Gobe z žlikrofi

O letošnji evforiji gob smo že pisali. Da bomo dobro izkoristili letošnje gobe, bodo tudi danes in v naslednjih tednih tema receptov prav gobe. Že sama beseda žlikrofi nam pove, da bomo kuhali nekaj slastnega. Dodatek svinjske ribice in gob ali pa samo jurčkov pa bo vse skupaj spremenilo v izjemno okusno jed.

Za pripravo svinjske ribice z gobami in žlikrofi potrebujemo: 1 ali 2 svinjski ribici, 2 dl rastlinskega olja, 1 žlico gorčice, sol in poper, 1 pest očiščenih lisičk, 250 g jurčkov, 20 g masla, 1 dl smetane za kuhanje, 1 paket žlikrofov.

Svinjsko ribico narežemo na medaljone, ki naj bodo približno 1,5 cm debeli. Položimo jih v posodo in zalijemo s toliko olja, da bo vse meso prekrito z oljem. Posodo pokrijemo in postavimo v hladilnik. Tako shranjena svinjska ribica lahko počaka v hladilniku tudi več kot teden dni.

Ko se bomo odločili, da bomo pripravljali svinjsko ribico, medaljone vzamemo iz olja. Iz obeh strani jih posolimo, popramo in premažemo z gorčico. Ponev močno segrejemo in na njej z obeh strani popečemo pripravljene svinjske medaljone. Pečemo jih približno 3 do 5 minut na vsaki strani. Pečene medaljone prestavimo na krožnik ter jih pokrijemo. V isti ponvi, kjer smo pekli meso, raztopimo maslo ter na njem prepražimo lisičke in jurčke. Prilijemo smetano za kuhanje, premešamo in v omako položimo pečeno meso. Kuhamo še eno minuto, toliko, da se meso poveže z omako. Žlikrofe skuhamo po navodilih z embalaže ter jih postrežemo k omaki in mesu.

Nasvet: Ponve za peko nič ne namastimo, saj je bilo meso shranjeno v olju in je tako na njem ostalo nekaj olja.

Za pripravo žlikrofov s popečenimi jurčki potrebujemo: sveže jurčke, žlikrofe, peteršilj, 1 žlico masla, sol in poper.

Jurčke narežemo na tanke rezine, debele približno pol centimetra. Z ene strani jih malo posolimo in popramo. V ponvi raztopimo maslo in na njem z obeh strani popečemo jurčke. Pečemo jih približno tri minute na vsaki strani oz. toliko, da se z obeh strani lepo zapečejo. Žlikrofe skuhamo po navodilih z embalaže. Na krožnik serviramo žlikrofe, popečene jurčke in vse skupaj potresemo s sesekljanim peteršiljem.

Oddajte svoj komentar

Kranj 5°

oblačno
vlažnost: 95 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

2/6

četrtek

4/10

petek

2/5

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

PRIREDITVE / Preddvor, 14. december 2017

Za otroke

PRIREDITVE / Radovljica, 14. december 2017

Slike z morja

PRIREDITVE / Šenčur, 14. december 2017

V Gradec

IZLETI / Preddvor, 14. december 2017

V predbožični Gradec

DELAVNICE / Kranj, 14. december 2017

Osnove restavratorstva in poslikave na les

PREDAVANJA / Hrušica, 14. december 2017

Kako so včasih praznovali

RAZSTAVE / Duplje, 14. december 2017

Božično-novoletna razstava

 

 
 

 

 
 
 

Levica: dvignimo plače / 11:11, 13. december

Ko delavec prejme zaslužek, najprej poplača dolgove. Teh pa imamo več kot dovolj in ni nobene potrebe po dvigovanju osnovnih plač.

Lov za zdravnikom / 08:45, 10. december

Na, draga Suzana, tukaj pa še strokovna, komunistična, kritika Tvojega pisanja ;)
Priporočam, da nasvete ex-predsednika stanovskega združ...

Lov za zdravnikom / 08:30, 10. december

Take težave ima zgolj socialistično/plansko zdravstvo. Večina SLO prebivalstva še kar naseda komunističnemu agitpropu, da edinole državno zd...

Obrana Obranca / 12:31, 6. december

Tale prirejena pesmica mi ne da miru:

Obrana smreka

Ko lani sem tam mimo šel,
na smreki križ je še visel,
po dolini p...

Domobranci, zdravo – Bog daj / 12:35, 5. december

Ob takšnih člankih mi postane slabo, med vojno so bili domobranci največji izdajalci Slovenskega naroda, po vojni so to bili zagrizeni komun...

Puška na fronti, ljubica doma / 18:13, 3. december

Super, čestitke dekleta, da se ne pozabi te nore vojne...

Levica: dvignimo plače / 18:11, 3. december

marker1,

Čisti dobiček 3,2 milijarde evrov!!
Za to niso zaslužni drugi ampak delavci oz. gospodarstvo, torej kaj ni jasno?