Pretiran hrup izpod kozolca moti bližnje sosede. / Foto: Denis Bozovičar

Ko poroko prekine policija ...

Mlad par iz Škofje Loke je na družabnem omrežju delil negativno izkušnjo, ki jo je doživel pri organizaciji poroke pod kozolcem ob Tavčarjevem dvorcu, saj sta morala plačati kazen zaradi preglasne glasbe. Na občini pojasnjujejo, da najemniki prostora na Visokem ne bi smeli kršiti uredbe o hrupu.

Visoko – »Zelo dobronameren nasvet: Kdor želi imeti poročno slavje na Visokem nad Poljanami, kjer je nadvse lepo, mu predlagam, da svojo poročno zabavo prilagodi okolici in tamkajšnjim sosedom, navsezadnje gre zanje, in ne za vašo srečo in zabavo na vaši poroki,« je v ciničnem zapisu na družabnem omrežju Facebook opozorila mlada nevesta, ki je ogorčena nad tem, da so njeno poroko že ob 23. uri prekinili policisti, ki jih je poklical bližnji sosed. A kot je pojasnil Milan Čadež, župan občine Gorenja vas - Poljane, ki je lastnica dvorca na Visokem, se je sploh v nočnem času treba držati uredbe o hrupu v naravnem in življenjskem okolju, ki med drugim določa, kolikšna je dovoljena raven hrupa na posameznem območju.

Po besedah mlade neveste je bližnji sosed že ob 23. uri poklical policijo, ta pa jima je naložila plačilo kazni zaradi preglasne glasbe. Zato v zapisu na družabnem omrežju vsem prihodnjim mladoporočencem, ki se bodo odločili pripraviti poročno slavje na Visokem, »svetuje«, naj si raje kot za klasično zabavo, na kateri se tudi pleše in poje, omislijo čajanko, pri čemer naj bo glasba brez ozvočenja. Iz komentarjev pod omenjenim zapisom je mogoče razbrati, da so imeli tudi drugi že podobne izkušnje, a na občini zatrjujejo, da doslej pri oddajanju kozolca niso imeli večjih težav. Do prekoračitve hrupa je pred leti sicer že prihajalo, pravi župan, a so se skozi leta že kaj naučili iz tega in tudi kaj izboljšali. »Nikoli pa nikomur nismo zagotavljali, da ne bo težav, če bodo pretirano glasni, saj se je sploh v nočnem času treba držati uredbe o hrupu. In četudi kozolec na Visokem obdaja narava, se je treba zavedati, da je najbližji sosed oddaljen le nekaj sto metrov in zato v nočnem času raven hrupa ne sme biti presežena. To nam veleva tudi osebna etika.« Omenjeni najemnik je po županovih besedah očitno prekršil dovoljeno raven hrupa, zato se je lastnik apartmajev v bližini odzval. »Razumem njegovo reakcijo, saj bi sam mogoče še potrpel, drugače pa je, če hrup moti njegove goste.« Kot je še dodal župan, bi morali najemniki to spoštovati, občina pa v tem primeru ne more odgovarjati. »Če bi bila kriva občina, bi morali mi tudi plačati kazen,« je opozoril župan. Kozolec ob dvorcu Visoko, ki ga zadnjih pet let oddajajo v najem za prireditve, je v poletnih mesecih zaseden vsak konec tedna, ko gostijo tudi po dva do tri dogodke, je še pojasnil župan.

Oddajte svoj komentar

Kranj 11°

delno oblačno
vlažnost: 93 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

11/22

ponedeljek

11/23

torek

12/23

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

PRIREDITVE / Trzin, 21. maj 2018

Trznfest

PRIREDITVE / Kranj, Cerklje, 21. maj 2018

Medgeneracijske prireditve

IZLETI / Kranj, 22. maj 2018

V Dolenjske Toplice

PRIREDITVE / Trzin, 22. maj 2018

Trznfest

PRIREDITVE / Kranj, Cerklje, 22. maj 2018

Medgeneracijske prireditve

IZLETI / Kranj, 22. maj 2018

Kolesarska izleta

PREDAVANJA / Kranj, 22. maj 2018

Sanje in duševnost

PRIREDITVE / Trzin, 23. maj 2018

Trznfest

 

 
 

 

 
 
 

Kazni za oživljanje nacifašizma / 16:42, 17. maj

Domobranci so bili in bodo večna sramota za slovenski narod !
Pod rdečo zvezdo pa je bil mali človek spoštovan in svoboden, pošteno plača...

Županovi »vera, seks, ljubezen« / 09:03, 17. maj

Župani in poslanci bi morali imeti pri nas največ dva mandata. Po prvem mandatu se že počuti nezamenljivega in nezmotljivega, zraste mu ego...

Oživljanje totalitarizmov / 09:00, 11. maj

Domobranci so bili in bodo večna sramota za slovenski narod !
Pod rdečo zvezdo pa je bil mali človek spoštovan in svoboden, pošteno plač...

Steletova nagrada dr. Niki Leben / 14:24, 8. maj

Čestitke za vsekakor zasluženo priznanje. Obnova in prepoznavnost blejskega otoka po celotnem svetu je tudi del njene zasluge. Kljub temu je...

Odkrili bodo ploščo hraniteljem orožja / 23:53, 4. maj

Orožje so skrivali pred Milanom, da ga ni predal JLA.

Ob prazniku čestitka častnega občana Kranja / 23:50, 4. maj

Če je tako nevarno biti novinar, naj pa zamenja poklic in gre delat v proizvodnjo.

Ovadba proti Pahorju / 10:40, 2. maj

Tega tipa je potrebno čimprej poslat na smetišče zgodovine, bruseljski hlapec dela škodo tej državi...