Preko Eko sklada je Občina pridobila 190 tisoč evrov za dozidavo vrtca Škratek Svit. / Foto: Občina Vodice

Štiri milijone za kanalizacijo

Občina Vodice bo za izgradnjo kanalizacijske infrastrukture od države in Evropske unije prejela več kot štiri milijone evrov nepovratnih sredstev. V občini pa potekajo tudi druge večje investicije.

Vodice – Nedavno je Evropska komisija odobrila financiranje velikega kohezijskega projekta Odvajanje in čiščenje odpadne vode na območju vodonosnika Ljubljanskega polja, ki vključuje tudi nadgradnjo sistema odvajanja komunalne odpadne vode v občini Vodice. Za projekt je občina prejela 3,57 milijona evrov nepovratnih sredstev s strani Kohezijskega sklada ter dodatnih 630 tisoč, ki jih bo prispevala država, 1,44 milijona evrov pa bodo prispevali iz lastnega proračuna.

»Ta projekt ni pomemben samo kot okoljski projekt, pomemben je tudi na drugih področjih. Verjamem, da nam bodo ljudje in narava hvaležni,« je ob odobritvi sredstev povedal župan Aco Franc Šuštar.

V okviru projekta bodo tako na območju Vodic proti Ljubljani zgradili nove fekalne kanale ter navezovalne kanale od Bukovice in Utika v skupni dolžini devetih kilometrov, na katere bo priključena tudi že delujoča sanitarna kanalizacija na območju občine v dolžini 13,4 kilometra. Na kanalizacijski sistem se bo tako priključilo približno 2600 prebivalcev Vodic, Bukovice, Utika, dela Kosez in Polja, kasneje pa še Skaručna in Vojsko ter nekatera druga naselja, za katera so večinoma že izdelani projekti in pridobljena gradbena dovoljenja. Kanalizacija od avtoceste pri Šmartnem preko vasi Polje do naselij Vodice, Bukovica in Utik bo zgrajena do konca leta 2019, pri tem pa bodo v vasi Polje ter v Utiku in Bukovici zgradili ali celotno obnovili tudi ostalo cestno in komunalno infrastrukturo.

Občina je uspešno kandidirala tudi na razpisu Eko sklada in pridobila 190 tisoč evrov za dozidavo dveh novih oddelkov, razširitev in preureditev centralne kuhinje ter dogradnjo manjše telovadnice Vrtca Škratek Svit Vodice. Projekt, vreden 1,302 milijona evrov, bo izvajala Gorenjska gradbena družba. Dela se bodo začela že letos jeseni, končana pa bodo med poletnimi počitnicami drugo leto.

Nedavno je Javno podjetje Komunala Vodice na tristometrskem odseku ceste od Sela proti Šinkovemu Turnu izvedlo obnovo vodovodnega in hidrantnega sistema, hišnih vodovodnih priključkov kabelske kanalizacije za javno razsvetljavo ter s Telekomom Slovenije tudi za telekomunikacije. Občinski vložek za investicijo je znašal 54 tisoč evrov.

Že spomladi je občina v sodelovanju s Komunalo Vodice izpeljala četrto fazo obnove primarnega vodovoda med farmo pri Vodicah proti Repnjam. Izvajalec je na dobrih 410 metrih dotrajane azbestno-cementne cevi nadomestil s sodobnimi polietilenskimi, ki so spajane po sistemu čelnega varjenja. Za 34 tisoč evrov vredno investicijo so jih 18 tisoč pridobili s strani ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Novosti se obetajo tudi v prihodnje. Občina je na državni cesti ter treh stranskih občinskih cestah na Skaručni pridobila gradbeno dovoljenje za izgradnjo komunalne in cestne infrastrukture s pločniki. Predvidevajo tudi ureditev novega igrišča z umetno travnato površino v Utiku. Za 72 tisoč evrov vreden projekt so pridobili 21 tisočakov s strani Fundacije za šport.

V okviru projekta LAS Za mesto in vas občina sodeluje pri več projektih s področja načrtovanja kolesarskih poti, razvoja turizma, tržnic, starih hišnih imen ter mokrišč v skupni vrednosti približno 457 tisoč evrov.

Oddajte svoj komentar

Kranj 19°

jasno
vlažnost: 59 %
veter: SV, hitrost: 11 km/h

5/26

sobota

7/26

nedelja

7/27

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 21. april 2018

Rehabilitacijski izlet MDI Kranj

IZLETI / Šenčur, 21. april 2018

Iz Šenčurja v Šenčur v Italiji

IZLETI / Kranj, 21. april 2018

Po Šenčurju in Srjanski poti

PRIREDITVE / Škofja Loka, 21. april 2018

Cvetlični sejem

IZLETI / Šenčur, 21. april 2018

Jurjev pohod do Stare Loke

PREDAVANJA / Škofja Loka, 21. april 2018

Ljubezen in odnosi

GLASBA / Škofja Loka, 21. april 2018

Pomladni koncert

IZLETI / Možjanca, 21. april 2018

Pohod po Tovorni poti

 

 
 

 

 
 
 

Poklonili so se junakom v obroču / 23:21, 17. april

Šele potem, ko se bodo njihovi predstavniki distancirali od zločinov komunizma pred, med in po koncu druge svetovne vojne.

Poklonili so se junakom v obroču / 16:38, 12. april

Večna slava junakom !

Janez Janša: smer ni prava / 06:37, 11. april

Fanta, ki iščeta v Cerkljah glasove sta se zmotila v letnici. SDS je v Cerkljah nekaj pomenila, ko je bil Čebulj v stranki, pa je že dolgo tega kar je prišel k pameti...

Janez Janša: smer ni prava / 16:25, 8. april

Ves čas po osamosvojitvi razen petih let, levica išče, pa ne zna in ne zmore najti prave poti. In je tudi nikoli ne bo.

Širijo sporočilo miru / 14:31, 8. april

Za denar naj se oglasijo kar pri Sorosu, ki jih tudi financira.

Previdno pri nabiranju čemaža! / 14:30, 8. april

Čemaž je divji česen. Najlažje se ga loči od drugih podobnih rastlin, po tem da zmečkamo list in ga povohamo. Mora imeti izrazit vonj po čes...

Janez Janša: smer ni prava / 09:34, 7. april

JJ čas je za pokoj, Slovenija bo brez tebe sama našla pravo pot...