Limonina krema in jogurtovi kozarčki

Limonina krema spominja na limonino marmelado, ki je vsestransko uporabna. Uporabimo jo lahko za prelive, nadeve, namaze in kot polnila za različna peciva. Kar je ne porabimo takoj, jo prelijemo v kozarce in shranimo v hladilniku. Danes bomo z njo sestavili jogurtove kozarčke, naslednjič pa bomo iz nje napravili sočno limonino rulado.

Za pripravo limonine kreme potrebujemo: 100 g limoninega soka, 100 g sladkorja, 4 rumenjake, 1 naribano limonino lupinico, 100 g masla.

V kozico stresemo sladkor, limonino lupinico in limonin sok. Dobro premešamo, da se sladkor stopi. Primešamo rumenjake in med stalnim mešanjem segrevamo na srednje veliki temperaturi, dokler se omaka ne zgosti. Ko se krema zgosti, dodamo narezano maslo in mešamo, da se stopi. Kremo prelijemo v posodo in jo pokrijemo s folijo za živila ter pustimo, da se ohladi.

Za pripravo jogurtovega kozarčka potrebujemo: 0,5 kg grškega jogurta, 200 g limonine kreme, 100 g jagod, 100 g zdrobljenih piškotov.

Na dno kozarca nadevamo žlico zdrobljenih piškotov, ki jih prekrijemo z delom limonine kreme. Po limonini kremi razporedimo na rezine narezane jagode in čeznje nadevamo del grškega jogurta. Na grški jogurt ponovno razporedimo zdrobljene piškote, limonino kremo in jagode. Zaključimo z grškim jogurtom.

Nasvet: Grški jogurt uporabimo zaradi svoje kremne strukture in visoke vsebnosti kakovostnih beljakovin.