Čebulja potrdil žreb

Cerkljanski župan Franc Čebulj po glasovanju v domačem občinskem svetu ni dobil zadostne podpore za kandidaturo za državnega svetnika, zato je odločil žreb. V Kamniku so kot kandidata potrdili Mateja Slaparja.

Cerklje – Pat pozicija v cerkljanskem občinskem svetu se je znova pokazala na sredini seji, ko so svetniki odločali o kandidatu za državnega svetnika ter kandidatih za elektorje. Med 16 svetniki jih polovica pripada županovi koaliciji, druga pa opoziciji. Obe strani sta tako predlagali svoja kandidata za svetnika in po dva elektorja. Poleg župana Franca Čebulja se je za kandidaturo v državni svet potegoval tudi Matevž Bohinc. Čebulj je svojo kandidaturo utemeljeval z dolgoletnimi izkušnjami tako v lokalni kot tudi državni politiki in poznavanjem problemov drugih občin, medtem ko se je Bohinc skliceval na izkušnje iz gospodarstva. »Imam podporo v dveh drugih občinah, podpirajo me tudi v vrhih strank SDS, Ljudske stranke in Nove Slovenije,« je še dodal Čebulj, a kot so zatrdili v svetniški skupini SDS, iz katere prihaja tudi Bohinc, sami pisnega zagotovila, da stranka podpira Čebulja, niso prejeli. Cerkljanski župan, ki je sicer menil, da ga opozicijski svetniki želijo zgolj blokirati, je priznal, da bi bil razočaran, če domač občinski svet njegove kandidature ne bi potrdil.

Na koncu je tajno glasovanje pričakovano prineslo po osem glasov vsakemu kandidatu za svetnika in vsem štirim predlaganim elektorjem. Tako je o predlaganih kandidatih odločil žreb, ki je bil naklonjen Čebulju, med kandidati za elektorje pa so z žrebom potrdili Jaka Ciperla in podžupana Miho Zevnika.

V sredo so se tudi kamniški svetniki zbrali na volilnem zboru občinskega sveta Občine Kamnik, na katerem so odločali o kandidatu za člana Državnega sveta Republike Slovenije in o volitvah predstavnikov Občine Kamnik v volilno telo volilne enote. Na tajnem glasovanju so soglasno kot kandidata za državni svet potrdili Mateja Slaparja, sicer kamniškega podžupana in člana NSi. Na volilnem zboru je potekalo tudi tajno glasovanje o predstavnikih Občine Kamnik v volilno telo volilne enote št. 2. Po preštetih glasovnicah je bilo ugotovljeno, da so bili izvoljeni naslednji predstavniki: Mateja Gradišek (22 glasov), Damjan Hančič (21 glasov), Nina Irt (21 glasov), Lara Jemec (21 glasov), Bogdan Pogačar (19 glasov) in mag. Matej Tonin (21 glasov).

Oddajte svoj komentar

Kranj 11°

pretežno jasno
vlažnost: 64 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

6/14

ponedeljek

2/16

torek

4/22

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

PRIREDITVE / Gorenjska, 22. oktober 2018

Medgeneracijske prireditve

IZLETI / Preddvor, 23. oktober 2018

Pohod na Trupejevo poldne

PRIREDITVE / Gorenjska, 23. oktober 2018

Medgeneracijske prireditve

PREDAVANJA / Trzin, 23. oktober 2018

Tropski paradiž – Panama

PREDAVANJA / Kranj, 23. oktober 2018

Pravilna prehrana kot orožje proti stresu

PRIREDITVE / Gorenjska, 24. oktober 2018

Komemoracije ob dnevu mrtvih

OBVESTILA / Kranjska Gora, 24. oktober 2018

Peka potice v krušni peči

IZLETI / Kranj, 25. oktober 2018

Na Lepenatko

 

 
 

 

 
 
 

Danes se je začela volilna kampanja / 09:47, 19. oktober

Iztok Purič je skupni kandidat stranke Več za Kranj aktualnega župana Kranja Boštjana Trilarja, Liste za razvoj Kranja in Stranke Alenke Bra...

O spremembi imena šole / 16:02, 17. oktober

In kaj so navedli kot razlog za preimenovanje?
Upam, da odgovorni ne nasedejo tem zdraharjem!!
In ja, večna slava partizanom !!

Gorenjski glas boter Demokraciji / 10:11, 17. oktober

Več o tem na blogu http://slap.blog.siol.net

Napovedali kandidaturo za župana / 22:49, 16. oktober

Se opravičavam. Po enem tednu vam je uspelo objaviti. Bravo, zelo dobro, odlično. Čestitam.

Skrbeti nas mora sedanjost / 18:37, 12. oktober

Škoda ker ne obstoja ena dobra poštena pametna 'vaga', pa da se točno stehta kdo neti.... in kdo poveličuje...

Napovedali kandidaturo za župana / 16:45, 11. oktober

Zakaj ne objavite že vložene in tudi vam poslane kandidature v Naklem? Drago Goričan za župana Nakla in Lista Draga Goričana za razvoj Nakla.

Skrbeti nas mora sedanjost / 06:37, 9. oktober

Vsako netenje sovraštva in poveličevanja fašizma, nacizma je potrebno v kali zatreti in jim pljuniti v ksiht izmečkom slovenskega naroda! Iz...