Most na Buču bodo porušili in zgradili novega. Obvoz bo urejen po gradbišču, za pešce in kolesarje bodo zgradili leseno brv. / Foto: Tina Dokl

Cesta zaradi gradnje zaprta

Partizanska cesta in Cesta v Vintgar bosta v spodnjem delu proti Bledu v celoti zaprti zaradi rušitve mostu na Buču in gradnje novega. Obvozi so speljani po gradbišču, za pešce in kolesarje bo zgrajena lesena brv poleg sedanjega mostu.

Bled – Gradnja blejske severne razbremenilne ceste, ki se je začela junija, kljub poletni turistični sezoni intenzivno poteka. Od danes je tako zaradi gradbenih del zaprta Partizanska cesta v smeri proti Zasipu. Zapora bo trajala približno tri mesece, v tem času se bodo izvajala dela na križanju Partizanske ceste z novo razbremenilno cesto. Partizanska cesta in Cesta v Vintgar bosta v spodnjem delu proti Bledu v celoti zaprti zaradi rušitve mostu na Buču in gradnje novega. Na tem križišču bodo izvedene tudi vse prevezave komunalnih vodov ter poglobitev vodotoka. Ker gre za stransko cesto, naj njeno zaprtje ne bi povzročalo dodatnih zastojev, ki so v poletnem času na Bledu stalnica. Obvozi iz Zasipa ali proti njemu bodo v tem času speljani po gradbišču s priključkom na Seliško cesto. Za pešce in kolesarje bo zgrajena lesena brv poleg sedanjega mostu. Obvozi proti Vintgarju in Podhomu bodo speljani po Rečiški cesti oziroma skozi Spodnje Gorje.

Sočasno bo potekala tudi gradnja novega priključka Ceste v Vintgar na obvoznico proti Rečici. Po terminskem načrtu izvajalca naj bi bilo to izvedeno do konca oktobra, s tem pa omogočen nov začasni obvoz za Zasip po Cesti v Vintgar s priključkom na Rečiško cesto pri Infrastrukturi Bled.

Izvajalci z deli lovijo terminski plan, da bi promet po obvoznici stekel do prihodnje turistične sezone, vendar brez zapletov ne gre, saj gradnjo ovira eden od razlaščenih lastnikov. Za severno obvoznico je bilo namreč potrebno izpeljati postopek razlastitve proti pokojni osebi. Eden od dedičev razlastitvi nasprotuje, kot je povedal pomočnik blejskega župana za infrastrukturni in strateški razvoj Matjaž Berčon, ki se je s protesti krajana ukvarjal v ponedeljek, pa tudi fizično skuša preprečiti gradnjo s postavljanjem traktorjev in odganjanjem delavcev.

Kot še pojasnjuje Berčon, gre pri tem k sreči za zemljišče, ki ni na glavni trasi obvoznice, temveč na vzporedni kolesarski stezi. Kljub temu si bodo na Bledu prizadevali, da bo tudi ta del zgrajen sočasno z obvoznico.

Oddajte svoj komentar

Kranj -8°

pretežno jasno
vlažnost: 65 %
veter: JV, hitrost: 29 km/h

-8/-3

nedelja

-15/-4

ponedeljek

-10/-3

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

 

 

 

 

IZLETI / Šenčur, 25. februar 2018

Stara gora iz Šenčurja pri Čedadu

GLEDALIŠČE / Tržič, Lom, 25. februar 2018

Zadrega nad zadrego

PRIREDITVE / Gorenjska, 25. februar 2018

Medgeneracijske prireditve

OBVESTILA / Jesenice, 25. februar 2018

Svete maše na Stari Savi

GLEDALIŠČE / Stražišče pri Kranju, 25. februar 2018

Županova Micka

PRIREDITVE / Gorenjska, 26. februar 2018

Medgeneracijske prireditve

RAZSTAVE / Slovenski Javornik, 26. februar 2018

Razstava slik radovljiških upokojencev

PRIREDITVE / Gorenjska, 27. februar 2018

Medgeneracijske prireditve

 

 
 

 

 
 
 

Prva je Slovenija / 08:49, 23. februar

Dosmrtni predsednik in obljube, obljube, obljube, le kdo vam bo še verjel??

Umrli, ker so imeli radi domovino / 17:04, 22. februar

da se ve za prave vzroke »njihove krivde«, g. Franc Pintar?? Le kaj to pomeni? Glede na to, da zagovarjate kvizlinge in domobrančke ter glavnega krivca tedanjega časa RKC?

Umrli, ker so imeli radi domovino / 16:09, 20. februar

Spodobi se in pravično je, da se zločinov in žrtev spominjamo in ne dopustimo ponovitve zločinov.
Spodobi se in pravično pa je tudi, da s...

Jazbec odhaja v Bruselj / 08:58, 19. februar

IN GUVERNER SMUKNE V JAZBINO – po ropu stoletja v Sloveniji umik na zasluženo sinekuro k nadoblastem, kjer bi skrbel za »reševanje bank, s k...

Slovenija v vojni 1941–1945 / 13:34, 17. februar

Smrt fašizmu in njihovim domačim pomagačem ! ! !

Ob obletnici prvega pristopa na Triglav / 16:42, 13. februar

Lep pozdrav pogovornemu omizju. Triglav je simbol slovenstva, ki ga je vizionarsko izpovedal Semrajc, uglasbil pa Fleischman. Bodimo ponosni...

Eden najvišjih proračunov / 01:04, 2. februar

ČUDOVITO! Mi bo lahko župan Čebulj izplačal denarni dolg ki mi ga je dolžan za pol leta po pogodbi iz koncesije, saj sem še vedno uradno po...