Župan Kranjske Gore Janez Hrovat je že v petek na srečanje v Radovno povabil vse občane, ki v tem letu praznujejo devetdeset let.

Starejši pri županu

V Kranjski Gori so sklop slovesnosti ob občinskem prazniku tudi letos začeli s tradicionalnim druženjem župana z občani, ki so v letošnjem letu že ali še bodo dopolnili devetdeset let. Osrednja slovesnost s podelitvijo priznanj bo v ponedeljek zvečer na trgu pred cerkvijo v Kranjski Gori.

Kranjska Gora – Župan Janez Hrovat je na kosilo in druženje pod Psnakovo lipo v Radovni letos povabil kar 16 občanov, ki v tem letu praznujejo devetdeset let. Deset se jih je srečanja udeležilo: Alojzija Pikon, Marija Mrkša in Rozalija Koren iz Kranjske Gore, Viktor Šmid, Ivana Pintar, Pavel Krznarič in Feliks Zima iz Mojstrane in Dovjega ter Justina Ban in kar dve slavljenki z enakim imenom Marija Pretnar iz Gozda Martuljka. Tiste, ki se srečanja niso mogli udeležiti, bo župan obiskal posebej.

V prijetnem hladu Radovne so z veseljem poklepetali med seboj in z županom, podelili izkušnje in spomine iz preteklosti ter povedali marsikatero kritično tudi o aktualnih temah. Župana so pohvalili, ker se je resno lotil urejanja turističnih točk v občini, a ga tudi spomnili na kakšno luknjasto vaško cesto, ki bi jo bilo nujno pokrpati. Srečanje so zaključili z zdravico in čestitkami, še zlasti Viktorju Šmidu, ki je prav na tisti dan praznoval svojih devetdeset let.

S prireditvami ob občinskem prazniku nadaljujejo danes, ko se ob 15. uri v Mojstrani začenja občinsko prvenstvo v tenisu. Ob 17. uri bo delegacija občine in planinskega društva Dovje Mojstrana položila venec na grob Jakoba Aljaža na Dovškem pokopališču, zvečer pa bo v Slovenskem planinskem muzeju odprtje razstave 38. Likovne kolonije Vrata 2017.

Osrednja slovesnost bo na praznični dan, v ponedeljek, 7. avgusta, ob 20. uri na trgu pred cerkvijo v Kranjski Gori. Župan Janez Hrovat bo ob tej priložnosti podelil priznanja občine, ki jih bodo letos prejeli: zdravnica Eva Macun, Prostovoljno gasilsko društvo Rateče Planica, Gorska reševalna služba iz Mojstrane in Turistično društvo Dovje Mojstrana. V kulturnem programu pa bo nastopila Severa Gjurin.

Planinsko društvo Kranjska Gora bo v počastitev praznika v soboto organiziralo tradicionalni Andrejčkov pohod na Ciprnik, društvo upokojencev pa v torek v Mlačci še tekmovanje v kegljanju z nihajno kroglo. Praznični dnevi se zaključujejo v sredo s kolesarskim izletom, ki ga prav tako v čast občinskega praznika tradicionalno organizira občinsko društvo invalidov. V Kranjski Gori z občinskim praznikom obeležujejo dan, ko je leta 1895 tedanji dovški župnik Jakob Aljaž na vrhu Triglava postavil kasneje po njem poimenovan stolp.

Oddajte svoj komentar

Kranj 21°

zmerno oblačno
vlažnost: 46 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

9/23

torek

7/24

sreda

10/23

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Škofja Loka, 24. april 2018

Študijski krožek Ločanke

RAZSTAVE / Kranjska Gora, 24. april 2018

Etnologija, zbirke in prva vojna

PREDAVANJA / Škofja Loka, 24. april 2018

Vstopimo v odnos z najstniki

PRIREDITVE / Gorenjska, 24. april 2018

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Gorenjska, 24. april 2018

Medgeneracijske prireditve

IZLETI / Šenčur, 25. april 2018

Iz Šenčurja v Šenčur v Italiji

PREDAVANJA / Strahinj, 25. april 2018

O vzgoji in negi gorenjskih nageljnov

OBVESTILA / Kranjska Gora, 25. april 2018

Peka kruha in izdelava masla

 

 
 

 

 
 
 

Odprli most čez avtocesto / 10:02, 24. april

Občina Šenčur je precej bogata občina! Tukaj z mostom so se izkazali! Je pa mimo letališča prestavljena cesta in dva krožišča, vse v občini ...

Poklonili so se junakom v obroču / 23:21, 17. april

Šele potem, ko se bodo njihovi predstavniki distancirali od zločinov komunizma pred, med in po koncu druge svetovne vojne.

Poklonili so se junakom v obroču / 16:38, 12. april

Večna slava junakom !

Janez Janša: smer ni prava / 06:37, 11. april

Fanta, ki iščeta v Cerkljah glasove sta se zmotila v letnici. SDS je v Cerkljah nekaj pomenila, ko je bil Čebulj v stranki, pa je že dolgo tega kar je prišel k pameti...

Janez Janša: smer ni prava / 16:25, 8. april

Ves čas po osamosvojitvi razen petih let, levica išče, pa ne zna in ne zmore najti prave poti. In je tudi nikoli ne bo.

Širijo sporočilo miru / 14:31, 8. april

Za denar naj se oglasijo kar pri Sorosu, ki jih tudi financira.

Previdno pri nabiranju čemaža! / 14:30, 8. april

Čemaž je divji česen. Najlažje se ga loči od drugih podobnih rastlin, po tem da zmečkamo list in ga povohamo. Mora imeti izrazit vonj po čes...