izvedbo začel teči že septembra. To pomeni, da bi moral biti cestni odsek v dolžini 1200 metrov s pločnikom in vso infrastrukturo vred zgrajen do začetka prihodnje poletne sezone. V sklopu del je predvidena rekonstrukcija ceste, ureditev enostranskega pločnika, para avtobusnih postajališč, ureditev križišča Jezerci s prometnim otokom in pasom za zavijanje levo, pojasnjujejo na direkciji za infrastrukturo. Urejeni bodo tudi hišni priključki, podporna zidova in parapetni zidovi, nameščena prometna signalizacija in oprema ter zaščiteni komunalni vodi. Vrednost gradbenih del je nekaj več kot 1,5 milijona evrov, od tega država financira večino projekta, Občina Kranjska Gora kot financer pa 328 tisoč evrov.

»Kljub temu da so bili na cesti skozi Zgornjesavsko dolino ob zgostitvah prometa na avtocesti oziroma zastojih v karavanškem predoru vse poletje in še jeseni prometni zamaški tudi pri nas, smo veseli, da bodo cesto končno sanirali,« je dejal župan Hrovat in pohvalil policiste, ki so v času najgostejšega prometa takoj reagirali, odšli na cesto in, kot pravi župan, zgledno urejali težavo.

Oddajte svoj komentar

Kranj -3°

zmerno oblačno
vlažnost: 91 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

-4/2

ponedeljek

-4/3

torek

-2/2

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Gorenjska, 17. december 2018

Aktivnosti v Medgeneracijskem centru

PRIREDITVE / Škofja Loka, 17. december 2018

Dobrodelni bazar kvačkanih in pletenih kap

PREDAVANJA / Kranj, 17. december 2018

Očistimo in podprimo dom svoje Duše

PREDAVANJA / Škofja Loka, 17. december 2018

Kako lahko tudi v mojo bolečino posije luč

PRIREDITVE / Gorenjska, 18. december 2018

Aktivnosti v Medgeneracijskem centru

PRIREDITVE / Jesenice, 18. december 2018

Kako so se na Jesenicah včasih igrali

PREDAVANJA / Tržič, 18. december 2018

Tržiška kulinarična dediščina

RAZSTAVE / Naklo, 18. december 2018

Tomo Zupan – veliki prešernoslovec

 

 
 

 

 
 
 

Migracije niso človekova pravica / 17:14, 17. december

Opa. Takšen članek v osrednjem gorenjskem časopisu. Mar ni to sovražni govor ?

Pavel Rupar član Slovenske ljudske stranke / 15:10, 17. december

Zakaj rovariš Rupar? A je rok uporabnosti kondomom, ki si jih kupoval na občinsko naročilnico že potekel?

Migracije niso človekova pravica / 14:53, 17. december

Nisem članica SDS, niti podpornica. V marsičem se razlikujejo naša mnenja. Kar se pa tiče migracij, teh masovnih prišlekov, ki jih futramo, ...

Nujna nova regijska bolnišnica / 11:57, 17. december

Super. Novi poligon za naše gradbince in dobavitelje medicinske opreme. 200M€ je po moje kar smešna cena. Če sledimo praksi dosedanjih gradenj zdrvastvenih objektov, je meja za ceno samo nebo.

Uradno odprli obvoznico / 14:58, 16. december

Od odcepa proti železniški postaji pri Mraku proti Gorjam in Pokljuki je skozi Rečico kar nekaj mest, da o podvozu pod železniško progo niti...

Čez prehod za pešce le ob kolesu, ne na njem / 22:03, 15. december

Tako je. Prehod za pešce je namenjen le pešcem. Ljudje bi se lahko tudi navadili, da tam, kjer ni pločnika, hodijo po levi strani cestišča. ...

Pozivi k čimprejšnji gradnji druge cevi / 21:54, 15. december

Res bi bil čas, da se glave v Sloveniji streznijo in začnejo delovati kot je treba. V dobro vseh. Predor naj se zgradi v čim krajšem roku. Z...