Prireditve

Kje: Gorenjska

Kdaj: četrtek, 8. februar 2018

Ob slovenskem kulturnem prazniku

Kranj – V počastitev kulturnega praznika in dr. Franceta Prešerna bo MePZ Petra Liparja Društva upokojencev Kranj v sredo, 7. februarja, ob 18. uri izvedel tradicionalno podoknico pred Prešernovo hišo. V sredo, 7. februarja, bo ob 17.30 v Prešernovem gaju ob pesnikovem grobu potekala kulturna slovesnost Trenutek tišine, ob 18.30 pa bo na Fakulteti za organizacijske vede svečana akademija ob kulturnem prazniku – Sledi poeta.

Spodnja Besnica – Kulturno društvo Jožeta Paplerja Besnica vabi na svečano akademijo ob slovenskem kulturnem prazniku s pisateljem Ivanom Sivcem Zgodovina slovenstva in Prešeren. Prireditev bo v petek, 9. februarja, z začetkom ob 18. uri v Rekreacijskem centru Vogu v Spodnji Besnici. V kulturnem programu bosta sodelovala tudi Otroško-mladinski pevski zbor Tilnovi slavčki pod vodstvom Tatjane Kozjek in citrarka Tanja Šifrer. Po prireditvi bo družabno srečanje.

Gorenje – Mešani pevski zbor Musica viva Kranj Primskovo z zborovodjem Alešem Gorjancem vabi na recital z naslovom Skodelica kave, ki bo v četrtek, 8. februarja, ob 19. uri v Galeriji mizarstva Ovsenik v Gorenjah pri Kranju.

Adergas – Kulturno-umetniško društvo Pod lipo Adergas prireja v četrtek, 8. februarja, ob 19. uri v dvorani v Adergasu kulturni večer z naslovom Povodni mož iz Plevnika izpod samostana. Ob recitacijah in petju bo vse povezano z lepo slovensko besedo.

Naklo – Društvo LIK Naklo v sodelovanju s Turističnim društvom Naklo vabi na tretji recital pesmi in kratkih besedil slovenskih avtorjev, ki bo ob lipi pri župnijski cerkvi v Naklem v četrtek, 8. februarja, ob 14. uri. V primeru slabega vremena bo recital potekal v Pavlinovi galeriji Doma Janeza Filipiča.

Šenčur, Visoko – Občina Šenčur in Kulturno-umetniško društvo Valentin Kokalj Visoko vabita na prireditev v počastitev slovenskega kulturnega praznika, ki bo posvečena življenju našega največjega poeta dr. Franceta Prešerna. Osrednja občinska akademija bo v sredo, 7. februarja, ob 19. uri v dvorani Doma krajanov v Šenčurju. Ponovitev akademije bo v četrtek, 8. februarja, ob 19. uri v dvorani Doma krajanov na Visokem.

Škofja Loka – Mešani pevski zbor Anton Tomaž Linhart iz Radovljice vabi na koncert ob kulturnem prazniku, ki bo v torek, 6. februarja, ob 17. uri v Centru slepih, slabovidnih in starejših Škofja Loka. Vstop bo prost. Osnovna šola Škofja Loka Mesto in Občina Škofja Loka vabita na osrednjo občinsko prireditev v počastitev slovenskega kulturnega praznika. Prireditev bo v sredo, 7. februarja, ob 18. uri v Sokolskem domu na Mestnem trgu. Na slovenski kulturni praznik, 8. februarja, pa svoja vrata na široko odpira tudi Loški muzej. Lahko se jim boste pridružili na javnem vodstvu po arheološki zbirki, na delavnici za otroke, predstavitvi likovnih del in eksponatov družine Šubic iz umetnostnozgodovinske zbirke in depoja, javnem vodstvu po novi stalni zbirki Škofjeloški pasijon ter po stalnih zbirkah in izbranih eksponatih z direktorico Loškega muzeja, po novi stalni zbirki Šport na Loškem, na predstavitvi zbirke orožja in eksponatov iz depoja, javnem vodstvu po zgodovinski in etnološki zbirki, predstavitvi izbranih knjižnih enot iz knjižnice Tavčarjevega dvorca na Visokem ter predstavitvi novih pridobitev muzeja iz tovarne Šešir.

Reteče – KUD Janko Krmelj Reteče - Gorenja vas ob slovenskem kulturnem prazniku prireja 22. Reteški literarni večer v četrtek, 8. februarja, ob 18. uri v mali dvorani Kulturnega doma v Retečah.

Poženik – Dramska skupina Pod stražo ob slovenskem kulturnem prazniku vabi na prireditev Iz mamine skrinje, ki bo v Domu krajanov Poženik v četrtek, 8. februarja, ob 19. uri.

