Nov športni pod v Športni dvorani Bled bo omogočil hitro in lahko sestavljanje, posledično bistveno nižje stroške rokovanja in s tem večjo konkurenčnost. / Foto: Gorazd Kavčič

Denar za prenovo podov

Na javnem razpisu za sofinanciranje investicij v novogradnje, posodabljanje športnih objektov in sofinanciranje investicij v prenovo športnih podov v letih 2017 in 2018 sta bili uspešni dve gorenjski občini: Medvode in Bled, obe za investiciji prenove športnih podov.

Bled, Medvode – Na razpis so se lahko prijavile lokalne skupnosti, ki imajo v lasti javne športne objekte. Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport bo za sofinanciranje omenjenih investicij namenilo 2,74 milijona evrov, največ za sofinanciranje gradnje oziroma posodobitve športnih objektov (v skupni višini dobrih 2,2 milijona evrov), za sofinanciranje prenove športnih podov pa v skupni višini dobrih 503 tisoč evrov. V tej kategoriji sta med izbranimi prijavitelji tudi dve gorenjski občini. Občina Medvode je bila izbrana s projektom prenove poda telovadnice v OŠ Simona Jenka Smlednik, Občina Bled pa za posodobitev poda Športne dvorane Bled. Vsaka bo s strani države prejela nekaj manj kot 42 tisoč evrov.

»V športni (ledeni) dvorani na Bledu imamo star in dotrajan parket v velikih kosih, s katerim je zelo težko rokovati. Posledično je tudi strošek uporabe velik in zato je dvorana v tem smislu nekonkurenčna. Uporablja se za prireditve, kot so npr. glasbeni koncerti v času, ko je v dvorani led, to pa je dobrih deset mesecev v letu. Nov športni pod bo omogočil hitro in lahko sestavljanje, posledično bistveno nižje stroške rokovanja in s tem večjo konkurenčnost. Ocenjena vrednost investicije je 110 tisoč evrov brez DDV. Do konca avgusta bomo objavili javno naročilo, dobava in montaža pa je predvidena v novembru,« je z Občine Bled pojasnil Matjaž Berčon, pomočnik župana za infrastrukturni in strateški razvoj, ki je tudi vršilec dolžnosti direktorja zavoda Turizem Bled.

Občina Medvode je vlogo za prenovo športnega poda v telovadnici OŠ Simona Jenka Smlednik pripravila na pobudo tamkajšnje krajevne skupnosti in osnovne šole. »Prenova poda s športnim parketom je nujno potrebna za izboljšanje varnosti v telovadnici osnovne šole, saj je obstoječi pod izjemno dotrajan, nevaren in zahteven za vzdrževanje. Ocenjujemo, da bo skupna vrednost investicije okrog osemdeset tisoč evrov. V naslednjih tednih bomo pripravili in objavili javno naročilo za izbor izvajalca del. Uporaba telovadnice bo v času prenove nekoliko otežena, a se bodo učenci in drugi uporabniki lahko že konec leta razveselili boljših in bolj varnih pogojev za vadbo,« pa so povedali na Občini Medvode.

Kot določa razpis, morajo biti investicije prenove športnih podov zaključene oz. predane v uporabo najkasneje do 31. decembra 2017.

Oddajte svoj komentar

Kranj -3°

delno oblačno
vlažnost: 98 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

-2/5

sobota

0/11

nedelja

-3/6

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 20. januar 2018

Pohod Možjanca–Štefanja gora

DELAVNICE / Radovljica, 20. januar 2018

Začetni tečaj biodinamike

PRIREDITVE / Cerklje, 20. januar 2018

Skupaj se mamo fletno

GLASBA / Šenčur, 20. januar 2018

Koncert božičnih pesmi

PRIREDITVE / Bohinjska Bela, 20. januar 2018

Plešejo z d'narjem

PRIREDITVE / Kranj, 20. januar 2018

Proučevanje Svetega pisma

PRIREDITVE / Breznica, 21. januar 2018

Škratovanje

PRIREDITVE / Primskovo, 21. januar 2018

Tradicionalni dobrodelni koncert

 

 
 

 

 
 
 

Nasprotujejo potvarjanju zgodovine / 21:34, 19. januar

Grob v Dražgošah

Spodnji komentar je skrajšano pismo poslano na Glas po zgornjem članku g. Dežmana kot pismo bralca. Še pred proslav...

Nasprotujejo potvarjanju zgodovine / 09:56, 16. januar

Bravo Lara!
Partizanom herojem večna slava, cerkev naj ne hujska in politizira ampak naj se ukvarja z verniki, kateri naj tudi financirajo.

Dražgoše pričakujejo množičen obisk / 18:37, 15. januar

Lara Jankovič na slovesnosti v Dražgošah:

!! Slovenske vlade so našo zemljo prodale za drobtinice. Od trdnih samoupravnih temeljev ba...

Dražgoše pričakujejo množičen obisk / 09:22, 13. januar

Bo ob hvaljenju borbe v govorih in razstavah kaj prostora o nagajanju oblasti pri gradnji cerkve.
Spodnji zapis je del članka Franca Kav...

Slovenska olimpijska bakla tudi po Gorenjski / 21:48, 10. januar

Uspelo, bolj ali manj, velik minus organizatorju in sicer zakaj: Ogromno otrok, glavni sponzor Coca-Cola in pločevinke v ledu?? Pa kdo bo to...

Grob v Dražgošah / 17:18, 9. januar

G.Pintar Franc

Danes, ko nas kapitalske in politične elite brezsramno ropajo nam ime DEMOKRATIČNA kaj malo pomeni...

Grob v Dražgošah / 21:08, 7. januar

G. Primož, (in še nekateri)
Ste »spregledali, da je v kostnici tudi 40 (41) vaščanov Dražgoš, ne samo partizanov. Z vašim komentarjem dok...