Na drugem protestnem shodu v Vodicah se je zbralo okoli dvesto ljudi.

Vodičani znova na cesto

Približno dvesto protestnikov je na Kamniški cesti v Vodicah znova opozorilo na nevzdržne prometne razmere in pristojne pozvalo k ukrepanju.

Vodice – »Protest je naš odgovor na ignoranco državnih organov,« je povedal Branko Bogovič, predstavnik civilne iniciative. Vodičani namreč v dobrem mesecu od aprilskega prvega protestnega shoda niso prejeli nobenega odziva pristojnih. Tako se je v četrtek med popoldansko prometno konico zbralo okoli dvesto krajanov, ki so s transparenti in prehajanjem cestišča motili promet in pozivali k čimprejšnji izgradnji obvoznice.

Med deset tisoč vozili, ki vsakodnevno peljejo po glavni cesti skozi naselje, je tudi 1700 tovornjakov, ki večinoma dostavljajo tovor v industrijsko cono v Komendi. »Ljudje so vse prevečkrat izigrani. Gradnji industrijske cone v Komendi naši občani niso nasprotovali tudi zaradi obljube o obvoznici, ki bo promet speljala mimo naselja. Cona je danes že skoraj polna, obvoznice pa ni še nikjer,« je povedal vodiški župan Aco Franc Šuštar, ki se nadeja, da bo kmalu sklican tudi sestanek s pristojnimi ministri ter da bo razrešena pritožba Sklada kmetijskih zemljišč in gozdov, ki se je pritožil nad dokončano komasacijo, s katero je občina zagotovila tudi že koridor za traso obvoznice.

Med protestniki je bilo opaziti tudi precej šolarjev, ki vsak dan hodijo po tej prometni cesti. »Za varnost šolarjev bo veliko storjenega že z dvigom prehoda za pešce na višino pločnika in semaforizacijo, saj je to za nas najnevarnejša točka poti,« je povedal ravnatelj Osnovne šole Vodice Jure Grilc.

Semaforizacijo, dvig prehoda za pešce in še nekatere druge ukrepe, o katerih so se pristojni dogovorili na izrednem sestanku, na katerem je bila prisotna tudi Ljiljana Herga z Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo, naj bi izvedli še pred začetkom novega šolskega leta.

A kot poudarjajo Vodičani vključno z županom Šuštarjem, je trajna rešitev problematike le izgradnja obvoznice. Zato že prihodnji mesec 20. junija zjutraj pripravljajo nov protes­tni shod.

Oddajte svoj komentar

Kranj 21°

oblačno
vlažnost: 58 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

9/20

četrtek

9/20

petek

6/26

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 26. april 2018

Na Škavnico

GLASBA / Šenčur, 26. april 2018

Koncert MePZ DU Šenčur z gosti

OBVESTILA / Radovljica, 26. april 2018

Ob odprtju nove radovljiške knjižnice

PREDAVANJA / Kranj, 26. april 2018

Pomoč z zeliščnimi pripravki

PRIREDITVE / Gorenjska, 26. april 2018

Medgeneracijske prireditve

IZLETI / Kranj, 26. april 2018

Na Klek

OBVESTILA / Jesenice, 26. april 2018

Po kateri poti na Golico

IZLETI / Šenčur, 27. april 2018

Glinščica po starodavni poti soli

 

 
 

 

 
 
 

Poklonili so se junakom v obroču / 06:29, 26. april

Večna slava in zahvala partizanom in večna sramota za izdajalce!

Odprli most čez avtocesto / 10:02, 24. april

Občina Šenčur je precej bogata občina! Tukaj z mostom so se izkazali! Je pa mimo letališča prestavljena cesta in dva krožišča, vse v občini ...

Poklonili so se junakom v obroču / 23:21, 17. april

Šele potem, ko se bodo njihovi predstavniki distancirali od zločinov komunizma pred, med in po koncu druge svetovne vojne.

Poklonili so se junakom v obroču / 16:38, 12. april

Večna slava junakom !

Janez Janša: smer ni prava / 06:37, 11. april

Fanta, ki iščeta v Cerkljah glasove sta se zmotila v letnici. SDS je v Cerkljah nekaj pomenila, ko je bil Čebulj v stranki, pa je že dolgo tega kar je prišel k pameti...

Janez Janša: smer ni prava / 16:25, 8. april

Ves čas po osamosvojitvi razen petih let, levica išče, pa ne zna in ne zmore najti prave poti. In je tudi nikoli ne bo.

Širijo sporočilo miru / 14:31, 8. april

Za denar naj se oglasijo kar pri Sorosu, ki jih tudi financira.