Od desne: direktor SIQ Igor Likar, državna sekretarka Martina Vuk, predsednik sveta uporabnikov Matjaž Tibola, direktorica CUDV Radovljica Slađana Anderle in Jožica Trstenjak, vodja kakovosti v centru. / Foto: Gorazd Kavčič

Zaveza kakovosti in napredku

Center za delo, usposabljanje in varstvo Radovljica je kot prvi med tovrstnimi slovenskimi organizacijami prejel certifikat standarda kakovosti ISO 9001, ki zanje pomeni predvsem iztočnico za še boljše delo.

Radovljica – »Mi smo stranke, ki pričakujemo dobro opravljene storitve za nas. Smo najpomembnejši. Vse se dela za nas, da bi bili mi zadovoljni. Tako kot je kupec kralj,« je zbrane na slovesnosti ob podelitvi certifikata nagovoril Matjaž Tibola, predsednik sveta uporabnikov Centra za delo, usposabljanje in varstvo (CUDV) Matevža Langusa Radovljica, in na ta način pojasnil, kaj za uporabnike pomeni pridobitev certifikata kakovosti ISO 9001. Certifikat je direktorici Slađani Anderle na slovesnosti v sredo izročila državna sekretarka na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Martina Vuk, CUDV Radovljica pa je tako postal prva ustanova med slovenskimi CUDV in varstveno-delovnimi centri (VDC), ki izpolnjuje te stroge mednarodne standarde. »S tem smo se zavezali, da v vseh procesih dela zagotavljamo kakovostne, strokovne in individualno prilagojene storitve osebam z motnjami v duševnem razvoju na vseh področjih delovanja: vzgoje, izobraževanja, nastanitve, oskrbe, zaposlitve, zdravstva in rehabilitacije«, je povedala direktorica CUDV Radovljica Slađana Anderle, ki ob tem poudarja, da je kakovost v storitveni dejavnosti meriti veliko težje kot drugje.

»Za to, da vstopimo v postopek pridobivanja certifikata kakovosti, smo se odločili, ker smo želeli preveriti, ali res delamo kakovostno, in imeti iztočnico, kaj lahko še izboljšamo. Naš glavni cilj pa je dobro počutje in vedno večje zadovoljstvo naših stanovalcev. Če so zadovoljni oni, to daje smisel našemu delu, s čimer se veča tudi zadovoljstvo zaposlenih.«

»Gre za zelo pomemben korak. S standardi kakovosti ugotavljamo, kakšni so načini sodelovanja in povezovanja, kar je posebno pomembno zato, da preprečujemo odstopanja, vnaprej načrtujemo in sproti vrednotimo raven storitev za uporabnike in zaposlene.«

Igor Likar, direktor SIQ – Slovenskega instituta za kakovost in meroslovje, pa je poudaril, da kakovost ni cilj, ampak pot, zato je pridobljeni standard kakovosti spodbuda za vse, ki delujejo v centru, in močna motivacija, da kakovost na tej poti še nadgrajujejo v smeri odličnosti.

CUDV Radovljica je socialnovarstveni zavod, v katerem skrbijo za otroke, mladostnike in odrasle osebe z motnjami v duševnem in telesnem razvoju. Otrokom in mladostnikom omogočajo šolanje, bivanje ter varstvo. Za odrasle osebe organizirajo varstvo in zaposlitev pod posebnimi pogoji ter bivanje, prilagojeno njihovim potrebam. Vsem zagotavljajo tudi zdravstveno varstvo, rehabilitacijo in nego. V okviru CUDV Radovljica delujejo: osrednja enota Radovljica, VDC Radovljica, VDC Jesenice in štiri bivalno-stanovanjske skupine v Radovljici, Poljčah, na Jesenicah in v Bohinjski Beli.

Oddajte svoj komentar

Kranj 4°

oblačno
vlažnost: 96 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

-1/8

petek

-1/6

sobota

0/9

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

PRIREDITVE / Jesenice, 19. januar 2018

Za otroke

PRIREDITVE / Žiri, 19. januar 2018

Vsa življenja Toneta Mlakarja

IZLETI / Kranj, 20. januar 2018

Pohod Možjanca–Štefanja gora

DELAVNICE / Radovljica, 20. januar 2018

Začetni tečaj biodinamike

PREDAVANJA / Vodice, 23. januar 2018

Po Iranu

IZLETI / Kranj, 25. januar 2018

Do Celjske koče

OBVESTILA / Kranj, 31. januar 2018

Fotografski natečaj

IZLETI / Kranj, 9. februar 2018

Pustovanje 2018

 

 
 

 

 
 
 

Nasprotujejo potvarjanju zgodovine / 09:56, 16. januar

Bravo Lara!
Partizanom herojem večna slava, cerkev naj ne hujska in politizira ampak naj se ukvarja z verniki, kateri naj tudi financirajo.

Dražgoše pričakujejo množičen obisk / 18:37, 15. januar

Lara Jankovič na slovesnosti v Dražgošah:

!! Slovenske vlade so našo zemljo prodale za drobtinice. Od trdnih samoupravnih temeljev ba...

Dražgoše pričakujejo množičen obisk / 09:22, 13. januar

Bo ob hvaljenju borbe v govorih in razstavah kaj prostora o nagajanju oblasti pri gradnji cerkve.
Spodnji zapis je del članka Franca Kav...

Slovenska olimpijska bakla tudi po Gorenjski / 21:48, 10. januar

Uspelo, bolj ali manj, velik minus organizatorju in sicer zakaj: Ogromno otrok, glavni sponzor Coca-Cola in pločevinke v ledu?? Pa kdo bo to...

Grob v Dražgošah / 17:18, 9. januar

G.Pintar Franc

Danes, ko nas kapitalske in politične elite brezsramno ropajo nam ime DEMOKRATIČNA kaj malo pomeni...

Grob v Dražgošah / 21:08, 7. januar

G. Primož, (in še nekateri)
Ste »spregledali, da je v kostnici tudi 40 (41) vaščanov Dražgoš, ne samo partizanov. Z vašim komentarjem dok...

Grob v Dražgošah / 13:52, 6. januar

Se strinjam, borcem za svobodo primerne kostnice in grobove, kolaborantom in švabskim ritolizcem pa prepovedat in podret vsa obeležja !!