Miha Hauptman

Za svoje sanje se splača garati

Miha Hauptman je eden redkih udeležencev slovenskih resničnostnih šovov, ki je svojo prepoznavnost v nadaljnjem življenju maksimalno izkoristil. Sodeloval je v slovenskem MasterChefu, tekmoval v oddaji Gostilna išče šefa. Še malo, pa bo uresničil svojo največjo željo: odpreti restavracijo.

Pravzaprav je sploh eden redkih, o katerem še slišimo ter beremo – in to kar pogosto. Večina tekmovalcev pa tudi zmagovalcev domačih šovov se po končanem dogajanju na televiziji porazgubi, njihova imena utonejo v pozabo. Se sploh še spomnimo, kdo je bil prvi zmagovalec Kmetije? Kaj je z zmagovalcem iz Bara? No, tu mogoče v ospredje priplava vprašanje, kaj počne Ivona, in takoj pomislimo na Emija, ki se je v zadnjem času posvetil sebi in fizični pripravi, saj se je odločil, da se bo prijavil na različne maratone, ki prihajajo. Na tem tudi trdo dela. Mogoče sem in tja o kakšnem tekmovalcu še zasledimo vest, informacijo o tem ali onem.

Ampak vrnimo se k Mihi … On je že veliko pred tem, preden se je prijavil v slovenskega MasterChefa, ugotovil, da mu okusi in kombinacije ležijo, saj je nekje od srednje šole naprej rad kuhal in pekel. Najraje ima azijsko kuhinjo, zato sta v njegovih jedeh veliko prisotni zelenjava in kurkuma. Tudi umetnost kreiranja krožnikov ga je zelo zanimala, tako da je v MasterChefu svoje znanje samo nadgradil. Gostilna pa mu je dala znanje iz servisnega dela, kar je bilo takrat zanj nekaj popolnoma novega.

Že kar nekaj časa, kar kranjski Cineplexx ob posebnih premierah ali predpremierah pa po večerih, namenjenih ženskam in moškim, gosti tudi pogostitev za povabljene, zanje poskrbi Miha, pomaga pa mu tudi Nejc Mastnak. Tako da fanta neprestano srečujemo ‘v akciji’.

Že konec lanskega leta se je šušljalo, sedaj pa je Miha potrdil, da bo v Ljubljani s svojim poslovnim partnerjem odprl restavracijo. Svojo največjo željo bo uresničil na Viču. »Glede na to, da se ukvarjam s cateringom, sem se odločil, da odprem tudi restavracijo. V dveh letih sem se resnično trudil, da sem čim bolj aktiven na kulinaričnem področju.« In očitno trdo delo daje rezultate. Srečamo ga lahko praktično po vsej Sloveniji, so ga pa zadnja leta povabili tudi v Nemčijo, na različne sejme, kjer največkrat pripravlja in streže slovenske narodne jedi. »Eno leto sem bil v Münchnu, lani v Berlinu, letos se vračam v München.« Vesel je, da se je glas o njem razširil čez mejo, saj je to zanj ogromna potrditev, da se za uresničitev svojih sanj splača garati.

Tudi sam zadnje čase opaža, da je izmed vseh tekmovalcev domačih resničnostnih šovov malodane edini, ki je ostal na sceni in se poskuša uveljaviti na svojem področju.

Ugotavlja, da potrebuješ ogromno volje. »Resničnostni šov zagotovo pripomore k tvoji prepoznavnosti, vse pa je odvisno od vsakega posameznika. Jaz želim vse to izkoristiti v svoj prid in dokazati, da kjer je volja, je pot. Iz vsega, kar se lotiš, moraš znati potegniti največ. Nikoli ne smeš gledati samo na zmago, kajti zmagovalci so zelo hitro pozabljeni.«

Zanimivo je, da se bo v svojem Mihachefu posvetil tudi študentom. Namreč, poleg malic in kosil bo ponujal tudi študentsko hrano. »Zakaj ne bi dobil neki študent kvalitetne hrane za malo denarja,« prvi Miha. S svojimi kreacijami pa bo občinstvo razvajal v popoldanskem času in jih bo prilagajal sezoni. Razmišlja o tematskih večerih, živi glasbi, tudi pridih njemu ljube azijske hrane bo prisoten. Ob vsem tem pa ne pozablja tudi na pristne slovenske, tradicionalne okuse, ki bodo razveseljevali brbončice na modernejši način.

Oddajte svoj komentar

Kranj -2°

zmerno oblačno
vlažnost: 99 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

1/6

nedelja

-3/9

ponedeljek

-1/11

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

IZLETI / Kranj, 19. november 2017

Pohod po Vertovčevih poteh

IZLETI / Šenčur, 19. november 2017

Po Vertovčevih poteh

PRIREDITVE / Breznica, 19. november 2017

Škratovanje

PRIREDITVE / Šenčur, 19. november 2017

Memorial Borisa Brezarja v prstometu

PRIREDITVE / Visoko, 19. november 2017

Pod okence pridem

OBVESTILA / Kranj, 20. november 2017

Pomoč invalidom

PREDAVANJA / Kranj, 20. november 2017

Predavanje in namestitev atlasa

PREDAVANJA / Jesenice, 20. november 2017

Otrok stalno trmari in izsiljuje

 

 
 

 

 
 
 

Okoljsko priznanje za Radovljico / 00:00, 14. november

Ne vem kam, kje bi napisal, sem rekel, bom pa tukaj!
Radolškega župana bi povprašal sledeče:
- krožišče na plani proti Lancovem oz. L...

Okoljsko priznanje za Radovljico / 23:57, 13. november

Ne vem kam, kje bi napisal, sem rekel, bom pa tukaj!
Radolškega župana bi povprašal sledeče:
- krožišče na plani proti Lancovem oz. L...

Smeti ob cesti proti Strmici / 18:54, 11. november

Ja kako je pa kaj takega sploh možno? Saj smo sory ste gorenci jaz sem tujec iz Dolenske, najbolj pametni, pošteni in kaj vem kaj še ne, vse...

Skozi žleb na vrh / 00:35, 10. november

V Logarski dolini ni slapa Savice. Obstaja samo slap Rinka.

Kandidata v drugem krogu / 14:54, 2. november

DRUGI KROG, prva etapa
Sto kilometrov je mimo. Kaj vse se dogaja ob poti? Najbolj se mi je vtisnilo naslednje:
-Janša se pripravlja n...

Okoljsko priznanje za Radovljico / 20:29, 30. oktober

Kdaj bo avtobusna postaja šla ven iz mesta? Pločnik fali marsikje, npr. od Špara do osamelega Šlandra, vsak let rob ceste malo posujejo s pe...

Gorenjci so uspešni jadralci / 13:13, 28. oktober

Pohvala ekipi!

Me pa zanima, če se udeležite tudi Barkovljanke ! In če, kakšen je tam rezultat?