Gradijo cesto proti čistilni napravi v Trbojah. / Foto: Tina Dokl

Zgradili bodo tudi nadvoz

V občini Šenčur jeseni končujejo več naložb, ni pa jim še uspelo zgraditi nadvoza nad avtocesto, ki bo povezal kolesarsko pot med Šenčurjem in Voklim.

Šenčur – Občinski svetniki v Šenčurju so na septembrski seji prisluhnili poročilu o letošnjih investicijah. Trenutno končujejo drugo fazo gradnje ločenega sistema fekalne in meteorne kanalizacije v Sajovčevem naselju, prihodnje leto bodo končali tretjo fazo in vso investicijo. Na prizidku k Blagneči hiši bodo do zime naredili streho, v stavbi pri športnem parku so zamenjali okna. Končana je cvetličarna pri pokopališču in naj bi bila ta teden že odprta. Asfaltirali so 800-metrski odsek kolesarske povezave med Kranjem in Šenčurjem (tudi sosednja občina je asfaltirala svoj del), pri pešcih in kolesarjih je izjemno dober odziv. Sedaj postavljajo prometno signalizacijo, ki bo prepovedovala motorni promet (razen za lastnike zemljišč), z medobčinskim inšpektoratom pa so dogovorjeni o poostrenem nadzoru in kaznovanju kršiteljev.

Končano je tudi urejanje cestne povezave Šenčur–Voklo, cesta, kolesarska pot, vsa ostala infrastruktura razen javne razsvetljave, za katero občina kandidira za sofinanciranje iz programa LAS in bodo s tem nadaljevali po pridobitvi pozitivne odločitve. Že nekaj časa pa načrtujejo tudi nadvoz nad avtocesto, ki bo sklenil kolesarsko povezavo Šenčurja in Voklega. Gre za tehnično zelo zahteven projekt, ker je v državi edinstven, a se konstrukcija že gradi. Postavitev pa je odvisna od dveh stvari: gradbenega dovoljenja, za katerega lahko zaprosijo, ko bodo sprejete spremembe in dopolnitve občinskega prostorskega načrta (dokument je pravkar v odločanju na občinskem svetu), in od vremenskih razmer do konca leta. Nadvoz bi radi slovesno odprli ob občinskem prazniku aprila 2018. Na vprašanje Valerija Grašiča na seji občinskega sveta, kolikšna je vrednost nadvoza, Aleš Puhar odgovarja, da okoli 600 tisoč evrov.

Začeli pa so tudi z največjo naložbo prihodnjih let, gradnjo čistilne naprave v Trbojah, kjer so pripravljalna dela opravljena, pričakujejo začetek gradnje prvih objektov. Pred začetkom so sklicali zbor krajanov v Trbojah in jim predstavili projekt gradnje čistilne naprave in kanalizacije. Ta je vreden 2,6 milijona evrov, zanj bodo skušali kandidirati tudi za nepovratna sredstva, da bi razbremenili občinski proračun.

Oddajte svoj komentar

Kranj 3°

pretežno jasno
vlažnost: 98 %
veter: JZ, hitrost: 11 km/h

2/16

torek

5/21

sreda

5/20

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

IZLETI / Preddvor, 23. oktober 2018

Pohod na Trupejevo poldne

PRIREDITVE / Gorenjska, 23. oktober 2018

Medgeneracijske prireditve

PREDAVANJA / Trzin, 23. oktober 2018

Tropski paradiž – Panama

PREDAVANJA / Kranj, 23. oktober 2018

Pravilna prehrana kot orožje proti stresu

PRIREDITVE / Gorenjska, 24. oktober 2018

Komemoracije ob dnevu mrtvih

OBVESTILA / Kranjska Gora, 24. oktober 2018

Peka potice v krušni peči

IZLETI / Kranj, 25. oktober 2018

Na Lepenatko

PRIREDITVE / Gorenjska, 25. oktober 2018

Komemoracije ob dnevu mrtvih

 

 
 

 

 
 
 

Danes se je začela volilna kampanja / 09:47, 19. oktober

Iztok Purič je skupni kandidat stranke Več za Kranj aktualnega župana Kranja Boštjana Trilarja, Liste za razvoj Kranja in Stranke Alenke Bra...

O spremembi imena šole / 16:02, 17. oktober

In kaj so navedli kot razlog za preimenovanje?
Upam, da odgovorni ne nasedejo tem zdraharjem!!
In ja, večna slava partizanom !!

Gorenjski glas boter Demokraciji / 10:11, 17. oktober

Več o tem na blogu http://slap.blog.siol.net

Napovedali kandidaturo za župana / 22:49, 16. oktober

Se opravičavam. Po enem tednu vam je uspelo objaviti. Bravo, zelo dobro, odlično. Čestitam.

Skrbeti nas mora sedanjost / 18:37, 12. oktober

Škoda ker ne obstoja ena dobra poštena pametna 'vaga', pa da se točno stehta kdo neti.... in kdo poveličuje...

Napovedali kandidaturo za župana / 16:45, 11. oktober

Zakaj ne objavite že vložene in tudi vam poslane kandidature v Naklem? Drago Goričan za župana Nakla in Lista Draga Goričana za razvoj Nakla.

Skrbeti nas mora sedanjost / 06:37, 9. oktober

Vsako netenje sovraštva in poveličevanja fašizma, nacizma je potrebno v kali zatreti in jim pljuniti v ksiht izmečkom slovenskega naroda! Iz...