Lavrenčičeva hiša je ena najstarejših in najpomembnejših stavb na Vrhniki. / Foto: arhiv Planet TV

Bilo je nekoč

Novembra lani so na Planet TV prvič napovedali nov resničnostni šov Bilo je nekoč, letos februarja pripravili zabavo, ki naj bi nakazovala smernice šova, nedavno pa so medijem predstavili tudi okolico in hišo, kjer bo potekalo snemanje.

Bilo je nekoč naj bi spadal med drznejše resničnostne šove, tekmovalci pa naj bi se ponovno borili za denarno nagradno, petdeset tisoč evrov. V njem se bodo sodelujoči vrnili v čas, ko so revolucije prebudile Evropo, ko so vstali narodi in se je rodilo slovenstvo.

Ko so na Planet TV začeli s prijavami, so iskali iznajdljive, spretne in močne posameznike, tudi prijatelje, pare ali celo družine, ki so bili pripravljeni vstopiti v časovni stroj in sredi urbanega mesta zaživeti tako, kot so živeli v preteklosti.

Pomembno tako preživetje kot sodelovanje

V bistvu gre za resničnostni šov, ki je ustvarjen po licenci švedske produkcijske hiše Strix, katere produkt je tudi Kmetija: Nov začetek. Format prihajajoče oddaje, kjer se bodo tekmovalci merili v surovih starodavnih bojih, ki na preizkušnjo postavlja tako sposobnosti preživetja kot sodelovanja v skupini, pa je nov. Slovenci bomo tako eni prvih, ki se bomo podali v avanturo iz starodavnih časov.

Voditeljica bo Lili Žagar

Januarja smo potem izvedeli, da bo šov vodila prekaljena voditeljica Lili Žagar.

»Vesela sem, da so me ustvarjalci šova Bilo je nekoč povabili k sodelovanju. Kljub temu da sem vodila že dva resničnostna šova, ta od vseh najbolj izstopa. V njem bomo zavrteli čas v preteklost in skozi napeto igro tekmovalcev šova spoznali pomemben del svoje zgodovine, se naučili o že pozabljenih veščinah, spretnostih in obrteh naših prednikov. Piko na i celotnemu dogajanju pa bodo nedvomno dali napeti dvoboji za obstanek v tekmovanju in končni zmagi.«

Magnifico in Ljubljanski grad

V televizijsko pomlad pa je Planet TV zakorakal še s posebno zabavo: zabavo v znamenju ravno prihajajočega resničnostnega šova Bilo je nekoč. Ljubljanski grad se je preoblekel v podobe iz časa Ilirskih provinc, v to obdobje pa so se s klobuki in pahljačami, ki so jih dobili ob vhodu, preselili tudi obiskovalci oziroma povabljenci na zabavi.

Dogodek je bil v osnovi namenjen predstavitvi spomladanske sheme Planet TV, ki jo bodo obogatili trije novi šovi, na pomlad pa se na male zaslone vračajo tudi največje uspešnice.

V stanovski dvorani Ljubljanskega gradu, ki je doživela pravo scensko preobrazbo, se je tako trlo znanih domačih obrazov predvsem iz sveta zabave in oglaševanja. Prisotne so pozdravili Marijan Jurenec, generalni direktor Planet TV, Pete Smith, izvršni direktor podjetja Antenna Group, in programski direktor Planet TV Gorazd Slak. Predstavitev novosti in uspešnic, ki jih bodo lahko gledalci spremljali letošnjo pomlad na Planet TV, so zaupali Boštjanu Gorencu - Pižami; zvezda glasbenega odra je bil tokrat Magnifico, navdušili so trubači, iz svojih soban so prišle tudi grajske kurtizane.

