Ana je jogistka, učiteljica joge z mednarodno licenco, sicer pa sociologinja kulture in rusistka.

Joga za nosečnice

Ana Devayani Kersnik Žvab iz Kranjske Gore je napisala priročnik za bodoče mamice Joga za nosečnice.

Jesenice – "Kot mamica in jogistka sem se odločila napisati knjigo, saj sem s svojim vodenjem vadb joge, joge za nosečnice in z drugimi podobnimi vadbami pomagala že mnogim mamicam, ki so se po porodu hitro vrnile v prvotno formo. Joga jim je pomagala, da so se psihično in fizično pripravile na zdrav in varen porod, pomagala jim je premagovati nosečniške težave in še mnogo več," pravi Ana Devayani Kersnik Žvab, inštruktorica joge, doma iz Kranjske Gore, ki v teh dneh izdaja knjigo z naslovom Joga za nosečnice.

Ana je v Indiji pridobila mednarodno licenco učiteljice joge in znanje joge izpopolnjevala v Sloveniji in tujini, od Amerike, Portugalske, Španije do Avstrije, Hrvaške. Že vrsto let vodi delavnice in vadbe joge po vsej Sloveniji. Ko je lani zanosila, se je začela poglabljati v raziskovanje joge za nosečnice, pri čemer je ugotavljala, da literature o tem ni kaj dosti, še tista, ki je, pa je tuja. Tako se je odločila, da bo združila svojo ljubezen do materinstva in joge ter napisala priročnik, ki bo namenjen tako tistim nosečnicam, ki se z jogo šele začenjajo ukvarjati, kot tudi tistim, ki so že bolj izkušene jogistke. "Joga ni samo skupek telesnih položajev, asan, temveč je mnogo več, je celotna filozofija, ki združuje tudi teorijo o čakrah, meditacijo, dihalne tehnike, tehnike sproščanja ..." pripoveduje Ana, ki je v lično oblikovan priročnik na dvestotih straneh poleg vaj vključila tudi dihalne tehnike, tehnike sproščanja, informacije o meditaciji med nosečnostjo in še mnogo več.

Opisane so asane – telesni položaji, navodila, opombe in pozitivni učinki vadbe. Vse vaje so označene s stopnjo težavnosti, tako da vsaka nosečnica lahko izbere, katere vaje so zanjo najbolj primerne. Prikaz vaj je popestren z več kot stotimi fotografijami, ki zagotavljajo varno in natančno izvedbo. Pri knjigi so sodelovale tudi strokovnjakinje, med drugim predstojnica oddelka za ginekologijo in porodništvo v Splošni bolnišnici Jesenice, zdravnica Eva Macun, babice in medicinske sestre.

"Preko jogijske filozofije in mojih osebnih izkušenj, kot mamica in jogistka, želim s knjigo pomagati čim več bodočim mamicam, da bodo svojo nosečnost preživele čim lepše in aktivno," poudarja Ana, ki se je z jogo ukvarjala celotno nosečnost, vse do poroda. Tudi po zaslugi joge je imela lep, hiter in nezahteven naravni porod, sinček Jaka se je rodil v dveh urah. Že tri tedne po porodu se je Ana počutila tako dobro, da je lahko nadaljevala z vadbo. Posebej uživa na vadbi z mladimi mamicami: "Na vadbi uživajo tako mamice kot dojenčki, mamice se na ta način povežemo in si delimo nasvete. Povezujem se tudi s fizioterapevtkami, saj je najbolj pomembno, da je vadba varna tako za mamice kot dojenčke. In ne nazadnje: ugotavljam, da vadba joge pomaga tudi pri premagovanju težav s poporodno depresijo." Zaradi zanimanja nosečnic iz tujine pa bo Anin naslednji korak prevod knjige Joga za nosečnice v angleščino.

Oddajte svoj komentar

Kranj 4°

oblačno
vlažnost: 77 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

-4/6

torek

-6/6

sreda

-5/10

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Kranj, 27. november 2020

Predstavitev zbornika Zgodba o KLG

 

 
 

 

 
 
 

Pričakovanega upada okužb še ni / 12:21, 24. november

Pravzaprav je bilo za pričakovati glede na ekipo, ko vodi ukrepe proto covidu: - dir. NIJZ - strokovnjak za metadonsko zdravljenje odvisnost...

Levica zbira podpise podpore za referendum / 09:41, 24. november

Investicije v Slovensko vojsko so potrebne, nehajo naj se zajebavat ! V normalno funkcionalni državi bi se tudi za ostalo lahko poskrbelo !
Je pa vprašanje kje in kaj se bo kupovalo..

Včeraj potrdili 470 okužb z novim koronavirusom, umrlo 45 covidnih bolnikov / 23:19, 23. november

Še mesec dni potrpimo s to diktaturo, potem nastopi KUL. Konec ukrepov, oziroma novi ukrepi zaščite starejših in bolnic. Janša adijo. Zadnjič in nikoli več.

Biti hvaležen za vse / 22:26, 23. november

Dejanje iz ljubezni do bližnjih. Big bo poplačal

Mask premalo za vse / 21:22, 23. november

Nosim masko izključno home made. Kdo mi garantira, da so 110% čiste?

Včeraj potrdili 470 okužb z novim koronavirusom, umrlo 45 covidnih bolnikov / 13:23, 23. november

Vladni govorec pravi, da so zdaj martinovanja glavni vzrok...
In po posledicah sodeč, je tega največ v DSO-jih..
Uf

Slovenija z žalostnim covidnim rekordom / 11:51, 23. november

Priden, sedi, tačko... hahaaa, Sicer pa, gospod na sliki je verjamem strokovnjak na svojem področju, kar se pa tiče bolnice Golnik kjer je d...