Turisti množično prihajajo na Bled z avtobusom iz Ljubljane. / Foto: Maša Likosar

Iz Ljubljane na ogled gorenjskih znamenitosti

Avtobusna postaja Ljubljana ponuja turistične pakete, ki poleg avtobusne vozovnice vsebujejo še vstopnico za ogled krajevnih znamenitosti. Turisti obiskujejo predvsem Bled, Blejski otok in grad.

Bled – Na Avtobusni postaji Ljubljana so spoznali, da vse več turistov povprašuje, kaj naj si ogledajo v kraju, kamor se odpravljajo z njihovim avtobusom. Da bi jim omogočili celovito izkušnjo določenega kraja, so leta 2015 ponudili prvi turistični paket, ki je vključeval prevoz z avtobusom iz Ljubljane na Bled in ogled Blejskega gradu. Povpraševanje je bilo presenetljivo veliko, že v prvem tednu so prodali sto paketov, zato so ponudbo postopoma širili. S tem delajo tudi v dobro turizma, ob tem, ko to zanje predstavlja pomemben vir prihodka, zaslužijo tudi turistični ponudniki. Poleg Bleda si je tako mogoče ogledati v Radovljici Mestni in Čebelarski muzej ter Linhartovo hišo in v Škofji Loki muzej in grad, v Bohinju gotsko cerkev ter se peljati z električnim čolnom in se povzeti z nihalko na Vogel, paket Brezje pa vključuje ogled muzeja jaslic in bazilike Marije Pomagaj. Na mesec prodajo več kot tisoč tovrstnih paketov. Avtobus iz Ljubljane vozi vsako uro, novost je spletna prodajo paketov.

Za turiste najbolj zanimiva destinacija je še vedno Bled. Matija Jeras, vodja marketinga in odnosa z javnostmi pravi, da poleti na Bled pripeljejo več kot deset tisoč potnikov na mesec. Na voljo je poseben paket, ki vsebuje ogled Blejskega gradu in vožnjo z električnim čolnom na otok. Popotniki lahko izkusijo tudi posebna blejska doživetja, kot so zipline oziroma spust po jeklenici, rafting in celo skok s padalom. Električni čoln vozi na otok po voznem redu iz pristanišča pod kavarno Park. Župnik na Bledu Janez Ferkolj je nadvse zadovoljen z obiskanostjo otoka in cerkve. Letošnja novost so redne maše, ki potekajo vsak ponedeljek v mesecu, tedaj je prevoz na otok brezplačen.

Turistki Nadia Ait in Carine Huon iz Francije sta videli dokumentarec o Sloveniji in zdela se jima je zelo lepa. Babica Crine prihaja iz Slovenije, zato sta želeli obiskati njeno rodno deželo. Z avtobusom sta prišli na Bled, izkoristili paket in se sprehodili okoli jezera. Ellen Rowatt iz Avstralije pa je prišla iz Ljubljane na Bled za tri dni. Navdušena je nad naravo in čistostjo, v jezeru se namerava tudi kopati.

Oddajte svoj komentar

Kranj 16°

oblačno
vlažnost: 80 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

10/20

nedelja

13/21

ponedeljek

11/23

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

PRIREDITVE / Gorenja vas, 24. junij 2018

Prireditve ob dnevu državnosti

PRIREDITVE / Kranj, 24. junij 2018

Kresovanje ob dnevu državnosti na Sv. Joštu

PRIREDITVE / Homec, 24. junij 2018

Praznovanje dneva državnosti

PRIREDITVE / Škofja Loka, 24. junij 2018

Odkritje spominske plošče

IZLETI / Naklo, 25. junij 2018

Kolesarski izleti nakljanskih upokojencev

PRIREDITVE / Šenturška Gora, 25. junij 2018

Palačinke na dan državnosti

IZLETI / Naklo, 25. junij 2018

S kolesom po občini Naklo

IZLETI / Mojstrana, 25. junij 2018

Rajže po poteh Triglavskih pravljic

 

 
 

 

 
 
 

Udba in bela tehnika / 19:02, 24. junij

Kaj tudi ti Brut?

Gospoda cenim kot profesorja in ekonomista. Dober retorik in nekoč steber Pravne fakultete.

Iz pod njegoveg...

Državnozborskim volitvam ob rob / 09:13, 24. junij

G Jelka Logar,
Slovenija ne potrebuje gulash segedin prihodnosti, sovražnega govora, žaljenja, razprodaje kar še ni prodanega, amerikaniz...

Brez odškodnine za rušenje / 14:54, 11. junij

DARS je z najemnikoma podpisal pogodbo, ki se je ni držal. Seveda je DARS telekomunikacijski družbi brez težav pomagal izpeljati postopke, d...

Kamnolom se lahko širi / 07:54, 7. junij

Kamnolom takoj zapreti in začeti s renaturacijo hriba. Kakšna širitev, ste nori?

Marko Butinar častni občan / 17:55, 6. junij

Kje je pa poj Leon Knap!

Marko Butinar častni občan / 15:55, 6. junij

Čestitke, Marko !

Kamnolom se lahko širi / 18:04, 4. junij

K A T A S T R O F A !!!! ZAPRETI KAMNOLOM !