Most na Buču bodo porušili in zgradili novega. Obvoz bo urejen po gradbišču, za pešce in kolesarje bodo zgradili leseno brv. / Foto: Tina Dokl

Cesta zaradi gradnje zaprta

Partizanska cesta in Cesta v Vintgar bosta v spodnjem delu proti Bledu v celoti zaprti zaradi rušitve mostu na Buču in gradnje novega. Obvozi so speljani po gradbišču, za pešce in kolesarje bo zgrajena lesena brv poleg sedanjega mostu.

Bled – Gradnja blejske severne razbremenilne ceste, ki se je začela junija, kljub poletni turistični sezoni intenzivno poteka. Od danes je tako zaradi gradbenih del zaprta Partizanska cesta v smeri proti Zasipu. Zapora bo trajala približno tri mesece, v tem času se bodo izvajala dela na križanju Partizanske ceste z novo razbremenilno cesto. Partizanska cesta in Cesta v Vintgar bosta v spodnjem delu proti Bledu v celoti zaprti zaradi rušitve mostu na Buču in gradnje novega. Na tem križišču bodo izvedene tudi vse prevezave komunalnih vodov ter poglobitev vodotoka. Ker gre za stransko cesto, naj njeno zaprtje ne bi povzročalo dodatnih zastojev, ki so v poletnem času na Bledu stalnica. Obvozi iz Zasipa ali proti njemu bodo v tem času speljani po gradbišču s priključkom na Seliško cesto. Za pešce in kolesarje bo zgrajena lesena brv poleg sedanjega mostu. Obvozi proti Vintgarju in Podhomu bodo speljani po Rečiški cesti oziroma skozi Spodnje Gorje.

Sočasno bo potekala tudi gradnja novega priključka Ceste v Vintgar na obvoznico proti Rečici. Po terminskem načrtu izvajalca naj bi bilo to izvedeno do konca oktobra, s tem pa omogočen nov začasni obvoz za Zasip po Cesti v Vintgar s priključkom na Rečiško cesto pri Infrastrukturi Bled.

Izvajalci z deli lovijo terminski plan, da bi promet po obvoznici stekel do prihodnje turistične sezone, vendar brez zapletov ne gre, saj gradnjo ovira eden od razlaščenih lastnikov. Za severno obvoznico je bilo namreč potrebno izpeljati postopek razlastitve proti pokojni osebi. Eden od dedičev razlastitvi nasprotuje, kot je povedal pomočnik blejskega župana za infrastrukturni in strateški razvoj Matjaž Berčon, ki se je s protesti krajana ukvarjal v ponedeljek, pa tudi fizično skuša preprečiti gradnjo s postavljanjem traktorjev in odganjanjem delavcev.

Kot še pojasnjuje Berčon, gre pri tem k sreči za zemljišče, ki ni na glavni trasi obvoznice, temveč na vzporedni kolesarski stezi. Kljub temu si bodo na Bledu prizadevali, da bo tudi ta del zgrajen sočasno z obvoznico.

Oddajte svoj komentar

Kranj 15°

jasno
vlažnost: 93 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

14/30

petek

17/27

sobota

16/28

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Kranj, 20. julij 2018

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Šmarjetna gora, 20. julij 2018

Sveta maša na Šmarjetni gori

GLASBA / Tržič, 20. julij 2018

Maja Keuc v Tržiškem muzeju

IZLETI / Šenčur, 21. julij 2018

Na Vovar

PRIREDITVE / Šmarjetna gora, 22. julij 2018

Sveta maša na Šmarjetni gori

IZLETI / Kranj, 26. julij 2018

Špik Hude police

PRIREDITVE / Tržič, 15. september 2018

Praznovanje Tržiškega Abrahama

 

 
 

 

 
 
 

Služiti Slovenski vojski / 12:41, 11. julij

Bravo mladi vojaki.... na mladih svet stoji.

Spomin na preboj na Menini / 08:31, 11. julij

Večna slava junakom domoljubom in vsem partizankam in partizanom !
Smrt fašizmu !!

Zamuda pri obnovi ceste / 21:16, 9. julij

Zadnja dva tedna sem se 2x peljal v Kr.goro! Cesta skozi Gozd Martuljek na polno razkopana. Zgledalo je tako kot da bi gradili avtocesto sko...

Svet čaka name. In na Elan. / 12:53, 29. junij

Super, čestitke vsem !! Bojan in Ingemar pa legende, srečno še naprej!!

Prvi hibridni mestni avtobus / 13:46, 26. junij

Lepo, pohvalno, ampak se mi zdijo Jesenice cele mav hibridne... hahaha

Udba in bela tehnika / 19:02, 24. junij

Kaj tudi ti Brut?

Gospoda cenim kot profesorja in ekonomista. Dober retorik in nekoč steber Pravne fakultete.

Iz pod njegoveg...

Državnozborskim volitvam ob rob / 09:13, 24. junij

G Jelka Logar,
Slovenija ne potrebuje gulash segedin prihodnosti, sovražnega govora, žaljenja, razprodaje kar še ni prodanega, amerikaniz...