Za varnost na cesti in parkiranje so skrbeli Žirovci: Marjan Dolenec, Robert Ferlan in še Pavle ter Franci Dolenec.

Kostanjev piknik

Rekreativno društvo Rokovnači iz Zgornje Besnice je v nedeljo že enaindvajsetič organiziralo tradicionalno kostanjevo zabavo Kostanov piknik. Vabijo pa vas, da jih obiščete še naslednjo nedeljo od 11. ure dalje, ko bodo piknik ponovili. Upajo tudi, da jim bo šla narava z vremenom na roke.

Na Krtovmo, kot pravijo domačini prostoru, kjer Rokovnači piknik organizirajo, se je v nedeljo oglasilo ogromno obiskovalcev. Prišli so iz različnih krajev Slovenije, ne samo Gorenjske. Verjetno je k temu precej prispevala tudi sončna in suha jesenska nedelja.

Predsednik besniškega društva Rokovnači Miro Kemprle nam je razložil, da so za obiskovalce spet pripravili lepo število stojnic z bogato ponudbo različnih domačih jedi, izdelkov, pijač ter okusne hrane. »Kakšnih 47.« Kot vedno so se za obe nedelji s kostanjem dobro založili: nekaj sto kilogramov. Po pečenem kostanju je dišalo na več koncih. Pokusili ste lahko tudi znamenito domačo gobovo pašteto ali pa si privoščili »kajlo« kruha z zaseko. Rokovnaški bograč in golaž sta med obiskovalci imela svoje privržence, že opoldne pa je bila precejšnja vrsta pri stojnici Pr' krompirjevmu medved, kjer so ponujali pečenice, pražen krompir in zelje. Ni manjkalo domačega peciva, pit in drugih sladic – tudi kostanjevih. Bogata je bila ponudba sira in mlečnih izdelkov. Oglasil se je grajski pisar, iz Dolenjske rokodelca Jože Belaj in Franc Jaklič. Tatjana Švab se je predstavila s svojimi pletenimi izdelki, Ana Bučar pa z unikatnim lesenim nakitom iz hruškovega lesa. Prihaja sicer z Golnika, a sedaj živi v Škofji Loki. Podobno kot Tatjana, ki se je ravno tako omožila v Loko, je pa Kranjčanka. Pletilke v njenih rokah niso obstale za sekundo. Pravi, da »štrika« že petdeset let.

Seveda je bil na pikniku plačilno sredstvo dim: vrednost enega je bila dvajset centov. Tako je bila v samo dogajanje vpeta tudi rokovnjaška banka. Predvsem prisotne moške pa je tradicionalno zanimal še obisk Dimežove vukne, posebnega rokovnjaškega »lokala«.

Na pikniku smo slišali tudi angleščino. Charlotte Allard in Carl Mungai sta se za konec tedna ustavila pri prijateljih v Besnici. Par iz mesta Bath v Angliji se je odločil, da bo letošnji dopust potoval z avtom po Evropi, sedaj sta že na poti proti Avstriji in Nemčiji. Navdušenja nad piknikom nista skrivala, gostitelji pa so poskrbeli, da so bile njune brbončice neprestano zaposlene.

Oddajte svoj komentar

Kranj 10°

oblačno
vlažnost: 98 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

9/19

sobota

10/20

nedelja

12/22

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

PRIREDITVE / Gorenja vas, 23. junij 2018

Prireditve ob dnevu državnosti

PRIREDITVE / Žiri, 23. junij 2018

Žirovska noč

PRIREDITVE / Žiri, 23. junij 2018

17. Žirovski kolesarski krog

PRIREDITVE / Lom pod Storžičem, 23. junij 2018

Gasilska veselica

PRIREDITVE / Tržič, 23. junij 2018

Gozdna igralnica pri Domu pod Storžičem

OBVESTILA / Kranj, 23. junij 2018

Proučevanje Svetega pisma

OBVESTILA / Preddvor, 23. junij 2018

Pohod do izvira Bistrice in vzorčenje vode

 

 
 

 

 
 
 

Brez odškodnine za rušenje / 14:54, 11. junij

DARS je z najemnikoma podpisal pogodbo, ki se je ni držal. Seveda je DARS telekomunikacijski družbi brez težav pomagal izpeljati postopke, d...

Kamnolom se lahko širi / 07:54, 7. junij

Kamnolom takoj zapreti in začeti s renaturacijo hriba. Kakšna širitev, ste nori?

Marko Butinar častni občan / 17:55, 6. junij

Kje je pa poj Leon Knap!

Marko Butinar častni občan / 15:55, 6. junij

Čestitke, Marko !

Kamnolom se lahko širi / 18:04, 4. junij

K A T A S T R O F A !!!! ZAPRETI KAMNOLOM !

Egi Gašperšič je častni občan / 10:39, 4. junij

Čestitke za zasluženo priznanje!

Ohraniti Slovenijo in Evropo / 22:40, 1. junij

V nedeljo gre za Slovenijo! Jaz enako smatram Volitve 2018 kot je bil Plebiscit 1990 ! Zatorej Slovenke, Slovenci, volilke in volilci dajte ...