Pismo županu Bleda

Kam drugam, če ostane samo nedeljski popoldan. Na Bled seveda.

Kolona jeklenih konjičkov se je začela kopičiti že na samem izvozu z avtoceste v Lescah. Nihče se ni pritoževal, kljub temu da smo proti cilju lezli po polžje. Končno na cilju. Napasli smo oči in napolnili želodčke za ceno 45 evrov.

Z nama je potoval šestletni fantič, ki pri svoji starosti in domišljiji tudi rad sanja o dinozavrih. Izkoristili smo priložnost in se nazaj grede ustavili še v parku otroških sanj. Presenečenje; na parkirnem prostoru samo trije avtomobili, z našim vred. Ob jezeru pa gneča, da je bil pravi loterijski zadetek za parkirno mesto. Kako je to sploh mogoče, saj je bilo samo nekaj kilometrov stran pravo mravljišče ljudi vseh starosti. Prepričan sem, da je bilo med njimi veliko kratkohlačnikov, ki bi bili raje v svetu pražival, kot pa da so se »morali« čuditi blejskim lepotam!

Odgovor je bil jasen tisti trenutek, ko sem kupil tri vstopnice. Ja, gospod župan, 45 evrov za dva odrasla in enega otroka (18+18+9=45). Bravo blejskim občinarjem, ki se strinjajo s tako politiko in odganjajo, pravzaprav prikrajšajo veliko otrok, staršev, dedkov in babic. Lastniku parka bi že zdavnaj morali stopiti na prste – očitno ima predolge. Na lastne oči sem videl več avtomobilov različnih registracij, ki so se odpeljali takoj, ko so videli cenik vstopnic … So znali obrazložiti otrokom, zakaj ne bodo mogli doživeti obljubljenih sanj? Verjetno so jim povedali, da je tu zelo nevarno, kajti že na vhodu čakajo tatovi!!

Spoštovana siva eminenca Bleda, naj vam povem, če še ne veste, da si vsi takih vstopnin ne morejo privoščiti, pa naj bodo domači ali tuji obiskovalci!!

Svoje današnje gorenjske izkušnje sem zaupal znancem, ki so mi takoj povedali, da je za podoben obisk parka v Volčjem potoku treba odšteti 7,5 evra na odraslega, 6,5 evra na upokojenca in 4 evre na otroka. Družinska karta pa znaša 20 evrov.

Oglejte si konkurenčni cenik! Po potrebi si nataknite očala! Matematika vam bo povedala, da delate sami sebi škodo. Moralno pa ponižujete otroke, starše, stare starše. Pomislite na prihodke, veliko njih, in kakšen je račun za nekaj ur Vašega Bleda.

Upam, da se bodo enkrat vremena zjasnila tudi zainteresiranim.

Vladimir Ahlin-Premetovc

Oddaj svoj komentar

Kranj °

oblačno
vlažnost: %
veter: JV, hitrost: 29 km/h

-8/-4

nedelja

-15/-2

ponedeljek

-9/-3

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

 

 

 

 

IZLETI / Šenčur, 25. februar 2018

Stara gora iz Šenčurja pri Čedadu

GLEDALIŠČE / Tržič, Lom, 25. februar 2018

Zadrega nad zadrego

PRIREDITVE / Gorenjska, 25. februar 2018

Medgeneracijske prireditve

OBVESTILA / Jesenice, 25. februar 2018

Svete maše na Stari Savi

GLEDALIŠČE / Stražišče pri Kranju, 25. februar 2018

Županova Micka

PRIREDITVE / Gorenjska, 26. februar 2018

Medgeneracijske prireditve

RAZSTAVE / Slovenski Javornik, 26. februar 2018

Razstava slik radovljiških upokojencev

PRIREDITVE / Gorenjska, 27. februar 2018

Medgeneracijske prireditve

 

 
 

 

 
 
 

Prva je Slovenija / 08:49, 23. februar

Dosmrtni predsednik in obljube, obljube, obljube, le kdo vam bo še verjel??

Umrli, ker so imeli radi domovino / 17:04, 22. februar

da se ve za prave vzroke »njihove krivde«, g. Franc Pintar?? Le kaj to pomeni? Glede na to, da zagovarjate kvizlinge in domobrančke ter glavnega krivca tedanjega časa RKC?

Umrli, ker so imeli radi domovino / 16:09, 20. februar

Spodobi se in pravično je, da se zločinov in žrtev spominjamo in ne dopustimo ponovitve zločinov.
Spodobi se in pravično pa je tudi, da s...

Jazbec odhaja v Bruselj / 08:58, 19. februar

IN GUVERNER SMUKNE V JAZBINO – po ropu stoletja v Sloveniji umik na zasluženo sinekuro k nadoblastem, kjer bi skrbel za »reševanje bank, s k...

Slovenija v vojni 1941–1945 / 13:34, 17. februar

Smrt fašizmu in njihovim domačim pomagačem ! ! !

Ob obletnici prvega pristopa na Triglav / 16:42, 13. februar

Lep pozdrav pogovornemu omizju. Triglav je simbol slovenstva, ki ga je vizionarsko izpovedal Semrajc, uglasbil pa Fleischman. Bodimo ponosni...

Eden najvišjih proračunov / 01:04, 2. februar

ČUDOVITO! Mi bo lahko župan Čebulj izplačal denarni dolg ki mi ga je dolžan za pol leta po pogodbi iz koncesije, saj sem še vedno uradno po...