Nagrajenci Občine Bohinj / Foto: Pavle Korošec

Počastili občinski praznik

S tradicionalno proslavo pri spomeniku štirim srčnim možem na Ribčevem Lazu in v soboto v Domu Joža Ažmana so Bohinjci počastili občinski praznik občine Bohinj.

Ribčev Laz, Bohinjska Bistrica – Minuli teden je bil Bohinj v znamenju praznovanja občinskega praznika, s katerim obeležujejo vzpon štirih »srčnih mož« na Triglav. Slavnostni govornik srečanja pri spomeniku štirim srčnim možem je bil predsednik državnega zbora Milan Brglez, ta je v nagovoru poudaril poseben odnos Slovencev do gora in tudi simboliko Triglava, ki je stoletja buril duhove prednikov, danes pa je praktično dostopen vsakomur. »V izbranem datumu občinskega praznika je gotovo veliko simbolike. Ta dan ni le spomin na zgodovinski podvig štirih Bohinjcev, ampak je tudi dan, ki v sebi nosi sporočilo poguma, tovarištva, drznosti in neustrašnosti. Verjamem, da so vam te vrednote v navdih pri vašem vsakdanjem delu, v vaših prizadevanjih za razvoj in dobrobit tako občine kot tudi njenih občank in občanov.« Predsednik državnega zbora je opozoril tudi na občutljivost alpskega sveta na človekove posege. »Od nas je odvisno, ali bomo tudi zanamcem omogočili, da se povzpnejo na vršace ter ob tem svoje skrbi in bremena pustijo v dolini,« je dejal in se tudi zahvalil gorskim reševalcem in planinskim delavcem, ki skrbijo za varnost in udobje v slovenskih gorah.

Na sobotni osrednji proslavi so podelili še občinska priznanja – plakete občine Bohinj, ki so jih prejeli Društvo kmečkih žena za dolgoletno delo pri ohranjanju običajev in za promocijo Bohinja, ter Jožica Arh in Barbara Sušel za delo pri organizaciji novoletnega šolskega sejma in trudu za šolski sklad. Posebno priznanje je dobil še zlati maturant David Cerkovnik, talentirani Bohinjec, dijak Gimnazije Jesenice, ki bo šolanje nadaljeval s študijem fizike na Fakulteti za matematiko in fiziko v Ljubljani, veliko pa se posveča tudi glasbi in je aktiven v domači župniji v Bohinjski Bistrici.

Kot je ob občinskem prazniku poudaril bohinjski župan Franc Kramar, ga veseli, da jim tudi letos uspeva realizirati vse projekte v občini Bohinj: »Veliko jih je, ne moremo vseh naštevati, gledali smo, da so razdeljeni po celotnem Bohinju, in upam, da so občanke in občani zadovoljni s tem delom. Posebno sem ponosen na priznanje evropskega parlamenta za prvo mesto po kakovosti vode in tretje mesto med 21 tisoč kopališči v Evropi, to je odlična promocija. Želimo si, da bi pomen Bohinja prepoznali tudi širše v slovenskem prostoru, saj vedno naletimo na kopico ovir, predvsem v glavnem mestu, ki ima mačehovski odnos do preostanka države, kar se je znova pokazalo ob delitvi kohezijskih sredstev, ko je ves denar za zahodno regijo pobrala Ljubljana.«

Oddajte svoj komentar

Kranj 4°

oblačno
vlažnost: 98 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

-1/7

petek

-2/6

sobota

-1/10

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

PRIREDITVE / Jesenice, 19. januar 2018

Za otroke

PRIREDITVE / Žiri, 19. januar 2018

Vsa življenja Toneta Mlakarja

IZLETI / Kranj, 20. januar 2018

Pohod Možjanca–Štefanja gora

DELAVNICE / Radovljica, 20. januar 2018

Začetni tečaj biodinamike

PRIREDITVE / Cerklje, 20. januar 2018

Skupaj se mamo fletno

GLASBA / Šenčur, 20. januar 2018

Koncert božičnih pesmi

PRIREDITVE / Bohinjska Bela, 20. januar 2018

Plešejo z d'narjem

PRIREDITVE / Kranj, 20. januar 2018

Proučevanje Svetega pisma

 

 
 

 

 
 
 

Nasprotujejo potvarjanju zgodovine / 09:56, 16. januar

Bravo Lara!
Partizanom herojem večna slava, cerkev naj ne hujska in politizira ampak naj se ukvarja z verniki, kateri naj tudi financirajo.

Dražgoše pričakujejo množičen obisk / 18:37, 15. januar

Lara Jankovič na slovesnosti v Dražgošah:

!! Slovenske vlade so našo zemljo prodale za drobtinice. Od trdnih samoupravnih temeljev ba...

Dražgoše pričakujejo množičen obisk / 09:22, 13. januar

Bo ob hvaljenju borbe v govorih in razstavah kaj prostora o nagajanju oblasti pri gradnji cerkve.
Spodnji zapis je del članka Franca Kav...

Slovenska olimpijska bakla tudi po Gorenjski / 21:48, 10. januar

Uspelo, bolj ali manj, velik minus organizatorju in sicer zakaj: Ogromno otrok, glavni sponzor Coca-Cola in pločevinke v ledu?? Pa kdo bo to...

Grob v Dražgošah / 17:18, 9. januar

G.Pintar Franc

Danes, ko nas kapitalske in politične elite brezsramno ropajo nam ime DEMOKRATIČNA kaj malo pomeni...

Grob v Dražgošah / 21:08, 7. januar

G. Primož, (in še nekateri)
Ste »spregledali, da je v kostnici tudi 40 (41) vaščanov Dražgoš, ne samo partizanov. Z vašim komentarjem dok...

Grob v Dražgošah / 13:52, 6. januar

Se strinjam, borcem za svobodo primerne kostnice in grobove, kolaborantom in švabskim ritolizcem pa prepovedat in podret vsa obeležja !!