Kino na terasi Name s pogledom na Škofjeloški grad in okoliške hribe / Foto: Tina Dokl

Evropski filmi pod zvezdami

Avgusta se v Škofji Loki že drugo leto zapored lahko udeležimo dogodka Kino na prostem. Organizatorji so letos izbrali evropske filme različnih žanrov, da vsak lahko najde nekaj zase.

Škofja Loka – Kino Sora in Knjižnica Ivana Tavčarja letos že drugo leto zapored organizirata dogodek Kino nad mestom, ki ga je finančno večinoma podprla Občina Škofja Loka. Predvajanje filma se začne vsak dan ob 21. uri, v petih dneh pa bodo zavrteli pet filmskih uspešnic. Prostor dogodka je terasa otroškega in mladinskega oddelka Knjižnice Ivana Tavčarja Škofja Loka. Odprtje bi moralo biti v četrtek, 10. avgusta, a je bila projekcija zaradi slabega vremena odpovedana in prestavljena. Tako si bodo zainteresirani igrano-dokumentarni film Houston, imamo problem!, ki govori o jugoslovanskem vesoljskem programu, lahko ogledali jutri, v torek. Prvi film je bil posledično predvajan v petek. To je bil pustolovski mladinski film Pojdi z mano, ki se je na seznam uvrstil zaradi glavne vloge, ki jo ima Škofjeločan Ivan Vastl. Čeprav so bili organizatorji skeptični glede obiska, se je izteklo odlično, saj je bilo že na tej predstavi premalo prostora za vse obiskovalce. »Letos so vsi filmi evropski, pri izboru pa gledamo, da je za vsakega nekaj ter da je še vedno dovolj lahkotna vsebina,« je povedala organizatorka dogodka Tea Oblak. V soboto je bila na vrsti pustolovska komedija Hector in iskanje sreče, v nedeljo drama, Jaz, Daniel Blake, danes si lahko ogledate francosko komedijo Bog, le kaj smo zagrešili, v torek pa je na sporedu še prestavljeni film Houston, imamo problem! »Za ponedeljek in torek ne dvomim, da bo terasa premajhna za vse obiskovalce,« je še dodala organizatorka.

Marija Egart in Andrej Krajnik iz Svetega Duha sta se dogodka udeležila že lansko leto. »Letos si bova filme ogledala v soboto, nedeljo in ponedeljek, saj so nama zanimivi opisi filmov, ambient pod zvezdami pa je lušten in romantičen,« sta povedala. Tudi Iva in Jan Hafner iz Škofje Loke sta se dogodka udeležila že lani, zato sta letos na projekcijo prišla bolj zgodaj, da ne čakata v vrsti. Bolj kot filmi jima je všeč sam dogodek. »Super je, da je v Škofji Loki nekaj drugače, da je zanimivo. Prav tako je fino, da ne predvajajo komercialnih filmov, ampak nekaj drugačnega,« je povedal Jan. Jože Krek iz Škofje Loke pa se je v soboto prvič udeležil Kina nad mestom. »Pričakujem kakšen lep film, ne poznam njihovih vsebin. So pa bile tu na terasi včasih veselice, igral je ansambel, obiskovalci so lahko plesali. Super, da se tu spet nekaj dogaja. Ni pa pomembno, kakšen je film, pomembno je, da človek ta čas lahko preživi zunaj s pogledom na okoliške hribe,« se je o prostoru prireditve razgovoril Jože.

Oddajte svoj komentar

Kranj 15°

pretežno oblačno
vlažnost: 99 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

13/26

četrtek

14/28

petek

14/30

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 18. julij 2019

Pohod do slapov v Spodnji Bohinjski dolini

IZLETI / Kranj, 18. julij 2019

Kopalni izlet v Izolo

IZLETI / Kranj, 20. julij 2019

Na Porze

IZLETI / Šenčur, 20. julij 2019

Čez Luknjo v Zadnjico

PRIREDITVE / Kranj, 20. julij 2019

Slovesnost na Šmarjetni gori

PRIREDITVE / Preddvor, 20. julij 2019

Spominska slovesnost v Kokri

IZLETI / Tržič, 5. avgust 2019

Romanje na Jezersko

 

 
 

 

 
 
 

Ohranjanje spomina / 21:10, 17. julij

G Primož pa še kdo in ne jemati osebno.Po zaslugah "herojev" NOB je v YU nastal totalitarni komunistični sistem z več kot 500000 žrtev izve...

Ohranjanje spomina / 14:10, 17. julij

Ne pozabimo, pohodniki povzročajo po hribih erozijo tal.
Kredarica je pa najvišje ležeče smetišče v Sloveniji.
Če kdo tega ne razume, naj me kontaktira.
A še kej?

Ohranjanje spomina / 13:58, 17. julij

Se strinjam, Primož
lp

Na vzponu v Davčo je slavil Aleš Pirih / 13:56, 17. julij

Super!

Ohranjanje spomina / 11:58, 17. julij

Deželan,
Zmerjam? Samo pišem dejstva, taka je pač zgodovinska resnica, so heroji in so zarukanci, takle mamo ja..
Ponosen sem, da sem potomec heroja !

Poklukar odhaja v Ljubljano / 11:47, 17. julij

Tako je, bo pa zanimivo videti kako se bo spopadel v Ljubljani z raznoraznimi lobiji, na Jesenicah jim je menda dobro pariral..

Poklukar odhaja v Ljubljano / 11:38, 17. julij

Čestitke za pogum!

Eden bolj sposobnih ljudi, kar jih poznam