Bo človeška ribica kmalu stopila na rdečo preprogo? (fotografija je simbolična) / Fotomontaža: Schwabingen

Človeška ribica bo mati

V začetku tedna je odjeknila novica – človeška ribica v Postojnski jami bo »rodila«. V pričakovanju jamskega naraščaja v političnih strankah že izbirajo imena.

V soboto so menda v akvariju v jami opazili, da je na steklo pritrjeno jajčece človeške ribice. Bodoča mati je poleg in jajčece besno brani pred vsakim, ki bi se kakorkoli vtaknil vanj. Ne zanima je nobena posebna ponudba v akvariju. Jajčeca ne da in pika. Biologa, ki sta si s postojnskimi proteusi na ti, sta iz akvarija takoj odstranila drugih šest proteusov, saj obstaja nevarnost, da bi ti sicer jajčece pojedli. Človeška ribica v svojem razvoju namreč še ni dospela do tako visoke civilizacijske stopnje kot človek (Homo sapiens), še zlasti Slovenec (Homo sapiens Slovenceljs), pri katerem dva pripadnika istega naroda, ki bi se sicer živa požrla, lahko brez težav plavata v istem akvariju (beri parlamentu) in se pri tem celo delata pametna.

Kot so opazili psihologi, mati človeška ribica s svojim zaenkrat še ojajčenim potomcem še ne čuti potrebe po pretirani družbi, nasprotno deluje dokaj nedružabno, menda pa se osmi dan, potem ko je zdaj tudi že uradno bog ustvaril rock, tudi ona zaželi družabnega življenja. Zato v Postojnski jami že pripravljajo projekt vodenih ogledov matere človeške ribice in njenega jajčeca, bodočega mladiča. Čeprav v Sloveniji še nobena politična stranka ni prevzela odgovornosti niti za nosečnost ribice, kaj šele za izleženo jajčece, pa se te že zanimajo za ogled akvarija s tem doslej še nikoli videnim čudežem. Vsi bi bili radi zraven, ko se bo izleglo, tako kot se vsi radi trkajo po prsih, da so bili zraven v porodni sobi slovenske države.

Kot kaže, bo vsaka politična opcija organizirala svoj ogled akvarija, prav tako bodo ločeno prihajale veteranske organizacije osamosvojiteljev, enotnega prihoda nista potrdili niti obe združenji novinarjev, prav tako pa se o skupnem ogledu ne morejo dogovoriti različne sindikalne zveze in organizacije. So pa skupni obisk človeške ribice objavili Viole in Green dragons, navijači NK Maribor in NK Olimpija. Znamenito jajce si bosta družno ogledala tudi Zlatko Zahovič in Srečko Katanec.

Kot smo izvedeli ob zaključku redakcije, stranke že tekmujejo v iskanju imen za malo ribico ali ribaka. V SDS prisegajo na staroslovanska imena, kot so Radogost, Juhomir, Vztrajniskoz, Valobrana, Doboslava in podobno, v NSi prisegajo na svetopisemske Petra, Pavla, Marijo in Cindy, v Združeni levici pa na ruska imena, kot sta Jaša in Aljoša, tako v moški kot ženski izvedbi. SD ostaja pri imenih, kot so Vladimir, Josip, Pepca in Katjuša, Zavezništvo Alenke Bratušek seveda predlaga Alenka, DeSUS pa Karl, Charles, Karlito, Karolina, Karleuša … Človeška ribica gre jutri na ultrazvok, če je mogoče še kakšno jajčece.

Oddajte svoj komentar

Kranj 1°

pretežno jasno
vlažnost: 42 %
veter: JV, hitrost: 43 km/h

-5/6

sobota

-8/8

nedelja

-8/14

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

 

 

 

GLEDALIŠČE / Stražišče, 23. februar 2019

Štirje letni časi

GLEDALIŠČE / Tržič, 23. februar 2019

Nune (za)pojejo

PREDAVANJA / Kranj, 23. februar 2019

Proučevanje Svetega pisma

GLASBA / Škofja Loka, 24. februar 2019

Koncertni večer komornih skladb

PRIREDITVE / Mojstrana, 25. februar 2019

Za otroke med počitnicami

PRIREDITVE / Gorenjska, 25. februar 2019

Medgeneracijske dejavnosti

PRIREDITVE / Mojstrana, 26. februar 2019

Za otroke med počitnicami

PRIREDITVE / Mojstrana, 27. februar 2019

Za otroke med počitnicami

 

 
 

 

 
 
 

Odpadki problem ali priložnost? / 22:55, 22. februar

Utopija za Slovenijo. Ni mi sicer jasno, kako je uspelo Celju postaviti sežigalnico odpadkov. Sežig odpadkov je v zahodni Evropi nekaj norma...

Spolne zlorabe otrok bremenijo Cerkev / 17:36, 22. februar

Ob spolnih zlorabah duhovnikov resno dvomim v obstoj boga.
Po mojem gre za največjo svetovno prevaro.
Amen.

Pogovor z evropskim poslancem / 17:32, 22. februar

Bolj pametno bi blo, če bi šli k Laknarju na pir.

Spolne zlorabe otrok bremenijo Cerkev / 14:45, 22. februar

Banda pedofilska smrdljiva...

Tri milijone evrov za kolesarske steze / 11:11, 22. februar

Poleg njih pa vsi, ki hite domov ali na šiht iz naselij Žagarjeva/Gradnikova/Triglavska! Morda, če bi šli lohk na kopališče plavat, bi se pa Ciril zganil?

Tri milijone evrov za kolesarske steze / 10:06, 22. februar

Po cesti Spar-Filipič se sprehajajo upokojenvi in mamice z vozički. Občina je "rešila" varnost s postavitvijo znaka z omejitvijo hitrosti 40...

Tri milijone evrov za kolesarske steze / 09:21, 22. februar

Tko da bo razumljivo, to je samo 300m! Mene bi blo sram, da mam tako pot v trgovino , še bolj pomembno v šolo!