Lavrenčičeva hiša je ena najstarejših in najpomembnejših stavb na Vrhniki. / Foto: arhiv Planet TV

Bilo je nekoč

Novembra lani so na Planet TV prvič napovedali nov resničnostni šov Bilo je nekoč, letos februarja pripravili zabavo, ki naj bi nakazovala smernice šova, nedavno pa so medijem predstavili tudi okolico in hišo, kjer bo potekalo snemanje.

Bilo je nekoč naj bi spadal med drznejše resničnostne šove, tekmovalci pa naj bi se ponovno borili za denarno nagradno, petdeset tisoč evrov. V njem se bodo sodelujoči vrnili v čas, ko so revolucije prebudile Evropo, ko so vstali narodi in se je rodilo slovenstvo.

Ko so na Planet TV začeli s prijavami, so iskali iznajdljive, spretne in močne posameznike, tudi prijatelje, pare ali celo družine, ki so bili pripravljeni vstopiti v časovni stroj in sredi urbanega mesta zaživeti tako, kot so živeli v preteklosti.

Pomembno tako preživetje kot sodelovanje

V bistvu gre za resničnostni šov, ki je ustvarjen po licenci švedske produkcijske hiše Strix, katere produkt je tudi Kmetija: Nov začetek. Format prihajajoče oddaje, kjer se bodo tekmovalci merili v surovih starodavnih bojih, ki na preizkušnjo postavlja tako sposobnosti preživetja kot sodelovanja v skupini, pa je nov. Slovenci bomo tako eni prvih, ki se bomo podali v avanturo iz starodavnih časov.

Voditeljica bo Lili Žagar

Januarja smo potem izvedeli, da bo šov vodila prekaljena voditeljica Lili Žagar.

»Vesela sem, da so me ustvarjalci šova Bilo je nekoč povabili k sodelovanju. Kljub temu da sem vodila že dva resničnostna šova, ta od vseh najbolj izstopa. V njem bomo zavrteli čas v preteklost in skozi napeto igro tekmovalcev šova spoznali pomemben del svoje zgodovine, se naučili o že pozabljenih veščinah, spretnostih in obrteh naših prednikov. Piko na i celotnemu dogajanju pa bodo nedvomno dali napeti dvoboji za obstanek v tekmovanju in končni zmagi.«

Magnifico in Ljubljanski grad

V televizijsko pomlad pa je Planet TV zakorakal še s posebno zabavo: zabavo v znamenju ravno prihajajočega resničnostnega šova Bilo je nekoč. Ljubljanski grad se je preoblekel v podobe iz časa Ilirskih provinc, v to obdobje pa so se s klobuki in pahljačami, ki so jih dobili ob vhodu, preselili tudi obiskovalci oziroma povabljenci na zabavi.

Dogodek je bil v osnovi namenjen predstavitvi spomladanske sheme Planet TV, ki jo bodo obogatili trije novi šovi, na pomlad pa se na male zaslone vračajo tudi največje uspešnice.

V stanovski dvorani Ljubljanskega gradu, ki je doživela pravo scensko preobrazbo, se je tako trlo znanih domačih obrazov predvsem iz sveta zabave in oglaševanja. Prisotne so pozdravili Marijan Jurenec, generalni direktor Planet TV, Pete Smith, izvršni direktor podjetja Antenna Group, in programski direktor Planet TV Gorazd Slak. Predstavitev novosti in uspešnic, ki jih bodo lahko gledalci spremljali letošnjo pomlad na Planet TV, so zaupali Boštjanu Gorencu - Pižami; zvezda glasbenega odra je bil tokrat Magnifico, navdušili so trubači, iz svojih soban so prišle tudi grajske kurtizane.

Prizorišče dogajanja: Vrhnika

Pred kratkim pa so nas povabili še na ogled lokacije, kjer bodo šov Bilo je nekoč snemali. In tako smo se odpravili na Vrhniko, na ogled Lavrenčičeve hiše, ki ima sicer bogato zgodovino. Stoji ob Ljubljanici, kjer je bilo do leta 1790 celo rečno pristanišče. V njej je bil poštni urad, tudi gostilna, v kateri je prespal sam cesar Karel VI.

S šovom hišo vračajo v življenje. V celoti so jo na novo opremili, vključno s stenskimi freskami. Številni predmeti v hiši so iz obdobja, v katerega nas bo šov popeljal. Stanovalci bodo živeli v skladu z zakonitostmi, ki jih je predpisovala preteklost: spali, jedli in umivali se bodo tako kot nekoč. Sicer pa je hiša velika okrog 1500 kvadratnih metrov, sama posest pa ima še 2500 kvadratnih metrov velik pripadajoč vrt oziroma že kar manjši park.

Župan, Jasna Kuljaj in Špela Grošelj

Bomo pa v šovu Bilo je nekoč poleg Lili Žagar lahko v vlogi župana, razdeljevalca nalog in opravil spremljali tudi igralca Gora Osojnika, in kot kaže, bo tudi ta šov imel komentatorsko oddajo, kjer bo svoj nabrušeni jeziček ponovno vrtela Jasna Kuljaj, žensko družbo pa ji bo tokrat delala Špela Grošelj.

Oddajte svoj komentar

Kranj 12°

oblačno
vlažnost: 87 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

9/17

ponedeljek

14/20

torek

9/20

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Gorenjska, 23. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

RAZSTAVE / Cerklje, 23. september 2019

Žig in razstava o Borštniku

OBVESTILA / Visoko, 23. september 2019

Vpis gledališkega abonmaja

PRIREDITVE / Gorenjska, 23. september 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Gorenjska, 23. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

PRIREDITVE / Gorenjska, 23. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

PRIREDITVE / Gorenjska, 24. september 2019

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

PRIREDITVE / Gorenjska, 24. september 2019

Medgeneracijske prireditve

 

 
 

 

 
 
 

Odpuščeni kranjski policist zahteva nazaj svojo službo / 17:27, 22. september

Se strinjam z vami Deželan.
Premestitev na južno mejo, da se za ene pol leta umakne iz Kranja.
Nora kazen je to glede na bankirje in drugo svojat pri koritu!

Ne bodi tak kot krava ... / 17:23, 22. september

Boljš je tale:

POZOR MINE !

Nižja gospodarska rast / 19:35, 21. september

"Levica in koalicija zbližali stališča"
---------------------------
Slovenija nova Švica:
ukinitev dopolnilnega zvarovanja in 1000€ pokojnine .
Hudooo!

Odpuščeni kranjski policist zahteva nazaj svojo službo / 22:14, 20. september

Morda bi moral prebrati ves članek, pa ga ne bom. Samo to vem, da je naredil neumnost in zato naj sprejme kazen, samo ne tako hudo. Odpustit...

Nižja gospodarska rast / 16:05, 20. september

Opozicija je že spomladi napovedala nižjo gospodarsko rast zaradi gospodarskih težav v Nemčiji. Vendar koalicija ni hotela o tem ničesar sli...

Nižja gospodarska rast / 13:29, 20. september

DDV dvigniti na 25% pa ne bo panike. Letos se je Javni sektor povečal za 6000 zaposlenih. Nekje je treba vzeti. Alipa se dodatno zadolžiti. Otroci častijo svojo prihodnost.

Za naravi prijazen turizem / 20:40, 19. september

Alias Primož, ni bilo tablet !
Tablete vzamem samo takrat kadar mi psiha dol pade kot padejo gate debele mame na anoreksični punci.