Prizorišče dogajanja: Vrhnika

Pred kratkim pa so nas povabili še na ogled lokacije, kjer bodo šov Bilo je nekoč snemali. In tako smo se odpravili na Vrhniko, na ogled Lavrenčičeve hiše, ki ima sicer bogato zgodovino. Stoji ob Ljubljanici, kjer je bilo do leta 1790 celo rečno pristanišče. V njej je bil poštni urad, tudi gostilna, v kateri je prespal sam cesar Karel VI.

S šovom hišo vračajo v življenje. V celoti so jo na novo opremili, vključno s stenskimi freskami. Številni predmeti v hiši so iz obdobja, v katerega nas bo šov popeljal. Stanovalci bodo živeli v skladu z zakonitostmi, ki jih je predpisovala preteklost: spali, jedli in umivali se bodo tako kot nekoč. Sicer pa je hiša velika okrog 1500 kvadratnih metrov, sama posest pa ima še 2500 kvadratnih metrov velik pripadajoč vrt oziroma že kar manjši park.

Župan, Jasna Kuljaj in Špela Grošelj

Bomo pa v šovu Bilo je nekoč poleg Lili Žagar lahko v vlogi župana, razdeljevalca nalog in opravil spremljali tudi igralca Gora Osojnika, in kot kaže, bo tudi ta šov imel komentatorsko oddajo, kjer bo svoj nabrušeni jeziček ponovno vrtela Jasna Kuljaj, žensko družbo pa ji bo tokrat delala Špela Grošelj.

Oddajte svoj komentar

Kranj 4°

jasno
vlažnost: 72 %
veter: S, hitrost: 11 km/h

-6/15

ponedeljek

-6/14

torek

-2/14

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

 

 

 

PREDAVANJA / Žirovnica, 18. februar 2019

Gruzija

PRIREDITVE / Gorenjska, 18. februar 2019

Medgeneracijske dejavnosti

PRIREDITVE / Kranj, Šenčur, Preddvor, 19. februar 2019

Medgeneracijske prireditve

PREDAVANJA / Vodice, 19. februar 2019

Potopisno predavanje o Namibiji

GLASBA / Preddvor, 19. februar 2019

Bom naredil stezice

PRIREDITVE / Kranj, Šenčur, Preddvor, 20. februar 2019

Medgeneracijske prireditve

OBVESTILA / Kranjska Gora, 20. februar 2019

Peka kruha z drožmi

PREDAVANJA / Preddvor, 20. februar 2019

Sindrom fibromialgije in kronične utrujenosti

 

 
 

 

 
 
 

Zmagala sta Zala Kralj / 13:40, 17. februar

Tole so po moje namerno izbral, da nas dokončno fu*nejo ven iz te kuhinje!

Kadim, pa kaj / 13:38, 17. februar

Sem kadil, nikoli več!
Individualni programi opuščanja kajenja so korak v pravo smer, podpiram !!

Nov butični hotel na Jezerskem / 13:18, 15. februar

Upajmo, da bo skozi leta res zaživel. Mogoče lokacija ravno ne omogoča butični turizem; vsaj kar se tiče miru ob glavni cesti. Zanimivo, da ...

Odstopil zaradi tatvine / 11:46, 15. februar

Kakšne bedarije se dogajajo v tej naši družbi?Kulturniška zvezda evidentno krade? Nagrajena sodomija! Žaljenje naroda, vsak mesec dober penz...

Krčijo vpisna mesta / 19:46, 14. februar

Samo študij v naravoslovnih vedah je prihodnost razvoja naše države. Tehnični poklici so na prvem mestu, ker so uporabni tudi v tujini. Vend...

Krčijo vpisna mesta / 16:32, 14. februar

V Sloveniji bi bilo dost samo nekaj družboslovcev (malo pretiravam).Družboslovci- popolnoma nezaposljiv kader.In potem serjejo klamfe in jaj...

Krčijo vpisna mesta / 10:07, 14. februar

Armada novih intelektulacev. Samo ekonomistov imamo verjetno več kot Švica. Samo v ekonomiji smo bolj na repu razvitih. Ko visoko izobražen ...