Gregor Stanonik in Anže Habjan, zmagovalca v kategoriji moških dvojic. / Foto: Gorazd Kavčič

Odlični na težki preizkušnji

Letos je na Gorenjskem potekalo že osmo tekmovanje Firefighter Combat Challenge, ki se ga vsako leto udeleži več gasilcev tako iz Slovenije kot tudi iz tujine.

Radovljica – Pretekli konec tedna je bilo parkirišče pred hotelom Grajski dvor v Radovljici polno slovenskih in tujih gasilcev. Tam je namreč potekalo tekmovanje Firefighter Combat Challenge (FCC) Slovenija, kjer so gasilci preizkusili svojo psihofizično pripravljenost. V soboto so se tako med sabo pomerili posamezniki, v nedeljo pa dvojice in skupine.

Slovenci so na domačih tleh posegali tudi po najvišjih mestih; Domen Pavlič iz PGD Begunje na Gorenjskem je bil zmagovalec v kategoriji moških posameznikov, Lucija Grubar, prav tako iz PGD Begunje na Gorenjskem, pa je bila zmagovalka v kategoriji ženskih posameznic. V kategoriji moških dvojic so prva tri mesta zasedle slovenske ekipe, v kategoriji ženskih dvojic sta bili naši dekleti drugi, prav tako smo na drugem mestu imeli ekipo v kategoriji mešanih dvojic. Skupinski del tekmovanja je potekal na dveh nivojih; državnem in mednarodnem. Na državnem nivoju je prvo mesto zasedla ekipa PGD Begunje, na mednarodnem nivoju pa ekipa S-Gard Team Slovenija. Sicer pa se je letošnjega tekmovanja udeležilo okoli sto gasilcev iz celotne Slovenije ter gasilci iz Amerike, Velike Britanije, Nemčije, Hrvaške, Avstrije, Italije, Češke in Slovaške, prvič pa so pri nas tekmovali tudi gasilci iz Latvije.

Letošnji FCC je bil na slovenskih tleh že osmi po vrsti, organizator pa je že vsa leta Prostovoljno gasilsko društvo (PGD) Radovljica, ki je pri nas tudi edino društvo z licenco za izvedbo tega tekmovanja. Radovljičani so to tekmovanje iz Amerike pripeljali v Evropo, kjer se sedaj čez celo leto odvije kar nekaj tekem, ki se jih udeležuje tudi slovenska reprezentanca. »Ker smo bili že malo naveličani tistega klasičnega gasilskega tekmovanja in zaradi želje po nečem novem, zanimivejšem, se je nekaj naših fantov udeležilo FCC v Ameriki. Po tem smo se odločili, da bomo to pripeljali v Slovenijo in uspelo nam je. Udeležba je vsako leto večja. V Sloveniji se ga več ali manj udeležujejo le prostovoljci, medtem ko se ga v Ameriki izključno poklicni gasilci,« je povedal Luka Ažman, eden od organizatorjev in član PGD Radovljica.

Oddajte svoj komentar

Kranj 14°

oblačno
vlažnost: 94 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

13/21

ponedeljek

11/23

torek

11/22

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

IZLETI / Naklo, 25. junij 2018

Kolesarski izleti nakljanskih upokojencev

PRIREDITVE / Šenturška Gora, 25. junij 2018

Palačinke na dan državnosti

IZLETI / Naklo, 25. junij 2018

S kolesom po občini Naklo

IZLETI / Mojstrana, 25. junij 2018

Rajže po poteh Triglavskih pravljic

PRIREDITVE / Kranj, 26. junij 2018

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

IZLETI / Preddvor, 26. junij 2018

Pohod v dolino Voje

IZLETI / Kranj, 26. junij 2018

Kolesarski izlet

PREDAVANJA / Kranj, 27. junij 2018

Z magijo znanja do blagostanja

 

 
 

 

 
 
 

Udba in bela tehnika / 19:02, 24. junij

Kaj tudi ti Brut?

Gospoda cenim kot profesorja in ekonomista. Dober retorik in nekoč steber Pravne fakultete.

Iz pod njegoveg...

Državnozborskim volitvam ob rob / 09:13, 24. junij

G Jelka Logar,
Slovenija ne potrebuje gulash segedin prihodnosti, sovražnega govora, žaljenja, razprodaje kar še ni prodanega, amerikaniz...

Brez odškodnine za rušenje / 14:54, 11. junij

DARS je z najemnikoma podpisal pogodbo, ki se je ni držal. Seveda je DARS telekomunikacijski družbi brez težav pomagal izpeljati postopke, d...

Kamnolom se lahko širi / 07:54, 7. junij

Kamnolom takoj zapreti in začeti s renaturacijo hriba. Kakšna širitev, ste nori?

Marko Butinar častni občan / 17:55, 6. junij

Kje je pa poj Leon Knap!

Marko Butinar častni občan / 15:55, 6. junij

Čestitke, Marko !

Kamnolom se lahko širi / 18:04, 4. junij

K A T A S T R O F A !!!! ZAPRETI KAMNOLOM !