Kmetijam omogočili razvoj

Šenčurski občinski svetniki so na sredini seji obravnavali vrsto prostorskih dokumentov, s spremembami katerih bodo lastniki kmetijskih objektov na njihovem območju lahko legalizirali, širili ali prestavili svoje objekte.

Šenčur – Svetniki so na zadnji seji obravnavali predloge občinskih podrobnih prostorskih načrtov za kmetijska gospodarstva Bobnar, Kordež in Kuhar ter za območje Kmetijske zadruge Cerklje v naselju Voklo. Spremembe bodo lastnikom kmetijskih gospodarstev in kmetijski zadrugi omogočile legalizacijo oziroma širitev njihovih kmetij, kmetijsko gospodarstvo Kuhar z Visokega pa načrtuje selitev na drugo lokacijo.

S podrobnim prostorskim načrtom za kmetijsko gospodarstvo Bobnar bodo omogočili legalizacijo večine tamkajšnjih objektov. Kmetijsko gospodarstvo obsega obstoječo stanovanjsko hišo in več kmetijskih objektov večjih dimenzij, ki po izvedbenih pogojih odstopajo od določb v občinskem prostorskem načrtu Občine Šenčur in so brez potrebnih upravnih dovoljenj. Kot so pojasnili na seji, so objekti stari več kot trideset let, z legalizacijo pa bodo omogočili nadaljnjo dejavnost na tej kmetiji, ki jo opravljajo že vrsto let. Kmetiji Kordež pa bodo z novim prostorskim načrtom omogočili odmik od zgoščene zazidave vasi in potoka Olševnica. Prestaviti jo želijo na zemljišče, ki je v neposredni bližini obstoječega kmetijskega gospodarstva, a v delu kmetijskih zemljišč, kjer ne bo prostorskih omejitev. Na sedanji lokaciji, so pojasnili na seji, namreč ta dejavnost postaja moteča za bližnje sosede, ki si zato prav tako želijo, da se kmetija izseli iz poseljenega območja. S podobnimi težavami se srečujejo na kmetiji Kuhar na Visokem, zato so jim prav tako omogočili prestavitev na zemljišče v neposredni bližini, saj je sedanja lokacija kmetije postala preveč utesnjena in jim ne dovoljuje več širitve. Nadaljnji razvoj pa so zagotovili tudi Kmetijski zadrugi Cerklje. S podrobnim prostorskim načrtom za to območje so jim omogočili spremembo namembnosti osnovnega skladišča v trgovino, obenem pa legalizacijo že dozidanega skladišča in ureditev novih zunanjih skladiščnih površin.

Oddajte svoj komentar

Kranj 9°

delno oblačno
vlažnost: 92 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

9/22

torek

9/25

sreda

9/23

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Škofja Loka, 24. april 2018

Študijski krožek Ločanke

RAZSTAVE / Kranjska Gora, 24. april 2018

Etnologija, zbirke in prva vojna

PREDAVANJA / Škofja Loka, 24. april 2018

Vstopimo v odnos z najstniki

PRIREDITVE / Gorenjska, 24. april 2018

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Gorenjska, 24. april 2018

Medgeneracijske prireditve

IZLETI / Šenčur, 25. april 2018

Iz Šenčurja v Šenčur v Italiji

PREDAVANJA / Strahinj, 25. april 2018

O vzgoji in negi gorenjskih nageljnov

OBVESTILA / Kranjska Gora, 25. april 2018

Peka kruha in izdelava masla

 

 
 

 

 
 
 

Poklonili so se junakom v obroču / 23:21, 17. april

Šele potem, ko se bodo njihovi predstavniki distancirali od zločinov komunizma pred, med in po koncu druge svetovne vojne.

Poklonili so se junakom v obroču / 16:38, 12. april

Večna slava junakom !

Janez Janša: smer ni prava / 06:37, 11. april

Fanta, ki iščeta v Cerkljah glasove sta se zmotila v letnici. SDS je v Cerkljah nekaj pomenila, ko je bil Čebulj v stranki, pa je že dolgo tega kar je prišel k pameti...

Janez Janša: smer ni prava / 16:25, 8. april

Ves čas po osamosvojitvi razen petih let, levica išče, pa ne zna in ne zmore najti prave poti. In je tudi nikoli ne bo.

Širijo sporočilo miru / 14:31, 8. april

Za denar naj se oglasijo kar pri Sorosu, ki jih tudi financira.

Previdno pri nabiranju čemaža! / 14:30, 8. april

Čemaž je divji česen. Najlažje se ga loči od drugih podobnih rastlin, po tem da zmečkamo list in ga povohamo. Mora imeti izrazit vonj po čes...

Janez Janša: smer ni prava / 09:34, 7. april

JJ čas je za pokoj, Slovenija bo brez tebe sama našla pravo pot...