V Kranjski Gori je zelo živahno tudi v poletnem delu sezone. / Foto: Gorazd Kavčič

Nov večinski lastnik žičnic

Družba Skiways je postala 80-odstotna lastnica podjetja RTC Žičnice Kranjska Gora. V podjetju so veseli, da se novi lastniki spoznajo na žičničarski posel.

Družba RTC Žičnice Kranjska Gora je lani ustvarila 3,5 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje in 151 tisoč evrov čistega dobička.

Kranjska Gora – Kranjskogorske žičnice imajo novega večinskega lastnika, to je postala družba Skiways. Pred kratkim je kupila še 39-odstotni delež, ki je bil v lasti Anthonyja Tomažina, tako da ima sedaj skupaj že okrog 80-odstotni lastniški delež. Družba Skiways je bila ustanovljena marca lani za naložbe v kmetijstvo in turizem, sedež ima na Planini v Kranju, kot lastniki pa so vpisani družba Bergbahnen Verditz Schwarzsee iz Beljaka ter trije italijanski državljani iz okolice Kronplatza. Zastopnica družbe v Sloveniji Vida Oder je za STA povedala, da so lastniki »ljudje, poznajo smučarski posel in so solastniki smučišč na Kronplatzu in v Podkloštru«. Po njenih besedah si lastniki želijo, da bi Kranjska Gora, ki je že zdaj dobro smučarsko središče, postala še boljša, pri tem pa bodo skušali pomagati s svojimi izkušnjami in znanjem, podpirajo pa tudi obstoječe načrte smučišča.

Kot je povedala Klavdija Gomboc iz RTC Žičnice Kranjska Gora, so v podjetju veseli, da se novi lastniki spoznajo na žičničarski posel in da podpirajo načrtovani razvoj. Eden glavnih načrtov je zagotovo gradnja gondole na vrh Vitranca, vodstvo podjetja je od novih lastnikov že dobilo nalogo, da pripravi vso potrebno dokumentacijo, a postopki so dolgotrajni. Obenem bo treba zagotoviti finančne vire za financiranje investicije, celoten projekt ureditve Vitranca je ocenjen na osem milijonov evrov. Zaprtje finančne kunstrukcije bo stvar dogovorov lastnikov z bankami, v podjetju pa računajo tudi na sodelovanje z lokalno skupnostjo. »Zaposleni v podjetju in turistični delavci si želimo, da bi do izgradnje gondole prišlo v sezoni 2018/2019,« je dejala Gombočeva.

Župan občine Kranjska Gora Janez Hrovat je ob tem dejal, da verjame, da bodo novi lastniki, ki so že z nakupom veliko vložili v podjetje, nadaljevali vlaganja v nadaljnji razvoj. K razvoju žičničarske dejavnosti pa bo aktivno pristopila tudi Občina Kranjska Gora; ne nazadnje je tudi občina (sicer manjša) delničarka družbe RTC Žičnice Kranjska Gora.

Oddajte svoj komentar

Kranj 10°

jasno
vlažnost: 96 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

7/26

sreda

11/21

četrtek

10/21

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

 

IZLETI / Šenčur, 25. april 2018

Iz Šenčurja v Šenčur v Italiji

PREDAVANJA / Strahinj, 25. april 2018

O vzgoji in negi gorenjskih nageljnov

OBVESTILA / Kranjska Gora, 25. april 2018

Peka kruha in izdelava masla

PRIREDITVE / Gorenjska, 25. april 2018

Medgeneracijske prireditve

OBVESTILA / Kranj, 25. april 2018

Krvodajalska akcija

IZLETI / Kranj, 26. april 2018

Na Škavnico

GLASBA / Šenčur, 26. april 2018

Koncert MePZ DU Šenčur z gosti

PRIREDITVE / Gorenjska, 26. april 2018

Medgeneracijske prireditve

 

 
 

 

 
 
 

Odprli most čez avtocesto / 10:02, 24. april

Občina Šenčur je precej bogata občina! Tukaj z mostom so se izkazali! Je pa mimo letališča prestavljena cesta in dva krožišča, vse v občini ...

Poklonili so se junakom v obroču / 23:21, 17. april

Šele potem, ko se bodo njihovi predstavniki distancirali od zločinov komunizma pred, med in po koncu druge svetovne vojne.

Poklonili so se junakom v obroču / 16:38, 12. april

Večna slava junakom !

Janez Janša: smer ni prava / 06:37, 11. april

Fanta, ki iščeta v Cerkljah glasove sta se zmotila v letnici. SDS je v Cerkljah nekaj pomenila, ko je bil Čebulj v stranki, pa je že dolgo tega kar je prišel k pameti...

Janez Janša: smer ni prava / 16:25, 8. april

Ves čas po osamosvojitvi razen petih let, levica išče, pa ne zna in ne zmore najti prave poti. In je tudi nikoli ne bo.

Širijo sporočilo miru / 14:31, 8. april

Za denar naj se oglasijo kar pri Sorosu, ki jih tudi financira.

Previdno pri nabiranju čemaža! / 14:30, 8. april

Čemaž je divji česen. Najlažje se ga loči od drugih podobnih rastlin, po tem da zmečkamo list in ga povohamo. Mora imeti izrazit vonj po čes...