Pretiran hrup izpod kozolca moti bližnje sosede. / Foto: Denis Bozovičar

Ko poroko prekine policija ...

Mlad par iz Škofje Loke je na družabnem omrežju delil negativno izkušnjo, ki jo je doživel pri organizaciji poroke pod kozolcem ob Tavčarjevem dvorcu, saj sta morala plačati kazen zaradi preglasne glasbe. Na občini pojasnjujejo, da najemniki prostora na Visokem ne bi smeli kršiti uredbe o hrupu.

Visoko – »Zelo dobronameren nasvet: Kdor želi imeti poročno slavje na Visokem nad Poljanami, kjer je nadvse lepo, mu predlagam, da svojo poročno zabavo prilagodi okolici in tamkajšnjim sosedom, navsezadnje gre zanje, in ne za vašo srečo in zabavo na vaši poroki,« je v ciničnem zapisu na družabnem omrežju Facebook opozorila mlada nevesta, ki je ogorčena nad tem, da so njeno poroko že ob 23. uri prekinili policisti, ki jih je poklical bližnji sosed. A kot je pojasnil Milan Čadež, župan občine Gorenja vas - Poljane, ki je lastnica dvorca na Visokem, se je sploh v nočnem času treba držati uredbe o hrupu v naravnem in življenjskem okolju, ki med drugim določa, kolikšna je dovoljena raven hrupa na posameznem območju.

Po besedah mlade neveste je bližnji sosed že ob 23. uri poklical policijo, ta pa jima je naložila plačilo kazni zaradi preglasne glasbe. Zato v zapisu na družabnem omrežju vsem prihodnjim mladoporočencem, ki se bodo odločili pripraviti poročno slavje na Visokem, »svetuje«, naj si raje kot za klasično zabavo, na kateri se tudi pleše in poje, omislijo čajanko, pri čemer naj bo glasba brez ozvočenja. Iz komentarjev pod omenjenim zapisom je mogoče razbrati, da so imeli tudi drugi že podobne izkušnje, a na občini zatrjujejo, da doslej pri oddajanju kozolca niso imeli večjih težav. Do prekoračitve hrupa je pred leti sicer že prihajalo, pravi župan, a so se skozi leta že kaj naučili iz tega in tudi kaj izboljšali. »Nikoli pa nikomur nismo zagotavljali, da ne bo težav, če bodo pretirano glasni, saj se je sploh v nočnem času treba držati uredbe o hrupu. In četudi kozolec na Visokem obdaja narava, se je treba zavedati, da je najbližji sosed oddaljen le nekaj sto metrov in zato v nočnem času raven hrupa ne sme biti presežena. To nam veleva tudi osebna etika.« Omenjeni najemnik je po županovih besedah očitno prekršil dovoljeno raven hrupa, zato se je lastnik apartmajev v bližini odzval. »Razumem njegovo reakcijo, saj bi sam mogoče še potrpel, drugače pa je, če hrup moti njegove goste.« Kot je še dodal župan, bi morali najemniki to spoštovati, občina pa v tem primeru ne more odgovarjati. »Če bi bila kriva občina, bi morali mi tudi plačati kazen,« je opozoril župan. Kozolec ob dvorcu Visoko, ki ga zadnjih pet let oddajajo v najem za prireditve, je v poletnih mesecih zaseden vsak konec tedna, ko gostijo tudi po dva do tri dogodke, je še pojasnil župan.

Oddajte svoj komentar

Kranj °

zmerno oblačno
vlažnost: %
veter: -

17/31

sobota

17/31

nedelja

19/26

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

 

OBVESTILA / Kranj, 22. julij 2017

Kopalni izlet in letovanje

PRIREDITVE / Žabnica, 22. julij 2017

Velika vrtna veselica

PRIREDITVE / Dolenja vas, 22. julij 2017

Pomni, dolina!

PRIREDITVE / Kokra, 22. julij 2017

Spominska svečanost v Kokri

OBVESTILA / Mojstrana, 22. julij 2017

Rajže po poteh triglavskih pravljic

PRIREDITVE / Kranj, 23. julij 2017

Blagoslovitev na Šmarjetni gori

PRIREDITVE / Žabnica, 23. julij 2017

Velika vrtna veselica

FILM / Jesenice, 25. julij 2017

Torkova kinoteka na Stari Savi

 

 
 

 

 
 
 

Predlagali sodni preizkus denarne odpravnine / 10:11, 20. julij

KOMPAS HOTELI BLED – VZMD tudi tokrat v sodni preizkus prenizke denarne odpravnine iztisnjenim/razlaščenim delničarjem – VABILO k vključitvi...

Deset let kasneje / 16:08, 19. julij

To so pa gorenjski gospodarstveniki nove dobe. Uspeli so zapraviti vse, kar so ustvarjale mnoge generacije delavcev od l.45 naprej, ki so bi...

Spomin na prelomne dogodke / 22:40, 14. julij

Govornik poudarja etično in zgodovinsko odgovornost.

Kot LDSov delegat prve demokratično izvoljene skupščine je 25. 6. 1991 (verjet...

Domobranci, zdravo – Bog daj / 18:55, 13. julij

Pri nas braniti dom, ja to je prepovedano. V Ljubljani vihrati s slovensko zastavo, te popišejo policaji.... Na Lj. gradu ni slovenske zastave! Z jugo zastavo, se policaji ne obregnejo!

Spomin na prelomne dogodke / 18:44, 13. julij

Zakaj je dovoljeno razvijanje jugoslovanskih zastav ! A smo Slovenija, al' nismo!!!!
ps: tale plačanec je pa na vseh provokacijah !

Domobranci, zdravo – Bog daj / 18:29, 13. julij

Najbolj me žalosti dejstvo, da se komentatorji spotikajo ob dogodke, ki so se zgodili pred 72 leti in več. Ti dogodki so bili stresni žalost...

Domobranci, zdravo – Bog daj / 13:31, 13. julij

Zdaj že na GG reklamirate domobransko oz. belogardistično čtivo, ki rabi samo za razdvajanje ljudi in zamegljevanje zgodovine? žalostno.