Prireditve

Kje: Gorenjska

Kdaj: petek, 9. februar 2018

Ob slovenskem kulturnem prazniku

Kranj – V počastitev kulturnega praznika in dr. Franceta Prešerna bo MePZ Petra Liparja Društva upokojencev Kranj v sredo, 7. februarja, ob 18. uri izvedel tradicionalno podoknico pred Prešernovo hišo. V sredo, 7. februarja, bo ob 17.30 v Prešernovem gaju ob pesnikovem grobu potekala kulturna slovesnost Trenutek tišine, ob 18.30 pa bo na Fakulteti za organizacijske vede svečana akademija ob kulturnem prazniku – Sledi poeta.

Spodnja Besnica – Kulturno društvo Jožeta Paplerja Besnica vabi na svečano akademijo ob slovenskem kulturnem prazniku s pisateljem Ivanom Sivcem Zgodovina slovenstva in Prešeren. Prireditev bo v petek, 9. februarja, z začetkom ob 18. uri v Rekreacijskem centru Vogu v Spodnji Besnici. V kulturnem programu bosta sodelovala tudi Otroško-mladinski pevski zbor Tilnovi slavčki pod vodstvom Tatjane Kozjek in citrarka Tanja Šifrer. Po prireditvi bo družabno srečanje.

Gorenje – Mešani pevski zbor Musica viva Kranj Primskovo z zborovodjem Alešem Gorjancem vabi na recital z naslovom Skodelica kave, ki bo v četrtek, 8. februarja, ob 19. uri v Galeriji mizarstva Ovsenik v Gorenjah pri Kranju.

Adergas – Kulturno-umetniško društvo Pod lipo Adergas prireja v četrtek, 8. februarja, ob 19. uri v dvorani v Adergasu kulturni večer z naslovom Povodni mož iz Plevnika izpod samostana. Ob recitacijah in petju bo vse povezano z lepo slovensko besedo.

Naklo – Društvo LIK Naklo v sodelovanju s Turističnim društvom Naklo vabi na tretji recital pesmi in kratkih besedil slovenskih avtorjev, ki bo ob lipi pri župnijski cerkvi v Naklem v četrtek, 8. februarja, ob 14. uri. V primeru slabega vremena bo recital potekal v Pavlinovi galeriji Doma Janeza Filipiča.

Šenčur, Visoko – Občina Šenčur in Kulturno-umetniško društvo Valentin Kokalj Visoko vabita na prireditev v počastitev slovenskega kulturnega praznika, ki bo posvečena življenju našega največjega poeta dr. Franceta Prešerna. Osrednja občinska akademija bo v sredo, 7. februarja, ob 19. uri v dvorani Doma krajanov v Šenčurju. Ponovitev akademije bo v četrtek, 8. februarja, ob 19. uri v dvorani Doma krajanov na Visokem.

Škofja Loka – Mešani pevski zbor Anton Tomaž Linhart iz Radovljice vabi na koncert ob kulturnem prazniku, ki bo v torek, 6. februarja, ob 17. uri v Centru slepih, slabovidnih in starejših Škofja Loka. Vstop bo prost. Osnovna šola Škofja Loka Mesto in Občina Škofja Loka vabita na osrednjo občinsko prireditev v počastitev slovenskega kulturnega praznika. Prireditev bo v sredo, 7. februarja, ob 18. uri v Sokolskem domu na Mestnem trgu. Na slovenski kulturni praznik, 8. februarja, pa svoja vrata na široko odpira tudi Loški muzej. Lahko se jim boste pridružili na javnem vodstvu po arheološki zbirki, na delavnici za otroke, predstavitvi likovnih del in eksponatov družine Šubic iz umetnostnozgodovinske zbirke in depoja, javnem vodstvu po novi stalni zbirki Škofjeloški pasijon ter po stalnih zbirkah in izbranih eksponatih z direktorico Loškega muzeja, po novi stalni zbirki Šport na Loškem, na predstavitvi zbirke orožja in eksponatov iz depoja, javnem vodstvu po zgodovinski in etnološki zbirki, predstavitvi izbranih knjižnih enot iz knjižnice Tavčarjevega dvorca na Visokem ter predstavitvi novih pridobitev muzeja iz tovarne Šešir.

Reteče – KUD Janko Krmelj Reteče - Gorenja vas ob slovenskem kulturnem prazniku prireja 22. Reteški literarni večer v četrtek, 8. februarja, ob 18. uri v mali dvorani Kulturnega doma v Retečah.

