Nogometašice gredo na svoje

Ženski nogomet v Velesovem stopa na samostojno pot, medtem pa se svetniki sprašujejo, kako bodo klubu razdelili sredstva, ki jih je prejel Nogometni klub Velesovo tudi za ženske ekipe.

Cerklje – Ženski del ekipe Nogometnega kluba Velesovo se je pred časom odločil za samostojno pot, saj naj bi na ta način zagotovili boljši razvoj ženskega nogometa. »Na Gorenjskem smo trenutno edini ženski nogometni klub, ki nastopa z vsemi ekipami od najmlajših (6.–7. leta starosti) do članic na najvišjem državnem nivoju. Z ženskim klubom smo pridobili veliko novih nadobudnih športnic, največ najmlajših. Samostojno pot so obstoječe igralke, Medobčinska nogometna zveza Gorenjske, Nogometna zveza Slovenije in druga slovenska javnost večinoma pozitivno sprejele,« je povedal trener ženskih ekip Primož Štrajhar, ki dodaja, da so bili največ težav deležni v domači občini. »Težave so bile in so povezane predvsem z opozicijskimi občinskimi svetniki, ki zavirajo našo pot. Zadevo je po obrazložitvi podrobnosti podprl g. župan Franc Čebulj in drugi zaposleni v občinski upravi, za kar se jim zahvaljujemo. Na poti v samostojnost ni nasprotoval niti naš prejšnji klub Nogometni klub Velesovo,« je še dodal Štrajhar.

To je razvidno tudi iz pisma predsednika NK Velesovo Darka Klinca občinskemu svetniku in predsedniku odbora za negospodarstvo Jaku Ciperlu. Kot je zapisal Klinc, v klubu sicer obžalujejo odločitev ženskega dela ekipe, »vendar ne bomo nikakor nasprotovali povsem legitimni odločitvi ženskega dela o izstopu«. Odločitev ženskega dela ekipe razume in jih še naprej podpira.

Kot je še dodal Klinc, naj bi sicer sklep o izstopu začel veljati 1. januarja 2018, do takrat pa ženski del ostaja v okviru matičnega kluba, vendar s soglasjem NK Velesovo v tekmovanju pod okriljem Nogometne zveze Slovenije deluje pod imenom Ženski nogometni klub Velesovo. Kljub temu pa, kot je razvidno iz javno dostopnih podatkov, Športno-rekreativno društvo Cerklje na Gorenjskem, pod katerega spadajo članice ŽNK Velesovo, obstaja že od marca letos.

Opozicijski občinski svetniki sicer poudarjajo, da podpirajo razvoj ženskega nogometa v občini, a jih je zmotilo vprašanje transparentne in namenske porabe občinskih sredstev v klubu. Z vodstvom klubov so si izmenjali tudi nekaj pisem. Marka Bolko, Jako Ciperla in Luko Štumbergerja je namreč zanimalo, kako bo Nogometni klub Velesovo izvedel program tekmovanja žensk v prvi ligi, za kar so zaprosili in s sklepom prejeli namenska sredstva, če pa ženske ekipe članic ni več v sestavu kluba. Z občinskega proračuna namreč klub za športni program in izvajanje tekmovalnega programa članskih ekip skupno prejme dobrih 42 tisoč evrov. »Proračunski porabnik sredstev je namreč zakonsko obvezan dodeljena sredstva namensko porabiti. V nasprotnem jih je dolžan vrniti. Enostavno pravilo, ki velja za vsa društva in klube oz. druge pravne osebe, ki sredstva pridobijo na podlagi vloge in sklepov občinskega sveta,« so omenjeni svetniki zapisali v pojasnilu Primožu Štrajharju, trenerju ženske ekipe.

Darko Klinc nam je v zvezi s tem odgovoril, da nogometni klub občinska sredstva dobi na podlagi speljanega programa v preteklem letu in ne na podlagi plana programa za tekoče leto. Kot je dodal, se devetdeset odstotkov postavk za vrednotenje programa nanaša na klub in ne na moške in ženske.

Oddajte svoj komentar

Kranj 8°

jasno
vlažnost: 95 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

9/21

četrtek

11/21

petek

6/26

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 26. april 2018

Na Škavnico

GLASBA / Šenčur, 26. april 2018

Koncert MePZ DU Šenčur z gosti

OBVESTILA / Radovljica, 26. april 2018

Ob odprtju nove radovljiške knjižnice

PREDAVANJA / Kranj, 26. april 2018

Pomoč z zeliščnimi pripravki

PRIREDITVE / Gorenjska, 26. april 2018

Medgeneracijske prireditve

IZLETI / Kranj, 26. april 2018

Na Klek

OBVESTILA / Jesenice, 26. april 2018

Po kateri poti na Golico

IZLETI / Šenčur, 27. april 2018

Glinščica po starodavni poti soli

 

 
 

 

 
 
 

Odprli most čez avtocesto / 10:02, 24. april

Občina Šenčur je precej bogata občina! Tukaj z mostom so se izkazali! Je pa mimo letališča prestavljena cesta in dva krožišča, vse v občini ...

Poklonili so se junakom v obroču / 23:21, 17. april

Šele potem, ko se bodo njihovi predstavniki distancirali od zločinov komunizma pred, med in po koncu druge svetovne vojne.

Poklonili so se junakom v obroču / 16:38, 12. april

Večna slava junakom !

Janez Janša: smer ni prava / 06:37, 11. april

Fanta, ki iščeta v Cerkljah glasove sta se zmotila v letnici. SDS je v Cerkljah nekaj pomenila, ko je bil Čebulj v stranki, pa je že dolgo tega kar je prišel k pameti...

Janez Janša: smer ni prava / 16:25, 8. april

Ves čas po osamosvojitvi razen petih let, levica išče, pa ne zna in ne zmore najti prave poti. In je tudi nikoli ne bo.

Širijo sporočilo miru / 14:31, 8. april

Za denar naj se oglasijo kar pri Sorosu, ki jih tudi financira.

Previdno pri nabiranju čemaža! / 14:30, 8. april

Čemaž je divji česen. Najlažje se ga loči od drugih podobnih rastlin, po tem da zmečkamo list in ga povohamo. Mora imeti izrazit vonj po čes...