Nogometašice gredo na svoje

Ženski nogomet v Velesovem stopa na samostojno pot, medtem pa se svetniki sprašujejo, kako bodo klubu razdelili sredstva, ki jih je prejel Nogometni klub Velesovo tudi za ženske ekipe.

Cerklje – Ženski del ekipe Nogometnega kluba Velesovo se je pred časom odločil za samostojno pot, saj naj bi na ta način zagotovili boljši razvoj ženskega nogometa. »Na Gorenjskem smo trenutno edini ženski nogometni klub, ki nastopa z vsemi ekipami od najmlajših (6.–7. leta starosti) do članic na najvišjem državnem nivoju. Z ženskim klubom smo pridobili veliko novih nadobudnih športnic, največ najmlajših. Samostojno pot so obstoječe igralke, Medobčinska nogometna zveza Gorenjske, Nogometna zveza Slovenije in druga slovenska javnost večinoma pozitivno sprejele,« je povedal trener ženskih ekip Primož Štrajhar, ki dodaja, da so bili največ težav deležni v domači občini. »Težave so bile in so povezane predvsem z opozicijskimi občinskimi svetniki, ki zavirajo našo pot. Zadevo je po obrazložitvi podrobnosti podprl g. župan Franc Čebulj in drugi zaposleni v občinski upravi, za kar se jim zahvaljujemo. Na poti v samostojnost ni nasprotoval niti naš prejšnji klub Nogometni klub Velesovo,« je še dodal Štrajhar.

To je razvidno tudi iz pisma predsednika NK Velesovo Darka Klinca občinskemu svetniku in predsedniku odbora za negospodarstvo Jaku Ciperlu. Kot je zapisal Klinc, v klubu sicer obžalujejo odločitev ženskega dela ekipe, »vendar ne bomo nikakor nasprotovali povsem legitimni odločitvi ženskega dela o izstopu«. Odločitev ženskega dela ekipe razume in jih še naprej podpira.

Kot je še dodal Klinc, naj bi sicer sklep o izstopu začel veljati 1. januarja 2018, do takrat pa ženski del ostaja v okviru matičnega kluba, vendar s soglasjem NK Velesovo v tekmovanju pod okriljem Nogometne zveze Slovenije deluje pod imenom Ženski nogometni klub Velesovo. Kljub temu pa, kot je razvidno iz javno dostopnih podatkov, Športno-rekreativno društvo Cerklje na Gorenjskem, pod katerega spadajo članice ŽNK Velesovo, obstaja že od marca letos.

Opozicijski občinski svetniki sicer poudarjajo, da podpirajo razvoj ženskega nogometa v občini, a jih je zmotilo vprašanje transparentne in namenske porabe občinskih sredstev v klubu. Z vodstvom klubov so si izmenjali tudi nekaj pisem. Marka Bolko, Jako Ciperla in Luko Štumbergerja je namreč zanimalo, kako bo Nogometni klub Velesovo izvedel program tekmovanja žensk v prvi ligi, za kar so zaprosili in s sklepom prejeli namenska sredstva, če pa ženske ekipe članic ni več v sestavu kluba. Z občinskega proračuna namreč klub za športni program in izvajanje tekmovalnega programa članskih ekip skupno prejme dobrih 42 tisoč evrov. »Proračunski porabnik sredstev je namreč zakonsko obvezan dodeljena sredstva namensko porabiti. V nasprotnem jih je dolžan vrniti. Enostavno pravilo, ki velja za vsa društva in klube oz. druge pravne osebe, ki sredstva pridobijo na podlagi vloge in sklepov občinskega sveta,« so omenjeni svetniki zapisali v pojasnilu Primožu Štrajharju, trenerju ženske ekipe.

Darko Klinc nam je v zvezi s tem odgovoril, da nogometni klub občinska sredstva dobi na podlagi speljanega programa v preteklem letu in ne na podlagi plana programa za tekoče leto. Kot je dodal, se devetdeset odstotkov postavk za vrednotenje programa nanaša na klub in ne na moške in ženske.

Oddajte svoj komentar

Kranj 9°

pretežno jasno
vlažnost: 86 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

6/14

ponedeljek

2/16

torek

4/22

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

PRIREDITVE / Gorenjska, 22. oktober 2018

Medgeneracijske prireditve

IZLETI / Preddvor, 23. oktober 2018

Pohod na Trupejevo poldne

PRIREDITVE / Gorenjska, 23. oktober 2018

Medgeneracijske prireditve

PREDAVANJA / Trzin, 23. oktober 2018

Tropski paradiž – Panama

PREDAVANJA / Kranj, 23. oktober 2018

Pravilna prehrana kot orožje proti stresu

PRIREDITVE / Gorenjska, 24. oktober 2018

Komemoracije ob dnevu mrtvih

OBVESTILA / Kranjska Gora, 24. oktober 2018

Peka potice v krušni peči

IZLETI / Kranj, 25. oktober 2018

Na Lepenatko

 

 
 

 

 
 
 

Danes se je začela volilna kampanja / 09:47, 19. oktober

Iztok Purič je skupni kandidat stranke Več za Kranj aktualnega župana Kranja Boštjana Trilarja, Liste za razvoj Kranja in Stranke Alenke Bra...

O spremembi imena šole / 16:02, 17. oktober

In kaj so navedli kot razlog za preimenovanje?
Upam, da odgovorni ne nasedejo tem zdraharjem!!
In ja, večna slava partizanom !!

Gorenjski glas boter Demokraciji / 10:11, 17. oktober

Več o tem na blogu http://slap.blog.siol.net

Napovedali kandidaturo za župana / 22:49, 16. oktober

Se opravičavam. Po enem tednu vam je uspelo objaviti. Bravo, zelo dobro, odlično. Čestitam.

Skrbeti nas mora sedanjost / 18:37, 12. oktober

Škoda ker ne obstoja ena dobra poštena pametna 'vaga', pa da se točno stehta kdo neti.... in kdo poveličuje...

Napovedali kandidaturo za župana / 16:45, 11. oktober

Zakaj ne objavite že vložene in tudi vam poslane kandidature v Naklem? Drago Goričan za župana Nakla in Lista Draga Goričana za razvoj Nakla.

Skrbeti nas mora sedanjost / 06:37, 9. oktober

Vsako netenje sovraštva in poveličevanja fašizma, nacizma je potrebno v kali zatreti in jim pljuniti v ksiht izmečkom slovenskega naroda! Iz...