Letošnji občinski nagrajenci z županom Francem Čebuljem

Slovesno ob prazniku občine

Občinski praznik v Cerkljah so počastili s proslavo, na kateri so ob bogatem kulturnem programu podelili tudi občinska priznanja in nagrade.

Cerklje – V Cerkljah občinski praznik praznujejo 23. septembra, osrednjo slovesnost pa so pripravili že dan prej, v petek v Kulturnem hramu Ignacija Borštnika, ki letos praznuje svoj prvi okrogli jubilej. Župan Franc Čebulj je v pozdravnem govoru poudaril predvsem številne projekte, ki so se jih oz. se jih še bodo lotili v občini v zadnjem obdobju. Med večjimi so izgradnja kanalizacijskega in vodovodnega omrežja, vlaganja v cestno infrastrukturo, gradnja zdravstvenega doma in obvoznica mimo letališča. Ob desetletnici pa je poudaril tudi pomen kulturnega hrama, ki »ni toliko materialna kot kulturna pridobitev«.

Slavnostni govornik je bil pisatelj, scenarist, komediograf in politik Tone Partljič. »Ko od daleč spremljam vašo občino, in tudi danes, ko sem se vozil po njej, vidim, da gre vse navzgor,« je popihal na dušo občanom ter v svojem značilnem tonu nadaljeval, »mi bi tri naše župane dali za enega Čebulja!« Kot kulturnik se ni mogel izogniti pomenu kulture: »Za državo je kultura strošek, za vas je impulz, da ste boljši, bolj tolerantni.« Ob dogodkih iz polpretekle zgodovine, ki odzvanjajo še v današnjih časih, se je navezal na roman Draga Jančarja To noč sem jo videl, ki se odvija prav na gradu Strmol in poudaril, da je treba z zgodovino opraviti na »etičen in pošten način«. Zaključil pa je z besedami Antigone, »ne da sovražim, da ljubim sem na svetu.«

Vrhunec slovesnosti je bila podelitev nagrad občinskim nagrajencem. Kot smo že pisali, je spominsko plaketo prejelo Orglarstvo Močnik, nagrado Župnijska karitas Cerklje na Gorenjskem, priznanja so šla v roke Gasilski zvezi Cerklje na Gorenjskem, Avgustu Starovašniku, Janezu Glastovcu, Martinu Dobnikarju ter Janezu Kuharju. Malo plaketo je prejela Aleksandra Česen, nogometna sodnica, ki je dejavna tudi na humanitarnem področju. Velika plaketa pa je šla v roke Borutu Beleharju, ki je kot zdravnik v občini deloval skoraj petdeset let.

Sklepni del programa prireditve so popestrila domača društva Kulturno-umetniško društvo Pod lipo, Komorni moški pevski zbor Davorina Jenka, Dramska skupina Pod Stražo, Folklora Cerklje in Godba Cerklje.

Oddajte svoj komentar

Kranj 3°

pretežno jasno
vlažnost: 96 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

8/13

nedelja

6/14

ponedeljek

4/15

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

GLEDALIŠČE / Jesenice, Bled, 21. oktober 2018

Čarovnik iz Oza

IZLETI / Šenčur, 21. oktober 2018

Jakobova pot po dolini Radovne

GLEDALIŠČE / Bled, 21. oktober 2018

Čarovnik iz Oza

IZLETI / Gozd - Martuljek, 21. oktober 2018

Na Plešivec pod Košuto

IZLETI / Žiri, 21. oktober 2018

Pohod okrog Žirov

PRIREDITVE / Gorenjska, 22. oktober 2018

Medgeneracijske prireditve

IZLETI / Preddvor, 23. oktober 2018

Pohod na Trupejevo poldne

PRIREDITVE / Gorenjska, 23. oktober 2018

Medgeneracijske prireditve

 

 
 

 

 
 
 

Danes se je začela volilna kampanja / 09:47, 19. oktober

Iztok Purič je skupni kandidat stranke Več za Kranj aktualnega župana Kranja Boštjana Trilarja, Liste za razvoj Kranja in Stranke Alenke Bra...

O spremembi imena šole / 16:02, 17. oktober

In kaj so navedli kot razlog za preimenovanje?
Upam, da odgovorni ne nasedejo tem zdraharjem!!
In ja, večna slava partizanom !!

Gorenjski glas boter Demokraciji / 10:11, 17. oktober

Več o tem na blogu http://slap.blog.siol.net

Napovedali kandidaturo za župana / 22:49, 16. oktober

Se opravičavam. Po enem tednu vam je uspelo objaviti. Bravo, zelo dobro, odlično. Čestitam.

Skrbeti nas mora sedanjost / 18:37, 12. oktober

Škoda ker ne obstoja ena dobra poštena pametna 'vaga', pa da se točno stehta kdo neti.... in kdo poveličuje...

Napovedali kandidaturo za župana / 16:45, 11. oktober

Zakaj ne objavite že vložene in tudi vam poslane kandidature v Naklem? Drago Goričan za župana Nakla in Lista Draga Goričana za razvoj Nakla.

Skrbeti nas mora sedanjost / 06:37, 9. oktober

Vsako netenje sovraštva in poveličevanja fašizma, nacizma je potrebno v kali zatreti in jim pljuniti v ksiht izmečkom slovenskega naroda! Iz...