Ukinili bodo urad v Vodicah

Upravna enota Ljubljana namerava zaradi upadanja opravljenih storitev jeseni ukiniti Krajevni urad Vodice.

Vodice – Krajevni urad Vodice, ki deluje v okviru Upravne enote Ljubljana, bo predvidoma s 1. septembrom ukinjen. Tako so se na upravni enoti odločili zaradi upadanja opravljenih storitev. Lani je bilo rešenih 32,77 odstotka manj vlog kot leta 2015, ko je bilo sprejetih, obravnavanih in rešenih 705 nalog. S tem je bil urad v Vodicah na zadnjem mestu med vsemi sedmimi še delujočimi uradi v okviru Upravne enote Ljubljana. Že lani pa so ukinili krajevne urade v Polhovem Gradcu, Horjulu, Dolu pri Ljubljani in Preserjah.

»Na podlagi analiz in ugotovitev, da Krajevni urad Vodice opravi najmanjši obseg storitev, da obseg dela javnih uslužbencev, ki opravljajo delo na Krajevnem uradu Vodice, ni primerljiv z obsegom dela drugih uslužbencev upravne enote niti drugih krajevnih uradov in da delovanje Krajevnega urada Vodice ne zagotavlja razumne in smotrne izrabe delovnega časa, ki bi bila primerljiva z opravljanjem nalog na upravni enoti oziroma drugih krajevnih uradih, se je Upravna enota Ljubljana odločila, da bo pričela z aktivnostmi za ukinitev Krajevnega urada Vodice,« so med drugim zapisali v obrazložitvi namere o ukinitvi urada na ljubljanski upravni enoti, kjer so se zaradi pričakovane množičnejše menjave osebnih dokumentov odločili, da ukinitev zamaknejo v jesen. Vodičani bodo tako upravne storitve opravljali v Medvodah ali na Sektorju za upravno-notranje zadeve v Ljubljani. Številne storitve pa lahko stranke opravijo tudi na spletu.

Odločitev obžalujejo na vodiški občinski upravi. Kot nam je povedal župan Aco Franc Šuštar, je upravna enota urad zaradi prevelikih stroškov že pred leti želela ukiniti, a je nato občinski svet sprejel sklep, s katerim so uradu zagotovili brezplačni najem, kot kaže pa tudi to ni več dovolj. »Z ukinitvijo krajevnega urada se ne strinjamo, saj se s tem nižajo standardi našim občanom,« je povedal vodiški župan, ki bo v prihodnjih dneh oblikoval tudi apel, s katerim bodo v Vodicah poskušali prepričati pristojne, da je urad vendarle potreben.

Šuštar obžaluje, da se vse več storitev koncentrira v večjih mestih. Poleg urada upravne enote se namreč iz Vodic umika tudi pošta. Poslovalnica sicer ostaja, razvoz pošte pa že nekaj časa izvajajo iz poslovalnice Pošte Slovenije v Komendi.

Oddajte svoj komentar

Kranj 18°

oblačno
vlažnost: 65 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

9/20

četrtek

9/20

petek

6/26

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 26. april 2018

Na Škavnico

GLASBA / Šenčur, 26. april 2018

Koncert MePZ DU Šenčur z gosti

OBVESTILA / Radovljica, 26. april 2018

Ob odprtju nove radovljiške knjižnice

PREDAVANJA / Kranj, 26. april 2018

Pomoč z zeliščnimi pripravki

PRIREDITVE / Gorenjska, 26. april 2018

Medgeneracijske prireditve

IZLETI / Kranj, 26. april 2018

Na Klek

OBVESTILA / Jesenice, 26. april 2018

Po kateri poti na Golico

IZLETI / Šenčur, 27. april 2018

Glinščica po starodavni poti soli

 

 
 

 

 
 
 

Poklonili so se junakom v obroču / 06:29, 26. april

Večna slava in zahvala partizanom in večna sramota za izdajalce!

Odprli most čez avtocesto / 10:02, 24. april

Občina Šenčur je precej bogata občina! Tukaj z mostom so se izkazali! Je pa mimo letališča prestavljena cesta in dva krožišča, vse v občini ...

Poklonili so se junakom v obroču / 23:21, 17. april

Šele potem, ko se bodo njihovi predstavniki distancirali od zločinov komunizma pred, med in po koncu druge svetovne vojne.

Poklonili so se junakom v obroču / 16:38, 12. april

Večna slava junakom !

Janez Janša: smer ni prava / 06:37, 11. april

Fanta, ki iščeta v Cerkljah glasove sta se zmotila v letnici. SDS je v Cerkljah nekaj pomenila, ko je bil Čebulj v stranki, pa je že dolgo tega kar je prišel k pameti...

Janez Janša: smer ni prava / 16:25, 8. april

Ves čas po osamosvojitvi razen petih let, levica išče, pa ne zna in ne zmore najti prave poti. In je tudi nikoli ne bo.

Širijo sporočilo miru / 14:31, 8. april

Za denar naj se oglasijo kar pri Sorosu, ki jih tudi financira.