Preko Eko sklada je Občina pridobila 190 tisoč evrov za dozidavo vrtca Škratek Svit. / Foto: Občina Vodice

Štiri milijone za kanalizacijo

Občina Vodice bo za izgradnjo kanalizacijske infrastrukture od države in Evropske unije prejela več kot štiri milijone evrov nepovratnih sredstev. V občini pa potekajo tudi druge večje investicije.

Vodice – Nedavno je Evropska komisija odobrila financiranje velikega kohezijskega projekta Odvajanje in čiščenje odpadne vode na območju vodonosnika Ljubljanskega polja, ki vključuje tudi nadgradnjo sistema odvajanja komunalne odpadne vode v občini Vodice. Za projekt je občina prejela 3,57 milijona evrov nepovratnih sredstev s strani Kohezijskega sklada ter dodatnih 630 tisoč, ki jih bo prispevala država, 1,44 milijona evrov pa bodo prispevali iz lastnega proračuna.

»Ta projekt ni pomemben samo kot okoljski projekt, pomemben je tudi na drugih področjih. Verjamem, da nam bodo ljudje in narava hvaležni,« je ob odobritvi sredstev povedal župan Aco Franc Šuštar.

V okviru projekta bodo tako na območju Vodic proti Ljubljani zgradili nove fekalne kanale ter navezovalne kanale od Bukovice in Utika v skupni dolžini devetih kilometrov, na katere bo priključena tudi že delujoča sanitarna kanalizacija na območju občine v dolžini 13,4 kilometra. Na kanalizacijski sistem se bo tako priključilo približno 2600 prebivalcev Vodic, Bukovice, Utika, dela Kosez in Polja, kasneje pa še Skaručna in Vojsko ter nekatera druga naselja, za katera so večinoma že izdelani projekti in pridobljena gradbena dovoljenja. Kanalizacija od avtoceste pri Šmartnem preko vasi Polje do naselij Vodice, Bukovica in Utik bo zgrajena do konca leta 2019, pri tem pa bodo v vasi Polje ter v Utiku in Bukovici zgradili ali celotno obnovili tudi ostalo cestno in komunalno infrastrukturo.

Občina je uspešno kandidirala tudi na razpisu Eko sklada in pridobila 190 tisoč evrov za dozidavo dveh novih oddelkov, razširitev in preureditev centralne kuhinje ter dogradnjo manjše telovadnice Vrtca Škratek Svit Vodice. Projekt, vreden 1,302 milijona evrov, bo izvajala Gorenjska gradbena družba. Dela se bodo začela že letos jeseni, končana pa bodo med poletnimi počitnicami drugo leto.

Nedavno je Javno podjetje Komunala Vodice na tristometrskem odseku ceste od Sela proti Šinkovemu Turnu izvedlo obnovo vodovodnega in hidrantnega sistema, hišnih vodovodnih priključkov kabelske kanalizacije za javno razsvetljavo ter s Telekomom Slovenije tudi za telekomunikacije. Občinski vložek za investicijo je znašal 54 tisoč evrov.

Že spomladi je občina v sodelovanju s Komunalo Vodice izpeljala četrto fazo obnove primarnega vodovoda med farmo pri Vodicah proti Repnjam. Izvajalec je na dobrih 410 metrih dotrajane azbestno-cementne cevi nadomestil s sodobnimi polietilenskimi, ki so spajane po sistemu čelnega varjenja. Za 34 tisoč evrov vredno investicijo so jih 18 tisoč pridobili s strani ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Novosti se obetajo tudi v prihodnje. Občina je na državni cesti ter treh stranskih občinskih cestah na Skaručni pridobila gradbeno dovoljenje za izgradnjo komunalne in cestne infrastrukture s pločniki. Predvidevajo tudi ureditev novega igrišča z umetno travnato površino v Utiku. Za 72 tisoč evrov vreden projekt so pridobili 21 tisočakov s strani Fundacije za šport.

V okviru projekta LAS Za mesto in vas občina sodeluje pri več projektih s področja načrtovanja kolesarskih poti, razvoja turizma, tržnic, starih hišnih imen ter mokrišč v skupni vrednosti približno 457 tisoč evrov.

Oddajte svoj komentar

Kranj 21°

pretežno oblačno
vlažnost: 83 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

16/28

ponedeljek

15/29

torek

14/28

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

OBVESTILA / Kranj, 23. julij 2018

Mesečno srečanje združenja HumanUp

GLEDALIŠČE / Jesenice, 24. julij 2018

Torkova kinoteka Poletje na Stari Savi 2018

IZLETI / Kranj, 26. julij 2018

Špik Hude police

IZLETI / Tržič, 5. avgust 2018

Romanje k sv. Ožboltu na Jezersko

GLEDALIŠČE / Šenčur, 5. avgust 2018

Lepo je biti muzikant

IZLETI / Kranj, 7. avgust 2018

Na kopanje v Portorož

IZLETI / Kranj, 1. september 2018

Na Srečanje upokojencev v Pliberku

 

 
 

 

 
 
 

Spomin na preboj na Menini / 07:16, 23. julij

Imate popolnoma prav, Primož.

Nosil bom rdečo zvezdo / 07:13, 23. julij

Postarani partijci so vsaj verodostojni. Se ne obračajo po vetru, kot preoblečeni desničarji. In res je, vsak bo svoj žakelj v mlin nesel. ...

Rop novi nadzornik Lona / 06:53, 23. julij

Očitno je še kaj za pocuzat. Sv***e se še kar gnetejo....

Nosil bom rdečo zvezdo / 09:09, 21. julij

Ne, bi pa gledali ustaške oz. domobranske proslave z poveličevanjem fašizma kot to počnejo na hrvaškem!
Jasno, eni bi to želeli, pa vam ne bo uspel !!

Nosil bom rdečo zvezdo / 19:57, 20. julij

Že bivši ameriški veleposlanik Mussomeli je dejal, da smo dobili državo prepoceni in je zato ne cenimo dovolj. Če bi tista letala in tanki z...

Nosil bom rdečo zvezdo / 17:04, 20. julij

Boli pogled na rdečo zvezdo, na simbol upora in zmage kaj?
Vaš idejni vodja Ivan Janez Janša jo še danes nosi v srcu, ostali komunisti s...

Spomin na preboj na Menini / 16:54, 20. julij

Franc Pintar,
ja sej razumemo gnev in bes simpatizerja domobranstva in častilca idej katere so prepovedane. Pa vas nihče ne jemlje resno ...