Na otok z električno pletno

V družbi Avtobusna postaja Ljubljana so oblikovali posebne turistične pakete, ki poleg prevoza z avtobusom do Bleda vključujejo tudi prevoz na otok z električno pletno.

Pakete, ki so poleg prevoza do Bleda vključevali tudi obisk Blejskega otoka, so oblikovali že lani v dogovoru z Župnijo Bled, a so pri tem naleteli na oster odziv blejskih pletnarjev, zato so to zamisel opustili. Letos so pakete pripravili v sodelovanju z društvom Pletna Bled, v dobrem tednu pa prodali že prek sto paketov. Za povratno avtobusno vozovnico do Bleda, ki vključuje tudi rezervacijo sedeža, potniki odštejejo 12,30 evra, prevoz s pletno na otok stane 11 evrov, še 10,50 evra pa plačajo za ogled otoka in obisk Potičnice.

Bled – V podjetju Avtobusna postaja Ljubljana že dve leti partnersko sodelujejo s ponudniki različnih turističnih storitev v najbolj obiskanih slovenskih turističnih krajih, večinoma z Gorenjske. S ponudbo paketov, ki vključujejo avtobusne vozovnice in vstopnice za turistične znamenitosti, jim je uspelo nagovoriti med šest in sedem, v glavni sezoni pa celo do devet odstotkov tujih turistov v Ljubljani, da so se odločili za nakup paketa. Leta 2014, ko še niso prodajali paketov, se je za nakup avtobusne vozovnice do Bleda odločilo le slabih pet odstotkov tujih turistov. »Kakovostno oblikovana ponudba vpliva na število ljudi, ki se odločijo za obisk Bleda z javnim prevoznim sredstvom,« z zadovoljstvom ugotavlja vodja marketinga na Avtobusni postaji Ljubljani Matija Jeras.

Pakete, ki so poleg prevoza do Bleda vključevali tudi obisk Blejskega otoka, so oblikovali že lani v dogovoru z Župnijo Bled, a so pri tem naleteli na oster odziv blejskih pletnarjev, zato so to zamisel opustili. Letos so pakete pripravili v sodelovanju z društvom Pletna Bled, v dobrem tednu pa so po besedah Matije Jerasa prodali že prek sto paketov. »Gre za celovito ponudbo, ki vključuje tako avtobusni prevoz do Bleda kot prevoz z električno pletno na otok in ponudbo na otoku,« je razložil Jeras in dodal, da pri nakupu paketa potniki za omenjene storitve prihranijo pet evrov v primerjavi z rednimi cenami. Za povratno avtobusno vozovnico do Bleda, ki vključuje tudi rezervacijo sedeža, potniki odštejejo 12,30 evra, prevoz s pletno na otok stane 11 evrov, še 10,50 evra pa plačajo za ogled otoka in obisk Potičnice. A kot opažajo na Avtobusni postaji Ljubljana, je kupna moč turistov bistveno višja, zato bi bilo treba vsaj v glavni sezoni tudi po vzoru naših sosednjih držav temu prilagoditi cene. »Država bi morala zato v sodelovanju s ključnimi deležniki v turizmu razmisliti, da bi določene potniške linije v sezoni uvrstili v koncept posebnega pomena in vsaj v sezoni dvigniti cene na teh linijah,« pravi Jeras in dodaja, da bi dodaten zaslužek potem lahko usmerili v nadaljnji razvoj turizma in turistične infrastrukture. S tem bi po njegovem dokazali, da resnično cenimo svoje turistične bisere in jih tudi primerno uvrstili na svetovni turistični zemljevid.

Avtobusna postaja Ljubljana ta čas partnersko sodeluje s prek desetimi slovenskimi turističnimi ponudniki, pri čemer jih je večina z Gorenjske. A po Jerasovih besedah po številu prodanih vstopnic absolutno prednjači Bled, saj za to destinacijo prodajo kar šestdeset odstotkov vseh vstopnic, sledi Postojnska jama z okrog štiridesetimi odstotki prodanih vstopnic.

Oddajte svoj komentar

Kranj 15°

oblačno
vlažnost: 97 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

14/26

četrtek

14/30

petek

14/30

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

 

OBVESTILA / Gorenjska, 6. avgust 2020

Poletni delovni čas lekarn

IZLETI / Kranj, 6. avgust 2020

Na Galetovec

OBVESTILA / Gorenjska, 7. avgust 2020

Poletni delovni čas lekarn

PRIREDITVE / Tržič, 7. avgust 2020

Glasbeni večer

OBVESTILA / Gorenjska, 8. avgust 2020

Poletni delovni čas lekarn

IZLETI / Kokrica, 8. avgust 2020

Pohod na Krvavec

IZLETI / Kranj, 8. avgust 2020

Planinski izlet na Kamniški vrh

OBVESTILA / Gorenjska, 9. avgust 2020

Poletni delovni čas lekarn

 

 
 

 

 
 
 

Delavski most obnovljen / 23:57, 5. avgust

Se je župan že peljal čez "prenovljene" luknje?

Iz tržiškega v jeseniški dom? / 21:02, 5. avgust

Povsem se strinjam z radovednežem. K temu bi dodala še sledeče. Ga Arko nima prav nobenih izkušenj z vodenjem DSO, razen enoletnega direktor...

Triglav izpadel iz nogometne elite / 14:53, 4. avgust

S takim pristopom ja, dobrodošli v 3. ligi !

V ponedeljek devet potrjenih okužb s koronavirusom in ena smrt / 14:50, 4. avgust

Naslednjih 14 dni bo ključnih, da bomo videli, če bo po tem roku naslednjih 14 dni ključnih... Hahaha, bulšit!!

Med počitnicami se zabavajo / 10:57, 3. avgust

Ej deca, vas Jelko ali Beovićka vidi takole brez mask bo zabave konec po hitrem postopku....

V soboto devet okužb z novim koronavirusom in ena smrt / 20:32, 2. avgust

Koliko časa boste še napenali Narod o nekakšni koroni, v Bolgariji na zlati plaži povno tutistov pa vse zdravo v Nemčiji na Baltiku vse zavz...

Bolnišnica z novo fasado / 22:38, 31. julij

Trenutna sanacija je 20 let prepozno. Vsak blok na Jesenicah je že energetsko saniran. Samo bolnica je še iz časa stare železarne. Nova boln...