V nakup le skupaj s podjetniki

Občina Cerklje se je v nakup RTC Krvavec pripravljena podati le, če pri tem sodelujejo tudi domači turistični ponudniki. Na Krvavcu so lani ustvarili 37 tisoč evrov čistega dobička.

Cerklje – Delničarji RTC Krvavec so se konec junija na skupščini seznanili s poslovnim poročilom za lansko leto. Potem ko je družba v letu 2014 poslovala s čisto izgubo v višini 132 tisoč evrov, so lani imeli nekaj manj kot 37 tisoč evrov čistega dobička. Sklenili so še, da bilančni dobiček, ki po novem znaša dobrih 112 tisoč evrov, ostane nerazporejen. Poročali smo že, da zreški Unior od junija znova prodaja RTC Krvavec. Naprodaj je 98,56 odstotka delnic, družba Alta Skupina, ki vodi prodajni postopek, pa je že povabila k oddaji ponudb tako potencialne domače kot tudi tuje vlagatelje.

Za nakup se tudi tokrat zanima Občina Cerklje, ki je v prejšnjem prodajnem postopku edina oddala nezavezujočo ponudbo, a zaradi prenizke kupnine do sklenitve posla pred več kot letom dni ni prišlo. Župan Franc Čebulj se je v torek na koordinaciji z vodji svetniških skupin dogovoril, da bo sklical dopisno sejo, na kateri se bodo svetniki odločili, ali mu bodo podali mandat za oddajo nove nezavezujoče ponudbe. »Najprej moram dobiti jasen odgovor, mnenja na koordinaciji so bila namreč deljena. Zanima nas kontrolni delež, vsekakor pa bo moral niti izpolnjen še en pogoj, in sicer da vsi, ki se ukvarjajo s turistično ponudbo v občini, predvsem pa gostinci in turistični ponudniki na območju Krvavca, vstopijo v odkup kot konzorcij z enakim deležem kot Občina Cerklje, kar pomeni, da bi imeli skupaj večinski, in ne samo kontrolnega deleža. Prav bi bilo, da bi v žičničarski sistem nekaj vložili tudi tisti, ki imajo od tega prihodke. Občina in konzorcij smo lahko zanesljivi partnerji pri nadaljnjem razvoju smučišča in turizma na našem območju,« razmišlja župan.

Čebulj se je v ponedeljek udeležil tudi sestanka Društva obrtnikov in podjetnikov Cerklje, da bi ugotovili, kakšen je njihov interes na nakup deleža RTC Krvavec. »Udeležba je bila porazna. Med 11 prisotnimi smo bili samo trije, ki nudimo prenočišča,« je bil razočaran župan, ki se je sinoči znova sestal s cerkljanskimi podjetniki in turističnimi ponudniki – v upanju, da bo zanimanje tokrat večje. »Jasnih informacij o vrednosti Krvavca v tem trenutku ni, špekulira se o 6 do 12 milijonih evrov. Koliko je realno vreden, se bo pa pokazalo pri morebitni strokovni oceni, vrednost pa bo odvisna tudi od zanimanja kupcev,« je še dejal župan, ki namerava Alta Skupino in Unior zaprositi, da zaradi dopustov rok oddaje ponudb z začetka avgusta prestavita na konec septembra ali začetek oktobra, da bodo imeli dovolj časa za pridobitev želenih informacij in razmislek.

Kljub prodajnemu postopku v RTC Krvavec po besedah direktorja Srečka Retuznika nemoteno gospodarijo naprej: »Pričakujemo gradbeno dovoljenje za akumulacijsko jezero na Jezercih, zato že iščemo možnosti nepovratnih sredstev ali ugodnega posojila. Investicija vključno s strojnico, cevovodom in tehničnimi napravami je ocenjena na okoli 3,5 milijona evrov. Če je ne bomo izvedli letos, jo bomo pa zagotovo prihodnje leto, saj Krvavec nujno potrebuje vodo za zasneževanje. Načrtujemo akumulacijsko jezero s kapaciteto 95 tisoč kubičnih metrov vode, kar pomeni, da bomo lahko v 10–14 dneh zasnežili 80 odstotkov smučišča.«

Oddajte svoj komentar

Kranj 10°

jasno
vlažnost: 89 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

5/26

sobota

7/27

nedelja

6/26

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 21. april 2018

Rehabilitacijski izlet MDI Kranj

IZLETI / Šenčur, 21. april 2018

Iz Šenčurja v Šenčur v Italiji

IZLETI / Kranj, 21. april 2018

Po Šenčurju in Srjanski poti

PRIREDITVE / Škofja Loka, 21. april 2018

Cvetlični sejem

IZLETI / Šenčur, 21. april 2018

Jurjev pohod do Stare Loke

PREDAVANJA / Škofja Loka, 21. april 2018

Ljubezen in odnosi

GLASBA / Škofja Loka, 21. april 2018

Pomladni koncert

IZLETI / Možjanca, 21. april 2018

Pohod po Tovorni poti

 

 
 

 

 
 
 

Poklonili so se junakom v obroču / 23:21, 17. april

Šele potem, ko se bodo njihovi predstavniki distancirali od zločinov komunizma pred, med in po koncu druge svetovne vojne.

Poklonili so se junakom v obroču / 16:38, 12. april

Večna slava junakom !

Janez Janša: smer ni prava / 06:37, 11. april

Fanta, ki iščeta v Cerkljah glasove sta se zmotila v letnici. SDS je v Cerkljah nekaj pomenila, ko je bil Čebulj v stranki, pa je že dolgo tega kar je prišel k pameti...

Janez Janša: smer ni prava / 16:25, 8. april

Ves čas po osamosvojitvi razen petih let, levica išče, pa ne zna in ne zmore najti prave poti. In je tudi nikoli ne bo.

Širijo sporočilo miru / 14:31, 8. april

Za denar naj se oglasijo kar pri Sorosu, ki jih tudi financira.

Previdno pri nabiranju čemaža! / 14:30, 8. april

Čemaž je divji česen. Najlažje se ga loči od drugih podobnih rastlin, po tem da zmečkamo list in ga povohamo. Mora imeti izrazit vonj po čes...

Janez Janša: smer ni prava / 09:34, 7. april

JJ čas je za pokoj, Slovenija bo brez tebe sama našla pravo pot...