Župan Kranjske Gore Janez Hrovat je že v petek na srečanje v Radovno povabil vse občane, ki v tem letu praznujejo devetdeset let.

Starejši pri županu

V Kranjski Gori so sklop slovesnosti ob občinskem prazniku tudi letos začeli s tradicionalnim druženjem župana z občani, ki so v letošnjem letu že ali še bodo dopolnili devetdeset let. Osrednja slovesnost s podelitvijo priznanj bo v ponedeljek zvečer na trgu pred cerkvijo v Kranjski Gori.

Kranjska Gora – Župan Janez Hrovat je na kosilo in druženje pod Psnakovo lipo v Radovni letos povabil kar 16 občanov, ki v tem letu praznujejo devetdeset let. Deset se jih je srečanja udeležilo: Alojzija Pikon, Marija Mrkša in Rozalija Koren iz Kranjske Gore, Viktor Šmid, Ivana Pintar, Pavel Krznarič in Feliks Zima iz Mojstrane in Dovjega ter Justina Ban in kar dve slavljenki z enakim imenom Marija Pretnar iz Gozda Martuljka. Tiste, ki se srečanja niso mogli udeležiti, bo župan obiskal posebej.

V prijetnem hladu Radovne so z veseljem poklepetali med seboj in z županom, podelili izkušnje in spomine iz preteklosti ter povedali marsikatero kritično tudi o aktualnih temah. Župana so pohvalili, ker se je resno lotil urejanja turističnih točk v občini, a ga tudi spomnili na kakšno luknjasto vaško cesto, ki bi jo bilo nujno pokrpati. Srečanje so zaključili z zdravico in čestitkami, še zlasti Viktorju Šmidu, ki je prav na tisti dan praznoval svojih devetdeset let.

S prireditvami ob občinskem prazniku nadaljujejo danes, ko se ob 15. uri v Mojstrani začenja občinsko prvenstvo v tenisu. Ob 17. uri bo delegacija občine in planinskega društva Dovje Mojstrana položila venec na grob Jakoba Aljaža na Dovškem pokopališču, zvečer pa bo v Slovenskem planinskem muzeju odprtje razstave 38. Likovne kolonije Vrata 2017.

Osrednja slovesnost bo na praznični dan, v ponedeljek, 7. avgusta, ob 20. uri na trgu pred cerkvijo v Kranjski Gori. Župan Janez Hrovat bo ob tej priložnosti podelil priznanja občine, ki jih bodo letos prejeli: zdravnica Eva Macun, Prostovoljno gasilsko društvo Rateče Planica, Gorska reševalna služba iz Mojstrane in Turistično društvo Dovje Mojstrana. V kulturnem programu pa bo nastopila Severa Gjurin.

Planinsko društvo Kranjska Gora bo v počastitev praznika v soboto organiziralo tradicionalni Andrejčkov pohod na Ciprnik, društvo upokojencev pa v torek v Mlačci še tekmovanje v kegljanju z nihajno kroglo. Praznični dnevi se zaključujejo v sredo s kolesarskim izletom, ki ga prav tako v čast občinskega praznika tradicionalno organizira občinsko društvo invalidov. V Kranjski Gori z občinskim praznikom obeležujejo dan, ko je leta 1895 tedanji dovški župnik Jakob Aljaž na vrhu Triglava postavil kasneje po njem poimenovan stolp.

Oddajte svoj komentar

Kranj 9°


vlažnost: 99 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

8/12

nedelja

3/16

ponedeljek

3/16

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

GLEDALIŠČE / Jesenice, Bled, 21. oktober 2018

Čarovnik iz Oza

IZLETI / Šenčur, 21. oktober 2018

Jakobova pot po dolini Radovne

GLEDALIŠČE / Bled, 21. oktober 2018

Čarovnik iz Oza

IZLETI / Gozd - Martuljek, 21. oktober 2018

Na Plešivec pod Košuto

IZLETI / Žiri, 21. oktober 2018

Pohod okrog Žirov

PRIREDITVE / Gorenjska, 22. oktober 2018

Medgeneracijske prireditve

IZLETI / Preddvor, 23. oktober 2018

Pohod na Trupejevo poldne

PRIREDITVE / Gorenjska, 23. oktober 2018

Medgeneracijske prireditve

 

 
 

 

 
 
 

Danes se je začela volilna kampanja / 09:47, 19. oktober

Iztok Purič je skupni kandidat stranke Več za Kranj aktualnega župana Kranja Boštjana Trilarja, Liste za razvoj Kranja in Stranke Alenke Bra...

O spremembi imena šole / 16:02, 17. oktober

In kaj so navedli kot razlog za preimenovanje?
Upam, da odgovorni ne nasedejo tem zdraharjem!!
In ja, večna slava partizanom !!

Gorenjski glas boter Demokraciji / 10:11, 17. oktober

Več o tem na blogu http://slap.blog.siol.net

Napovedali kandidaturo za župana / 22:49, 16. oktober

Se opravičavam. Po enem tednu vam je uspelo objaviti. Bravo, zelo dobro, odlično. Čestitam.

Skrbeti nas mora sedanjost / 18:37, 12. oktober

Škoda ker ne obstoja ena dobra poštena pametna 'vaga', pa da se točno stehta kdo neti.... in kdo poveličuje...

Napovedali kandidaturo za župana / 16:45, 11. oktober

Zakaj ne objavite že vložene in tudi vam poslane kandidature v Naklem? Drago Goričan za župana Nakla in Lista Draga Goričana za razvoj Nakla.

Skrbeti nas mora sedanjost / 06:37, 9. oktober

Vsako netenje sovraštva in poveličevanja fašizma, nacizma je potrebno v kali zatreti in jim pljuniti v ksiht izmečkom slovenskega naroda! Iz...