Kino na terasi Name s pogledom na Škofjeloški grad in okoliške hribe / Foto: Tina Dokl

Evropski filmi pod zvezdami

Avgusta se v Škofji Loki že drugo leto zapored lahko udeležimo dogodka Kino na prostem. Organizatorji so letos izbrali evropske filme različnih žanrov, da vsak lahko najde nekaj zase.

Škofja Loka – Kino Sora in Knjižnica Ivana Tavčarja letos že drugo leto zapored organizirata dogodek Kino nad mestom, ki ga je finančno večinoma podprla Občina Škofja Loka. Predvajanje filma se začne vsak dan ob 21. uri, v petih dneh pa bodo zavrteli pet filmskih uspešnic. Prostor dogodka je terasa otroškega in mladinskega oddelka Knjižnice Ivana Tavčarja Škofja Loka. Odprtje bi moralo biti v četrtek, 10. avgusta, a je bila projekcija zaradi slabega vremena odpovedana in prestavljena. Tako si bodo zainteresirani igrano-dokumentarni film Houston, imamo problem!, ki govori o jugoslovanskem vesoljskem programu, lahko ogledali jutri, v torek. Prvi film je bil posledično predvajan v petek. To je bil pustolovski mladinski film Pojdi z mano, ki se je na seznam uvrstil zaradi glavne vloge, ki jo ima Škofjeločan Ivan Vastl. Čeprav so bili organizatorji skeptični glede obiska, se je izteklo odlično, saj je bilo že na tej predstavi premalo prostora za vse obiskovalce. »Letos so vsi filmi evropski, pri izboru pa gledamo, da je za vsakega nekaj ter da je še vedno dovolj lahkotna vsebina,« je povedala organizatorka dogodka Tea Oblak. V soboto je bila na vrsti pustolovska komedija Hector in iskanje sreče, v nedeljo drama, Jaz, Daniel Blake, danes si lahko ogledate francosko komedijo Bog, le kaj smo zagrešili, v torek pa je na sporedu še prestavljeni film Houston, imamo problem! »Za ponedeljek in torek ne dvomim, da bo terasa premajhna za vse obiskovalce,« je še dodala organizatorka.

Marija Egart in Andrej Krajnik iz Svetega Duha sta se dogodka udeležila že lansko leto. »Letos si bova filme ogledala v soboto, nedeljo in ponedeljek, saj so nama zanimivi opisi filmov, ambient pod zvezdami pa je lušten in romantičen,« sta povedala. Tudi Iva in Jan Hafner iz Škofje Loke sta se dogodka udeležila že lani, zato sta letos na projekcijo prišla bolj zgodaj, da ne čakata v vrsti. Bolj kot filmi jima je všeč sam dogodek. »Super je, da je v Škofji Loki nekaj drugače, da je zanimivo. Prav tako je fino, da ne predvajajo komercialnih filmov, ampak nekaj drugačnega,« je povedal Jan. Jože Krek iz Škofje Loke pa se je v soboto prvič udeležil Kina nad mestom. »Pričakujem kakšen lep film, ne poznam njihovih vsebin. So pa bile tu na terasi včasih veselice, igral je ansambel, obiskovalci so lahko plesali. Super, da se tu spet nekaj dogaja. Ni pa pomembno, kakšen je film, pomembno je, da človek ta čas lahko preživi zunaj s pogledom na okoliške hribe,« se je o prostoru prireditve razgovoril Jože.

Oddajte svoj komentar

Kranj 12°

pretežno jasno
vlažnost: 66 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

5/17

petek

2/20

sobota

5/23

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Lesce, 20. september 2019

Srečanje gorenjskih literatov

PRIREDITVE / Gorenjska, 20. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

PRIREDITVE / Gorenjska, 20. september 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Jesenice, 20. september 2019

Poletavci v žrebu za skiro

OBVESTILA / Lesce, 20. september 2019

Triglav vabi nove pevce

PRIREDITVE / Gorenjska, 20. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

PRIREDITVE / Gorenjska, 20. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

PRIREDITVE / Žiri, 20. september 2019

Predstavitev nove knjige Apolonije Klančar

 

 
 

 

 
 
 

Nižja gospodarska rast / 16:05, 20. september

Opozicija je že spomladi napovedala nižjo gospodarsko rast zaradi gospodarskih težav v Nemčiji. Vendar koalicija ni hotela o tem ničesar sli...

Nižja gospodarska rast / 13:29, 20. september

DDV dvigniti na 25% pa ne bo panike. Letos se je Javni sektor povečal za 6000 zaposlenih. Nekje je treba vzeti. Alipa se dodatno zadolžiti. Otroci častijo svojo prihodnost.

Za naravi prijazen turizem / 20:40, 19. september

Alias Primož, ni bilo tablet !
Tablete vzamem samo takrat kadar mi psiha dol pade kot padejo gate debele mame na anoreksični punci.

Za naravi prijazen turizem / 15:31, 19. september

Tableta popustila a?

Spomin na požig Kokre / 15:30, 19. september

Ubogi šofer kamiona, menda je prevažal žabjo volno iz Žabnice v Kokro...

Spomin na požig Kokre / 15:27, 19. september

Evo ga, še eden :)

Za naravi prijazen turizem / 13:51, 19. september

"Za naravi prijazen turizem"-----------------------------Naravi prijaznega turizma ni. Turizem je škodljiv.Posledice turizma so za naravo ka...

 

 

/* GRAWE */ /* END grawe */