Letošnji občinski nagrajenci z županom Francem Čebuljem

Slovesno ob prazniku občine

Občinski praznik v Cerkljah so počastili s proslavo, na kateri so ob bogatem kulturnem programu podelili tudi občinska priznanja in nagrade.

Cerklje – V Cerkljah občinski praznik praznujejo 23. septembra, osrednjo slovesnost pa so pripravili že dan prej, v petek v Kulturnem hramu Ignacija Borštnika, ki letos praznuje svoj prvi okrogli jubilej. Župan Franc Čebulj je v pozdravnem govoru poudaril predvsem številne projekte, ki so se jih oz. se jih še bodo lotili v občini v zadnjem obdobju. Med večjimi so izgradnja kanalizacijskega in vodovodnega omrežja, vlaganja v cestno infrastrukturo, gradnja zdravstvenega doma in obvoznica mimo letališča. Ob desetletnici pa je poudaril tudi pomen kulturnega hrama, ki »ni toliko materialna kot kulturna pridobitev«.

Slavnostni govornik je bil pisatelj, scenarist, komediograf in politik Tone Partljič. »Ko od daleč spremljam vašo občino, in tudi danes, ko sem se vozil po njej, vidim, da gre vse navzgor,« je popihal na dušo občanom ter v svojem značilnem tonu nadaljeval, »mi bi tri naše župane dali za enega Čebulja!« Kot kulturnik se ni mogel izogniti pomenu kulture: »Za državo je kultura strošek, za vas je impulz, da ste boljši, bolj tolerantni.« Ob dogodkih iz polpretekle zgodovine, ki odzvanjajo še v današnjih časih, se je navezal na roman Draga Jančarja To noč sem jo videl, ki se odvija prav na gradu Strmol in poudaril, da je treba z zgodovino opraviti na »etičen in pošten način«. Zaključil pa je z besedami Antigone, »ne da sovražim, da ljubim sem na svetu.«

Vrhunec slovesnosti je bila podelitev nagrad občinskim nagrajencem. Kot smo že pisali, je spominsko plaketo prejelo Orglarstvo Močnik, nagrado Župnijska karitas Cerklje na Gorenjskem, priznanja so šla v roke Gasilski zvezi Cerklje na Gorenjskem, Avgustu Starovašniku, Janezu Glastovcu, Martinu Dobnikarju ter Janezu Kuharju. Malo plaketo je prejela Aleksandra Česen, nogometna sodnica, ki je dejavna tudi na humanitarnem področju. Velika plaketa pa je šla v roke Borutu Beleharju, ki je kot zdravnik v občini deloval skoraj petdeset let.

Sklepni del programa prireditve so popestrila domača društva Kulturno-umetniško društvo Pod lipo, Komorni moški pevski zbor Davorina Jenka, Dramska skupina Pod Stražo, Folklora Cerklje in Godba Cerklje.

Oddajte svoj komentar

Kranj 19°

jasno
vlažnost: 59 %
veter: SV, hitrost: 11 km/h

5/26

sobota

7/26

nedelja

7/27

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 21. april 2018

Rehabilitacijski izlet MDI Kranj

IZLETI / Šenčur, 21. april 2018

Iz Šenčurja v Šenčur v Italiji

IZLETI / Kranj, 21. april 2018

Po Šenčurju in Srjanski poti

PRIREDITVE / Škofja Loka, 21. april 2018

Cvetlični sejem

IZLETI / Šenčur, 21. april 2018

Jurjev pohod do Stare Loke

PREDAVANJA / Škofja Loka, 21. april 2018

Ljubezen in odnosi

GLASBA / Škofja Loka, 21. april 2018

Pomladni koncert

IZLETI / Možjanca, 21. april 2018

Pohod po Tovorni poti

 

 
 

 

 
 
 

Poklonili so se junakom v obroču / 23:21, 17. april

Šele potem, ko se bodo njihovi predstavniki distancirali od zločinov komunizma pred, med in po koncu druge svetovne vojne.

Poklonili so se junakom v obroču / 16:38, 12. april

Večna slava junakom !

Janez Janša: smer ni prava / 06:37, 11. april

Fanta, ki iščeta v Cerkljah glasove sta se zmotila v letnici. SDS je v Cerkljah nekaj pomenila, ko je bil Čebulj v stranki, pa je že dolgo tega kar je prišel k pameti...

Janez Janša: smer ni prava / 16:25, 8. april

Ves čas po osamosvojitvi razen petih let, levica išče, pa ne zna in ne zmore najti prave poti. In je tudi nikoli ne bo.

Širijo sporočilo miru / 14:31, 8. april

Za denar naj se oglasijo kar pri Sorosu, ki jih tudi financira.

Previdno pri nabiranju čemaža! / 14:30, 8. april

Čemaž je divji česen. Najlažje se ga loči od drugih podobnih rastlin, po tem da zmečkamo list in ga povohamo. Mora imeti izrazit vonj po čes...

Janez Janša: smer ni prava / 09:34, 7. april

JJ čas je za pokoj, Slovenija bo brez tebe sama našla pravo pot...