Gobe z žlikrofi

O letošnji evforiji gob smo že pisali. Da bomo dobro izkoristili letošnje gobe, bodo tudi danes in v naslednjih tednih tema receptov prav gobe. Že sama beseda žlikrofi nam pove, da bomo kuhali nekaj slastnega. Dodatek svinjske ribice in gob ali pa samo jurčkov pa bo vse skupaj spremenilo v izjemno okusno jed.

Za pripravo svinjske ribice z gobami in žlikrofi potrebujemo: 1 ali 2 svinjski ribici, 2 dl rastlinskega olja, 1 žlico gorčice, sol in poper, 1 pest očiščenih lisičk, 250 g jurčkov, 20 g masla, 1 dl smetane za kuhanje, 1 paket žlikrofov.

Svinjsko ribico narežemo na medaljone, ki naj bodo približno 1,5 cm debeli. Položimo jih v posodo in zalijemo s toliko olja, da bo vse meso prekrito z oljem. Posodo pokrijemo in postavimo v hladilnik. Tako shranjena svinjska ribica lahko počaka v hladilniku tudi več kot teden dni.

Ko se bomo odločili, da bomo pripravljali svinjsko ribico, medaljone vzamemo iz olja. Iz obeh strani jih posolimo, popramo in premažemo z gorčico. Ponev močno segrejemo in na njej z obeh strani popečemo pripravljene svinjske medaljone. Pečemo jih približno 3 do 5 minut na vsaki strani. Pečene medaljone prestavimo na krožnik ter jih pokrijemo. V isti ponvi, kjer smo pekli meso, raztopimo maslo ter na njem prepražimo lisičke in jurčke. Prilijemo smetano za kuhanje, premešamo in v omako položimo pečeno meso. Kuhamo še eno minuto, toliko, da se meso poveže z omako. Žlikrofe skuhamo po navodilih z embalaže ter jih postrežemo k omaki in mesu.

Nasvet: Ponve za peko nič ne namastimo, saj je bilo meso shranjeno v olju in je tako na njem ostalo nekaj olja.

Za pripravo žlikrofov s popečenimi jurčki potrebujemo: sveže jurčke, žlikrofe, peteršilj, 1 žlico masla, sol in poper.

Jurčke narežemo na tanke rezine, debele približno pol centimetra. Z ene strani jih malo posolimo in popramo. V ponvi raztopimo maslo in na njem z obeh strani popečemo jurčke. Pečemo jih približno tri minute na vsaki strani oz. toliko, da se z obeh strani lepo zapečejo. Žlikrofe skuhamo po navodilih z embalaže. Na krožnik serviramo žlikrofe, popečene jurčke in vse skupaj potresemo s sesekljanim peteršiljem.

Oddajte svoj komentar

Kranj -2°

oblačno
vlažnost: 93 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

-1/3

torek

0/4

sreda

0/3

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

 

 

 

 

PRIREDITVE / Mojstrana, 20. februar 2018

Počitniške aktivnosti

PREDAVANJA / Vodice, 20. februar 2018

O Galiciji

OBVESTILA / Kranj, 20. februar 2018

Delavnica vaj iVitalis

IZLETI / Kranj, 20. februar 2018

Planinarjenje po Bosni

PRIREDITVE / Gorenjska, 20. februar 2018

Medgeneracijske dejavnosti

PREDAVANJA / Naklo, 20. februar 2018

Sejšeli

PREDAVANJA / Žiri, 20. februar 2018

Indijski budizem

PRIREDITVE / Mojstrana, 21. februar 2018

Počitniške aktivnosti

 

 
 

 

 
 
 

Jazbec odhaja v Bruselj / 08:58, 19. februar

IN GUVERNER SMUKNE V JAZBINO – po ropu stoletja v Sloveniji umik na zasluženo sinekuro k nadoblastem, kjer bi skrbel za »reševanje bank, s k...

Slovenija v vojni 1941–1945 / 13:34, 17. februar

Smrt fašizmu in njihovim domačim pomagačem ! ! !

Ob obletnici prvega pristopa na Triglav / 16:42, 13. februar

Lep pozdrav pogovornemu omizju. Triglav je simbol slovenstva, ki ga je vizionarsko izpovedal Semrajc, uglasbil pa Fleischman. Bodimo ponosni...

Eden najvišjih proračunov / 01:04, 2. februar

ČUDOVITO! Mi bo lahko župan Čebulj izplačal denarni dolg ki mi ga je dolžan za pol leta po pogodbi iz koncesije, saj sem še vedno uradno po...

Spor z očetom končal z nožem / 19:18, 31. januar

Ko tole berem se se spomnil na zapis v komentarju na zapis v zadevi:
https://www.google.si/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.24sa...

Glasove jemlje levim in desnim / 12:17, 27. januar

A to bo gospod Marijan Šarec kandidiral v vseh 88 volilnih enotah? So že spremenili zakonodajo ali vas to še čaka?
Ah, to naivno ljudstv...

Ustanovili civilno iniciativo / 11:14, 24. januar

Kadarkoli se pojavi Pavel Rupar s kakšno idejo sem prepričan iz izkušenj iz preteklosti, da to ne more biti nič razumnega ali pametnega. Tak...