Poženik – Dramska skupina Pod stražo ob slovenskem kulturnem prazniku vabi na prireditev Iz mamine skrinje, ki bo v Domu krajanov Poženik v četrtek, 8. februarja, ob 19. uri.

Radovljica – Osmega februarja bodo tudi v Muzejih radovljiške občine praznovali slovenski kulturni praznik. Med 10. in 15. uro si lahko ogledate Čebelarski muzej, Mestni muzej, Galerijo Šivčeva hiša in Kovaški muzej v Kropi, kjer bodo organizirana tudi javna vodstva. Ob 10. uri bo v Čebelarskem muzeju otroška delavnica.

Kamnik – V četrtek, 8. februarja, bodo od 10. do 18. ure odprte vse enote Medobčinskega muzeja Kamnik: muzej na gradu Zaprice, Galerija Miha Maleš in Rojstna hiša Rudolfa Maistra. Razstave si lahko ogledate brezplačno, najavljena vodstva skupin so plačljiva. V muzeju na gradu Zaprice bo ta dan ob 11. uri javno vodstvo po razstavi Na sodu smodnika. Po razstavi bo obiskovalce vodil njen avtor Marko Kumer.

 

Prireditve / Kranj, 21. avgust 2018

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

V Medgeneracijskem centru Kranj se bodo odvijale naslednje brezplačne aktivnosti: v petek, 17. avgusta, ob 18. uri petje ljudskih pesmi; ob 17. uri dr...

 

Prireditve / Naklo, Kokrica, 1. sepember 2018

Festival praženega krompirja v Doberdobu

Turistični društvi Naklo in Kokrica vabita v soboto, 1. septembra, na 18. Svetovni festival praženega krompirja v Doberdob. V Naklem bo odhod izpred D...

 

Prireditve / Tržič, 15. sepember 2018

Praznovanje Tržiškega Abrahama

Tradicionalno, že 36. praznovanje Tržiškega Abrahama v Domu pod Storžičem bo v soboto, 15. septembra 2018, z začetkom ob 15. uri. Srečanje abrahamovce...

Kranj 30°

pretežno jasno
vlažnost: 41 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

14/31

ponedeljek

14/32

torek

15/31

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

PRIREDITVE / Kranj, 21. avgust 2018

Aktivnosti Medgeneracijskega centra

IZLETI / Preddvor, 21. avgust 2018

Pohod na Hruško planino

IZLETI / Kranj, 21. avgust 2018

Kolesarski izlet

FILM / Jesenice, 21. avgust 2018

Torkova kinoteka

IZLETI / Britof, 22. avgust 2018

Izlet po avstrijski Koroški

IZLETI / Kranj, 23. avgust 2018

Na ferato Hvadnik

IZLETI / Kranj, 23. avgust 2018

Rodica – piramida rož

IZLETI / Šenčur, 25. avgust 2018

Prestavljen pohod Čez Luknjo v Zadnjico

 

 
 

 

 
 
 

Everest je lahko le želja in nič več / 08:48, 20. avgust

Moj globoki poklon,navdušen nad Tomažem in njegovim podvigom.Verjetno brez podpore doma bi bilo tole malček težje izvedljivo,tako,da tudi Meliti vse čestitke.

Na Jesenicah obeležili spominski dan / 16:06, 6. avgust

Tako je, ne bomo dovolili !! Večna slava junakom !!

Dan spomina na prve žrtve pod Storžičem / 17:47, 2. avgust

Django,
ti si polpismen očitno! A da si v društvu je potrebno biti borec? Vsak gre lahko na pohod, piše...

Dan spomina na prve žrtve pod Storžičem / 07:54, 2. avgust

Mene pa zanima naslednje,
Koliko Borcev pa je v tem Borčevskem društvu? Konec vojne je bil 1945 leta, torej 76 let je minilo in če jih im...

Kovačič se ne da / 13:58, 29. julij

In zdaj taki kot je Primož slavijo! Vili, Vili! Pogrezni se!

Kovačič se ne da / 10:16, 29. julij

Kaj čmo, tipičen škodljivec v rangu povprečnega SDS-ovca !

Kovačič se ne da / 00:43, 28. julij

Spoštovani g.Kovačič!
Za navadne državljane je dokaj čudno, da en posameznik pošlje več kot milijon državljanov se izjasnit za to in to....