Nogometašice gredo na svoje

Ženski nogomet v Velesovem stopa na samostojno pot, medtem pa se svetniki sprašujejo, kako bodo klubu razdelili sredstva, ki jih je prejel Nogometni klub Velesovo tudi za ženske ekipe.

Cerklje – Ženski del ekipe Nogometnega kluba Velesovo se je pred časom odločil za samostojno pot, saj naj bi na ta način zagotovili boljši razvoj ženskega nogometa. »Na Gorenjskem smo trenutno edini ženski nogometni klub, ki nastopa z vsemi ekipami od najmlajših (6.–7. leta starosti) do članic na najvišjem državnem nivoju. Z ženskim klubom smo pridobili veliko novih nadobudnih športnic, največ najmlajših. Samostojno pot so obstoječe igralke, Medobčinska nogometna zveza Gorenjske, Nogometna zveza Slovenije in druga slovenska javnost večinoma pozitivno sprejele,« je povedal trener ženskih ekip Primož Štrajhar, ki dodaja, da so bili največ težav deležni v domači občini. »Težave so bile in so povezane predvsem z opozicijskimi občinskimi svetniki, ki zavirajo našo pot. Zadevo je po obrazložitvi podrobnosti podprl g. župan Franc Čebulj in drugi zaposleni v občinski upravi, za kar se jim zahvaljujemo. Na poti v samostojnost ni nasprotoval niti naš prejšnji klub Nogometni klub Velesovo,« je še dodal Štrajhar.

To je razvidno tudi iz pisma predsednika NK Velesovo Darka Klinca občinskemu svetniku in predsedniku odbora za negospodarstvo Jaku Ciperlu. Kot je zapisal Klinc, v klubu sicer obžalujejo odločitev ženskega dela ekipe, »vendar ne bomo nikakor nasprotovali povsem legitimni odločitvi ženskega dela o izstopu«. Odločitev ženskega dela ekipe razume in jih še naprej podpira.

Kot je še dodal Klinc, naj bi sicer sklep o izstopu začel veljati 1. januarja 2018, do takrat pa ženski del ostaja v okviru matičnega kluba, vendar s soglasjem NK Velesovo v tekmovanju pod okriljem Nogometne zveze Slovenije deluje pod imenom Ženski nogometni klub Velesovo. Kljub temu pa, kot je razvidno iz javno dostopnih podatkov, Športno-rekreativno društvo Cerklje na Gorenjskem, pod katerega spadajo članice ŽNK Velesovo, obstaja že od marca letos.

Opozicijski občinski svetniki sicer poudarjajo, da podpirajo razvoj ženskega nogometa v občini, a jih je zmotilo vprašanje transparentne in namenske porabe občinskih sredstev v klubu. Z vodstvom klubov so si izmenjali tudi nekaj pisem. Marka Bolko, Jako Ciperla in Luko Štumbergerja je namreč zanimalo, kako bo Nogometni klub Velesovo izvedel program tekmovanja žensk v prvi ligi, za kar so zaprosili in s sklepom prejeli namenska sredstva, če pa ženske ekipe članic ni več v sestavu kluba. Z občinskega proračuna namreč klub za športni program in izvajanje tekmovalnega programa članskih ekip skupno prejme dobrih 42 tisoč evrov. »Proračunski porabnik sredstev je namreč zakonsko obvezan dodeljena sredstva namensko porabiti. V nasprotnem jih je dolžan vrniti. Enostavno pravilo, ki velja za vsa društva in klube oz. druge pravne osebe, ki sredstva pridobijo na podlagi vloge in sklepov občinskega sveta,« so omenjeni svetniki zapisali v pojasnilu Primožu Štrajharju, trenerju ženske ekipe.

Darko Klinc nam je v zvezi s tem odgovoril, da nogometni klub občinska sredstva dobi na podlagi speljanega programa v preteklem letu in ne na podlagi plana programa za tekoče leto. Kot je dodal, se devetdeset odstotkov postavk za vrednotenje programa nanaša na klub in ne na moške in ženske.

Oddajte svoj komentar

Kranj 17°

oblačno
vlažnost: 98 %
veter: J, hitrost: 11 km/h

16/29

ponedeljek

14/29

torek

15/29

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

OBVESTILA / Kranj, 23. julij 2018

Mesečno srečanje združenja HumanUp

GLEDALIŠČE / Jesenice, 24. julij 2018

Torkova kinoteka Poletje na Stari Savi 2018

IZLETI / Kranj, 26. julij 2018

Špik Hude police

IZLETI / Tržič, 5. avgust 2018

Romanje k sv. Ožboltu na Jezersko

GLEDALIŠČE / Šenčur, 5. avgust 2018

Lepo je biti muzikant

IZLETI / Kranj, 7. avgust 2018

Na kopanje v Portorož

IZLETI / Kranj, 1. september 2018

Na Srečanje upokojencev v Pliberku

 

 
 

 

 
 
 

Nosil bom rdečo zvezdo / 09:09, 21. julij

Ne, bi pa gledali ustaške oz. domobranske proslave z poveličevanjem fašizma kot to počnejo na hrvaškem!
Jasno, eni bi to želeli, pa vam ne bo uspel !!

Nosil bom rdečo zvezdo / 19:57, 20. julij

Že bivši ameriški veleposlanik Mussomeli je dejal, da smo dobili državo prepoceni in je zato ne cenimo dovolj. Če bi tista letala in tanki z...

Nosil bom rdečo zvezdo / 17:04, 20. julij

Boli pogled na rdečo zvezdo, na simbol upora in zmage kaj?
Vaš idejni vodja Ivan Janez Janša jo še danes nosi v srcu, ostali komunisti s...

Spomin na preboj na Menini / 16:54, 20. julij

Franc Pintar,
ja sej razumemo gnev in bes simpatizerja domobranstva in častilca idej katere so prepovedane. Pa vas nihče ne jemlje resno ...

Služiti Slovenski vojski / 12:41, 11. julij

Bravo mladi vojaki.... na mladih svet stoji.

Spomin na preboj na Menini / 08:31, 11. julij

Večna slava junakom domoljubom in vsem partizankam in partizanom !
Smrt fašizmu !!

Zamuda pri obnovi ceste / 21:16, 9. julij

Zadnja dva tedna sem se 2x peljal v Kr.goro! Cesta skozi Gozd Martuljek na polno razkopana. Zgledalo je tako kot da bi gradili avtocesto sko...