Nov športni pod v Športni dvorani Bled bo omogočil hitro in lahko sestavljanje, posledično bistveno nižje stroške rokovanja in s tem večjo konkurenčnost. / Foto: Gorazd Kavčič

Denar za prenovo podov

Na javnem razpisu za sofinanciranje investicij v novogradnje, posodabljanje športnih objektov in sofinanciranje investicij v prenovo športnih podov v letih 2017 in 2018 sta bili uspešni dve gorenjski občini: Medvode in Bled, obe za investiciji prenove športnih podov.

Bled, Medvode – Na razpis so se lahko prijavile lokalne skupnosti, ki imajo v lasti javne športne objekte. Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport bo za sofinanciranje omenjenih investicij namenilo 2,74 milijona evrov, največ za sofinanciranje gradnje oziroma posodobitve športnih objektov (v skupni višini dobrih 2,2 milijona evrov), za sofinanciranje prenove športnih podov pa v skupni višini dobrih 503 tisoč evrov. V tej kategoriji sta med izbranimi prijavitelji tudi dve gorenjski občini. Občina Medvode je bila izbrana s projektom prenove poda telovadnice v OŠ Simona Jenka Smlednik, Občina Bled pa za posodobitev poda Športne dvorane Bled. Vsaka bo s strani države prejela nekaj manj kot 42 tisoč evrov.

»V športni (ledeni) dvorani na Bledu imamo star in dotrajan parket v velikih kosih, s katerim je zelo težko rokovati. Posledično je tudi strošek uporabe velik in zato je dvorana v tem smislu nekonkurenčna. Uporablja se za prireditve, kot so npr. glasbeni koncerti v času, ko je v dvorani led, to pa je dobrih deset mesecev v letu. Nov športni pod bo omogočil hitro in lahko sestavljanje, posledično bistveno nižje stroške rokovanja in s tem večjo konkurenčnost. Ocenjena vrednost investicije je 110 tisoč evrov brez DDV. Do konca avgusta bomo objavili javno naročilo, dobava in montaža pa je predvidena v novembru,« je z Občine Bled pojasnil Matjaž Berčon, pomočnik župana za infrastrukturni in strateški razvoj, ki je tudi vršilec dolžnosti direktorja zavoda Turizem Bled.

Občina Medvode je vlogo za prenovo športnega poda v telovadnici OŠ Simona Jenka Smlednik pripravila na pobudo tamkajšnje krajevne skupnosti in osnovne šole. »Prenova poda s športnim parketom je nujno potrebna za izboljšanje varnosti v telovadnici osnovne šole, saj je obstoječi pod izjemno dotrajan, nevaren in zahteven za vzdrževanje. Ocenjujemo, da bo skupna vrednost investicije okrog osemdeset tisoč evrov. V naslednjih tednih bomo pripravili in objavili javno naročilo za izbor izvajalca del. Uporaba telovadnice bo v času prenove nekoliko otežena, a se bodo učenci in drugi uporabniki lahko že konec leta razveselili boljših in bolj varnih pogojev za vadbo,« pa so povedali na Občini Medvode.

Kot določa razpis, morajo biti investicije prenove športnih podov zaključene oz. predane v uporabo najkasneje do 31. decembra 2017.

Oddajte svoj komentar

Kranj 8°

oblačno
vlažnost: 93 %
veter: J, hitrost: 11 km/h

8/13

nedelja

2/15

ponedeljek

4/16

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

GLEDALIŠČE / Jesenice, Bled, 21. oktober 2018

Čarovnik iz Oza

IZLETI / Šenčur, 21. oktober 2018

Jakobova pot po dolini Radovne

GLEDALIŠČE / Bled, 21. oktober 2018

Čarovnik iz Oza

IZLETI / Gozd - Martuljek, 21. oktober 2018

Na Plešivec pod Košuto

IZLETI / Žiri, 21. oktober 2018

Pohod okrog Žirov

PRIREDITVE / Gorenjska, 22. oktober 2018

Medgeneracijske prireditve

IZLETI / Preddvor, 23. oktober 2018

Pohod na Trupejevo poldne

PRIREDITVE / Gorenjska, 23. oktober 2018

Medgeneracijske prireditve

 

 
 

 

 
 
 

Danes se je začela volilna kampanja / 09:47, 19. oktober

Iztok Purič je skupni kandidat stranke Več za Kranj aktualnega župana Kranja Boštjana Trilarja, Liste za razvoj Kranja in Stranke Alenke Bra...

O spremembi imena šole / 16:02, 17. oktober

In kaj so navedli kot razlog za preimenovanje?
Upam, da odgovorni ne nasedejo tem zdraharjem!!
In ja, večna slava partizanom !!

Gorenjski glas boter Demokraciji / 10:11, 17. oktober

Več o tem na blogu http://slap.blog.siol.net

Napovedali kandidaturo za župana / 22:49, 16. oktober

Se opravičavam. Po enem tednu vam je uspelo objaviti. Bravo, zelo dobro, odlično. Čestitam.

Skrbeti nas mora sedanjost / 18:37, 12. oktober

Škoda ker ne obstoja ena dobra poštena pametna 'vaga', pa da se točno stehta kdo neti.... in kdo poveličuje...

Napovedali kandidaturo za župana / 16:45, 11. oktober

Zakaj ne objavite že vložene in tudi vam poslane kandidature v Naklem? Drago Goričan za župana Nakla in Lista Draga Goričana za razvoj Nakla.

Skrbeti nas mora sedanjost / 06:37, 9. oktober

Vsako netenje sovraštva in poveličevanja fašizma, nacizma je potrebno v kali zatreti in jim pljuniti v ksiht izmečkom slovenskega naroda! Iz...