Le kdo je skrivnostni đoko, ki skrivaj snema Karlove izjave? / Fotomontaža: Schwabingen

Đoko je bil užaljen

Kdo je pred letom in pol skrivaj posnel izjavo Karla Erjavca, v kateri ta ni ravno prizanesljiv do predsednika vlade Mira Cerarja? Ljudmila, novinar, piarovec, Karl sam? V redakciji Malega Brata se je javil avtor posnetka – đoko osebno.

Osvežimo. Dan po volitvah leta 2014 se je v času sestavljanja vlade nezamenljivi vodja stranke DeSUS, legenda med vsemi legendami, kleni Gorenjec Karl Viktor Erjavec, v tipičnem barantaškem jeziku pogajal za vstop stranke v vlado: »Jaz sem dal dve obljubi. Če jih ne bo, me ni zraven. Regres in usklajevanje pokojnin, če je dva procenta. Glej, mene ni, me boli đoko. Grem za pastirja, če je treba. Grem kuhat k Ljudmili, če me vzame. Tudi tam okoli hiše malo pospravim, če češ. Ne, to ni tako enostavno. Ker on (Miro Cerar), a veš, kaj je, on je zgodba za eno leto.« Takele je Karlo imel za mizo v družbi štirih, menda še novoslovenske Ljudmile Novak, njenega piarovca in novinarja.

Ker so naši jezikoslovci že zdavnaj obupali nad besednjakom slovenskih politikov, nam običajnim ljudem pa se zdi fino, če tudi tisti s kravatami govorijo tako kot mi v gostilni, se je vsa zadeva na koncu skoncentrirala na točki, kdo od štirih prisotnih za vraga je imel vklopljeno snemalno napravo in je Karlove pogajalske bravure posnel. Novinar pravi, da tega res ne bi počel, in tudi če bi imel posnetek, ga ne bi plasiral v javnost. Ljudmila pravi, da ona na kaj takega niti pomisli ne, njen piarovec pa po značaju tudi ni tak, da bi se lotil skritega snemanja. Se je Karl sam posnel, da si bo po letu in pol naredil nekaj reklame?

In medtem ko Slovenija ugiba, kdo se tu iz koga dela norca, se je v našo redakcijo oglasil đoko in se izpovedal. »Jaz sem bil tisti, ki sem posnel Karla,« je na kratko dejal, v želji, da nam pojasni, zakaj in kako, pa je v nadaljevanju natančno razložil. »Glejte. Karl mene, đokota, že od rojstva nosi s seboj. Vedno sem z njim – v dobrem in slabem. In moram reč', da se prav v redu razumeva. Jaz grem v roko njemu in obratno – on je na razpolago meni, ko ga rabim. Moram pa reči, da odkar se gre moj Karlo visoko politiko, vedno večkrat izjavlja, da ga 'boli đoko'. Nekaj časa sem to še toleriral, potem je pa ta njegov stalni 'boli me đoko' počasi tudi meni že začel it na kur..., no saj veste, jaz sem sam đoko in ne morem iti sam sebi na đokota. Saj ne bi protestiral, če bi me res kaj bolelo ali pa da bi jaz njemu povzročal kakšno bolečino. Čisto pri miru sem, nič mu ne težim, zato ga nimam od kje bolet'. Bo on men govoril, da ga bolim ... Pa sem si rekel, bom pa poskrbel za objavo posnetka. Tisti, ki ga hočejo vreči z ministrskega stolčka, bodo posnetka zagotovo veseli. Pa naj še on malo jeb... ježa,« je dejal đoko, ki zdaj čaka na ježa. Upa, da ga vseeno ne bo, ker njegovega Karla tako ali tako 'boli đoko'.

Oddajte svoj komentar

Kranj 17°

zmerno oblačno
vlažnost: 73 %
veter: SV, hitrost: 11 km/h

11/23

sobota

11/23

nedelja

13/18

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

PRIREDITVE / Selca, 25. maj 2019

Šestdeset let rokometa v Selški dolini

IZLETI / Kranj, 25. maj 2019

Na Vrtaško Sleme

IZLETI / Šenčur, 25. maj 2019

Kostelski pohod na Kapič – najvišji vrh Kostela

IZLETI / Gozd Martuljek, 25. maj 2019

Na ogled gozdne učne poti Rute

PREDAVANJA / Kranj, 25. maj 2019

Proučevanje Svetega pisma

GLASBA / Tržič, 25. maj 2019

Koncert Pihalnega orkestra Tržič

RAZSTAVE / Škofja Loka, 25. maj 2019

Pravljica v Galeriji: Kamišibajke

PRIREDITVE / Kranj, 26. maj 2019

Praznovanje na Sv. Joštu nad Kranjem

 

 
 

 

 
 
 

Štiristo let bisera na Sorškem polju / 16:12, 23. maj

400 let, kar precej se je dogajalo v zakristiji vsa ta leta..

Beluši / 13:18, 23. maj

Tole oboje mi pa ni apetitlih ! Bljak !

Avtomobil direktorja AVP poškodovan, nepravilnosti ni bilo / 19:01, 22. maj

Na predlog AVP je bilo dano v medije za zakonsko znižanje vsebnosti alkohola v krvi med vožnjo! Predlog za znižanje na 0,2 oziroma celo na 0...

Nov parkirni režim pred občino in na Stari Savi / 16:09, 21. maj

Opažam, da je parkirni prostor prevečkrat polno zaseden. Na njem je sicer še veliko neurejenega prostora...

Poziv k zmanjšanju hrupa letal / 10:27, 21. maj

Povsod, kjer so letališča, tam je hrup letal. Večji bo promet, več bo hrupa. Vprašanje se poraja samo, imeti letališče ali ne? Podobno kot odlagališča odpadkov. Vsi so za, samo ne na svojem dvorišču.

Nadškof Anton Vovk in atentat »spontane« množice / 22:57, 19. maj

Groza. Primitivnost Slovenskega človeka se pokaže v vsej veličini v tragični zgodbi škofa Vovka. Vermiki rdeče zvezde so največje zlo, kar je rodila Slovenska mati.

So tudi vam ukradli orodje? / 21:38, 19. maj

In gdo so lopovi? Zakaj vedno skrivate njijova imena? A so slovenski Državljani? Ali so Slovenci