Skupaj z Jezerjani je tokrat praznoval predsednik države Borut Pahor. / Foto: Tina Dokl

Praznovali s predsednikom

Prireditve ob prazniku občine Jezersko se je udeležil tudi predsednik države Borut Pahor in županu Juriju Rebolju ob obletnici slovenske državnosti in mednarodnega priznanja naše države v dar izročil slovensko zastavo.

Jezersko – Jezersko občinsko praznovanje so začeli z odkritjem spominskega obeležja pred dvajsetimi leti v nesreči umrlima gorskima reševalcema Radu Markiču in Luku Karničarju. Karničar je bil tudi pobudnik turnosmučarskega tekmovanja, ki poteka že 22 let, sedaj kot memorial v spomin obema reševalcema. Spominsko obeležje je posvečeno tudi temu tekmovanju. Pobudo za postavitev spomenika sta dala Jurij Markič, prejšnji župan in brat pokojnega Rada, ter Milan Šenk, vodja vsakokratnega turnosmučarskega tekmovanja, slovesno pa so ga odkrili župan Jurij Rebolj, predsednik Gorsko reševalne zveze Slovenije Igor Potočnik in Jasna Pečjak, ki vodi komisijo za gorske športe pri Planinski zvezi Slovenije.

Slovesnost so nadaljevali s prireditvijo, ki jo je v dvorani Korotan pripravilo jezersko kulturno društvo. Na njej je v uvodu spregovoril župan Jurij Rebolj, za njim pa tudi častni gost, predsednik države Borut Pahor. Župan je govoril o tem, kako si v občini prizadevajo ujeti občutljivo ravnovesje med ohranjanjem narave in razvojem. Jezersko želi biti izbrana zelena turistična destinacija, prizadevajo si za trajnostni turizem, zaradi česar so bili pred nedavnim kot prvi iz Slovenije in nenemško govorečega območja sploh sprejeti v združenje manjših turističnih krajev na območju Alp Planinska vas. Upanje za butični turizem jim daje tudi prihod Marjana Batagelja, znanega po uspešni turistični zgodbi v Postojnski jami, ki je na Jezerskem kupil hotel Planinka. Rebolj je nanizal še nekaj načrtov občine in znova pozval domačine, naj uporabljajo storitve na Jezerskem, saj bodo le tako ohranili sedanji standard zase in za goste.

Predsednik države Borut Pahor je Jezerjanom čestital ob občinskem prazniku z željami za uspešen nadaljnji razvoj. Spomnil je na obdobje snovanja sedanje lokalne samouprave v državi in priznal, da je takrat menil, da bi bilo pretirano drobljenje občin slabo za njihov razvoj, izkušnje pa so pokazale, da se je zmotil. Tudi Jezersko je ena majhnih občin, ki je v letih svojega obstoja pokazala vrsto uspehov. Predsednik Pahor je podprl vizijo občine, ki si prizadeva za trajnostni razvoj, češ da je to sicer zahtevna pot, a modra odločitev. Ko je Slovenija v preteklosti sklenila pospešiti razvoj podeželja, je bila to pomembna odločitev, saj je zaradi tega danes življenje v vaseh skoraj enako kakovostno kot v mestih. Predsednik je ob prazniku občine ter obletnicah slovenske osamosvojitve in mednarodnih priznanj Slovenije županu izročil slovensko zastavo.

Oddajte svoj komentar

Kranj 9°

delno oblačno
vlažnost: 98 %
veter: J, hitrost: 11 km/h

9/19

sobota

10/20

nedelja

12/22

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

PRIREDITVE / Gorenja vas, 23. junij 2018

Prireditve ob dnevu državnosti

PRIREDITVE / Žiri, 23. junij 2018

Žirovska noč

PRIREDITVE / Žiri, 23. junij 2018

17. Žirovski kolesarski krog

PRIREDITVE / Lom pod Storžičem, 23. junij 2018

Gasilska veselica

PRIREDITVE / Tržič, 23. junij 2018

Gozdna igralnica pri Domu pod Storžičem

OBVESTILA / Kranj, 23. junij 2018

Proučevanje Svetega pisma

OBVESTILA / Preddvor, 23. junij 2018

Pohod do izvira Bistrice in vzorčenje vode

 

 
 

 

 
 
 

Brez odškodnine za rušenje / 14:54, 11. junij

DARS je z najemnikoma podpisal pogodbo, ki se je ni držal. Seveda je DARS telekomunikacijski družbi brez težav pomagal izpeljati postopke, d...

Kamnolom se lahko širi / 07:54, 7. junij

Kamnolom takoj zapreti in začeti s renaturacijo hriba. Kakšna širitev, ste nori?

Marko Butinar častni občan / 17:55, 6. junij

Kje je pa poj Leon Knap!

Marko Butinar častni občan / 15:55, 6. junij

Čestitke, Marko !

Kamnolom se lahko širi / 18:04, 4. junij

K A T A S T R O F A !!!! ZAPRETI KAMNOLOM !

Egi Gašperšič je častni občan / 10:39, 4. junij

Čestitke za zasluženo priznanje!

Ohraniti Slovenijo in Evropo / 22:40, 1. junij

V nedeljo gre za Slovenijo! Jaz enako smatram Volitve 2018 kot je bil Plebiscit 1990 ! Zatorej Slovenke, Slovenci, volilke in volilci dajte ...