Chris De Meyere z družino biva na biološki kmetiji Makek. / Foto: Tina Dokl

Na Jezerskem veliko nastanitvenih možnosti

Tako slovenski kot tudi tuji turisti radi pridejo na Jezersko, na kratek izlet ali pa za dlje časa. V tem kraju je veliko nastanitvenih možnosti ter naravnih in kulturnih znamenitosti.

Jezersko – Hoteli, turistične kmetije, apartmaji, penzioni, kamp in še mnogo drugih vrst prenočišč je možno dobiti na Jezerskem, v kraju, ki ga obdajajo visoki hribi in je znano predvsem po Planšarskem jezeru. Penzion Valerija, ki je v družinski lasti družine Konečnik, šteje že 45 let obratovanja. Tja pridejo turisti iz cele Slovenije, iz Italije, Madžarske, Poljske, Nemčije, gostili so tudi turiste iz Londona, pove Valerija Konečnik. Zelo so ponosni na stalne stranke, ki pri njih počitnikujejo tudi že 30 let, celoten obisk pa je odvisen od reklame, ki si jo naredijo. Gosti navadno ostanejo tam od dveh tednov do enega meseca, a odkar svoje storitve nudijo tudi na spletni strani Booking.com, gostijo vse več turistov, ki tam ostanejo le eno noč.

Vila Koman pa je z razliko od dolgoletne tradicije Penziona Valerija svoje odprtje na Jezerskem imela 1. junija letos. Zakonca Alen in Petra Štojs Goljar sta se v staro vilo vselila decembra, potem ju je čakala obnova. »Obisk je super, sva presenečena. Gosti prihajajo od povsod, tudi iz Nemčije in Poljske,« je povedal Alen in dodal, da imata prednost, ker vila stoji tik ob Turistično informacijskem centru Jezersko. Njuna posebnost je, da poleg dvoposteljnih nudita tudi enoposteljne sobe za tiste, ki potujejo sami, v Vili pa so dobrodošle tudi domače živali.

V apartmaju Hiša Kocka so nastanjeni Edward in Tory Eden ter Ben in Kate Harwood iz Severne Anglije. Pravijo, da so ljudje in pokrajina fantastični, na našo hrano pa se še navajajo. Tu se bodo povzpeli na čim več vrhov, bili so že na Golem vrhu. Na Jezersko pa so prišli zato, ker jim je tako predlagal potovalni agent.

Chris De Mayere iz Belgije je z ženo in tremi otroki nastanjen na biološki turistični kmetiji Makek. Ponavadi so počitnikovali v Franciji, letos pa so otroci želeli priti v Slovenijo in tako so pristali na Jezerskem. Bili so že v Ljubljani, ogledali pa si bodo tudi Bled in druge okoliške znamenitosti, ki jih po Gorenjskem ne manjka.

Oddajte svoj komentar

Kranj 1°

oblačno
vlažnost: 96 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

0/6

četrtek

4/7

petek

2/6

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

PRIREDITVE / Gorenjska, 13. december 2017

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Preddvor, 13. december 2017

Za otroke

RAZSTAVE / Tržič, 13. december 2017

Steklo

RAZSTAVE / Mengeš, 13. december 2017

Intima

GLEDALIŠČE / Kranj, 13. december 2017

Vreča

PRIREDITVE / Medvode, 13. december 2017

Kos

OBVESTILA / Kranjska Gora, 13. december 2017

Delavnice v Liznjekovi domačiji

PRIREDITVE / Kranj, 13. december 2017

Ogled Centra sonaravne gradnje Gnezdo

 

 
 

 

 
 
 

Levica: dvignimo plače / 11:11, 13. december

Ko delavec prejme zaslužek, najprej poplača dolgove. Teh pa imamo več kot dovolj in ni nobene potrebe po dvigovanju osnovnih plač.

Lov za zdravnikom / 08:45, 10. december

Na, draga Suzana, tukaj pa še strokovna, komunistična, kritika Tvojega pisanja ;)
Priporočam, da nasvete ex-predsednika stanovskega združ...

Lov za zdravnikom / 08:30, 10. december

Take težave ima zgolj socialistično/plansko zdravstvo. Večina SLO prebivalstva še kar naseda komunističnemu agitpropu, da edinole državno zd...

Obrana Obranca / 12:31, 6. december

Tale prirejena pesmica mi ne da miru:

Obrana smreka

Ko lani sem tam mimo šel,
na smreki križ je še visel,
po dolini p...

Domobranci, zdravo – Bog daj / 12:35, 5. december

Ob takšnih člankih mi postane slabo, med vojno so bili domobranci največji izdajalci Slovenskega naroda, po vojni so to bili zagrizeni komun...

Puška na fronti, ljubica doma / 18:13, 3. december

Super, čestitke dekleta, da se ne pozabi te nore vojne...

Levica: dvignimo plače / 18:11, 3. december

marker1,

Čisti dobiček 3,2 milijarde evrov!!
Za to niso zaslužni drugi ampak delavci oz. gospodarstvo, torej kaj ni jasno?