Miha Hauptman

Za svoje sanje se splača garati

Miha Hauptman je eden redkih udeležencev slovenskih resničnostnih šovov, ki je svojo prepoznavnost v nadaljnjem življenju maksimalno izkoristil. Sodeloval je v slovenskem MasterChefu, tekmoval v oddaji Gostilna išče šefa. Še malo, pa bo uresničil svojo največjo željo: odpreti restavracijo.

Pravzaprav je sploh eden redkih, o katerem še slišimo ter beremo – in to kar pogosto. Večina tekmovalcev pa tudi zmagovalcev domačih šovov se po končanem dogajanju na televiziji porazgubi, njihova imena utonejo v pozabo. Se sploh še spomnimo, kdo je bil prvi zmagovalec Kmetije? Kaj je z zmagovalcem iz Bara? No, tu mogoče v ospredje priplava vprašanje, kaj počne Ivona, in takoj pomislimo na Emija, ki se je v zadnjem času posvetil sebi in fizični pripravi, saj se je odločil, da se bo prijavil na različne maratone, ki prihajajo. Na tem tudi trdo dela. Mogoče sem in tja o kakšnem tekmovalcu še zasledimo vest, informacijo o tem ali onem.

Ampak vrnimo se k Mihi … On je že veliko pred tem, preden se je prijavil v slovenskega MasterChefa, ugotovil, da mu okusi in kombinacije ležijo, saj je nekje od srednje šole naprej rad kuhal in pekel. Najraje ima azijsko kuhinjo, zato sta v njegovih jedeh veliko prisotni zelenjava in kurkuma. Tudi umetnost kreiranja krožnikov ga je zelo zanimala, tako da je v MasterChefu svoje znanje samo nadgradil. Gostilna pa mu je dala znanje iz servisnega dela, kar je bilo takrat zanj nekaj popolnoma novega.

Že kar nekaj časa, kar kranjski Cineplexx ob posebnih premierah ali predpremierah pa po večerih, namenjenih ženskam in moškim, gosti tudi pogostitev za povabljene, zanje poskrbi Miha, pomaga pa mu tudi Nejc Mastnak. Tako da fanta neprestano srečujemo ‘v akciji’.

Že konec lanskega leta se je šušljalo, sedaj pa je Miha potrdil, da bo v Ljubljani s svojim poslovnim partnerjem odprl restavracijo. Svojo največjo željo bo uresničil na Viču. »Glede na to, da se ukvarjam s cateringom, sem se odločil, da odprem tudi restavracijo. V dveh letih sem se resnično trudil, da sem čim bolj aktiven na kulinaričnem področju.« In očitno trdo delo daje rezultate. Srečamo ga lahko praktično po vsej Sloveniji, so ga pa zadnja leta povabili tudi v Nemčijo, na različne sejme, kjer največkrat pripravlja in streže slovenske narodne jedi. »Eno leto sem bil v Münchnu, lani v Berlinu, letos se vračam v München.« Vesel je, da se je glas o njem razširil čez mejo, saj je to zanj ogromna potrditev, da se za uresničitev svojih sanj splača garati.

Tudi sam zadnje čase opaža, da je izmed vseh tekmovalcev domačih resničnostnih šovov malodane edini, ki je ostal na sceni in se poskuša uveljaviti na svojem področju.

Ugotavlja, da potrebuješ ogromno volje. »Resničnostni šov zagotovo pripomore k tvoji prepoznavnosti, vse pa je odvisno od vsakega posameznika. Jaz želim vse to izkoristiti v svoj prid in dokazati, da kjer je volja, je pot. Iz vsega, kar se lotiš, moraš znati potegniti največ. Nikoli ne smeš gledati samo na zmago, kajti zmagovalci so zelo hitro pozabljeni.«

Zanimivo je, da se bo v svojem Mihachefu posvetil tudi študentom. Namreč, poleg malic in kosil bo ponujal tudi študentsko hrano. »Zakaj ne bi dobil neki študent kvalitetne hrane za malo denarja,« prvi Miha. S svojimi kreacijami pa bo občinstvo razvajal v popoldanskem času in jih bo prilagajal sezoni. Razmišlja o tematskih večerih, živi glasbi, tudi pridih njemu ljube azijske hrane bo prisoten. Ob vsem tem pa ne pozablja tudi na pristne slovenske, tradicionalne okuse, ki bodo razveseljevali brbončice na modernejši način.

Oddajte svoj komentar

Kranj 14°

pretežno oblačno
vlažnost: 50 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

-2/15

sobota

4/11

nedelja

0/10

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

 

 

 

PRIREDITVE / Visoko, 17. februar 2024

Kje je Shakespeare

OBVESTILA / Stiška vas, 18. februar 2024

Križev pot v Stiški vasi

OBVESTILA / Šenčur, 19. februar 2024

Umovadba, tombola

OBVESTILA / Šenčur, 20. februar 2024

Umovadba, tombola

PRIREDITVE / Kranj, 21. februar 2024

Zelišča, začimbe, kozmetika

PREDAVANJA / Kokrica, 21. februar 2024

O naravni oskrbi rastlin

IZLETI / Kranj, 22. februar 2024

Druženje ob dnevu žena

OBVESTILA / Kranj, 24. februar 2024

Zbor članov MDI Kranj

 

 
 

 

 
 
 

Zlato polje / 08:08, 15. februar

Sem se enkrat sprehodil skozi Udin boršt. Polno smeti in kosovnih odpadkov. Enako kot se je pred leti bila bitka za Dolino Brje pri Bledu, k...

Nasprotujejo trasi obvoza / 08:09, 14. februar

Število vozil na dan skozi Bled izven turistične sezone je 20.000. Skozi predor Karavanke gre dnevno okoli 13.000 vozil. Da uredimo promet o...

Nasprotujejo trasi obvoza / 19:06, 13. februar

V predoru Karavanke občasno uvedejo sistem po ure ke, po ure sm... In to je mednarodni promet. Seveda frekvenca osebnih vozil je na Bled vel...

Pišem županu / 10:37, 12. februar

Ne radi odgovarjajo na neprijetna vprašanja kot tale:Spoštovani g.župan in sodelavec, prosimo vas za razjasnitev vaše zaposlitve v Železniča...

Nasprotujejo trasi obvoza / 06:31, 11. februar

Ko se gredo otroci gradbince.

Ministrica Švarc Pipan (še) ne razmišlja o odstopu / 08:48, 8. februar

Za časa korone sem bil na bolniški, vrstilo se je kar eno za drugim. Vse sem prebrodil, hvala Bogu. Tudi Slovenija je prebrodila epidemijo s...

Ministrica Švarc Pipan (še) ne razmišlja o odstopu / 07:53, 8. februar

Tanja, Golob, Dominika... to je najboljše kar ima Slovenija. Vse drugega bo samo slabše. SDS je pa sploh katastrofa kar so počeli med Corona krizo.