Kmetijam omogočili razvoj

Šenčurski občinski svetniki so na sredini seji obravnavali vrsto prostorskih dokumentov, s spremembami katerih bodo lastniki kmetijskih objektov na njihovem območju lahko legalizirali, širili ali prestavili svoje objekte.

Šenčur – Svetniki so na zadnji seji obravnavali predloge občinskih podrobnih prostorskih načrtov za kmetijska gospodarstva Bobnar, Kordež in Kuhar ter za območje Kmetijske zadruge Cerklje v naselju Voklo. Spremembe bodo lastnikom kmetijskih gospodarstev in kmetijski zadrugi omogočile legalizacijo oziroma širitev njihovih kmetij, kmetijsko gospodarstvo Kuhar z Visokega pa načrtuje selitev na drugo lokacijo.

S podrobnim prostorskim načrtom za kmetijsko gospodarstvo Bobnar bodo omogočili legalizacijo večine tamkajšnjih objektov. Kmetijsko gospodarstvo obsega obstoječo stanovanjsko hišo in več kmetijskih objektov večjih dimenzij, ki po izvedbenih pogojih odstopajo od določb v občinskem prostorskem načrtu Občine Šenčur in so brez potrebnih upravnih dovoljenj. Kot so pojasnili na seji, so objekti stari več kot trideset let, z legalizacijo pa bodo omogočili nadaljnjo dejavnost na tej kmetiji, ki jo opravljajo že vrsto let. Kmetiji Kordež pa bodo z novim prostorskim načrtom omogočili odmik od zgoščene zazidave vasi in potoka Olševnica. Prestaviti jo želijo na zemljišče, ki je v neposredni bližini obstoječega kmetijskega gospodarstva, a v delu kmetijskih zemljišč, kjer ne bo prostorskih omejitev. Na sedanji lokaciji, so pojasnili na seji, namreč ta dejavnost postaja moteča za bližnje sosede, ki si zato prav tako želijo, da se kmetija izseli iz poseljenega območja. S podobnimi težavami se srečujejo na kmetiji Kuhar na Visokem, zato so jim prav tako omogočili prestavitev na zemljišče v neposredni bližini, saj je sedanja lokacija kmetije postala preveč utesnjena in jim ne dovoljuje več širitve. Nadaljnji razvoj pa so zagotovili tudi Kmetijski zadrugi Cerklje. S podrobnim prostorskim načrtom za to območje so jim omogočili spremembo namembnosti osnovnega skladišča v trgovino, obenem pa legalizacijo že dozidanega skladišča in ureditev novih zunanjih skladiščnih površin.

Oddajte svoj komentar

Kranj 8°

delno oblačno
vlažnost: 98 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

6/18

sobota

8/12

nedelja

4/17

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 20. oktober 2018

Pohod od Loškega potoka

IZLETI / Kranj, 20. oktober 2018

Prijave za izlet na Ogenjce

GLEDALIŠČE / Kokrica, 20. oktober 2018

Čarobni klobuk

GLASBA / Tržič, 20. oktober 2018

Koncert Nuše Derenda

GLEDALIŠČE / Tržič, 20. oktober 2018

Maša in Medved

OBVESTILA / Cerklje, 20. oktober 2018

Prikaz peke v krušni peči in spravila prosa

RAZSTAVE / Naklo, 20. oktober 2018

Razstava starodobnikov

GLEDALIŠČE / Kranj, 20. oktober 2018

Zapornik št. 3.2.3.

 

 
 

 

 
 
 

Danes se je začela volilna kampanja / 09:47, 19. oktober

Iztok Purič je skupni kandidat stranke Več za Kranj aktualnega župana Kranja Boštjana Trilarja, Liste za razvoj Kranja in Stranke Alenke Bra...

O spremembi imena šole / 16:02, 17. oktober

In kaj so navedli kot razlog za preimenovanje?
Upam, da odgovorni ne nasedejo tem zdraharjem!!
In ja, večna slava partizanom !!

Gorenjski glas boter Demokraciji / 10:11, 17. oktober

Več o tem na blogu http://slap.blog.siol.net

Napovedali kandidaturo za župana / 22:49, 16. oktober

Se opravičavam. Po enem tednu vam je uspelo objaviti. Bravo, zelo dobro, odlično. Čestitam.

Skrbeti nas mora sedanjost / 18:37, 12. oktober

Škoda ker ne obstoja ena dobra poštena pametna 'vaga', pa da se točno stehta kdo neti.... in kdo poveličuje...

Napovedali kandidaturo za župana / 16:45, 11. oktober

Zakaj ne objavite že vložene in tudi vam poslane kandidature v Naklem? Drago Goričan za župana Nakla in Lista Draga Goričana za razvoj Nakla.

Skrbeti nas mora sedanjost / 06:37, 9. oktober

Vsako netenje sovraštva in poveličevanja fašizma, nacizma je potrebno v kali zatreti in jim pljuniti v ksiht izmečkom slovenskega naroda! Iz...