V nakup le skupaj s podjetniki

Občina Cerklje se je v nakup RTC Krvavec pripravljena podati le, če pri tem sodelujejo tudi domači turistični ponudniki. Na Krvavcu so lani ustvarili 37 tisoč evrov čistega dobička.

Cerklje – Delničarji RTC Krvavec so se konec junija na skupščini seznanili s poslovnim poročilom za lansko leto. Potem ko je družba v letu 2014 poslovala s čisto izgubo v višini 132 tisoč evrov, so lani imeli nekaj manj kot 37 tisoč evrov čistega dobička. Sklenili so še, da bilančni dobiček, ki po novem znaša dobrih 112 tisoč evrov, ostane nerazporejen. Poročali smo že, da zreški Unior od junija znova prodaja RTC Krvavec. Naprodaj je 98,56 odstotka delnic, družba Alta Skupina, ki vodi prodajni postopek, pa je že povabila k oddaji ponudb tako potencialne domače kot tudi tuje vlagatelje.

Za nakup se tudi tokrat zanima Občina Cerklje, ki je v prejšnjem prodajnem postopku edina oddala nezavezujočo ponudbo, a zaradi prenizke kupnine do sklenitve posla pred več kot letom dni ni prišlo. Župan Franc Čebulj se je v torek na koordinaciji z vodji svetniških skupin dogovoril, da bo sklical dopisno sejo, na kateri se bodo svetniki odločili, ali mu bodo podali mandat za oddajo nove nezavezujoče ponudbe. »Najprej moram dobiti jasen odgovor, mnenja na koordinaciji so bila namreč deljena. Zanima nas kontrolni delež, vsekakor pa bo moral niti izpolnjen še en pogoj, in sicer da vsi, ki se ukvarjajo s turistično ponudbo v občini, predvsem pa gostinci in turistični ponudniki na območju Krvavca, vstopijo v odkup kot konzorcij z enakim deležem kot Občina Cerklje, kar pomeni, da bi imeli skupaj večinski, in ne samo kontrolnega deleža. Prav bi bilo, da bi v žičničarski sistem nekaj vložili tudi tisti, ki imajo od tega prihodke. Občina in konzorcij smo lahko zanesljivi partnerji pri nadaljnjem razvoju smučišča in turizma na našem območju,« razmišlja župan.

Čebulj se je v ponedeljek udeležil tudi sestanka Društva obrtnikov in podjetnikov Cerklje, da bi ugotovili, kakšen je njihov interes na nakup deleža RTC Krvavec. »Udeležba je bila porazna. Med 11 prisotnimi smo bili samo trije, ki nudimo prenočišča,« je bil razočaran župan, ki se je sinoči znova sestal s cerkljanskimi podjetniki in turističnimi ponudniki – v upanju, da bo zanimanje tokrat večje. »Jasnih informacij o vrednosti Krvavca v tem trenutku ni, špekulira se o 6 do 12 milijonih evrov. Koliko je realno vreden, se bo pa pokazalo pri morebitni strokovni oceni, vrednost pa bo odvisna tudi od zanimanja kupcev,« je še dejal župan, ki namerava Alta Skupino in Unior zaprositi, da zaradi dopustov rok oddaje ponudb z začetka avgusta prestavita na konec septembra ali začetek oktobra, da bodo imeli dovolj časa za pridobitev želenih informacij in razmislek.

Kljub prodajnemu postopku v RTC Krvavec po besedah direktorja Srečka Retuznika nemoteno gospodarijo naprej: »Pričakujemo gradbeno dovoljenje za akumulacijsko jezero na Jezercih, zato že iščemo možnosti nepovratnih sredstev ali ugodnega posojila. Investicija vključno s strojnico, cevovodom in tehničnimi napravami je ocenjena na okoli 3,5 milijona evrov. Če je ne bomo izvedli letos, jo bomo pa zagotovo prihodnje leto, saj Krvavec nujno potrebuje vodo za zasneževanje. Načrtujemo akumulacijsko jezero s kapaciteto 95 tisoč kubičnih metrov vode, kar pomeni, da bomo lahko v 10–14 dneh zasnežili 80 odstotkov smučišča.«

Oddajte svoj komentar

Kranj 14°

pretežno jasno
vlažnost: 63 %
veter: J, hitrost: 11 km/h

6/14

ponedeljek

2/16

torek

4/22

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

PRIREDITVE / Gorenjska, 22. oktober 2018

Medgeneracijske prireditve

IZLETI / Preddvor, 23. oktober 2018

Pohod na Trupejevo poldne

PRIREDITVE / Gorenjska, 23. oktober 2018

Medgeneracijske prireditve

PREDAVANJA / Trzin, 23. oktober 2018

Tropski paradiž – Panama

PREDAVANJA / Kranj, 23. oktober 2018

Pravilna prehrana kot orožje proti stresu

PRIREDITVE / Gorenjska, 24. oktober 2018

Komemoracije ob dnevu mrtvih

OBVESTILA / Kranjska Gora, 24. oktober 2018

Peka potice v krušni peči

IZLETI / Kranj, 25. oktober 2018

Na Lepenatko

 

 
 

 

 
 
 

Danes se je začela volilna kampanja / 09:47, 19. oktober

Iztok Purič je skupni kandidat stranke Več za Kranj aktualnega župana Kranja Boštjana Trilarja, Liste za razvoj Kranja in Stranke Alenke Bra...

O spremembi imena šole / 16:02, 17. oktober

In kaj so navedli kot razlog za preimenovanje?
Upam, da odgovorni ne nasedejo tem zdraharjem!!
In ja, večna slava partizanom !!

Gorenjski glas boter Demokraciji / 10:11, 17. oktober

Več o tem na blogu http://slap.blog.siol.net

Napovedali kandidaturo za župana / 22:49, 16. oktober

Se opravičavam. Po enem tednu vam je uspelo objaviti. Bravo, zelo dobro, odlično. Čestitam.

Skrbeti nas mora sedanjost / 18:37, 12. oktober

Škoda ker ne obstoja ena dobra poštena pametna 'vaga', pa da se točno stehta kdo neti.... in kdo poveličuje...

Napovedali kandidaturo za župana / 16:45, 11. oktober

Zakaj ne objavite že vložene in tudi vam poslane kandidature v Naklem? Drago Goričan za župana Nakla in Lista Draga Goričana za razvoj Nakla.

Skrbeti nas mora sedanjost / 06:37, 9. oktober

Vsako netenje sovraštva in poveličevanja fašizma, nacizma je potrebno v kali zatreti in jim pljuniti v ksiht izmečkom slovenskega naroda! Iz...