Kino na terasi Name s pogledom na Škofjeloški grad in okoliške hribe / Foto: Tina Dokl

Evropski filmi pod zvezdami

Avgusta se v Škofji Loki že drugo leto zapored lahko udeležimo dogodka Kino na prostem. Organizatorji so letos izbrali evropske filme različnih žanrov, da vsak lahko najde nekaj zase.

Škofja Loka – Kino Sora in Knjižnica Ivana Tavčarja letos že drugo leto zapored organizirata dogodek Kino nad mestom, ki ga je finančno večinoma podprla Občina Škofja Loka. Predvajanje filma se začne vsak dan ob 21. uri, v petih dneh pa bodo zavrteli pet filmskih uspešnic. Prostor dogodka je terasa otroškega in mladinskega oddelka Knjižnice Ivana Tavčarja Škofja Loka. Odprtje bi moralo biti v četrtek, 10. avgusta, a je bila projekcija zaradi slabega vremena odpovedana in prestavljena. Tako si bodo zainteresirani igrano-dokumentarni film Houston, imamo problem!, ki govori o jugoslovanskem vesoljskem programu, lahko ogledali jutri, v torek. Prvi film je bil posledično predvajan v petek. To je bil pustolovski mladinski film Pojdi z mano, ki se je na seznam uvrstil zaradi glavne vloge, ki jo ima Škofjeločan Ivan Vastl. Čeprav so bili organizatorji skeptični glede obiska, se je izteklo odlično, saj je bilo že na tej predstavi premalo prostora za vse obiskovalce. »Letos so vsi filmi evropski, pri izboru pa gledamo, da je za vsakega nekaj ter da je še vedno dovolj lahkotna vsebina,« je povedala organizatorka dogodka Tea Oblak. V soboto je bila na vrsti pustolovska komedija Hector in iskanje sreče, v nedeljo drama, Jaz, Daniel Blake, danes si lahko ogledate francosko komedijo Bog, le kaj smo zagrešili, v torek pa je na sporedu še prestavljeni film Houston, imamo problem! »Za ponedeljek in torek ne dvomim, da bo terasa premajhna za vse obiskovalce,« je še dodala organizatorka.

Marija Egart in Andrej Krajnik iz Svetega Duha sta se dogodka udeležila že lansko leto. »Letos si bova filme ogledala v soboto, nedeljo in ponedeljek, saj so nama zanimivi opisi filmov, ambient pod zvezdami pa je lušten in romantičen,« sta povedala. Tudi Iva in Jan Hafner iz Škofje Loke sta se dogodka udeležila že lani, zato sta letos na projekcijo prišla bolj zgodaj, da ne čakata v vrsti. Bolj kot filmi jima je všeč sam dogodek. »Super je, da je v Škofji Loki nekaj drugače, da je zanimivo. Prav tako je fino, da ne predvajajo komercialnih filmov, ampak nekaj drugačnega,« je povedal Jan. Jože Krek iz Škofje Loke pa se je v soboto prvič udeležil Kina nad mestom. »Pričakujem kakšen lep film, ne poznam njihovih vsebin. So pa bile tu na terasi včasih veselice, igral je ansambel, obiskovalci so lahko plesali. Super, da se tu spet nekaj dogaja. Ni pa pomembno, kakšen je film, pomembno je, da človek ta čas lahko preživi zunaj s pogledom na okoliške hribe,« se je o prostoru prireditve razgovoril Jože.

Oddajte svoj komentar

Kranj 5°

oblačno
vlažnost: 92 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

2/10

torek

7/6

sreda

-5/9

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

 

IZLETI / Šenčur, 25. februar 2020

V Cerkno

PRIREDITVE / Gorenjska, 25. februar 2020

Za otroke

PRIREDITVE / Šenčur, Poženik, 25. februar 2020

Pustno rajanje

PRIREDITVE / Šenčur, Poženik, 25. februar 2020

Pustno rajanje

IZLETI / Preddvor, 25. februar 2020

V muzej in na karneval v Cerkno

PREDAVANJA / Naklo, 25. februar 2020

Vzpon na Elbrus

PRIREDITVE / Hotemaže, 25. februar 2020

Pustna povorka

PRIREDITVE / Gorenjska, 26. februar 2020

Za otroke

 

 
 

 

 
 
 

Koronavirus že prav blizu nas / 07:53, 25. februar

Upam samo, da ko bomo v karanteni, da nam pripada bolniška ... heja hejo :)

Koronavirus že prav blizu nas / 07:52, 25. februar

Ko odkrijejo prvega okuženega pacienta pri nas bo izbruhnila histerija neslutenih razsežnosti.

Poslovanje v domovih za starejše bo ogroženo / 07:39, 25. februar

Mogoče pa tile birokrati po raznih ministrstvih mislijo, da bodo pa ostal večno mladi?!

Drugačen pogled na starejše / 22:34, 24. februar

Naši politiki dobro skrbijo za nas. Na koncu leta bomo baje prejeli celih šest evrov in pol, če bo gospodarska rast presegla tri odstotke. N...

Koronavirus blizu naše meje / 17:56, 24. februar

Ni panike, imamo načrte. Pravi Marjan.

Drugačen pogled na starejše / 17:46, 24. februar

Tako je, Primož. Naj jutri, marca pokaže en samcat doprinos. Samo ne samo lapat, ker te v tednu dni zbrcamo!

Medicinske sestre so iskali tudi v Beogradu / 17:42, 24. februar

Negovat bolnike - to moraš imet želodec kot podplat planinskega gojzarja. Vem, da so reveži vsi - in res je krivica, da banda pri koritu vl...