Gradijo cesto proti čistilni napravi v Trbojah. / Foto: Tina Dokl

Zgradili bodo tudi nadvoz

V občini Šenčur jeseni končujejo več naložb, ni pa jim še uspelo zgraditi nadvoza nad avtocesto, ki bo povezal kolesarsko pot med Šenčurjem in Voklim.

Šenčur – Občinski svetniki v Šenčurju so na septembrski seji prisluhnili poročilu o letošnjih investicijah. Trenutno končujejo drugo fazo gradnje ločenega sistema fekalne in meteorne kanalizacije v Sajovčevem naselju, prihodnje leto bodo končali tretjo fazo in vso investicijo. Na prizidku k Blagneči hiši bodo do zime naredili streho, v stavbi pri športnem parku so zamenjali okna. Končana je cvetličarna pri pokopališču in naj bi bila ta teden že odprta. Asfaltirali so 800-metrski odsek kolesarske povezave med Kranjem in Šenčurjem (tudi sosednja občina je asfaltirala svoj del), pri pešcih in kolesarjih je izjemno dober odziv. Sedaj postavljajo prometno signalizacijo, ki bo prepovedovala motorni promet (razen za lastnike zemljišč), z medobčinskim inšpektoratom pa so dogovorjeni o poostrenem nadzoru in kaznovanju kršiteljev.

Končano je tudi urejanje cestne povezave Šenčur–Voklo, cesta, kolesarska pot, vsa ostala infrastruktura razen javne razsvetljave, za katero občina kandidira za sofinanciranje iz programa LAS in bodo s tem nadaljevali po pridobitvi pozitivne odločitve. Že nekaj časa pa načrtujejo tudi nadvoz nad avtocesto, ki bo sklenil kolesarsko povezavo Šenčurja in Voklega. Gre za tehnično zelo zahteven projekt, ker je v državi edinstven, a se konstrukcija že gradi. Postavitev pa je odvisna od dveh stvari: gradbenega dovoljenja, za katerega lahko zaprosijo, ko bodo sprejete spremembe in dopolnitve občinskega prostorskega načrta (dokument je pravkar v odločanju na občinskem svetu), in od vremenskih razmer do konca leta. Nadvoz bi radi slovesno odprli ob občinskem prazniku aprila 2018. Na vprašanje Valerija Grašiča na seji občinskega sveta, kolikšna je vrednost nadvoza, Aleš Puhar odgovarja, da okoli 600 tisoč evrov.

Začeli pa so tudi z največjo naložbo prihodnjih let, gradnjo čistilne naprave v Trbojah, kjer so pripravljalna dela opravljena, pričakujejo začetek gradnje prvih objektov. Pred začetkom so sklicali zbor krajanov v Trbojah in jim predstavili projekt gradnje čistilne naprave in kanalizacije. Ta je vreden 2,6 milijona evrov, zanj bodo skušali kandidirati tudi za nepovratna sredstva, da bi razbremenili občinski proračun.

Oddajte svoj komentar

Kranj 9°

oblačno
vlažnost: 96 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

11/20

petek

6/26

sobota

9/26

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

 

IZLETI / Šenčur, 27. april 2018

Glinščica po starodavni poti soli

OBVESTILA / Stara Fužina, 27. april 2018

Počitniške delavnice v Centru TNP

RAZSTAVE / Gorenjska, 27. april 2018

Razstave ročnih del

IZLETI / Križe, 27. april 2018

Pohod v spomin Janezu Udetu

OBVESTILA / Stara Fužina, 28. april 2018

Počitniške delavnice v Centru TNP

RAZSTAVE / Gorenjska, 28. april 2018

Razstave ročnih del

IZLETI / Bohinj, 28. april 2018

Pohod k slapu Savica

PRIREDITVE / Cerklje, 28. april 2018

Večer folklore

 

 
 

 

 
 
 

Ovadba proti Pahorju / 21:09, 26. april

Najbolše bi bilo da naredijo v celi Sloveniji Referendum gdo je za Avstrijo in gdo za Italijo, bomo vsaj normalno začeli živeli.

Zapeljala je s ceste / 21:06, 26. april

Pošteno denarno kazen,odvzem vozniško za minimslno leto dni,in potem še v Avtošolo, seveda denarno Konzen od minimalno 1000€ no vzgor več a...

Kam med prazniki? / 20:59, 26. april

Gdaj pa je dela prosti dan za pokojne Slovence, ki so jih P.pomorili po končani vojni?

Tudi na Golniku prehitri / 20:56, 26. april

Jaz mislim da je pri nas največji Problem Alkohol, in po mojem bi vsakemu pijanemu Vozniku morali odvzeti Vozniško dovoljenhe za minimalno e...

Sindikati za blaginjo vseh / 20:50, 26. april

Dejstvo je eno samo: nihče nikomur več ne verjame.
Cela paleta sindikatov je mirno in pri polni zavesti dopustila, da imajo delavci plač...

Znova v poslansko kandidaturo / 14:27, 26. april

Napaka v prvem odstavku: Jana Jenko je bila nadomestna poslanka, medtem ko je bila najprej v DZ izvoljena mag. Julijana Bizjak Mlakar, ki je...

Poklonili so se junakom v obroču / 06:29, 26. april

Večna slava in zahvala partizanom in večna sramota za izdajalce!