V nakup le skupaj s podjetniki

Občina Cerklje se je v nakup RTC Krvavec pripravljena podati le, če pri tem sodelujejo tudi domači turistični ponudniki. Na Krvavcu so lani ustvarili 37 tisoč evrov čistega dobička.

Cerklje – Delničarji RTC Krvavec so se konec junija na skupščini seznanili s poslovnim poročilom za lansko leto. Potem ko je družba v letu 2014 poslovala s čisto izgubo v višini 132 tisoč evrov, so lani imeli nekaj manj kot 37 tisoč evrov čistega dobička. Sklenili so še, da bilančni dobiček, ki po novem znaša dobrih 112 tisoč evrov, ostane nerazporejen. Poročali smo že, da zreški Unior od junija znova prodaja RTC Krvavec. Naprodaj je 98,56 odstotka delnic, družba Alta Skupina, ki vodi prodajni postopek, pa je že povabila k oddaji ponudb tako potencialne domače kot tudi tuje vlagatelje.

Za nakup se tudi tokrat zanima Občina Cerklje, ki je v prejšnjem prodajnem postopku edina oddala nezavezujočo ponudbo, a zaradi prenizke kupnine do sklenitve posla pred več kot letom dni ni prišlo. Župan Franc Čebulj se je v torek na koordinaciji z vodji svetniških skupin dogovoril, da bo sklical dopisno sejo, na kateri se bodo svetniki odločili, ali mu bodo podali mandat za oddajo nove nezavezujoče ponudbe. »Najprej moram dobiti jasen odgovor, mnenja na koordinaciji so bila namreč deljena. Zanima nas kontrolni delež, vsekakor pa bo moral niti izpolnjen še en pogoj, in sicer da vsi, ki se ukvarjajo s turistično ponudbo v občini, predvsem pa gostinci in turistični ponudniki na območju Krvavca, vstopijo v odkup kot konzorcij z enakim deležem kot Občina Cerklje, kar pomeni, da bi imeli skupaj večinski, in ne samo kontrolnega deleža. Prav bi bilo, da bi v žičničarski sistem nekaj vložili tudi tisti, ki imajo od tega prihodke. Občina in konzorcij smo lahko zanesljivi partnerji pri nadaljnjem razvoju smučišča in turizma na našem območju,« razmišlja župan.

Čebulj se je v ponedeljek udeležil tudi sestanka Društva obrtnikov in podjetnikov Cerklje, da bi ugotovili, kakšen je njihov interes na nakup deleža RTC Krvavec. »Udeležba je bila porazna. Med 11 prisotnimi smo bili samo trije, ki nudimo prenočišča,« je bil razočaran župan, ki se je sinoči znova sestal s cerkljanskimi podjetniki in turističnimi ponudniki – v upanju, da bo zanimanje tokrat večje. »Jasnih informacij o vrednosti Krvavca v tem trenutku ni, špekulira se o 6 do 12 milijonih evrov. Koliko je realno vreden, se bo pa pokazalo pri morebitni strokovni oceni, vrednost pa bo odvisna tudi od zanimanja kupcev,« je še dejal župan, ki namerava Alta Skupino in Unior zaprositi, da zaradi dopustov rok oddaje ponudb z začetka avgusta prestavita na konec septembra ali začetek oktobra, da bodo imeli dovolj časa za pridobitev želenih informacij in razmislek.

Kljub prodajnemu postopku v RTC Krvavec po besedah direktorja Srečka Retuznika nemoteno gospodarijo naprej: »Pričakujemo gradbeno dovoljenje za akumulacijsko jezero na Jezercih, zato že iščemo možnosti nepovratnih sredstev ali ugodnega posojila. Investicija vključno s strojnico, cevovodom in tehničnimi napravami je ocenjena na okoli 3,5 milijona evrov. Če je ne bomo izvedli letos, jo bomo pa zagotovo prihodnje leto, saj Krvavec nujno potrebuje vodo za zasneževanje. Načrtujemo akumulacijsko jezero s kapaciteto 95 tisoč kubičnih metrov vode, kar pomeni, da bomo lahko v 10–14 dneh zasnežili 80 odstotkov smučišča.«

Oddajte svoj komentar

Kranj -2°

oblačno
vlažnost: 78 %
veter: JZ, hitrost: 11 km/h

-3/6

ponedeljek

-2/7

torek

-4/9

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

PRIREDITVE / Gorenjska, 22. januar 2018

Medgeneracijske prireditve

OBVESTILA / Kranj, 22. januar 2018

Pomoč pri uveljavljanju invalidskih pravic

PRIREDITVE / Kranj, 22. januar 2018

Mesečno srečanje HumanUp

PREDAVANJA / Vodice, 23. januar 2018

Po Iranu

IZLETI / Preddvor, 23. januar 2018

Na Štefanjo goro

PRIREDITVE / Gorenjska, 23. januar 2018

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Kranj, 23. januar 2018

Vaje iVitalis

PREDAVANJA / Tržič, 23. januar 2018

Po sledeh prvih prebivalcev slovenskih Alp

 

 
 

 

 
 
 

Nasprotujejo potvarjanju zgodovine / 21:34, 19. januar

Grob v Dražgošah

Spodnji komentar je skrajšano pismo poslano na Glas po zgornjem članku g. Dežmana kot pismo bralca. Še pred proslav...

Nasprotujejo potvarjanju zgodovine / 09:56, 16. januar

Bravo Lara!
Partizanom herojem večna slava, cerkev naj ne hujska in politizira ampak naj se ukvarja z verniki, kateri naj tudi financirajo.

Dražgoše pričakujejo množičen obisk / 18:37, 15. januar

Lara Jankovič na slovesnosti v Dražgošah:

!! Slovenske vlade so našo zemljo prodale za drobtinice. Od trdnih samoupravnih temeljev ba...

Dražgoše pričakujejo množičen obisk / 09:22, 13. januar

Bo ob hvaljenju borbe v govorih in razstavah kaj prostora o nagajanju oblasti pri gradnji cerkve.
Spodnji zapis je del članka Franca Kav...

Slovenska olimpijska bakla tudi po Gorenjski / 21:48, 10. januar

Uspelo, bolj ali manj, velik minus organizatorju in sicer zakaj: Ogromno otrok, glavni sponzor Coca-Cola in pločevinke v ledu?? Pa kdo bo to...

Grob v Dražgošah / 17:18, 9. januar

G.Pintar Franc

Danes, ko nas kapitalske in politične elite brezsramno ropajo nam ime DEMOKRATIČNA kaj malo pomeni...

Grob v Dražgošah / 21:08, 7. januar

G. Primož, (in še nekateri)
Ste »spregledali, da je v kostnici tudi 40 (41) vaščanov Dražgoš, ne samo partizanov. Z vašim komentarjem dok...