Preko Eko sklada je Občina pridobila 190 tisoč evrov za dozidavo vrtca Škratek Svit. / Foto: Občina Vodice

Štiri milijone za kanalizacijo

Občina Vodice bo za izgradnjo kanalizacijske infrastrukture od države in Evropske unije prejela več kot štiri milijone evrov nepovratnih sredstev. V občini pa potekajo tudi druge večje investicije.

Vodice – Nedavno je Evropska komisija odobrila financiranje velikega kohezijskega projekta Odvajanje in čiščenje odpadne vode na območju vodonosnika Ljubljanskega polja, ki vključuje tudi nadgradnjo sistema odvajanja komunalne odpadne vode v občini Vodice. Za projekt je občina prejela 3,57 milijona evrov nepovratnih sredstev s strani Kohezijskega sklada ter dodatnih 630 tisoč, ki jih bo prispevala država, 1,44 milijona evrov pa bodo prispevali iz lastnega proračuna.

»Ta projekt ni pomemben samo kot okoljski projekt, pomemben je tudi na drugih področjih. Verjamem, da nam bodo ljudje in narava hvaležni,« je ob odobritvi sredstev povedal župan Aco Franc Šuštar.

V okviru projekta bodo tako na območju Vodic proti Ljubljani zgradili nove fekalne kanale ter navezovalne kanale od Bukovice in Utika v skupni dolžini devetih kilometrov, na katere bo priključena tudi že delujoča sanitarna kanalizacija na območju občine v dolžini 13,4 kilometra. Na kanalizacijski sistem se bo tako priključilo približno 2600 prebivalcev Vodic, Bukovice, Utika, dela Kosez in Polja, kasneje pa še Skaručna in Vojsko ter nekatera druga naselja, za katera so večinoma že izdelani projekti in pridobljena gradbena dovoljenja. Kanalizacija od avtoceste pri Šmartnem preko vasi Polje do naselij Vodice, Bukovica in Utik bo zgrajena do konca leta 2019, pri tem pa bodo v vasi Polje ter v Utiku in Bukovici zgradili ali celotno obnovili tudi ostalo cestno in komunalno infrastrukturo.

Občina je uspešno kandidirala tudi na razpisu Eko sklada in pridobila 190 tisoč evrov za dozidavo dveh novih oddelkov, razširitev in preureditev centralne kuhinje ter dogradnjo manjše telovadnice Vrtca Škratek Svit Vodice. Projekt, vreden 1,302 milijona evrov, bo izvajala Gorenjska gradbena družba. Dela se bodo začela že letos jeseni, končana pa bodo med poletnimi počitnicami drugo leto.

Nedavno je Javno podjetje Komunala Vodice na tristometrskem odseku ceste od Sela proti Šinkovemu Turnu izvedlo obnovo vodovodnega in hidrantnega sistema, hišnih vodovodnih priključkov kabelske kanalizacije za javno razsvetljavo ter s Telekomom Slovenije tudi za telekomunikacije. Občinski vložek za investicijo je znašal 54 tisoč evrov.

Že spomladi je občina v sodelovanju s Komunalo Vodice izpeljala četrto fazo obnove primarnega vodovoda med farmo pri Vodicah proti Repnjam. Izvajalec je na dobrih 410 metrih dotrajane azbestno-cementne cevi nadomestil s sodobnimi polietilenskimi, ki so spajane po sistemu čelnega varjenja. Za 34 tisoč evrov vredno investicijo so jih 18 tisoč pridobili s strani ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Novosti se obetajo tudi v prihodnje. Občina je na državni cesti ter treh stranskih občinskih cestah na Skaručni pridobila gradbeno dovoljenje za izgradnjo komunalne in cestne infrastrukture s pločniki. Predvidevajo tudi ureditev novega igrišča z umetno travnato površino v Utiku. Za 72 tisoč evrov vreden projekt so pridobili 21 tisočakov s strani Fundacije za šport.

V okviru projekta LAS Za mesto in vas občina sodeluje pri več projektih s področja načrtovanja kolesarskih poti, razvoja turizma, tržnic, starih hišnih imen ter mokrišč v skupni vrednosti približno 457 tisoč evrov.

Oddajte svoj komentar

Kranj 2°

zmerno oblačno
vlažnost: 98 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

6/14

ponedeljek

4/15

torek

3/22

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

PRIREDITVE / Gorenjska, 22. oktober 2018

Medgeneracijske prireditve

IZLETI / Preddvor, 23. oktober 2018

Pohod na Trupejevo poldne

PRIREDITVE / Gorenjska, 23. oktober 2018

Medgeneracijske prireditve

PREDAVANJA / Trzin, 23. oktober 2018

Tropski paradiž – Panama

PREDAVANJA / Kranj, 23. oktober 2018

Pravilna prehrana kot orožje proti stresu

PRIREDITVE / Gorenjska, 24. oktober 2018

Komemoracije ob dnevu mrtvih

OBVESTILA / Kranjska Gora, 24. oktober 2018

Peka potice v krušni peči

IZLETI / Kranj, 25. oktober 2018

Na Lepenatko

 

 
 

 

 
 
 

Danes se je začela volilna kampanja / 09:47, 19. oktober

Iztok Purič je skupni kandidat stranke Več za Kranj aktualnega župana Kranja Boštjana Trilarja, Liste za razvoj Kranja in Stranke Alenke Bra...

O spremembi imena šole / 16:02, 17. oktober

In kaj so navedli kot razlog za preimenovanje?
Upam, da odgovorni ne nasedejo tem zdraharjem!!
In ja, večna slava partizanom !!

Gorenjski glas boter Demokraciji / 10:11, 17. oktober

Več o tem na blogu http://slap.blog.siol.net

Napovedali kandidaturo za župana / 22:49, 16. oktober

Se opravičavam. Po enem tednu vam je uspelo objaviti. Bravo, zelo dobro, odlično. Čestitam.

Skrbeti nas mora sedanjost / 18:37, 12. oktober

Škoda ker ne obstoja ena dobra poštena pametna 'vaga', pa da se točno stehta kdo neti.... in kdo poveličuje...

Napovedali kandidaturo za župana / 16:45, 11. oktober

Zakaj ne objavite že vložene in tudi vam poslane kandidature v Naklem? Drago Goričan za župana Nakla in Lista Draga Goričana za razvoj Nakla.

Skrbeti nas mora sedanjost / 06:37, 9. oktober

Vsako netenje sovraštva in poveličevanja fašizma, nacizma je potrebno v kali zatreti in jim pljuniti v ksiht izmečkom slovenskega naroda! Iz...