Miha Hauptman

Za svoje sanje se splača garati

Miha Hauptman je eden redkih udeležencev slovenskih resničnostnih šovov, ki je svojo prepoznavnost v nadaljnjem življenju maksimalno izkoristil. Sodeloval je v slovenskem MasterChefu, tekmoval v oddaji Gostilna išče šefa. Še malo, pa bo uresničil svojo največjo željo: odpreti restavracijo.

Pravzaprav je sploh eden redkih, o katerem še slišimo ter beremo – in to kar pogosto. Večina tekmovalcev pa tudi zmagovalcev domačih šovov se po končanem dogajanju na televiziji porazgubi, njihova imena utonejo v pozabo. Se sploh še spomnimo, kdo je bil prvi zmagovalec Kmetije? Kaj je z zmagovalcem iz Bara? No, tu mogoče v ospredje priplava vprašanje, kaj počne Ivona, in takoj pomislimo na Emija, ki se je v zadnjem času posvetil sebi in fizični pripravi, saj se je odločil, da se bo prijavil na različne maratone, ki prihajajo. Na tem tudi trdo dela. Mogoče sem in tja o kakšnem tekmovalcu še zasledimo vest, informacijo o tem ali onem.

Ampak vrnimo se k Mihi … On je že veliko pred tem, preden se je prijavil v slovenskega MasterChefa, ugotovil, da mu okusi in kombinacije ležijo, saj je nekje od srednje šole naprej rad kuhal in pekel. Najraje ima azijsko kuhinjo, zato sta v njegovih jedeh veliko prisotni zelenjava in kurkuma. Tudi umetnost kreiranja krožnikov ga je zelo zanimala, tako da je v MasterChefu svoje znanje samo nadgradil. Gostilna pa mu je dala znanje iz servisnega dela, kar je bilo takrat zanj nekaj popolnoma novega.

Že kar nekaj časa, kar kranjski Cineplexx ob posebnih premierah ali predpremierah pa po večerih, namenjenih ženskam in moškim, gosti tudi pogostitev za povabljene, zanje poskrbi Miha, pomaga pa mu tudi Nejc Mastnak. Tako da fanta neprestano srečujemo ‘v akciji’.

Že konec lanskega leta se je šušljalo, sedaj pa je Miha potrdil, da bo v Ljubljani s svojim poslovnim partnerjem odprl restavracijo. Svojo največjo željo bo uresničil na Viču. »Glede na to, da se ukvarjam s cateringom, sem se odločil, da odprem tudi restavracijo. V dveh letih sem se resnično trudil, da sem čim bolj aktiven na kulinaričnem področju.« In očitno trdo delo daje rezultate. Srečamo ga lahko praktično po vsej Sloveniji, so ga pa zadnja leta povabili tudi v Nemčijo, na različne sejme, kjer največkrat pripravlja in streže slovenske narodne jedi. »Eno leto sem bil v Münchnu, lani v Berlinu, letos se vračam v München.« Vesel je, da se je glas o njem razširil čez mejo, saj je to zanj ogromna potrditev, da se za uresničitev svojih sanj splača garati.

Tudi sam zadnje čase opaža, da je izmed vseh tekmovalcev domačih resničnostnih šovov malodane edini, ki je ostal na sceni in se poskuša uveljaviti na svojem področju.

Ugotavlja, da potrebuješ ogromno volje. »Resničnostni šov zagotovo pripomore k tvoji prepoznavnosti, vse pa je odvisno od vsakega posameznika. Jaz želim vse to izkoristiti v svoj prid in dokazati, da kjer je volja, je pot. Iz vsega, kar se lotiš, moraš znati potegniti največ. Nikoli ne smeš gledati samo na zmago, kajti zmagovalci so zelo hitro pozabljeni.«

Zanimivo je, da se bo v svojem Mihachefu posvetil tudi študentom. Namreč, poleg malic in kosil bo ponujal tudi študentsko hrano. »Zakaj ne bi dobil neki študent kvalitetne hrane za malo denarja,« prvi Miha. S svojimi kreacijami pa bo občinstvo razvajal v popoldanskem času in jih bo prilagajal sezoni. Razmišlja o tematskih večerih, živi glasbi, tudi pridih njemu ljube azijske hrane bo prisoten. Ob vsem tem pa ne pozablja tudi na pristne slovenske, tradicionalne okuse, ki bodo razveseljevali brbončice na modernejši način.

Oddajte svoj komentar

Kranj -1°

jasno
vlažnost: 64 %
veter: V, hitrost: 7 km/h

-10/-1

nedelja

-13/0

ponedeljek

-11/-0

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Tržič, 21. januar 2017

Opereta Planinska roža

/ Jesenice, Preddvor, 21. januar 2017

Za otroke

PRIREDITVE / Tržič, 21. januar 2017

Zimski planinski tabor

OBVESTILA / Kranj, 21. januar 2017

Jančmanov pohod prestavljen

GLASBA / Komenda, 21. januar 2017

Koncert zasedbe Jazzva

IZLETI / Kranj, 21. januar 2017

Pohod po Mamutovi poti

GLEDALIŠČE / Bohinjska Bela, 21. januar 2017

Trikrat da

PRIREDITVE / Cerklje, 21. januar 2017

Skupaj se imamo fletno

 

 
 

 

 
 
 

V Škofji Loki tri pobude za dan spomina / 17:11, 16. januar

V Evropi in pri nas se je 2.sv. vojna končala pred 72 leti. Loški politiki naj se raje ukvarjajo s prihodnostjo.

Kdo se boji Bohinjcev? / 16:31, 14. januar

Spoštovani avtor članka. Tukaj pa se človek vpraša, kdo vam je serviral ta 'dejstva' in informacije.
Na začetku se lahko čudimo navedbam,...

Zaporne kazni za gojitelje konoplje / 11:43, 9. januar

Dragi državljani in državljanke. Ko berem to žalostno novico, mi gre na jok. Kakoje mogoče, tako pisati in tako očrniti marihuano. Hudodelno...

Nasprotujejo širitvi kamnoloma / 11:10, 27. december

Z - A - P - R - E - T - I !!!

Iščejo zemljišče za LIP Pohištvo / 13:21, 16. december

Morda sem narobe razumel - pa ni Boštjan Čokl že bohinjski svetnik?? Kakorkoli, zdaj bo gradil še kongresni center - s čigavim denarjem? ? P...

Helios prodan Japoncem / 14:45, 11. december

Vlada Alenke Bratušek je 2013 prodala Avstrijcem Helios za 154 milijonov evrov. Avstrijci pa so pred nekaj dnevi isti Helios prodali Japon...

Bo drugi januar spet praznik? / 12:24, 8. december

Slovenija je članica evropske skupnosti, kjer je 2. januar delovni dan, zato se tako tudi obnašajmo. Ta dan spreminjati nazaj v dela prost d...