Priznanje o nazivu častnega občana je župan Boštjan Trilar izročil mag. Dragu Štefetu. / Foto: Gorazd Kavčič

Praznik mesta priložnosti

Na predvečer obletnice rojstva dr. Franceta Prešerna je na Brdu pri Kranju potekala slavnostna akademija ob prazniku Mestne občine Kranj, na njej pa je župan Boštjan Trilar izročil nagrade in priznanja letošnjim občinskim nagrajencem, med njimi tudi častnemu občanu mag. Dragu Štefetu.

Kranj – Naziv častnega občana Mestne občine Kranj si je mag. Drago Štefe zaslužil za uspešno povezovanje gospodarstva s kulturo in aktivno vpetostjo v družbeno življenje Kranja. Nagradi Mestne občine Kranj sta dobila Peter Colnar za 55-letnico svojega novinarskega in publicističnega delovanja ter glasbenik in likovni ustvarjalec Nejč Slapar za več kot 40-letno odmevno delovanje na likovnem področju. Listine o priznanju Mestne občine Kranj so prejeli Ivana Jenko za svoje več kot 14-letno prostovoljsko delo v Župnijski karitas Kranj, Marjan Gantar za družbeno aktivno in humanitarno delo na področju delovanja Rdečega križa Kranj, Klemen Markelj za odmevno ozaveščanje in aktivnosti na področju ekologije, Peter Robnik za uspešno društveno delovanje, rušenje predsodkov in ozaveščanje širše družbene skupnosti glede invalidov paraplegikov in Franc Hafner za aktivno in uspešno društveno delovanje na območju KS Žabnica. Veliko plaketo Mestne občine Kranj so prejeli mag. Franc Rozman ob 20-letnici uspešnega vodenja Gimnazije Kranj in njene prepoznavnosti v slovenskem prostoru, Odbojkarski klub Triglav Kranj za več kot 50-letno uspešno delovanje, zlasti na področju dela z mladimi, in Branko Mesec za družbeno aktivno medkrajevno delovanje. Veliko Prešernovo plaketo Mestne občine Kranj je prejel kipar, grafik, slikar in uspešen likovni pedagog Jože Eržen za 45-letno delo na področju likovne umetnosti. Prešernovo plaketo Mestne občine Kranj si je zaslužil prozaist, pisatelj in umetnik Jasmin B. Frelih za obetavno delo na področju književnosti.

»Kranj je ponosen na vas. Vsakemu izmed nas ste lahko vzor. Kot posameznik ali kot društvo ste dosegli izjeme rezultate. Z delom in talentom sta se dvignili daleč nad povprečjem, naredili ste korak več. Hvala, ker delate v korist Kranja, hvala, ker ste ključno pripomogli, da je Kranj postal mesto priložnosti,« je ob čestitkah letošnjim občinskim nagrajencem povedal župan Boštjan Trilar in dodal, da nagrajence povezujejo lastnosti, kot so visoko zastavljeni cilji, vztrajnost, pogum za spremembe in izboljšave in pozitivna naravnanost.

»Po teh lastnostih se ravna tudi mestna uprava in rezultati so vidni: učinkovito delo, prihranki, številni izpeljani projekti. Tako smo v letošnjem letu s trdim pogajanjem dosegli, da so se gradbeni stroški znižali za kar 45 odstotkov. S temi prihranki smo izpeljali nekaj pomembnih projektov,« je tudi poudaril župan Trilar in dodal, da je pri izpeljavi projektov še kako pomembno sodelovanje občanov in občank.

Oddajte svoj komentar

Kranj 14°

oblačno
vlažnost: 88 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

11/20

nedelja

12/16

ponedeljek

9/17

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

PRIREDITVE / Cerklje, 19. september 2021

Glavarjev večer

DELAVNICE / Kranj, 20. september 2021

Delavnica izdelovanja darilnih vrečk

OBVESTILA / Kranj, 20. september 2021

Začetek treningov namiznoteniške sekcije

IZLETI / Cerklje, 21. september 2021

Planinski izlet na Vodiško planino

PRIREDITVE / Jesenice, 21. september 2021

Dan odprtih vrat z razstavo ročnih del

IZLETI / Kranj, 21. september 2021

Kolesarski izleti Društva upokojencev Kranj

IZLETI / Šenčur, 23. september 2021

Panoramska pot Čemšenik

 

 
 

 

 
 
 

Od sobote nove izjeme glede izpolnjevanja pogoja PCT, od oktobra za državno upravo pogoj PC / 13:22, 18. september

“Tistih par 10 bolnikov po bolnišnicah pa ni omembe vrednih.” Si se premislil?

Potniki naveličani zamud / 08:50, 18. september

Med popolno zaporo ni bilo po cel mesec nobenega delavca na trasi proge. Protihrupne ograje so imeli skladiščene v Podnartu že od začetka le...

Od sobote nove izjeme glede izpolnjevanja pogoja PCT, od oktobra za državno upravo pogoj PC / 08:01, 18. september

Po cepljenju ti res odleže, kot mojemu prjatlu. Bivšemu prijatlu. Ga ni več med nami.

Dirka na Hrušici / 07:52, 18. september

Erik Jankovič - drift bmw - 275 hp

Od sobote nove izjeme glede izpolnjevanja pogoja PCT, od oktobra za državno upravo pogoj PC / 00:24, 18. september

Eno in isto goniš, dolgočasen postajaš. Pojdi se cepit, ti bo odleglo.

Dirka na Hrušici / 00:18, 18. september

Kdo je voznik tega bmw-ja?

Od sobote nove izjeme glede izpolnjevanja pogoja PCT, od oktobra za državno upravo pogoj PC / 22:43, 17. september

To bo država izplačevala odškodnine ob tožbah zaradi nezakonitih odpovedi. Janši se je dokončno odpeljalo. Pripravljajo pa se tudi prva tabo...