Nov športni pod v Športni dvorani Bled bo omogočil hitro in lahko sestavljanje, posledično bistveno nižje stroške rokovanja in s tem večjo konkurenčnost. / Foto: Gorazd Kavčič

Denar za prenovo podov

Na javnem razpisu za sofinanciranje investicij v novogradnje, posodabljanje športnih objektov in sofinanciranje investicij v prenovo športnih podov v letih 2017 in 2018 sta bili uspešni dve gorenjski občini: Medvode in Bled, obe za investiciji prenove športnih podov.

Bled, Medvode – Na razpis so se lahko prijavile lokalne skupnosti, ki imajo v lasti javne športne objekte. Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport bo za sofinanciranje omenjenih investicij namenilo 2,74 milijona evrov, največ za sofinanciranje gradnje oziroma posodobitve športnih objektov (v skupni višini dobrih 2,2 milijona evrov), za sofinanciranje prenove športnih podov pa v skupni višini dobrih 503 tisoč evrov. V tej kategoriji sta med izbranimi prijavitelji tudi dve gorenjski občini. Občina Medvode je bila izbrana s projektom prenove poda telovadnice v OŠ Simona Jenka Smlednik, Občina Bled pa za posodobitev poda Športne dvorane Bled. Vsaka bo s strani države prejela nekaj manj kot 42 tisoč evrov.

»V športni (ledeni) dvorani na Bledu imamo star in dotrajan parket v velikih kosih, s katerim je zelo težko rokovati. Posledično je tudi strošek uporabe velik in zato je dvorana v tem smislu nekonkurenčna. Uporablja se za prireditve, kot so npr. glasbeni koncerti v času, ko je v dvorani led, to pa je dobrih deset mesecev v letu. Nov športni pod bo omogočil hitro in lahko sestavljanje, posledično bistveno nižje stroške rokovanja in s tem večjo konkurenčnost. Ocenjena vrednost investicije je 110 tisoč evrov brez DDV. Do konca avgusta bomo objavili javno naročilo, dobava in montaža pa je predvidena v novembru,« je z Občine Bled pojasnil Matjaž Berčon, pomočnik župana za infrastrukturni in strateški razvoj, ki je tudi vršilec dolžnosti direktorja zavoda Turizem Bled.

Občina Medvode je vlogo za prenovo športnega poda v telovadnici OŠ Simona Jenka Smlednik pripravila na pobudo tamkajšnje krajevne skupnosti in osnovne šole. »Prenova poda s športnim parketom je nujno potrebna za izboljšanje varnosti v telovadnici osnovne šole, saj je obstoječi pod izjemno dotrajan, nevaren in zahteven za vzdrževanje. Ocenjujemo, da bo skupna vrednost investicije okrog osemdeset tisoč evrov. V naslednjih tednih bomo pripravili in objavili javno naročilo za izbor izvajalca del. Uporaba telovadnice bo v času prenove nekoliko otežena, a se bodo učenci in drugi uporabniki lahko že konec leta razveselili boljših in bolj varnih pogojev za vadbo,« pa so povedali na Občini Medvode.

Kot določa razpis, morajo biti investicije prenove športnih podov zaključene oz. predane v uporabo najkasneje do 31. decembra 2017.

Oddajte svoj komentar

Kranj 9°

delno oblačno
vlažnost: 92 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

9/22

torek

9/25

sreda

9/23

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Škofja Loka, 24. april 2018

Študijski krožek Ločanke

RAZSTAVE / Kranjska Gora, 24. april 2018

Etnologija, zbirke in prva vojna

PREDAVANJA / Škofja Loka, 24. april 2018

Vstopimo v odnos z najstniki

PRIREDITVE / Gorenjska, 24. april 2018

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Gorenjska, 24. april 2018

Medgeneracijske prireditve

IZLETI / Šenčur, 25. april 2018

Iz Šenčurja v Šenčur v Italiji

PREDAVANJA / Strahinj, 25. april 2018

O vzgoji in negi gorenjskih nageljnov

OBVESTILA / Kranjska Gora, 25. april 2018

Peka kruha in izdelava masla

 

 
 

 

 
 
 

Poklonili so se junakom v obroču / 23:21, 17. april

Šele potem, ko se bodo njihovi predstavniki distancirali od zločinov komunizma pred, med in po koncu druge svetovne vojne.

Poklonili so se junakom v obroču / 16:38, 12. april

Večna slava junakom !

Janez Janša: smer ni prava / 06:37, 11. april

Fanta, ki iščeta v Cerkljah glasove sta se zmotila v letnici. SDS je v Cerkljah nekaj pomenila, ko je bil Čebulj v stranki, pa je že dolgo tega kar je prišel k pameti...

Janez Janša: smer ni prava / 16:25, 8. april

Ves čas po osamosvojitvi razen petih let, levica išče, pa ne zna in ne zmore najti prave poti. In je tudi nikoli ne bo.

Širijo sporočilo miru / 14:31, 8. april

Za denar naj se oglasijo kar pri Sorosu, ki jih tudi financira.

Previdno pri nabiranju čemaža! / 14:30, 8. april

Čemaž je divji česen. Najlažje se ga loči od drugih podobnih rastlin, po tem da zmečkamo list in ga povohamo. Mora imeti izrazit vonj po čes...

Janez Janša: smer ni prava / 09:34, 7. april

JJ čas je za pokoj, Slovenija bo brez tebe sama našla pravo pot...