Most na Buču bodo porušili in zgradili novega. Obvoz bo urejen po gradbišču, za pešce in kolesarje bodo zgradili leseno brv. / Foto: Tina Dokl

Cesta zaradi gradnje zaprta

Partizanska cesta in Cesta v Vintgar bosta v spodnjem delu proti Bledu v celoti zaprti zaradi rušitve mostu na Buču in gradnje novega. Obvozi so speljani po gradbišču, za pešce in kolesarje bo zgrajena lesena brv poleg sedanjega mostu.

Bled – Gradnja blejske severne razbremenilne ceste, ki se je začela junija, kljub poletni turistični sezoni intenzivno poteka. Od danes je tako zaradi gradbenih del zaprta Partizanska cesta v smeri proti Zasipu. Zapora bo trajala približno tri mesece, v tem času se bodo izvajala dela na križanju Partizanske ceste z novo razbremenilno cesto. Partizanska cesta in Cesta v Vintgar bosta v spodnjem delu proti Bledu v celoti zaprti zaradi rušitve mostu na Buču in gradnje novega. Na tem križišču bodo izvedene tudi vse prevezave komunalnih vodov ter poglobitev vodotoka. Ker gre za stransko cesto, naj njeno zaprtje ne bi povzročalo dodatnih zastojev, ki so v poletnem času na Bledu stalnica. Obvozi iz Zasipa ali proti njemu bodo v tem času speljani po gradbišču s priključkom na Seliško cesto. Za pešce in kolesarje bo zgrajena lesena brv poleg sedanjega mostu. Obvozi proti Vintgarju in Podhomu bodo speljani po Rečiški cesti oziroma skozi Spodnje Gorje.

Sočasno bo potekala tudi gradnja novega priključka Ceste v Vintgar na obvoznico proti Rečici. Po terminskem načrtu izvajalca naj bi bilo to izvedeno do konca oktobra, s tem pa omogočen nov začasni obvoz za Zasip po Cesti v Vintgar s priključkom na Rečiško cesto pri Infrastrukturi Bled.

Izvajalci z deli lovijo terminski plan, da bi promet po obvoznici stekel do prihodnje turistične sezone, vendar brez zapletov ne gre, saj gradnjo ovira eden od razlaščenih lastnikov. Za severno obvoznico je bilo namreč potrebno izpeljati postopek razlastitve proti pokojni osebi. Eden od dedičev razlastitvi nasprotuje, kot je povedal pomočnik blejskega župana za infrastrukturni in strateški razvoj Matjaž Berčon, ki se je s protesti krajana ukvarjal v ponedeljek, pa tudi fizično skuša preprečiti gradnjo s postavljanjem traktorjev in odganjanjem delavcev.

Kot še pojasnjuje Berčon, gre pri tem k sreči za zemljišče, ki ni na glavni trasi obvoznice, temveč na vzporedni kolesarski stezi. Kljub temu si bodo na Bledu prizadevali, da bo tudi ta del zgrajen sočasno z obvoznico.

Oddajte svoj komentar

Kranj 0°

oblačno
vlažnost: 98 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

4/2

sreda

2/7

četrtek

4/8

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

PRIREDITVE / Gorenjska, 13. december 2017

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Preddvor, 13. december 2017

Za otroke

RAZSTAVE / Tržič, 13. december 2017

Steklo

RAZSTAVE / Mengeš, 13. december 2017

Intima

GLEDALIŠČE / Kranj, 13. december 2017

Vreča

PRIREDITVE / Medvode, 13. december 2017

Kos

OBVESTILA / Kranjska Gora, 13. december 2017

Delavnice v Liznjekovi domačiji

PRIREDITVE / Kranj, 13. december 2017

Ogled Centra sonaravne gradnje Gnezdo

 

 
 

 

 
 
 

Lov za zdravnikom / 08:45, 10. december

Na, draga Suzana, tukaj pa še strokovna, komunistična, kritika Tvojega pisanja ;)
Priporočam, da nasvete ex-predsednika stanovskega združ...

Lov za zdravnikom / 08:30, 10. december

Take težave ima zgolj socialistično/plansko zdravstvo. Večina SLO prebivalstva še kar naseda komunističnemu agitpropu, da edinole državno zd...

Obrana Obranca / 12:31, 6. december

Tale prirejena pesmica mi ne da miru:

Obrana smreka

Ko lani sem tam mimo šel,
na smreki križ je še visel,
po dolini p...

Domobranci, zdravo – Bog daj / 12:35, 5. december

Ob takšnih člankih mi postane slabo, med vojno so bili domobranci največji izdajalci Slovenskega naroda, po vojni so to bili zagrizeni komun...

Puška na fronti, ljubica doma / 18:13, 3. december

Super, čestitke dekleta, da se ne pozabi te nore vojne...

Levica: dvignimo plače / 18:11, 3. december

marker1,

Čisti dobiček 3,2 milijarde evrov!!
Za to niso zaslužni drugi ampak delavci oz. gospodarstvo, torej kaj ni jasno?

Levica: dvignimo plače / 23:47, 1. december

Če hočeš povečati plače, moraš več ustvariti. Ti iz Levice v življenju še niso nič delali. Lahko je deliti denar, ki so ga zaslužili drugi.