Nogometašice gredo na svoje

Ženski nogomet v Velesovem stopa na samostojno pot, medtem pa se svetniki sprašujejo, kako bodo klubu razdelili sredstva, ki jih je prejel Nogometni klub Velesovo tudi za ženske ekipe.

Cerklje – Ženski del ekipe Nogometnega kluba Velesovo se je pred časom odločil za samostojno pot, saj naj bi na ta način zagotovili boljši razvoj ženskega nogometa. »Na Gorenjskem smo trenutno edini ženski nogometni klub, ki nastopa z vsemi ekipami od najmlajših (6.–7. leta starosti) do članic na najvišjem državnem nivoju. Z ženskim klubom smo pridobili veliko novih nadobudnih športnic, največ najmlajših. Samostojno pot so obstoječe igralke, Medobčinska nogometna zveza Gorenjske, Nogometna zveza Slovenije in druga slovenska javnost večinoma pozitivno sprejele,« je povedal trener ženskih ekip Primož Štrajhar, ki dodaja, da so bili največ težav deležni v domači občini. »Težave so bile in so povezane predvsem z opozicijskimi občinskimi svetniki, ki zavirajo našo pot. Zadevo je po obrazložitvi podrobnosti podprl g. župan Franc Čebulj in drugi zaposleni v občinski upravi, za kar se jim zahvaljujemo. Na poti v samostojnost ni nasprotoval niti naš prejšnji klub Nogometni klub Velesovo,« je še dodal Štrajhar.

To je razvidno tudi iz pisma predsednika NK Velesovo Darka Klinca občinskemu svetniku in predsedniku odbora za negospodarstvo Jaku Ciperlu. Kot je zapisal Klinc, v klubu sicer obžalujejo odločitev ženskega dela ekipe, »vendar ne bomo nikakor nasprotovali povsem legitimni odločitvi ženskega dela o izstopu«. Odločitev ženskega dela ekipe razume in jih še naprej podpira.

Kot je še dodal Klinc, naj bi sicer sklep o izstopu začel veljati 1. januarja 2018, do takrat pa ženski del ostaja v okviru matičnega kluba, vendar s soglasjem NK Velesovo v tekmovanju pod okriljem Nogometne zveze Slovenije deluje pod imenom Ženski nogometni klub Velesovo. Kljub temu pa, kot je razvidno iz javno dostopnih podatkov, Športno-rekreativno društvo Cerklje na Gorenjskem, pod katerega spadajo članice ŽNK Velesovo, obstaja že od marca letos.

Opozicijski občinski svetniki sicer poudarjajo, da podpirajo razvoj ženskega nogometa v občini, a jih je zmotilo vprašanje transparentne in namenske porabe občinskih sredstev v klubu. Z vodstvom klubov so si izmenjali tudi nekaj pisem. Marka Bolko, Jako Ciperla in Luko Štumbergerja je namreč zanimalo, kako bo Nogometni klub Velesovo izvedel program tekmovanja žensk v prvi ligi, za kar so zaprosili in s sklepom prejeli namenska sredstva, če pa ženske ekipe članic ni več v sestavu kluba. Z občinskega proračuna namreč klub za športni program in izvajanje tekmovalnega programa članskih ekip skupno prejme dobrih 42 tisoč evrov. »Proračunski porabnik sredstev je namreč zakonsko obvezan dodeljena sredstva namensko porabiti. V nasprotnem jih je dolžan vrniti. Enostavno pravilo, ki velja za vsa društva in klube oz. druge pravne osebe, ki sredstva pridobijo na podlagi vloge in sklepov občinskega sveta,« so omenjeni svetniki zapisali v pojasnilu Primožu Štrajharju, trenerju ženske ekipe.

Darko Klinc nam je v zvezi s tem odgovoril, da nogometni klub občinska sredstva dobi na podlagi speljanega programa v preteklem letu in ne na podlagi plana programa za tekoče leto. Kot je dodal, se devetdeset odstotkov postavk za vrednotenje programa nanaša na klub in ne na moške in ženske.

Oddajte svoj komentar

Kranj -4°

delno oblačno
vlažnost: 93 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

-2/9

torek

-4/10

sreda

-4/8

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

PREDAVANJA / Vodice, 23. januar 2018

Po Iranu

IZLETI / Preddvor, 23. januar 2018

Na Štefanjo goro

PRIREDITVE / Gorenjska, 23. januar 2018

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Kranj, 23. januar 2018

Vaje iVitalis

PREDAVANJA / Tržič, 23. januar 2018

Po sledeh prvih prebivalcev slovenskih Alp

IZLETI / Šenčur, 24. januar 2018

V Dolenjske Toplice

IZLETI / Kranj, 25. januar 2018

Do Celjske koče

OBVESTILA / Kranj, 25. januar 2018

Krvodajalska akcija

 

 
 

 

 
 
 

Nasprotujejo potvarjanju zgodovine / 21:34, 19. januar

Grob v Dražgošah

Spodnji komentar je skrajšano pismo poslano na Glas po zgornjem članku g. Dežmana kot pismo bralca. Še pred proslav...

Nasprotujejo potvarjanju zgodovine / 09:56, 16. januar

Bravo Lara!
Partizanom herojem večna slava, cerkev naj ne hujska in politizira ampak naj se ukvarja z verniki, kateri naj tudi financirajo.

Dražgoše pričakujejo množičen obisk / 18:37, 15. januar

Lara Jankovič na slovesnosti v Dražgošah:

!! Slovenske vlade so našo zemljo prodale za drobtinice. Od trdnih samoupravnih temeljev ba...

Dražgoše pričakujejo množičen obisk / 09:22, 13. januar

Bo ob hvaljenju borbe v govorih in razstavah kaj prostora o nagajanju oblasti pri gradnji cerkve.
Spodnji zapis je del članka Franca Kav...

Slovenska olimpijska bakla tudi po Gorenjski / 21:48, 10. januar

Uspelo, bolj ali manj, velik minus organizatorju in sicer zakaj: Ogromno otrok, glavni sponzor Coca-Cola in pločevinke v ledu?? Pa kdo bo to...

Grob v Dražgošah / 17:18, 9. januar

G.Pintar Franc

Danes, ko nas kapitalske in politične elite brezsramno ropajo nam ime DEMOKRATIČNA kaj malo pomeni...

Grob v Dražgošah / 21:08, 7. januar

G. Primož, (in še nekateri)
Ste »spregledali, da je v kostnici tudi 40 (41) vaščanov Dražgoš, ne samo partizanov. Z vašim komentarjem dok...