Pretiran hrup izpod kozolca moti bližnje sosede. / Foto: Denis Bozovičar

Ko poroko prekine policija ...

Mlad par iz Škofje Loke je na družabnem omrežju delil negativno izkušnjo, ki jo je doživel pri organizaciji poroke pod kozolcem ob Tavčarjevem dvorcu, saj sta morala plačati kazen zaradi preglasne glasbe. Na občini pojasnjujejo, da najemniki prostora na Visokem ne bi smeli kršiti uredbe o hrupu.

Visoko – »Zelo dobronameren nasvet: Kdor želi imeti poročno slavje na Visokem nad Poljanami, kjer je nadvse lepo, mu predlagam, da svojo poročno zabavo prilagodi okolici in tamkajšnjim sosedom, navsezadnje gre zanje, in ne za vašo srečo in zabavo na vaši poroki,« je v ciničnem zapisu na družabnem omrežju Facebook opozorila mlada nevesta, ki je ogorčena nad tem, da so njeno poroko že ob 23. uri prekinili policisti, ki jih je poklical bližnji sosed. A kot je pojasnil Milan Čadež, župan občine Gorenja vas - Poljane, ki je lastnica dvorca na Visokem, se je sploh v nočnem času treba držati uredbe o hrupu v naravnem in življenjskem okolju, ki med drugim določa, kolikšna je dovoljena raven hrupa na posameznem območju.

Po besedah mlade neveste je bližnji sosed že ob 23. uri poklical policijo, ta pa jima je naložila plačilo kazni zaradi preglasne glasbe. Zato v zapisu na družabnem omrežju vsem prihodnjim mladoporočencem, ki se bodo odločili pripraviti poročno slavje na Visokem, »svetuje«, naj si raje kot za klasično zabavo, na kateri se tudi pleše in poje, omislijo čajanko, pri čemer naj bo glasba brez ozvočenja. Iz komentarjev pod omenjenim zapisom je mogoče razbrati, da so imeli tudi drugi že podobne izkušnje, a na občini zatrjujejo, da doslej pri oddajanju kozolca niso imeli večjih težav. Do prekoračitve hrupa je pred leti sicer že prihajalo, pravi župan, a so se skozi leta že kaj naučili iz tega in tudi kaj izboljšali. »Nikoli pa nikomur nismo zagotavljali, da ne bo težav, če bodo pretirano glasni, saj se je sploh v nočnem času treba držati uredbe o hrupu. In četudi kozolec na Visokem obdaja narava, se je treba zavedati, da je najbližji sosed oddaljen le nekaj sto metrov in zato v nočnem času raven hrupa ne sme biti presežena. To nam veleva tudi osebna etika.« Omenjeni najemnik je po županovih besedah očitno prekršil dovoljeno raven hrupa, zato se je lastnik apartmajev v bližini odzval. »Razumem njegovo reakcijo, saj bi sam mogoče še potrpel, drugače pa je, če hrup moti njegove goste.« Kot je še dodal župan, bi morali najemniki to spoštovati, občina pa v tem primeru ne more odgovarjati. »Če bi bila kriva občina, bi morali mi tudi plačati kazen,« je opozoril župan. Kozolec ob dvorcu Visoko, ki ga zadnjih pet let oddajajo v najem za prireditve, je v poletnih mesecih zaseden vsak konec tedna, ko gostijo tudi po dva do tri dogodke, je še pojasnil župan.

Oddajte svoj komentar

Kranj -2°

pretežno jasno
vlažnost: 97 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

1/6

nedelja

-3/9

ponedeljek

-1/11

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

IZLETI / Kranj, 19. november 2017

Pohod po Vertovčevih poteh

IZLETI / Šenčur, 19. november 2017

Po Vertovčevih poteh

PRIREDITVE / Breznica, 19. november 2017

Škratovanje

PRIREDITVE / Šenčur, 19. november 2017

Memorial Borisa Brezarja v prstometu

PRIREDITVE / Visoko, 19. november 2017

Pod okence pridem

OBVESTILA / Kranj, 20. november 2017

Pomoč invalidom

PREDAVANJA / Kranj, 20. november 2017

Predavanje in namestitev atlasa

PREDAVANJA / Jesenice, 20. november 2017

Otrok stalno trmari in izsiljuje

 

 
 

 

 
 
 

Okoljsko priznanje za Radovljico / 00:00, 14. november

Ne vem kam, kje bi napisal, sem rekel, bom pa tukaj!
Radolškega župana bi povprašal sledeče:
- krožišče na plani proti Lancovem oz. L...

Okoljsko priznanje za Radovljico / 23:57, 13. november

Ne vem kam, kje bi napisal, sem rekel, bom pa tukaj!
Radolškega župana bi povprašal sledeče:
- krožišče na plani proti Lancovem oz. L...

Smeti ob cesti proti Strmici / 18:54, 11. november

Ja kako je pa kaj takega sploh možno? Saj smo sory ste gorenci jaz sem tujec iz Dolenske, najbolj pametni, pošteni in kaj vem kaj še ne, vse...

Skozi žleb na vrh / 00:35, 10. november

V Logarski dolini ni slapa Savice. Obstaja samo slap Rinka.

Kandidata v drugem krogu / 14:54, 2. november

DRUGI KROG, prva etapa
Sto kilometrov je mimo. Kaj vse se dogaja ob poti? Najbolj se mi je vtisnilo naslednje:
-Janša se pripravlja n...

Okoljsko priznanje za Radovljico / 20:29, 30. oktober

Kdaj bo avtobusna postaja šla ven iz mesta? Pločnik fali marsikje, npr. od Špara do osamelega Šlandra, vsak let rob ceste malo posujejo s pe...

Gorenjci so uspešni jadralci / 13:13, 28. oktober

Pohvala ekipi!

Me pa zanima, če se udeležite tudi Barkovljanke ! In če, kakšen je tam rezultat?