Nagrajenci (od leve proti desni sedijo): Peter Sitar, Nataša Vrhovnik Jerič, Jožef Vahtar, Lucija Podboršek in David Orešnik z županom Francem Jeričem in predsednikom komisije za podeljevanje priznanj Stanislavom Golobom

V Mengšu so praznovali

V ponedeljek so Mengšani praznovali svoj občinski praznik, ki ga obeležujejo na rojstni dan pisatelja Janeza Trdine. Na občinski proslavi so podelili tudi priznanja.

Mengeš – V spomin na znanega sokrajana Janeza Trdino občinski praznik v Mengšu obeležujejo na njegov rojstni dan. Mengeški župan in podžupan Franc Jerič in Bogo Ropotar sta tako že dopoldne položila venec pred spominsko ploščo na pisateljevi rojstni hiši, osrednja občinska slovesnost pa je sledila zvečer v Kulturnem domu Mengeš.

Zbrane je najprej pozdravil župan Jerič, ki se je v svojem kratkem nagovoru dotaknil predvsem aktualnih projektov, ki se jih loteva občina, in tudi težav, s katerimi se soočajo.« Eden večjih in pomembnih projektov se zaključuje v tem času. To je prizidek k osnovni šoli. Za naše življenje, kvaliteto bivanja občanov in zagotavljanje nemotenega učnega procesa za naše otroke bo to velika pridobitev. Aktivnosti za izgradnjo večnamenske nizkoenergijske športne dv­orane, ravno tako za izgradnjo obvoznice, ki nam greni in onemogoča normalno bivanje,« je dejal Jerič, ki se je zahvalil tudi tistim, ki prek delovanja v društvih bogatijo življenje v občini. Najzaslužnejšim so podelili tudi občinska priznanja. Bronasto priznanje je letos prejel David Orešnik, član domačega namiznoteniškega kluba, ki je kot tekmovalec in trener požel lepe uspehe. Srebrno priznanje sta prejela Peter Sitar in Nataša Vrhovnik Jerič. Prvi že več kot petdeset let aktivno deluje v Lovski družini Mengeš, druga pa je ustanovna članica in predsednica Kulturnega društva Antona Lobode in aktivna na številnih drugih področjih v občini. Prejemnik zlatega občinskega priznanja je Jožef Vahtar, ki na društvenem in političnem področju deluje že od rane mladosti. Je član Moškega komornega zbora Mengeški zvon, starešina Lovske družine Mengeš, bil je tudi član pripravljalnega odbora ob ustanovitvi Zveze kulturnih društev Občine Mengeš, sodeluje tudi pri izvedbi in pripravi Mihaelovega sejma in kot član Turističnega društva Mengeš, skrbi za promocijo občine. Kot vsako leto so tudi tokrat podelili Trdinovo nagrado, ki jo je za diplomsko delo z naslovom Mengeš glasbeno mesto prejela Lucija Podboršek.

Redkokatera prireditev v Mengšu mine brez številnih domačih glasbenikov in kulturnikov. Tudi letošnjo je s svojim nastopom popestrila Mengeška godba, zapeli so člani ženske pevske skupine Kalina, pevska skupina Rž, dijakinja Zala Svete pa je prebrala ljudsko pripovedko iz Trdinove zbirke, o vojvodi Mengu, po katerem sta kraj in občina dobila ime.

Oddajte svoj komentar

Kranj 18°

zmerno oblačno
vlažnost: 72 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

10/19

četrtek

8/19

petek

5/18

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 18. oktober 2018

Planinski izlet: Dovška Baba

PRIREDITVE / Bled, 18. oktober 2018

Predstavitev biografije Milene Zupančič

PRIREDITVE / Gorenjska, 18. oktober 2018

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Kranj, 18. oktober 2018

Likovna kolonija za osnovnošolce

PRIREDITVE / Jesenice, 18. oktober 2018

Za otroke

PREDAVANJA / Kranj, 18. oktober 2018

O izboljšanju medsebojnih odnosov

RAZSTAVE / Radovljica, 18. oktober 2018

Fotografije Tomaža Sedeja

OBVESTILA / Kranj, 18. oktober 2018

Ustvarjanje in moč – vira poguma

 

 
 

 

 
 
 

O spremembi imena šole / 16:02, 17. oktober

In kaj so navedli kot razlog za preimenovanje?
Upam, da odgovorni ne nasedejo tem zdraharjem!!
In ja, večna slava partizanom !!

Gorenjski glas boter Demokraciji / 10:11, 17. oktober

Več o tem na blogu http://slap.blog.siol.net

Napovedali kandidaturo za župana / 22:49, 16. oktober

Se opravičavam. Po enem tednu vam je uspelo objaviti. Bravo, zelo dobro, odlično. Čestitam.

Skrbeti nas mora sedanjost / 18:37, 12. oktober

Škoda ker ne obstoja ena dobra poštena pametna 'vaga', pa da se točno stehta kdo neti.... in kdo poveličuje...

Napovedali kandidaturo za župana / 16:45, 11. oktober

Zakaj ne objavite že vložene in tudi vam poslane kandidature v Naklem? Drago Goričan za župana Nakla in Lista Draga Goričana za razvoj Nakla.

Skrbeti nas mora sedanjost / 06:37, 9. oktober

Vsako netenje sovraštva in poveličevanja fašizma, nacizma je potrebno v kali zatreti in jim pljuniti v ksiht izmečkom slovenskega naroda! Iz...

Kje je zaklad? / 21:17, 7. oktober

Ja kaj se sekiraš važno je da ti obvladaš Gorenščino,meni ni potrebna ne ena in ne druga za tistih par dni ki jih jaz preživim v sloveniji,z...