Turisti množično prihajajo na Bled z avtobusom iz Ljubljane. / Foto: Maša Likosar

Iz Ljubljane na ogled gorenjskih znamenitosti

Avtobusna postaja Ljubljana ponuja turistične pakete, ki poleg avtobusne vozovnice vsebujejo še vstopnico za ogled krajevnih znamenitosti. Turisti obiskujejo predvsem Bled, Blejski otok in grad.

Bled – Na Avtobusni postaji Ljubljana so spoznali, da vse več turistov povprašuje, kaj naj si ogledajo v kraju, kamor se odpravljajo z njihovim avtobusom. Da bi jim omogočili celovito izkušnjo določenega kraja, so leta 2015 ponudili prvi turistični paket, ki je vključeval prevoz z avtobusom iz Ljubljane na Bled in ogled Blejskega gradu. Povpraševanje je bilo presenetljivo veliko, že v prvem tednu so prodali sto paketov, zato so ponudbo postopoma širili. S tem delajo tudi v dobro turizma, ob tem, ko to zanje predstavlja pomemben vir prihodka, zaslužijo tudi turistični ponudniki. Poleg Bleda si je tako mogoče ogledati v Radovljici Mestni in Čebelarski muzej ter Linhartovo hišo in v Škofji Loki muzej in grad, v Bohinju gotsko cerkev ter se peljati z električnim čolnom in se povzeti z nihalko na Vogel, paket Brezje pa vključuje ogled muzeja jaslic in bazilike Marije Pomagaj. Na mesec prodajo več kot tisoč tovrstnih paketov. Avtobus iz Ljubljane vozi vsako uro, novost je spletna prodajo paketov.

Za turiste najbolj zanimiva destinacija je še vedno Bled. Matija Jeras, vodja marketinga in odnosa z javnostmi pravi, da poleti na Bled pripeljejo več kot deset tisoč potnikov na mesec. Na voljo je poseben paket, ki vsebuje ogled Blejskega gradu in vožnjo z električnim čolnom na otok. Popotniki lahko izkusijo tudi posebna blejska doživetja, kot so zipline oziroma spust po jeklenici, rafting in celo skok s padalom. Električni čoln vozi na otok po voznem redu iz pristanišča pod kavarno Park. Župnik na Bledu Janez Ferkolj je nadvse zadovoljen z obiskanostjo otoka in cerkve. Letošnja novost so redne maše, ki potekajo vsak ponedeljek v mesecu, tedaj je prevoz na otok brezplačen.

Turistki Nadia Ait in Carine Huon iz Francije sta videli dokumentarec o Sloveniji in zdela se jima je zelo lepa. Babica Crine prihaja iz Slovenije, zato sta želeli obiskati njeno rodno deželo. Z avtobusom sta prišli na Bled, izkoristili paket in se sprehodili okoli jezera. Ellen Rowatt iz Avstralije pa je prišla iz Ljubljane na Bled za tri dni. Navdušena je nad naravo in čistostjo, v jezeru se namerava tudi kopati.

Oddajte svoj komentar

Kranj 4°

oblačno
vlažnost: 98 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

3/7

sobota

2/4

nedelja

-2/2

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

PRIREDITVE / Tržič, 17. marec 2018

An flet'n večer

PRIREDITVE / Jesenice, Preddvor, 17. marec 2018

Za otroke

RAZSTAVE / Predoslje, 17. marec 2018

Ustvarjalni upokojenci

IZLETI / Kranj, 17. marec 2018

Pohod iz Nakla do koče na Dobravi

PRIREDITVE / Mengeš, 17. marec 2018

Kos

OBVESTILA / Kranj, 17. marec 2018

Proučevanje Svetega pisma

OBVESTILA / Vogel, 17. marec 2018

Opazovanje nočnega neba

PRIREDITVE / Begunje, 17. marec 2018

Gorjanska godba pri Avseniku

 

 
 

 

 
 
 

Enakovreden boj z Olimpijo / 20:27, 13. marec

Ja saj drugega ni bilo za pričakovati

Kranjčanke drugič pokalne zmagovalke / 20:25, 13. marec

Bravo Gorenke, samo tako naprej

Vrgli so luč v vodo / 20:23, 13. marec

In kakšen pomeni ima toda?

Pil, ker ni zmogel klica na pomoč / 21:48, 9. marec

Alkohol ustvarja probleme ,po mojem bi morali alkohol vsaj za 100% podražiti !pijane voznike veliko strožje denarno kaznovati, pa odvzem voz...

Pil, ker ni zmogel klica na pomoč / 21:43, 9. marec

Nevem če je alkoholizem bolezen ? Odvisnost ja bolezen ne ! Pijejo reve in slabiči ki si neupajo postavizi problemom nasproti.

Slovenija v vojni 1941–1945 / 22:22, 4. marec

Strinjam se z avtorjem komentarja v zadnjem odstavku, da tudi po 70 letih vojna ni in ne more biti pozabljena. Ob množici dokumentov in tudi...

Živina dobro prenaša mraz / 22:59, 3. marec

Pod avtocesto, odcep Šenčur je ob cesti Kranj - Šenčur videvam celo leto nekaj goved in tudi sedaj pod na hitro zbitem ostrešju. Ob tem vrem...