Nov statut, stare težave in kolesarji …

Čez poletje je župan svetnike zaposlil z osnutkom sprememb statuta in poslovnika občinskega sveta, o katerem bo govora na eni od prihodnjih sej OS. Krajevne skupnosti (KS) niso bile povabljene, še manj zainteresirana javnost, čeprav tudi ta župan zavaja z izjavami, da se projekti delajo v sodelovanju z njimi. Spremembe so nujne, model vladanja v Radovljici je zastarel, še iz polpreteklih časov.

Primer: način imenovanja predstavnikov v razne svete, kjer naj bi bilo mesto tudi za apolitične občane, je nesprejemljiv. Izvolitev je odvisna le od koalicije, strokovna javnost je odrinjena. 'Delo' v odborih in svetih je slabo. V odboru za prostor člane problematika niti ne zanima in daje vtis, da so tam so le zaradi kopičenja funkcij in denarcev. Še županovi "modreci" so večinoma tiho - torej so v ozadju vsega kar oni.
 
Redko se župan odzove na vprašanje, kritiko občana v DN ali svetniško vprašanje na seji OS. To je moteče za javnost.
 
Izbira urbane opreme, ki jo umeščajo po občini, je županova ideja. Kaj pa drugi občani? Ali je župan res šerif, ki odloča o vsem, kar mu odgovarja? Sprašujem ga: so te - po mojem prav grde in slabo funkcionalne (kaj bo z njimi pozimi?) - klopi še vedno prototipi, kot je bilo rečeno na predstavitvi v KS Radovljica? Ali pa: kdo je odločil o načrtovanju premične strehe na bazenu (ali je to slovenski projekt?), do danes odgovora ni. To očitno niso teme, s katerimi se obremenjujeta sedanji niti bivši župan. Morda se tudi ljudje s tem ne obremenjujejo, posebno ne lastniki psov, ko jih je župan razveselil z vrečkami za drekce na koših, za enkrat le pred občinsko stavbo.
 
Občina ima Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu. Sprašujem njih in župana s čim se ukvarjajo? Če bi jim bilo kaj mar za varnost in zdravje otrok, bi že sprevideli nepravilnosti pri šoli ATL. Parkirišče avtobusov na šolskem dvorišču in kolesarska steza, ki ne ustreza zakonskim predpisom. Nič ne pomaga, če župan deli občinska priznanja 'svojim' npr. za spodbujanje kolesarjenja v občini, če občina ni sposobna svojim občanom zagotoviti varne in zakonite kolesarske poti!
 
Marina T. Ravnik,
Radovljica
 

Oddaj svoj komentar

Kranj 19°

oblačno
vlažnost: 90 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

12/22

torek

14/21

sreda

12/23

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

PRIREDITVE / Škofja Loka, 22. september 2020

Zaljubljeni v ustvarjalnost

IZLETI / Cerklje, 22. september 2020

Ogled razvalin gradu Kamen v Adergasu

OBVESTILA / Radovljica, 22. september 2020

Prost vstop v Muzej talcev

IZLETI / Kranj, 22. september 2020

Kolesarski izlet

OBVESTILA / Milje, 22. september 2020

Tehnična delavnica

PRIREDITVE / Škofja Loka, 22. september 2020

Zaljubljeni v ustvarjalnost

OBVESTILA / Kranj, 23. september 2020

Predstavitev medicinskih in ortopedskih pripomočkov

OBVESTILA / Kranj, 23. september 2020

Predstavitev medicinskih pripomočkov

 

 
 

 

 
 
 

Politzgodovina / 16:47, 22. september

" Tovarištvo, družbeno solidarnost, enakost med ljudmi, ne glede na premoženjsko stanje, enakopravnost žensk z moškimi, osvoboditev od kapit...

Politzgodovina / 16:28, 22. september

"Če se že oglašam, se zgolj zaradi tega, ker je prispevek J. D. žaljiv in daleč izpod nivoja kulturnega dialoga z drugače mislečimi." Hmmm. ...

Politzgodovina / 13:49, 22. september

Aplavz g. Boštjančič !
Odlično !

Nevarnost za prašiče / 13:01, 22. september

Nevarna za domače in divje prašiče, parlamentarni so itak imuni..

Tujcev je v Kranju preveč / 09:21, 22. september

Če se na isti naslov prijavi več ljudi, kot je zmogljivost nastanitvenega objekta, bi se morala na UE prižgati rdeča luč. Tam imajo vpogled ...

Tujcev je v Kranju preveč / 08:44, 22. september

marker1,
Ne bluzi, zakon jim to omogoča, tega pa ne oblikuje in sprejema občina, to menda veš?

Vsak dan dva metra globlje v Karavanke / 08:35, 22. september

Glede na to, da se v Avstriji dosledno spoštuje delovno pravna zakonodaja, pri nas pač ne, je zelo verjetno, da Turki jodlarje vseeno ujamejo pri dokončanju del !