V Kranjski Gori je zelo živahno tudi v poletnem delu sezone. / Foto: Gorazd Kavčič

Nov večinski lastnik žičnic

Družba Skiways je postala 80-odstotna lastnica podjetja RTC Žičnice Kranjska Gora. V podjetju so veseli, da se novi lastniki spoznajo na žičničarski posel.

Družba RTC Žičnice Kranjska Gora je lani ustvarila 3,5 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje in 151 tisoč evrov čistega dobička.

Kranjska Gora – Kranjskogorske žičnice imajo novega večinskega lastnika, to je postala družba Skiways. Pred kratkim je kupila še 39-odstotni delež, ki je bil v lasti Anthonyja Tomažina, tako da ima sedaj skupaj že okrog 80-odstotni lastniški delež. Družba Skiways je bila ustanovljena marca lani za naložbe v kmetijstvo in turizem, sedež ima na Planini v Kranju, kot lastniki pa so vpisani družba Bergbahnen Verditz Schwarzsee iz Beljaka ter trije italijanski državljani iz okolice Kronplatza. Zastopnica družbe v Sloveniji Vida Oder je za STA povedala, da so lastniki »ljudje, poznajo smučarski posel in so solastniki smučišč na Kronplatzu in v Podkloštru«. Po njenih besedah si lastniki želijo, da bi Kranjska Gora, ki je že zdaj dobro smučarsko središče, postala še boljša, pri tem pa bodo skušali pomagati s svojimi izkušnjami in znanjem, podpirajo pa tudi obstoječe načrte smučišča.

Kot je povedala Klavdija Gomboc iz RTC Žičnice Kranjska Gora, so v podjetju veseli, da se novi lastniki spoznajo na žičničarski posel in da podpirajo načrtovani razvoj. Eden glavnih načrtov je zagotovo gradnja gondole na vrh Vitranca, vodstvo podjetja je od novih lastnikov že dobilo nalogo, da pripravi vso potrebno dokumentacijo, a postopki so dolgotrajni. Obenem bo treba zagotoviti finančne vire za financiranje investicije, celoten projekt ureditve Vitranca je ocenjen na osem milijonov evrov. Zaprtje finančne kunstrukcije bo stvar dogovorov lastnikov z bankami, v podjetju pa računajo tudi na sodelovanje z lokalno skupnostjo. »Zaposleni v podjetju in turistični delavci si želimo, da bi do izgradnje gondole prišlo v sezoni 2018/2019,« je dejala Gombočeva.

Župan občine Kranjska Gora Janez Hrovat je ob tem dejal, da verjame, da bodo novi lastniki, ki so že z nakupom veliko vložili v podjetje, nadaljevali vlaganja v nadaljnji razvoj. K razvoju žičničarske dejavnosti pa bo aktivno pristopila tudi Občina Kranjska Gora; ne nazadnje je tudi občina (sicer manjša) delničarka družbe RTC Žičnice Kranjska Gora.

Oddajte svoj komentar

Kranj 10°

zmerno oblačno
vlažnost: 97 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

8/12

nedelja

3/16

ponedeljek

3/16

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

GLEDALIŠČE / Jesenice, Bled, 21. oktober 2018

Čarovnik iz Oza

IZLETI / Šenčur, 21. oktober 2018

Jakobova pot po dolini Radovne

GLEDALIŠČE / Bled, 21. oktober 2018

Čarovnik iz Oza

IZLETI / Gozd - Martuljek, 21. oktober 2018

Na Plešivec pod Košuto

IZLETI / Žiri, 21. oktober 2018

Pohod okrog Žirov

PRIREDITVE / Gorenjska, 22. oktober 2018

Medgeneracijske prireditve

IZLETI / Preddvor, 23. oktober 2018

Pohod na Trupejevo poldne

PRIREDITVE / Gorenjska, 23. oktober 2018

Medgeneracijske prireditve

 

 
 

 

 
 
 

Danes se je začela volilna kampanja / 09:47, 19. oktober

Iztok Purič je skupni kandidat stranke Več za Kranj aktualnega župana Kranja Boštjana Trilarja, Liste za razvoj Kranja in Stranke Alenke Bra...

O spremembi imena šole / 16:02, 17. oktober

In kaj so navedli kot razlog za preimenovanje?
Upam, da odgovorni ne nasedejo tem zdraharjem!!
In ja, večna slava partizanom !!

Gorenjski glas boter Demokraciji / 10:11, 17. oktober

Več o tem na blogu http://slap.blog.siol.net

Napovedali kandidaturo za župana / 22:49, 16. oktober

Se opravičavam. Po enem tednu vam je uspelo objaviti. Bravo, zelo dobro, odlično. Čestitam.

Skrbeti nas mora sedanjost / 18:37, 12. oktober

Škoda ker ne obstoja ena dobra poštena pametna 'vaga', pa da se točno stehta kdo neti.... in kdo poveličuje...

Napovedali kandidaturo za župana / 16:45, 11. oktober

Zakaj ne objavite že vložene in tudi vam poslane kandidature v Naklem? Drago Goričan za župana Nakla in Lista Draga Goričana za razvoj Nakla.

Skrbeti nas mora sedanjost / 06:37, 9. oktober

Vsako netenje sovraštva in poveličevanja fašizma, nacizma je potrebno v kali zatreti in jim pljuniti v ksiht izmečkom slovenskega naroda! Iz...