Predsednik državnega zbora Milan Brglez (drugi z leve) si je sejem ogledal v spremstvu Lojzeta Laha, župana Stanislava Poglajna in Romana Grošlja iz občinskega odbora SMC.

Vse poti vodile v Komendo

Jesenski kmetijsko-obrtni sejem v Komendi je bil po številu razstavljavcev in obiskovalcev podoben svojemu »bratu«, spomladanskemu sejmu, razlika je bila le v tem, da je bilo tokrat zaradi bližajočih se volitev med gosti na sejmu tudi več politikov.

Komenda – Jesenska sejemska »pesem« v Komendi je bila podobna spomladanski. Kmetijsko-obrtni sejem, ki je potekal od petka do nedelje, je bil po številu razstavljavcev in obiskanosti zelo podoben svojemu spomladanskemu »bratu«. Na jesenskem sejmu je bilo okrog sedemsto razstavljavcev, še osemdeset pa jih je čakalo v vrsti, če bi se kdo od razstavljavcev premislil. Sejem je bil po obisku na ravni sejmov zadnjih let: v treh dneh si ga je ogledalo okrog 75 tisoč obiskovalcev, največ v soboto popoldne in v nedeljo, zaradi bližajočih se volitev pa je bil sejem bolj zanimiv tudi za politike. V petek si je sejem v spremstvu evropskega poslanca Lojzeta Peterleta ogledala predsedniška kandidatka Ljudmila Novak (NSi), v soboto sta se na sejmu mudila predsednik SDS Janez Janša in strankina kandidatka za predsednico države Romana Tomc, v nedeljo tudi Maja Makovec Brenčič, kandidatka Stranke modernega centra (SMC) za predsednico republike. Obiskovalce je najbolj zanimala ponudba kmetijske mehanizacije, z zanimanjem pa so si ogledali tudi razstavo konj haflingerjev in prikaz varnega dela z motorno žago v gozdovih.

Sejem so s stiskom rok družno odprli predsednik državnega zbora Milan Brglez, državna sekretarka na ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Tanja Strniša, komenski župan Stanislav Poglajen in predsednik Konjeniškega kluba Komenda in častni občan Loje Lah. »V prihodnje načrtujemo na sejmu tudi predstavitve dopolnilnih dejavnosti na kmetijah, posebno predstavitev kmetij iz vse Slovenije in druge predstavitve. Pripravljamo se na ureditev tržnice. Posebno skrb bomo namenili prostoru, še posebej klubskemu prostoru in tudi pokritim razstavnim in konjeniškim površinam,« je v imenu prireditelja sejma, Konjeniškega kluba Komenda, dejal predsednik kluba Lojze Lah in izrazil upanje, da bodo s skladom kmetijskih zemljišč rešili nekaj prostorskih težav na razstavno-sejemskem delu, kar bi jim omogočilo specializacijo dosedanjih dveh sejmov in morda tudi organiziranje še enega, tretjega sejma. Predsednik državnega zbora Milan Brglez je dejal, da je v Sloveniji malo dogodkov, ki bi v treh dneh privabili toliko obiskovalcev kot komendski sejmi, ob tem pa je ugotavljal, da kmetijstvo ni pomembno le po gospodarski plati, ampak tudi socialni, okoljski, kulturni ... Državna sekretarka Tanja Strniša je opozorila, da se bodo kmetje in vsi drugi morali prilagoditi na podnebne spremembe: lani in letos smo imeli pozebo, del Slovenije je prizadela suša, veliko je bilo neurij ... Peter Vrisk, predsednik zadružne zveze, je akterjem slovenske kmetijske politike svetoval, da naj se aktivno vključijo v pripravo skupne kmetijske politike Evropske unije po letu 2020, pri tem pa je opozoril, da male hribovske kmetije brez državne in evropske pomoči ne bodo preživele.

Oddajte svoj komentar

Kranj 0°

oblačno
vlažnost: 99 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

0/6

četrtek

4/7

petek

2/6

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

PRIREDITVE / Gorenjska, 13. december 2017

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Preddvor, 13. december 2017

Za otroke

RAZSTAVE / Tržič, 13. december 2017

Steklo

RAZSTAVE / Mengeš, 13. december 2017

Intima

GLEDALIŠČE / Kranj, 13. december 2017

Vreča

PRIREDITVE / Medvode, 13. december 2017

Kos

OBVESTILA / Kranjska Gora, 13. december 2017

Delavnice v Liznjekovi domačiji

PRIREDITVE / Kranj, 13. december 2017

Ogled Centra sonaravne gradnje Gnezdo

 

 
 

 

 
 
 

Levica: dvignimo plače / 11:11, 13. december

Ko delavec prejme zaslužek, najprej poplača dolgove. Teh pa imamo več kot dovolj in ni nobene potrebe po dvigovanju osnovnih plač.

Lov za zdravnikom / 08:45, 10. december

Na, draga Suzana, tukaj pa še strokovna, komunistična, kritika Tvojega pisanja ;)
Priporočam, da nasvete ex-predsednika stanovskega združ...

Lov za zdravnikom / 08:30, 10. december

Take težave ima zgolj socialistično/plansko zdravstvo. Večina SLO prebivalstva še kar naseda komunističnemu agitpropu, da edinole državno zd...

Obrana Obranca / 12:31, 6. december

Tale prirejena pesmica mi ne da miru:

Obrana smreka

Ko lani sem tam mimo šel,
na smreki križ je še visel,
po dolini p...

Domobranci, zdravo – Bog daj / 12:35, 5. december

Ob takšnih člankih mi postane slabo, med vojno so bili domobranci največji izdajalci Slovenskega naroda, po vojni so to bili zagrizeni komun...

Puška na fronti, ljubica doma / 18:13, 3. december

Super, čestitke dekleta, da se ne pozabi te nore vojne...

Levica: dvignimo plače / 18:11, 3. december

marker1,

Čisti dobiček 3,2 milijarde evrov!!
Za to niso zaslužni drugi ampak delavci oz. gospodarstvo, torej kaj ni jasno?