Gregor Stanonik in Anže Habjan, zmagovalca v kategoriji moških dvojic. / Foto: Gorazd Kavčič

Odlični na težki preizkušnji

Letos je na Gorenjskem potekalo že osmo tekmovanje Firefighter Combat Challenge, ki se ga vsako leto udeleži več gasilcev tako iz Slovenije kot tudi iz tujine.

Radovljica – Pretekli konec tedna je bilo parkirišče pred hotelom Grajski dvor v Radovljici polno slovenskih in tujih gasilcev. Tam je namreč potekalo tekmovanje Firefighter Combat Challenge (FCC) Slovenija, kjer so gasilci preizkusili svojo psihofizično pripravljenost. V soboto so se tako med sabo pomerili posamezniki, v nedeljo pa dvojice in skupine.

Slovenci so na domačih tleh posegali tudi po najvišjih mestih; Domen Pavlič iz PGD Begunje na Gorenjskem je bil zmagovalec v kategoriji moških posameznikov, Lucija Grubar, prav tako iz PGD Begunje na Gorenjskem, pa je bila zmagovalka v kategoriji ženskih posameznic. V kategoriji moških dvojic so prva tri mesta zasedle slovenske ekipe, v kategoriji ženskih dvojic sta bili naši dekleti drugi, prav tako smo na drugem mestu imeli ekipo v kategoriji mešanih dvojic. Skupinski del tekmovanja je potekal na dveh nivojih; državnem in mednarodnem. Na državnem nivoju je prvo mesto zasedla ekipa PGD Begunje, na mednarodnem nivoju pa ekipa S-Gard Team Slovenija. Sicer pa se je letošnjega tekmovanja udeležilo okoli sto gasilcev iz celotne Slovenije ter gasilci iz Amerike, Velike Britanije, Nemčije, Hrvaške, Avstrije, Italije, Češke in Slovaške, prvič pa so pri nas tekmovali tudi gasilci iz Latvije.

Letošnji FCC je bil na slovenskih tleh že osmi po vrsti, organizator pa je že vsa leta Prostovoljno gasilsko društvo (PGD) Radovljica, ki je pri nas tudi edino društvo z licenco za izvedbo tega tekmovanja. Radovljičani so to tekmovanje iz Amerike pripeljali v Evropo, kjer se sedaj čez celo leto odvije kar nekaj tekem, ki se jih udeležuje tudi slovenska reprezentanca. »Ker smo bili že malo naveličani tistega klasičnega gasilskega tekmovanja in zaradi želje po nečem novem, zanimivejšem, se je nekaj naših fantov udeležilo FCC v Ameriki. Po tem smo se odločili, da bomo to pripeljali v Slovenijo in uspelo nam je. Udeležba je vsako leto večja. V Sloveniji se ga več ali manj udeležujejo le prostovoljci, medtem ko se ga v Ameriki izključno poklicni gasilci,« je povedal Luka Ažman, eden od organizatorjev in član PGD Radovljica.

Oddajte svoj komentar

Kranj -1°

zmerno oblačno
vlažnost: 84 %
veter: JZ, hitrost: 11 km/h

-3/4

torek

-4/5

sreda

-7/9

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

DELAVNICE / Kranjska Gora, 21. marec 2018

Delavnice v Liznjekovi hiši

PRIREDITVE / Zgornja Besnica, 21. marec 2018

Spominska prireditev

OBVESTILA / Kranj, 21. marec 2018

Plačilo članarine PZS za leto 2018

PRIREDITVE / Gorenjska, 21. marec 2018

Medgeneracijske dejavnosti

PRIREDITVE / Jesenice, 21. marec 2018

Za otroke

PREDAVANJA / Kranj, 21. marec 2018

Adijo blokade! Čas je za boljše življenje

IZLETI / Kranj, 22. marec 2018

Na Zasavsko sveto goro

OBVESTILA / Jesenice, 22. marec 2018

Volilni zbor Medobčinskega društva invalidov Jesenice

 

 
 

 

 
 
 

Enakovreden boj z Olimpijo / 20:27, 13. marec

Ja saj drugega ni bilo za pričakovati

Kranjčanke drugič pokalne zmagovalke / 20:25, 13. marec

Bravo Gorenke, samo tako naprej

Vrgli so luč v vodo / 20:23, 13. marec

In kakšen pomeni ima toda?

Pil, ker ni zmogel klica na pomoč / 21:48, 9. marec

Alkohol ustvarja probleme ,po mojem bi morali alkohol vsaj za 100% podražiti !pijane voznike veliko strožje denarno kaznovati, pa odvzem voz...

Pil, ker ni zmogel klica na pomoč / 21:43, 9. marec

Nevem če je alkoholizem bolezen ? Odvisnost ja bolezen ne ! Pijejo reve in slabiči ki si neupajo postavizi problemom nasproti.

Slovenija v vojni 1941–1945 / 22:22, 4. marec

Strinjam se z avtorjem komentarja v zadnjem odstavku, da tudi po 70 letih vojna ni in ne more biti pozabljena. Ob množici dokumentov in tudi...

Živina dobro prenaša mraz / 22:59, 3. marec

Pod avtocesto, odcep Šenčur je ob cesti Kranj - Šenčur videvam celo leto nekaj goved in tudi sedaj pod na hitro zbitem ostrešju. Ob tem vrem...