Grega Benedik, predsednik Golf kluba Kranjska Gora

Razširili bodo igrišče za golf

Na zemljišču, ki ga je Občina Kranjska Gora pred časom brezplačno pridobila od države, bodo uredili dodatna štiri igralna polja igrišča za golf.

Kranjska Gora – Kot kaže, bodo v Kranjski Gori že letos lahko začeli z načrtovano širitvijo tamkajšnjega igrišča za golf. Občina je namreč pridobila že večino soglasij za posege na zemljišču, ki ga je vlada na podlagi zakona o razvoju turizma leta 2015 brezplačno prenesla v last Občine Kranjska Gora. Ta je zanj pripravila ureditveni načrt in v proračunu zagotovila sredstva za zavarovanje in ureditev struge hudournika Pišnica, ki teče ob robu območja igrišča. Prav urejanje Pišnice je namreč eden od pogojev, ki jih mora izpolniti občina, če želi uresničiti ambiciozno zastavljeni projekt. V ta namen je v občinskem proračunu rezerviranih 130 tisoč evrov; približno še enkrat toliko bo za ureditev namenil Golf klub Kranjska Gora. Če bo šlo vse po načrtih, bi z deli lahko začeli že to jesen, zaključiti pa jih morajo do sredine leta 2018, to je v treh letih od prenosa lastništva zemljišč z države na občino.

Kot pravi predsednik kluba Grega Benedik, bodo tako lahko igrišče povečali za štiri dodatna igralna polja, s čimer bo igrišče zadostilo standardom in imelo možnost pridobiti certifikat; obstoječe namreč zdaj lahko uporabljajo predvsem kot vadbišče. Benedik je prepričan, da bo novo igrišče z veseljem uporabljali tako domačini, ki se ukvarjajo s tem športom, kot gosti, ki so v Kranjski Gori tovrstno ponudbo doslej pogrešali. Z njim se strinja tudi župan Janez Hrovat, ki pravi, da gre za pomembno turistično pridobitev. Da so v Kranjski Gori nanjo računali, priča tudi vključitev širitve igrišča v lani sprejeto strategijo razvoja kranjskogorskega turizma do leta 2025. »Golf je pomemben, podobno, kot so za naše obiskovalce pomembna smučišča, nogometno igrišče, planinske poti in podobno. Lahko pričakujemo, da bodo zaradi tega v Kranjsko Goro v večjem številu prihajali tudi zahtevnejši gostje,« je prepričan župan. »Turistični delavci pa bodo morali pripraviti posebne turistične pakete, v katere bodo vključili tudi tovrstno ponudbo,« dodaja Benedik. Kot še poudarja, gre pri golfu za šport, ki je predvsem tesno povezan z naravo. Ne strinja se s stereotipom, da gre za prestižno aktivnost, namenjeno zgolj peščici premožnejših, zato igrišča ne ograjujejo, ob Pišnici pa bi radi celo speljali sprehajalno pot.

Oddajte svoj komentar

Kranj 5°

zmerno oblačno
vlažnost: 72 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

1/8

sreda

-6/9

četrtek

0/7

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

PRIREDITVE / Gorenjska, 17. januar 2018

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Jesenice, 17. januar 2018

Za otroke

PREDAVANJA / Kranj, 17. januar 2018

Islandija

DELAVNICE / Kranj, 17. januar 2018

Zaključek akcije spremembe soseske Planina

IZLETI / Kranj, 18. januar 2018

Po Krasu

PRIREDITVE / Gorenjska, 18. januar 2018

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Jesenice, 18. januar 2018

Za otroke

PRIREDITVE / Zbilje, 18. januar 2018

Znanje za življenje

 

 
 

 

 
 
 

Nasprotujejo potvarjanju zgodovine / 09:56, 16. januar

Bravo Lara!
Partizanom herojem večna slava, cerkev naj ne hujska in politizira ampak naj se ukvarja z verniki, kateri naj tudi financirajo.

Dražgoše pričakujejo množičen obisk / 18:37, 15. januar

Lara Jankovič na slovesnosti v Dražgošah:

!! Slovenske vlade so našo zemljo prodale za drobtinice. Od trdnih samoupravnih temeljev ba...

Dražgoše pričakujejo množičen obisk / 09:22, 13. januar

Bo ob hvaljenju borbe v govorih in razstavah kaj prostora o nagajanju oblasti pri gradnji cerkve.
Spodnji zapis je del članka Franca Kav...

Slovenska olimpijska bakla tudi po Gorenjski / 21:48, 10. januar

Uspelo, bolj ali manj, velik minus organizatorju in sicer zakaj: Ogromno otrok, glavni sponzor Coca-Cola in pločevinke v ledu?? Pa kdo bo to...

Grob v Dražgošah / 17:18, 9. januar

G.Pintar Franc

Danes, ko nas kapitalske in politične elite brezsramno ropajo nam ime DEMOKRATIČNA kaj malo pomeni...

Grob v Dražgošah / 21:08, 7. januar

G. Primož, (in še nekateri)
Ste »spregledali, da je v kostnici tudi 40 (41) vaščanov Dražgoš, ne samo partizanov. Z vašim komentarjem dok...

Grob v Dražgošah / 13:52, 6. januar

Se strinjam, borcem za svobodo primerne kostnice in grobove, kolaborantom in švabskim ritolizcem pa prepovedat in podret vsa obeležja !!