Še naprej prazna stavba Baumaxa v Šenčurju / Foto: Gorazd Kavčič

Baumax še vedno prazen

Dve leti sta že minili, odkar je zaprla vrata trgovina Baumax v Šenčurju, poldrugo leto pa je od protestnega shoda, ko so domačini nasprotovali, da bi v praznem objektu nastanili migrante. Stavba še naprej ostaja prazna, čeprav je sicer veliko zanimanja za najem teh prostorov.

Samo letos se je za najem prostorov v prazni trgovini Baumax v Šenčurju zanimalo od sedem do deset ponudnikov. Postopek za spremembo prostorskih načrtov, ki bi razširil namembnost objekta, se še ni začel.

Šenčur – Trgovina s tehničnim blagom je na tem območju delovala tri leta, potem so jo lastniki zaradi nerentabilnosti zaprli in od tedaj ostaja stavba prazna. Največje pozornosti je bila deležna v času velikega migrantskega vala skozi Slovenijo leta 2015, ko je država nameravala prazni objekt najeti za migrantski center, takrat so namreč nasprotniki pripravili odmeven protest zoper to namero. Do migrantskega centra ni prišlo, a v prazni stavbi se ni naselila tudi nobena druga dejavnost, čeprav je za to obstajalo in še naprej obstaja kar nekaj zanimanja. Tudi v interesu Občine Šenčur, ki je pred leti Strabagu za trgovski center prodala zemljišče ob avtocestnem uvozu, je, da bi objekt slednjič naselila neka dejavnost. V sodelovanju s Strabagom so želeli v svojih prostorskih aktih namembnost objekta razširiti, da bi lahko v njem delovala trgovina z živili ali kaka druga dejavnost. Kot je že večkrat poudaril župan Ciril Kozjek, so Strabagu vseskozi pripravljeni pomagati pri iskanju najemnikov in na občino se tudi obračajo interesenti, ki bi bili pripravljeni najeti objekt. Tako so se zanj že na začetku zanimali tudi proizvajalci plovil in država, ki je tu videla dobro lokacijo za arhivsko dejavnost, sicer pa so po Kozjekovih besedah samo letos dobili od sedem do deset ponudb.

»Odločitev, komu bodo pri Strabagu oddali svojo lastnino v najem, pa je njihova – in interes kapitala tu igra pomembno vlogo. Strabag ima obveznosti do banke, ki ji trenutno plačuje le obresti, če pa dobi najemnika, bo odplačeval tudi glavnico,« razmišlja župan občine Šenčur. Za stavbo na območju občine sicer regularno prejemajo nadomestilo za uporabo stavbnih zemljišč, še dodaja, vendar si vseeno želijo, da bi stavba končno dobila vsebino in dušo.

Oddajte svoj komentar

Kranj 10°

oblačno
vlažnost: 91 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

11/20

petek

6/26

sobota

9/26

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

 

IZLETI / Šenčur, 27. april 2018

Glinščica po starodavni poti soli

OBVESTILA / Stara Fužina, 27. april 2018

Počitniške delavnice v Centru TNP

RAZSTAVE / Gorenjska, 27. april 2018

Razstave ročnih del

IZLETI / Križe, 27. april 2018

Pohod v spomin Janezu Udetu

OBVESTILA / Stara Fužina, 28. april 2018

Počitniške delavnice v Centru TNP

RAZSTAVE / Gorenjska, 28. april 2018

Razstave ročnih del

IZLETI / Bohinj, 28. april 2018

Pohod k slapu Savica

PRIREDITVE / Cerklje, 28. april 2018

Večer folklore

 

 
 

 

 
 
 

Ovadba proti Pahorju / 21:09, 26. april

Najbolše bi bilo da naredijo v celi Sloveniji Referendum gdo je za Avstrijo in gdo za Italijo, bomo vsaj normalno začeli živeli.

Zapeljala je s ceste / 21:06, 26. april

Pošteno denarno kazen,odvzem vozniško za minimslno leto dni,in potem še v Avtošolo, seveda denarno Konzen od minimalno 1000€ no vzgor več a...

Kam med prazniki? / 20:59, 26. april

Gdaj pa je dela prosti dan za pokojne Slovence, ki so jih P.pomorili po končani vojni?

Tudi na Golniku prehitri / 20:56, 26. april

Jaz mislim da je pri nas največji Problem Alkohol, in po mojem bi vsakemu pijanemu Vozniku morali odvzeti Vozniško dovoljenhe za minimalno e...

Sindikati za blaginjo vseh / 20:50, 26. april

Dejstvo je eno samo: nihče nikomur več ne verjame.
Cela paleta sindikatov je mirno in pri polni zavesti dopustila, da imajo delavci plač...

Znova v poslansko kandidaturo / 14:27, 26. april

Napaka v prvem odstavku: Jana Jenko je bila nadomestna poslanka, medtem ko je bila najprej v DZ izvoljena mag. Julijana Bizjak Mlakar, ki je...

Poklonili so se junakom v obroču / 06:29, 26. april

Večna slava in zahvala partizanom in večna sramota za izdajalce!