Skupaj z Jezerjani je tokrat praznoval predsednik države Borut Pahor. / Foto: Tina Dokl

Praznovali s predsednikom

Prireditve ob prazniku občine Jezersko se je udeležil tudi predsednik države Borut Pahor in županu Juriju Rebolju ob obletnici slovenske državnosti in mednarodnega priznanja naše države v dar izročil slovensko zastavo.

Jezersko – Jezersko občinsko praznovanje so začeli z odkritjem spominskega obeležja pred dvajsetimi leti v nesreči umrlima gorskima reševalcema Radu Markiču in Luku Karničarju. Karničar je bil tudi pobudnik turnosmučarskega tekmovanja, ki poteka že 22 let, sedaj kot memorial v spomin obema reševalcema. Spominsko obeležje je posvečeno tudi temu tekmovanju. Pobudo za postavitev spomenika sta dala Jurij Markič, prejšnji župan in brat pokojnega Rada, ter Milan Šenk, vodja vsakokratnega turnosmučarskega tekmovanja, slovesno pa so ga odkrili župan Jurij Rebolj, predsednik Gorsko reševalne zveze Slovenije Igor Potočnik in Jasna Pečjak, ki vodi komisijo za gorske športe pri Planinski zvezi Slovenije.

Slovesnost so nadaljevali s prireditvijo, ki jo je v dvorani Korotan pripravilo jezersko kulturno društvo. Na njej je v uvodu spregovoril župan Jurij Rebolj, za njim pa tudi častni gost, predsednik države Borut Pahor. Župan je govoril o tem, kako si v občini prizadevajo ujeti občutljivo ravnovesje med ohranjanjem narave in razvojem. Jezersko želi biti izbrana zelena turistična destinacija, prizadevajo si za trajnostni turizem, zaradi česar so bili pred nedavnim kot prvi iz Slovenije in nenemško govorečega območja sploh sprejeti v združenje manjših turističnih krajev na območju Alp Planinska vas. Upanje za butični turizem jim daje tudi prihod Marjana Batagelja, znanega po uspešni turistični zgodbi v Postojnski jami, ki je na Jezerskem kupil hotel Planinka. Rebolj je nanizal še nekaj načrtov občine in znova pozval domačine, naj uporabljajo storitve na Jezerskem, saj bodo le tako ohranili sedanji standard zase in za goste.

Predsednik države Borut Pahor je Jezerjanom čestital ob občinskem prazniku z željami za uspešen nadaljnji razvoj. Spomnil je na obdobje snovanja sedanje lokalne samouprave v državi in priznal, da je takrat menil, da bi bilo pretirano drobljenje občin slabo za njihov razvoj, izkušnje pa so pokazale, da se je zmotil. Tudi Jezersko je ena majhnih občin, ki je v letih svojega obstoja pokazala vrsto uspehov. Predsednik Pahor je podprl vizijo občine, ki si prizadeva za trajnostni razvoj, češ da je to sicer zahtevna pot, a modra odločitev. Ko je Slovenija v preteklosti sklenila pospešiti razvoj podeželja, je bila to pomembna odločitev, saj je zaradi tega danes življenje v vaseh skoraj enako kakovostno kot v mestih. Predsednik je ob prazniku občine ter obletnicah slovenske osamosvojitve in mednarodnih priznanj Slovenije županu izročil slovensko zastavo.

Oddajte svoj komentar

Kranj -2°

oblačno
vlažnost: 79 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

0/2

ponedeljek

-3/5

torek

-4/9

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

PRIREDITVE / Mengeš, 20. marec 2018

Kos

PRIREDITVE / Gorenjska, 20. marec 2018

Medgeneracijske prireditve

PREDAVANJA / Tržič, 20. marec 2018

Slovenski gozdovi kot neprecenljiva naravna dediščina

PREDAVANJA / Preddvor, 20. marec 2018

Težave, povezane s krčnimi žilami in bolečimi nogami

PRIREDITVE / Škofja Loka, 20. marec 2018

Predstavitev knjige Zdaj je čas – učenja ayahuasce

PRIREDITVE / Jesenice, 20. marec 2018

Za otroke

PRIREDITVE / Gorenjska, 20. marec 2018

Medgeneracijske dejavnosti

PREDAVANJA / Kranj, 20. marec 2018

Pogovor o vrtnarjenju

 

 
 

 

 
 
 

Enakovreden boj z Olimpijo / 20:27, 13. marec

Ja saj drugega ni bilo za pričakovati

Kranjčanke drugič pokalne zmagovalke / 20:25, 13. marec

Bravo Gorenke, samo tako naprej

Vrgli so luč v vodo / 20:23, 13. marec

In kakšen pomeni ima toda?

Pil, ker ni zmogel klica na pomoč / 21:48, 9. marec

Alkohol ustvarja probleme ,po mojem bi morali alkohol vsaj za 100% podražiti !pijane voznike veliko strožje denarno kaznovati, pa odvzem voz...

Pil, ker ni zmogel klica na pomoč / 21:43, 9. marec

Nevem če je alkoholizem bolezen ? Odvisnost ja bolezen ne ! Pijejo reve in slabiči ki si neupajo postavizi problemom nasproti.

Slovenija v vojni 1941–1945 / 22:22, 4. marec

Strinjam se z avtorjem komentarja v zadnjem odstavku, da tudi po 70 letih vojna ni in ne more biti pozabljena. Ob množici dokumentov in tudi...

Živina dobro prenaša mraz / 22:59, 3. marec

Pod avtocesto, odcep Šenčur je ob cesti Kranj - Šenčur videvam celo leto nekaj goved in tudi sedaj pod na hitro zbitem ostrešju. Ob tem vrem...