Novi vstopni objekt sta odprla direktor Arboretuma Volčji Potok Aleš Ocepek in kulturni minister Anton Peršak.

V park skozi nov vhod

V Arboretumu Volčji Potok so v torek popoldne tudi uradno odprli nov vstopni objekt. Pol milijona evrov vredno naložbo so izpeljali skupaj z ministrstvom za kulturo.

Volčji Potok – V Arboretumu so si novega vhodnega objekta želeli že dlje časa, saj je bil stari premajhen in brez primernih sanitarij, a do odprtja, kakršnega so pripravili v torek, je bilo potrebnih več let intenzivnega dela.

Pogovori so se začeli v letu 2012, ko je ministrstvo za kulturo projektiranje zaupalo arhitekturnemu podjetju Arrea. Priprava projektne dokumentacije je potekala v letih od 2013 do 2016. V manjšem delu so se krajinske ureditve izvedle že v letu 2014, v kasnejših dveh letih pa je bilo največ energije vložene v pripravo ustreznih prostorskih izvedbenih pogojev v Občinskem prostorskem načrtu Občine Kamnik in pridobitev gradbenega dovoljenja. Gradnja objekta se je začela lani in zaključila letos; sprva so ga nameravali odpreti že spomladi, a se je zataknilo z zunanjo ureditvijo.

»Pot do novega vstopnega objekta je bila zelo dolga. Ves trud se je poplačal, zato danes z veseljem, ponosom in pričakovanjem stojimo pred našim novim vhodom. Ureditev novega vstopnega območja v povezavi z novourejeno programsko potjo Arboretumu prinaša kakovostno pridobitev, novo priložnost za razvoj in dodaja nov identitetni element kulturnemu spomeniku državnega pomena. Javnemu zavodu kot upravljavcu kulturnega spomenika daje možnost, da v novih prostorih zaposlenim zagotavlja prijazen delovni prostor, obiskovalcem pa raznovrstne storitve. Pa vendar me zelo skrbi, kaj bo z Arboretumom v prihodnje, zato je danes pravi dan, da na kulturno ministrstvo naslovimo apel, da bo treba urediti pravno obliko zavoda, ki je zastarela in Arboretumu ne dopušča, da bi še primerno posloval,« je povedal direktor Arboretuma Volčji Potok Aleš Ocepek in se zahvalil vsem, ki so pomagali pri projektu, nato pa besedo predal slavnostnemu govorniku, ministru za kulturo Antonu Peršaku, s katerim sta nato objekt skupaj tudi uradno predala svojemu namenu.

Nov vstopni objekt, ki se nahaja med starim vhodom in prodajnim centrom, sestavljata dva objekta, v katera so umeščene recepcija, trgovina s spominki in sanitarije, arhitekti pa so se potrudili, da se vse zgrajeno zliva z okoljem, saj so uporabili predvsem les in kovino ter velike steklene površine, ki obiskovalcem še pred nakupom vstopnice omogočajo pogled v park.

Oddajte svoj komentar

Kranj 3°

zmerno oblačno
vlažnost: 97 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

2/16

torek

5/21

sreda

5/20

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

IZLETI / Preddvor, 23. oktober 2018

Pohod na Trupejevo poldne

PRIREDITVE / Gorenjska, 23. oktober 2018

Medgeneracijske prireditve

PREDAVANJA / Trzin, 23. oktober 2018

Tropski paradiž – Panama

PREDAVANJA / Kranj, 23. oktober 2018

Pravilna prehrana kot orožje proti stresu

PRIREDITVE / Gorenjska, 24. oktober 2018

Komemoracije ob dnevu mrtvih

OBVESTILA / Kranjska Gora, 24. oktober 2018

Peka potice v krušni peči

IZLETI / Kranj, 25. oktober 2018

Na Lepenatko

PRIREDITVE / Gorenjska, 25. oktober 2018

Komemoracije ob dnevu mrtvih

 

 
 

 

 
 
 

Danes se je začela volilna kampanja / 09:47, 19. oktober

Iztok Purič je skupni kandidat stranke Več za Kranj aktualnega župana Kranja Boštjana Trilarja, Liste za razvoj Kranja in Stranke Alenke Bra...

O spremembi imena šole / 16:02, 17. oktober

In kaj so navedli kot razlog za preimenovanje?
Upam, da odgovorni ne nasedejo tem zdraharjem!!
In ja, večna slava partizanom !!

Gorenjski glas boter Demokraciji / 10:11, 17. oktober

Več o tem na blogu http://slap.blog.siol.net

Napovedali kandidaturo za župana / 22:49, 16. oktober

Se opravičavam. Po enem tednu vam je uspelo objaviti. Bravo, zelo dobro, odlično. Čestitam.

Skrbeti nas mora sedanjost / 18:37, 12. oktober

Škoda ker ne obstoja ena dobra poštena pametna 'vaga', pa da se točno stehta kdo neti.... in kdo poveličuje...

Napovedali kandidaturo za župana / 16:45, 11. oktober

Zakaj ne objavite že vložene in tudi vam poslane kandidature v Naklem? Drago Goričan za župana Nakla in Lista Draga Goričana za razvoj Nakla.

Skrbeti nas mora sedanjost / 06:37, 9. oktober

Vsako netenje sovraštva in poveličevanja fašizma, nacizma je potrebno v kali zatreti in jim pljuniti v ksiht izmečkom slovenskega naroda! Iz...