Odgovor

Odgovor na komentar novinarke Suzane P. Kovačič z naslovom Naklo: Večina svetnikov za podražitev (Gorenjski glas, 6. 12. 2016) in na odgovor Marjana Babiča, OO SLS Naklo, z naslovom Večina svetnikov za podražitev (Gorenjski glas, 10. 2. 2017)

Svetniki občine Naklo so na septembrski seji s sedmimi glasovi za in šestimi proti potrdili povišanje cen komunalnih storitev. Ta je sicer prinesla skoraj 70-odstotno povišanje cen, kar je povzročilo nekaj nezadovoljstva pri občanih. Svetniki SLS trdijo, da bi bila cena na položnicah lahko nižja, če bi se občina odločila za subvencioniranje dela teh stroškov, a smo ta predlog zavrnili. Nujno namreč potrebujemo sredstva za investicije v občini, ki bodo občanom bistveno izboljšale pogoje za življenje.

Kljub vsemu je prav, da odločitev za podražitev komunalnih storitev dobi pravo zgodbo, s pravim ozadjem. Svetniki SLS, ki danes tej podražitvi nasprotujejo, so se namreč leta 2006, ko so se s prejšnjim županom na čelu odločili za gradnjo nove čistilne naprave in ostale infrastrukture, zavestno odločili za povišanje stroškov teh storitev. Vsi danes povečani stroški za občane so namreč posledica nove, sodobnejše infrastrukture. To seveda nujno potrebujemo, prav pa je, da se tudi vsi zavedamo, da so stroški vzdrževanj nove infrastrukture in njena amortizacija povezani s stroški.

Zato je prav, da se nihče od svetnikov ne spreneveda. Vse te odločitve so bile namreč sprejete za boljše življenje občanov v Naklem. In vse te odločitve so jasno pomenile, da se bodo tudi stroški življenja v Naklem povišali. Zavestno smo se odločili za sodobnejšo infrastrukturo in z njo povezane stroške. In prav je tako, saj smo sodobna občina, ki svojim občanom želi nuditi standard, ki jim pritiče. Je pa res, da se bodo tudi stroški komunalnih storitev z leti spet zniževali, saj se bo višina amortizacije nižala. In to se bo takrat tudi poznalo na položnicah občanov.

Prav je še, da vas, dragi občani, pomirim še z enim dejstvom. V občini Naklo nas v prihodnjih letih čaka še precej pomembnih investicij. Ena od pomembnejših je gradnja infrastrukture, ki bo omogočala varnost na naših cestah, predvsem za naše otroke. In za vse te investicije potrebujemo veliko sredstev, nekaj jih bomo skušali pridobiti tudi na evropskih razpisih. Res pa je tudi, da se približno pet odstotkov od stroška omrežnine, ki ga plačujemo Komunali Kranj, vrne v naš proračun. In tudi ta sredstva se bodo porabila za nujno potrebne investicije v občini.

Župan Marko Mravlja

Oddaj svoj komentar

Kranj -11°

megla
vlažnost: 94 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

-13/-3

sobota

-20/0

nedelja

-15/5

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

PRIREDITVE / Reteče, 20. januar 2024

Ponovoletni koncert

PRIREDITVE / Breznica, 20. januar 2024

Hodnik in otroška predstava O začaranem žabcu

GLEDALIŠČE / Visoko, 20. januar 2024

Norčije v spalnicah

PRIREDITVE / Dovje, 20. januar 2024

Čaj za dva

IZLETI / Britof, 22. januar 2024

Letovanje v Banji Vrućici

IZLETI / Kranj, 3. februar 2024

Na Lepenatko

 

 
 

 

 
 
 

Razpis za stanovanja predvidoma spomladi / 18:22, 20. januar

Rushiti in njegova SDS je navozil toliko šiptarjev v Slovenijo, da vsa stanovanja za njih !!

V mrzlih dneh ne pozabimo na živali / 18:18, 20. januar

Dobro, večina psov itak že spi v postelji z lastniki, ampak nogavice za tačke.. hahahaha, dobra, LOL :)

Na plečih pacientov / 18:16, 20. januar

Zdravstvo je potrebno privatizirati ! Tole ni J več od javnega...

SDS v interpelacijo pravosodne ministrice / 18:15, 20. januar

V Sloveniji vlada korupcija, mafija in kriminal ! Teli kradejo in niti skrivajo ne več !
Ni mi žal, da sem že 15 let v Italiji ..

V Dražgošah poziv k miru / 18:12, 20. januar

Kdo bi si mislil, v Dražgošah je bil slavnostni govornik - Nemec :)Franc, nisi še odgovoril na moje vprašanje od lani, kaj so Švabi počeli v...

Razpis za stanovanja predvidoma spomladi / 03:52, 20. januar

Lepo. Kdaj bodo zgradili najemniška stanovanja za mlade v Radovljici? Gradijo se samo stanovanja za elito. Koliko neprofitnih stanovanj so ž...

V Dražgošah poziv k miru / 10:50, 17. januar

"Sporočilo Dražgoš je resnica! Da svoboda ni samoumevna, temveč izborjena. Kot so se zanjo borili partizani Cankarjevega bataljona. Na svobo...