Radovljica – Osmega februarja bodo tudi v Muzejih radovljiške občine praznovali slovenski kulturni praznik. Med 10. in 15. uro si lahko ogledate Čebelarski muzej, Mestni muzej, Galerijo Šivčeva hiša in Kovaški muzej v Kropi, kjer bodo organizirana tudi javna vodstva. Ob 10. uri bo v Čebelarskem muzeju otroška delavnica.

Kamnik – V četrtek, 8. februarja, bodo od 10. do 18. ure odprte vse enote Medobčinskega muzeja Kamnik: muzej na gradu Zaprice, Galerija Miha Maleš in Rojstna hiša Rudolfa Maistra. Razstave si lahko ogledate brezplačno, najavljena vodstva skupin so plačljiva. V muzeju na gradu Zaprice bo ta dan ob 11. uri javno vodstvo po razstavi Na sodu smodnika. Po razstavi bo obiskovalce vodil njen avtor Marko Kumer.

 

Prireditve / Škofja Loka, 21. februar 2019

Blaznikov večer

Muzejsko društvo Škofja Loka vabi na Blaznikov večer z naslovom Ivan Cankar: podobe iz življenja, ki bo v četrtek, 21. februarja, ob 19. uri v Mihelič...

 

Prireditve / Gorenjska, 21. februar 2019

Medgeneracijske prireditve

Kranj, Cerklje, Šenčur, Preddvor – V Medgeneracijskem centru Kranj bo v sredo, 20. februarja, ob 17. uri delavnica Življenje z izgubo, v četrtek, 21. ...

 

Prireditve / Bled, 21. februar 2019

Pravljični večer za odrasle

V blejski knjižnici se bo v četrtek, 21. februarja, ob 19.30 začel pravljični večer za odrasle....

Prireditve / Jesenice, 21. februar 2019

V jeseniški knjižnici

V jeseniški knjižnici bodo v torek, 19. februarja, angleške igralne urice ob 16.30, v sredo, 20. februarja, bodo nemške igralne urice ob 16. uri, ustv...

 

Prireditve / Gorenjska, 22. februar 2019

Medgeneracijske prireditve

Kranj, Cerklje, Šenčur, Preddvor – V Medgeneracijskem centru Kranj bo v sredo, 20. februarja, ob 17. uri delavnica Življenje z izgubo, v četrtek, 21. ...

 

Prireditve / Jamnik, 22. februar 2019

Slovesnost ob spomeniku in poklon talcem

V petek, 22. februarja, bo ob 17. uri spominska prireditev ob 75. obletnici požiga vasi Jamnik in poklon 37 žrtvam z Jamnika in okoliških vasi. Prired...

Kranj 13°


vlažnost: 45 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

-4/14

četrtek

-1/15

petek

-5/6

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

 

 

 

IZLETI / Kranj, 21. februar 2019

Po Domžalski poti spominov

PRIREDITVE / Bled, 21. februar 2019

Pravljični večer za odrasle

PRIREDITVE / Jesenice, 21. februar 2019

V jeseniški knjižnici

PRIREDITVE / Škofja Loka, 21. februar 2019

Blaznikov večer

PRIREDITVE / Gorenjska, 21. februar 2019

Medgeneracijske prireditve

OBVESTILA / Ljubelj, 21. februar 2019

Voden ogled spominske sobe in ostankov taborišča Ljubelj

RAZSTAVE / Jesenice, 21. februar 2019

Šport skozi čas

GLEDALIŠČE / Cerklje, 21. februar 2019

I ? Njofra

 

 
 

 

 
 
 

Bratuškova ostaja predsednica / 13:02, 21. februar

Kako pa gre posel s preprogami?

Žrtve za svobodo / 09:35, 21. februar

Ob spoštljivem spominu, pogosto zlorabljenemu, na te in mnoge druge žrtve ne smemo pozabiti na razloge za napovedano maščevanje okupatorja.

Urejajo križišče pred trgovskima centroma / 19:51, 20. februar

Kot je še pojasnil, se temeljite obnove Gradnikove ceste občina za zdaj še ne bo lotila, saj bo treba za nadaljevanje rekonstrukcije ceste d...

Kam so izpuhteli dobri nameni devetletke / 15:21, 20. februar

Ne vem, a se samo meni zdi, da so v šolstvu pomembna samo delovna mesta, otroc pa kakor nujno zlo.Dolg sem že na svetu, ampak pozitivnega uč...

Žrtve za svobodo / 12:25, 20. februar

Lep govor. Dokaz, da smo Slovenci slab gospodar.

Posekali so drevesa / 19:35, 19. februar

Menim, da je to prav! To drevo na sliki, če pade, poškoduje objekt. Zatorej bi moralo veljati pravilo, drevo ob objektu, je lahko visoko samo toliko kot je oddaljeno od objekta.

Žrtve za svobodo / 16:05, 19. februar

Govornik Viktor Zadnik za oceno odlično!
Takle mamo ja, žal...
Sicer pa večna slava junakom padlim za domovino !!