Del izgube bo pokrila država

Splošna bolnišnica Jesenice je prva oddala vlogo za pridobitev sredstev za pokrivanje izgub iz preteklih let. Kandidirajo za več kot tri milijone evrov sredstev, s katerimi bodo poplačali dolgove iz preteklih let.

Jesenice – Splošna bolnišnica Jesenice na podlagi Zakona o interventnih ukrepih za zagotovitev finančne stabilnosti javnih zavodov, katerih ustanovitelj je država, kandidira za sredstva v višini 3,1 milijona evrov. Toliko je namreč konec lanskega leta znašal 80-odstotni presežek odhodkov nad prihodki iz preteklih let iz naslova javne službe. Sredstva bodo namenili plačilom zapadlih neplačanih obveznosti do dobaviteljev in poplačilu preostanka kredita pri Enotnem zakladniškem računu, so sporočili iz Splošne bolnišnice Jesenice. Država bo jeseniški bolnišnici odpisala tudi 2,5 milijona terjatev iz naslova združevanja amortizacije, so sporočili po seji sveta javnega zavoda.

Zakon o interventnih ukrepih za zagotovitev finančne stabilnosti javnih zdravstvenih zavodov, katerih ustanovitelj je Republika Slovenija, je stopil v veljavo konec septembra in predvideva več ukrepov za finančno sanacijo poslovanja javnih zdravstvenih zavodov, in sicer: zagotovitev sredstev državnega proračuna za pokrivanje izgub iz preteklih let, odpis neplačanih terjatev ministrstva za zdravje iz naslova združevanja amortizacije in spremembo plačilnih rokov za javne zdravstvene zavode. Vodstva bolnišnic, ki želijo kandidirati za sredstva za pokrivanje izgub iz preteklih let, morajo do konca meseca na ministrstvo za zdravje posredovati popolno vlogo za izvedbo enkratnega transfera za pokritje presežkov odhodkov nad prihodki iz preteklih let, ki jo predhodno potrdi pristojni svet zavoda.

Vlogo za izvedbo enkratnega transfera za pokritje presežkov odhodkov nad prihodki iz preteklih let z vsemi zahtevanimi prilogami – pregled poslovanja po dejavnostih od leta 2000 do 2016, poročilo o izvedeni notranji reviziji poslovanja za lansko leto in bilanca stanja na dan 31. decembra 2016 – so obravnavali člani sveta javnega zavoda Splošna bolnišnica Jesenice in jo soglasno potrdili. Seznanili so se tudi z mnenjem Slovenskega inštituta za revizijo, ki ga je na pobudo članov pridobilo Združenje zdravstvenih zavodov Slovenije, zaradi nejasnosti glede pravilnega knjigovodskega evidentiranja prejetih sredstev za pokrivanje izgub. Ker gre za zakonsko pridobljena sredstva za pokrivanje izgub, jih bodo javni zdravstveni zavodi v izkazih poslovnih izidov za leto 2017 morali pripoznati med prihodki, v letnem poročilu pa bodo lahko pojasnili, kakšen je njihov vpliv na poslovni izid, so po torkovi seji sveta zavoda še sporočili iz jeseniške bolnišnice.

Oddajte svoj komentar

Kranj 1°

oblačno
vlažnost: 96 %
veter: S, hitrost: 11 km/h

1/10

sreda

-6/8

četrtek

1/8

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

PRIREDITVE / Gorenjska, 17. januar 2018

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Jesenice, 17. januar 2018

Za otroke

PREDAVANJA / Kranj, 17. januar 2018

Islandija

DELAVNICE / Kranj, 17. januar 2018

Zaključek akcije spremembe soseske Planina

IZLETI / Kranj, 18. januar 2018

Po Krasu

PRIREDITVE / Gorenjska, 18. januar 2018

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Jesenice, 18. januar 2018

Za otroke

PRIREDITVE / Zbilje, 18. januar 2018

Znanje za življenje

 

 
 

 

 
 
 

Nasprotujejo potvarjanju zgodovine / 09:56, 16. januar

Bravo Lara!
Partizanom herojem večna slava, cerkev naj ne hujska in politizira ampak naj se ukvarja z verniki, kateri naj tudi financirajo.

Dražgoše pričakujejo množičen obisk / 18:37, 15. januar

Lara Jankovič na slovesnosti v Dražgošah:

!! Slovenske vlade so našo zemljo prodale za drobtinice. Od trdnih samoupravnih temeljev ba...

Dražgoše pričakujejo množičen obisk / 09:22, 13. januar

Bo ob hvaljenju borbe v govorih in razstavah kaj prostora o nagajanju oblasti pri gradnji cerkve.
Spodnji zapis je del članka Franca Kav...

Slovenska olimpijska bakla tudi po Gorenjski / 21:48, 10. januar

Uspelo, bolj ali manj, velik minus organizatorju in sicer zakaj: Ogromno otrok, glavni sponzor Coca-Cola in pločevinke v ledu?? Pa kdo bo to...

Grob v Dražgošah / 17:18, 9. januar

G.Pintar Franc

Danes, ko nas kapitalske in politične elite brezsramno ropajo nam ime DEMOKRATIČNA kaj malo pomeni...

Grob v Dražgošah / 21:08, 7. januar

G. Primož, (in še nekateri)
Ste »spregledali, da je v kostnici tudi 40 (41) vaščanov Dražgoš, ne samo partizanov. Z vašim komentarjem dok...

Grob v Dražgošah / 13:52, 6. januar

Se strinjam, borcem za svobodo primerne kostnice in grobove, kolaborantom in švabskim ritolizcem pa prepovedat in podret vsa obeležja !!