Čebulja potrdil žreb

Cerkljanski župan Franc Čebulj po glasovanju v domačem občinskem svetu ni dobil zadostne podpore za kandidaturo za državnega svetnika, zato je odločil žreb. V Kamniku so kot kandidata potrdili Mateja Slaparja.

Cerklje – Pat pozicija v cerkljanskem občinskem svetu se je znova pokazala na sredini seji, ko so svetniki odločali o kandidatu za državnega svetnika ter kandidatih za elektorje. Med 16 svetniki jih polovica pripada županovi koaliciji, druga pa opoziciji. Obe strani sta tako predlagali svoja kandidata za svetnika in po dva elektorja. Poleg župana Franca Čebulja se je za kandidaturo v državni svet potegoval tudi Matevž Bohinc. Čebulj je svojo kandidaturo utemeljeval z dolgoletnimi izkušnjami tako v lokalni kot tudi državni politiki in poznavanjem problemov drugih občin, medtem ko se je Bohinc skliceval na izkušnje iz gospodarstva. »Imam podporo v dveh drugih občinah, podpirajo me tudi v vrhih strank SDS, Ljudske stranke in Nove Slovenije,« je še dodal Čebulj, a kot so zatrdili v svetniški skupini SDS, iz katere prihaja tudi Bohinc, sami pisnega zagotovila, da stranka podpira Čebulja, niso prejeli. Cerkljanski župan, ki je sicer menil, da ga opozicijski svetniki želijo zgolj blokirati, je priznal, da bi bil razočaran, če domač občinski svet njegove kandidature ne bi potrdil.

Na koncu je tajno glasovanje pričakovano prineslo po osem glasov vsakemu kandidatu za svetnika in vsem štirim predlaganim elektorjem. Tako je o predlaganih kandidatih odločil žreb, ki je bil naklonjen Čebulju, med kandidati za elektorje pa so z žrebom potrdili Jaka Ciperla in podžupana Miho Zevnika.

V sredo so se tudi kamniški svetniki zbrali na volilnem zboru občinskega sveta Občine Kamnik, na katerem so odločali o kandidatu za člana Državnega sveta Republike Slovenije in o volitvah predstavnikov Občine Kamnik v volilno telo volilne enote. Na tajnem glasovanju so soglasno kot kandidata za državni svet potrdili Mateja Slaparja, sicer kamniškega podžupana in člana NSi. Na volilnem zboru je potekalo tudi tajno glasovanje o predstavnikih Občine Kamnik v volilno telo volilne enote št. 2. Po preštetih glasovnicah je bilo ugotovljeno, da so bili izvoljeni naslednji predstavniki: Mateja Gradišek (22 glasov), Damjan Hančič (21 glasov), Nina Irt (21 glasov), Lara Jemec (21 glasov), Bogdan Pogačar (19 glasov) in mag. Matej Tonin (21 glasov).

Oddajte svoj komentar

Kranj 8°

jasno
vlažnost: 95 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

9/21

četrtek

11/21

petek

6/26

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 26. april 2018

Na Škavnico

GLASBA / Šenčur, 26. april 2018

Koncert MePZ DU Šenčur z gosti

OBVESTILA / Radovljica, 26. april 2018

Ob odprtju nove radovljiške knjižnice

PREDAVANJA / Kranj, 26. april 2018

Pomoč z zeliščnimi pripravki

PRIREDITVE / Gorenjska, 26. april 2018

Medgeneracijske prireditve

IZLETI / Kranj, 26. april 2018

Na Klek

OBVESTILA / Jesenice, 26. april 2018

Po kateri poti na Golico

IZLETI / Šenčur, 27. april 2018

Glinščica po starodavni poti soli

 

 
 

 

 
 
 

Odprli most čez avtocesto / 10:02, 24. april

Občina Šenčur je precej bogata občina! Tukaj z mostom so se izkazali! Je pa mimo letališča prestavljena cesta in dva krožišča, vse v občini ...

Poklonili so se junakom v obroču / 23:21, 17. april

Šele potem, ko se bodo njihovi predstavniki distancirali od zločinov komunizma pred, med in po koncu druge svetovne vojne.

Poklonili so se junakom v obroču / 16:38, 12. april

Večna slava junakom !

Janez Janša: smer ni prava / 06:37, 11. april

Fanta, ki iščeta v Cerkljah glasove sta se zmotila v letnici. SDS je v Cerkljah nekaj pomenila, ko je bil Čebulj v stranki, pa je že dolgo tega kar je prišel k pameti...

Janez Janša: smer ni prava / 16:25, 8. april

Ves čas po osamosvojitvi razen petih let, levica išče, pa ne zna in ne zmore najti prave poti. In je tudi nikoli ne bo.

Širijo sporočilo miru / 14:31, 8. april

Za denar naj se oglasijo kar pri Sorosu, ki jih tudi financira.

Previdno pri nabiranju čemaža! / 14:30, 8. april

Čemaž je divji česen. Najlažje se ga loči od drugih podobnih rastlin, po tem da zmečkamo list in ga povohamo. Mora imeti izrazit vonj po čes...