Takole bo videti novi gasilski dom v Mostah pri Komendi. / Foto: Prostovoljno gasilsko društvo Moste

Blizu novemu gasilskemu domu

Prostovoljno gasilsko društvo Moste je s pridobitvijo gradbenega dovoljenja v začetku junija korak bliže izgradnji novega gasilskega doma ob vrtnem centru na robu Most pri Komendi.

Moste – Prostovoljno gasilsko društvo Moste spada med bolje pripravljene enote v okolici, kar gre pripisati predvsem operativnim vajam, ki potekajo dvakrat mesečno. Že dlje časa pa se spopadajo s prostorskimi težavami in neprimernostjo prostora v središču naselja. »Obstoječi gasilski dom je bil enkrat povišan in trikrat dozidan, pa še vedno ni dovolj prostora za vso potrebno opremo. Nekaj je imamo tako še vedno pri našem članu v Suhadolah,« pravi tajnik društva Matej Tancek. Neprimerna je tudi lokacija, saj je sedanja zgradba tik ob cesti Kamnik–Moste, zraven je tudi podjetje, kamor pripelje več deset tovornjakov dnevno, pa poljska pot, po kateri se vozijo traktorji, ter šolska pot. »To pomeni, da nam čez dvorišče hodi nemalo ljudi, kar onemogoča, da bi imeli operativne vaje ob gasilskem domu. Vsakodnevno pred garažami vozniki parkirajo svoja vozila – kljub označbam o prepovedi,« moščanski gasilci naštevajo težave, s katerimi se spopadajo.

Teh pa utegne biti kmalu konec, saj so v začetku junija pridobili gradbeno dovoljenje za gradnjo novega objekta na zemljišču ob vrtnem centru na obrobju naselja. V stavbi v treh etažah bo poleg šestih garažnih mest tudi upravni del. V njem bodo poleg sanitarnih prostorov tudi komandna soba in soba operativcev, kuhinja, predavalnica in soba za druženje ter fitnes. V drugem nadstropju je predvidena prazna etaža, namenjena opremi za najmlajše, ki jo trenutno skladiščijo po garažah. Predvidevajo tudi trinajstmetrski stolp, na katerem bo plezalna stena, namenjena vajam tehničnega reševanja.

Projektantska ocena investicije znaša osemsto tisoč evrov. Trenutno so v fazi pridobivanja finančnih sredstev, od česar je odvisen tudi začetek gradnje. »Realno bi lahko začeli z gradnjo spomladi leta 2017 in končali konec leta 2018. Želimo si, da se nov gasilski dom preda v uporabo spomladi leta 2019, ko društvo obeležuje devetdesetletnico obstoja,« zaključuje Tancek.

Oddajte svoj komentar

Kranj 2°

pretežno jasno
vlažnost: 88 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

-4/6

torek

-6/6

sreda

-5/10

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Kranj, 27. november 2020

Predstavitev zbornika Zgodba o KLG

 

 
 

 

 
 
 

Včeraj je umrlo 59 covidnih bolnikov, največ doslej / 14:59, 24. november

Groza. Ravno za te, ki se zdravijo v intenzivnih sobah, ukrepi vlade nimajo nobenega učinka. Ukrepi namreč niso usmerjeni za zaščito najbolj...

Pričakovanega upada okužb še ni / 12:21, 24. november

Pravzaprav je bilo za pričakovati glede na ekipo, ko vodi ukrepe proto covidu: - dir. NIJZ - strokovnjak za metadonsko zdravljenje odvisnost...

Levica zbira podpise podpore za referendum / 09:41, 24. november

Investicije v Slovensko vojsko so potrebne, nehajo naj se zajebavat ! V normalno funkcionalni državi bi se tudi za ostalo lahko poskrbelo !
Je pa vprašanje kje in kaj se bo kupovalo..

Včeraj potrdili 470 okužb z novim koronavirusom, umrlo 45 covidnih bolnikov / 23:19, 23. november

Še mesec dni potrpimo s to diktaturo, potem nastopi KUL. Konec ukrepov, oziroma novi ukrepi zaščite starejših in bolnic. Janša adijo. Zadnjič in nikoli več.

Biti hvaležen za vse / 22:26, 23. november

Dejanje iz ljubezni do bližnjih. Big bo poplačal

Mask premalo za vse / 21:22, 23. november

Nosim masko izključno home made. Kdo mi garantira, da so 110% čiste?

Včeraj potrdili 470 okužb z novim koronavirusom, umrlo 45 covidnih bolnikov / 13:23, 23. november

Vladni govorec pravi, da so zdaj martinovanja glavni vzrok...
In po posledicah sodeč, je tega največ v DSO-jih..
Uf