Župan Kranjske Gore Janez Hrovat je že v petek na srečanje v Radovno povabil vse občane, ki v tem letu praznujejo devetdeset let.

Starejši pri županu

V Kranjski Gori so sklop slovesnosti ob občinskem prazniku tudi letos začeli s tradicionalnim druženjem župana z občani, ki so v letošnjem letu že ali še bodo dopolnili devetdeset let. Osrednja slovesnost s podelitvijo priznanj bo v ponedeljek zvečer na trgu pred cerkvijo v Kranjski Gori.

Kranjska Gora – Župan Janez Hrovat je na kosilo in druženje pod Psnakovo lipo v Radovni letos povabil kar 16 občanov, ki v tem letu praznujejo devetdeset let. Deset se jih je srečanja udeležilo: Alojzija Pikon, Marija Mrkša in Rozalija Koren iz Kranjske Gore, Viktor Šmid, Ivana Pintar, Pavel Krznarič in Feliks Zima iz Mojstrane in Dovjega ter Justina Ban in kar dve slavljenki z enakim imenom Marija Pretnar iz Gozda Martuljka. Tiste, ki se srečanja niso mogli udeležiti, bo župan obiskal posebej.

V prijetnem hladu Radovne so z veseljem poklepetali med seboj in z županom, podelili izkušnje in spomine iz preteklosti ter povedali marsikatero kritično tudi o aktualnih temah. Župana so pohvalili, ker se je resno lotil urejanja turističnih točk v občini, a ga tudi spomnili na kakšno luknjasto vaško cesto, ki bi jo bilo nujno pokrpati. Srečanje so zaključili z zdravico in čestitkami, še zlasti Viktorju Šmidu, ki je prav na tisti dan praznoval svojih devetdeset let.

S prireditvami ob občinskem prazniku nadaljujejo danes, ko se ob 15. uri v Mojstrani začenja občinsko prvenstvo v tenisu. Ob 17. uri bo delegacija občine in planinskega društva Dovje Mojstrana položila venec na grob Jakoba Aljaža na Dovškem pokopališču, zvečer pa bo v Slovenskem planinskem muzeju odprtje razstave 38. Likovne kolonije Vrata 2017.

Osrednja slovesnost bo na praznični dan, v ponedeljek, 7. avgusta, ob 20. uri na trgu pred cerkvijo v Kranjski Gori. Župan Janez Hrovat bo ob tej priložnosti podelil priznanja občine, ki jih bodo letos prejeli: zdravnica Eva Macun, Prostovoljno gasilsko društvo Rateče Planica, Gorska reševalna služba iz Mojstrane in Turistično društvo Dovje Mojstrana. V kulturnem programu pa bo nastopila Severa Gjurin.

Planinsko društvo Kranjska Gora bo v počastitev praznika v soboto organiziralo tradicionalni Andrejčkov pohod na Ciprnik, društvo upokojencev pa v torek v Mlačci še tekmovanje v kegljanju z nihajno kroglo. Praznični dnevi se zaključujejo v sredo s kolesarskim izletom, ki ga prav tako v čast občinskega praznika tradicionalno organizira občinsko društvo invalidov. V Kranjski Gori z občinskim praznikom obeležujejo dan, ko je leta 1895 tedanji dovški župnik Jakob Aljaž na vrhu Triglava postavil kasneje po njem poimenovan stolp.

Oddajte svoj komentar

Kranj 6°

oblačno
vlažnost: 75 %
veter: J, hitrost: 11 km/h

-1/8

petek

-1/6

sobota

0/9

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

PRIREDITVE / Jesenice, 19. januar 2018

Za otroke

PRIREDITVE / Žiri, 19. januar 2018

Vsa življenja Toneta Mlakarja

IZLETI / Kranj, 20. januar 2018

Pohod Možjanca–Štefanja gora

DELAVNICE / Radovljica, 20. januar 2018

Začetni tečaj biodinamike

PREDAVANJA / Vodice, 23. januar 2018

Po Iranu

IZLETI / Kranj, 25. januar 2018

Do Celjske koče

OBVESTILA / Kranj, 31. januar 2018

Fotografski natečaj

IZLETI / Kranj, 9. februar 2018

Pustovanje 2018

 

 
 

 

 
 
 

Nasprotujejo potvarjanju zgodovine / 09:56, 16. januar

Bravo Lara!
Partizanom herojem večna slava, cerkev naj ne hujska in politizira ampak naj se ukvarja z verniki, kateri naj tudi financirajo.

Dražgoše pričakujejo množičen obisk / 18:37, 15. januar

Lara Jankovič na slovesnosti v Dražgošah:

!! Slovenske vlade so našo zemljo prodale za drobtinice. Od trdnih samoupravnih temeljev ba...

Dražgoše pričakujejo množičen obisk / 09:22, 13. januar

Bo ob hvaljenju borbe v govorih in razstavah kaj prostora o nagajanju oblasti pri gradnji cerkve.
Spodnji zapis je del članka Franca Kav...

Slovenska olimpijska bakla tudi po Gorenjski / 21:48, 10. januar

Uspelo, bolj ali manj, velik minus organizatorju in sicer zakaj: Ogromno otrok, glavni sponzor Coca-Cola in pločevinke v ledu?? Pa kdo bo to...

Grob v Dražgošah / 17:18, 9. januar

G.Pintar Franc

Danes, ko nas kapitalske in politične elite brezsramno ropajo nam ime DEMOKRATIČNA kaj malo pomeni...

Grob v Dražgošah / 21:08, 7. januar

G. Primož, (in še nekateri)
Ste »spregledali, da je v kostnici tudi 40 (41) vaščanov Dražgoš, ne samo partizanov. Z vašim komentarjem dok...

Grob v Dražgošah / 13:52, 6. januar

Se strinjam, borcem za svobodo primerne kostnice in grobove, kolaborantom in švabskim ritolizcem pa prepovedat in podret vsa obeležja !!