Poštni urad v Mojstrani posluje v občinski stavbi.

Pošta v Mojstrani naj ostane

V Mojstrani nasprotujejo nameri Pošte Slovenije, da poštni urad v Mojstrani zapre ter poštne in druge storitve na tem območju zagotavlja le prek pismonoše. Pošta načrtuje tudi zaprtje poštnih uradov v Sorici in na Blejski Dobravi.

Mojstrana – O tem, da nameravajo poštni urad v Mojstrani zapreti, je Pošta Slovenije občino Kranjska Gora obvestila v začetku julija, krajani Mojstrane in Dovjega pa so se na namere odzvali z ostrim nasprotovanjem. »Krajevna skupnost Dovje Mojstrana se je z namero seznanila na seji, kjer smo se vsi strinjali, da mora pošta v kraju ostati,« je povedal Bogdan Janša, podžupan občine Kranjske Gore. »Razlogov za to je kar nekaj, ne nazadnje gre za geografsko in po številu prebivalcev največjo krajevno skupnost v občini, kjer v zadnjih letih beležimo velik porast obiska turistov.«

Svet Krajevne skupnosti Dovje - Mojstrana je zato v začetku prejšnjega tedna sprejel sklep, s katerim zahteva, da pošta v nespremenjeni obliki deluje naprej, s čimer so seznanili tudi Pošto Slovenije.

»Kot krajan Mojstrane in podžupan občine absolutno podpiram prizadevanja krajevne skupnosti, društev in krajanov, da pošta ostane, saj menim, da gre pri zagotavljanju poštnih storitev predvsem za javni interes, ki bi v tem primeru moral biti postavljen pred poslovnim. V zvezi z opravljanjem gospodarske dejavnosti občin, kar bi poštna dejavnost tudi bila, se je v dopisu občinam, jasno opredelilo tudi Ministrstvo za javno upravo, ki občine poziva, da ne sklepajo pogodb za tako imenovane pogodbene pošte, saj občine ne smejo izvajati gospodarske dejavnosti. Prepričan sem, da so vsa našteta dejstva tehten razlog, da Agencija za komunikacijska omrežja in storitve ne izda soglasja za zaprtje pošte, še prej pa seveda, da Pošta Slovenije razmisli o vseh vidikih, preden obvesti Agencijo in nadaljuje postopke zaprtja pošte v Mojstrani,« poudarja podžupan Bogdan Janša.

Kot pojasnjujejo na Pošti Slovenije, so v osnovi pošto v Mojstrani nameravali preoblikovati v pogodbeno pošto, vendar niso našli ustreznega pogodbenika. Zato nameravajo pošto zapreti, poštne in druge storitve po zaprtju na tem območju pa bodo zagotavljali prek pismonoše v tako imenovani pismonoški pošti, še pravijo in dodajajo, da zaradi uvedbe pismonoške pošte prebivalcem ni treba spreminjati osebnih dokumentov ipd., saj bosta poštna številka in naziv pošte ohranjena.

Kot še poudarjajo, razumejo stališče prebivalcev Mojstrane, a opozarjajo, da se mora tudi Pošta Slovenije prilagajati spremenjenim okoliščinam poslovanja. »Zaradi e-substitucije in sodobnih tehnologij, ki bistveno spreminjajo uporabniške navade potrošnikov, se tako kot druge poštne uprave v EU soočamo z velikimi strukturnimi spremembami na trgu poštnih storitev. Optimizacija in modernizacija poštnega omrežja sta pomembni smernici delovanja in poslovanja tudi vseh ostalih poštnih operaterjev v Evropi.«

Prav zaradi teh razlogov načrtujejo, da bodo še letos na Gorenjskem zaprli še dve pošti, in sicer pošto na Blejski Dobravi in v Sorici, kjer nameravajo poštne in druge storitve tako kot v Mojstrani zagotavljati prek pismonoš.

Oddajte svoj komentar

Kranj -4°

pretežno jasno
vlažnost: 90 %
veter: S, hitrost: 11 km/h

-4/7

četrtek

1/7

petek

-2/6

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 18. januar 2018

Po Krasu

PRIREDITVE / Gorenjska, 18. januar 2018

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Jesenice, 18. januar 2018

Za otroke

PRIREDITVE / Zbilje, 18. januar 2018

Znanje za življenje

PREDAVANJA / Kranj, 18. januar 2018

Jaz, Čarli Čeplin

DELAVNICE / Kranj, 18. januar 2018

Pravilno dihanje in sproščanje s petjem

PREDAVANJA / Lesce, 18. januar 2018

Zelišča v kulinariki

PRIREDITVE / Jesenice, 19. januar 2018

Za otroke

 

 
 

 

 
 
 

Nasprotujejo potvarjanju zgodovine / 09:56, 16. januar

Bravo Lara!
Partizanom herojem večna slava, cerkev naj ne hujska in politizira ampak naj se ukvarja z verniki, kateri naj tudi financirajo.

Dražgoše pričakujejo množičen obisk / 18:37, 15. januar

Lara Jankovič na slovesnosti v Dražgošah:

!! Slovenske vlade so našo zemljo prodale za drobtinice. Od trdnih samoupravnih temeljev ba...

Dražgoše pričakujejo množičen obisk / 09:22, 13. januar

Bo ob hvaljenju borbe v govorih in razstavah kaj prostora o nagajanju oblasti pri gradnji cerkve.
Spodnji zapis je del članka Franca Kav...

Slovenska olimpijska bakla tudi po Gorenjski / 21:48, 10. januar

Uspelo, bolj ali manj, velik minus organizatorju in sicer zakaj: Ogromno otrok, glavni sponzor Coca-Cola in pločevinke v ledu?? Pa kdo bo to...

Grob v Dražgošah / 17:18, 9. januar

G.Pintar Franc

Danes, ko nas kapitalske in politične elite brezsramno ropajo nam ime DEMOKRATIČNA kaj malo pomeni...

Grob v Dražgošah / 21:08, 7. januar

G. Primož, (in še nekateri)
Ste »spregledali, da je v kostnici tudi 40 (41) vaščanov Dražgoš, ne samo partizanov. Z vašim komentarjem dok...

Grob v Dražgošah / 13:52, 6. januar

Se strinjam, borcem za svobodo primerne kostnice in grobove, kolaborantom in švabskim ritolizcem pa prepovedat in podret vsa obeležja !!